Здравей Гост

Общи астрологични въпроси

 • 508 Отговора
 • 117715 Прегледи
*

Milkyway

 • ***
 • 3770
Re: Общи астрологични въпроси
« Отговор #20 -: Юли 28, 2013, 10:48:06 pm »
ГОЛЕМИЯТ СЕКСТИЛ НА 29 юли 2013 г.:
Спираловиден вортекс на Възнесение за човешката раса

Автор: Д-р Taрa Фокнър

От астрологическа гледна точка големият секстил е изключително рядък - тази формация представлява шестолъчна звезда или хексаграма, която се оформя в небесата, когато шест планети се подредят на около шестдесет градуса една от друга. Когато такъв щастлив архетипен символ се позиционира ясно ( така като барабаните от вътрешната страна на вратата на банков трезор прищракват преди отваряне), както се случва в ранния следобед на 29 юли (EST), това е сигнал за отваряне на прозорец с огромен потенциал ( може би възможност, която се случва веднъж на един милион животи) - време на много ускорен еволюционен потенциал - за самите нас, за нашата планета, за нашата слънчева система и дори за нашата галактика.

Живата реалност зад свещената геометрия на Големия Секстил е известна с много имена и описания по света, в зависимост от различната културна гледна точка и ниво на възприятие. Те включват: превозното средство на Възнесението; Вектора Равновесие; двойно цветно легло; Звездата на Давид, дуалността на Ин / Ян ; Цветето на Живота, както и Дървото на Живота, Yab / Yum; Hieros Gamos; Свещения брак на Пламъците-близнаци; Меркаба; Колесницата на боговете; Огнена колесница, и Пробудена Душа, за да назовем само някои от тях.

Нашата галактика има свое превозно средство на Възнесението, разбира се, същото се отнася и за нашата слънчева система, нашата планета и за всяко чувстващо същество, включително и на хората. Тибетската книга на мъртвите описва това превозно средство като Светлинно Тяло, което превъзмогва физическата смърт и прави възможно преминаването през различни измерения и прераждания. Без активиране на Светлинното Тяло няма да има непрекъснатост на съзнанието, няма съзнателно придвижване през звездни портали в по-високите измерения на реалността, няма никакви еволюционни скокове от 3D към 5D, и, в крайна сметка няма еволюционен прогрес за всички.

В действителност, според тибетските учения, ако Светлинното Тяло на човек не е достатъчно активирано, когато срещне чистата светлина на съзнанието по време на смъртта, той/тя ще "изпаднат в безсъзнание" и ще се оттегли от упражняването на свободната си воля в този процес, докато съзнанието се извиси и стабилизира. Обикновено нашите светлинни тела се активират само до степента, до която успяваме да постигнем деликатен баланс на мъжките и женските енергии чрез вътрешно поддържане на сравнително висока честота. Помислете за дясното и лявото полукълбо на собствения си мозък (представляващи съответно въплътените, холистични, интуитивни способности и трансцеденталните, линейни, интелектуални способности) и за това какво предизвикателство е да се поддържа истински и последователен баланс между двете. Това е рядко постижение, или поне такова е било до СЕГА в еволюционната схема. Галактическата хармонизация, представена от Големия Секстил на 29 юли, може обаче да промени правилата на играта в това отношение.

Поради наличието на много астрологични съвпади на този ден, проявлението на Големия Секстил в небесата обхваща зашеметяващите десет "планети": Сатурн и Северния възел на Асцендента (кармично приключване на предопределената съдба, катализиращо дълбоко вътрешно прераждане); Плутон ( дълбоката трансформация); Нептун и Хирон (мистичното следване на зова на висшите аспекти); Луната и Южния възел (хармоничността на душата със знанията и мъдростта, придобити в минали животи); Юпитер и Марс (духовното войнство) и Венера (личната любов и хармонията с природата). Всички те попадат в женски земни и водни знаци и това допълнително усилва благодатния поток на включените енергии, осигурявайки обаче и нужното заземяване.

Тъй като порталът се отваря широко за вашето лично възнесение на 29 юли, обмислете предприемането на смели действия от името на всички хора, които страдат, включително и на самите вас. И като направим този гигантски скок на вярата в неизвестното, по какъвто и начин, който усещаме като подходящ за себе си, черпим сила и смелост не само от спираловидния вортекс от енергия, представлявана от формацията та шестолъчната звезда, описана по-горе, но също така и от знанието, че случващото се именно на този ден е признато кто един прозорец на възнесението от древните маянски астролози, които отдавна са му дали наименованието Ахау # 3.

Звездният глиф Ахау е най-висшият от всички маянски кодове на душата. Той е свързан с единение, цялостност, пробуждане, просветление, безусловна любов, слънчево майсторство, Христово съзнание, с езика на светлината, екстаза, неограниченото блаженство и с коронната чакра. Синхронично # 3 в системата на маите се характеризира като галактическия пулс на творчеството, свързано с движение, промяна, поток, течение, интеграция и със свещеното триединство. Цялостното послание на Ахау # 3 се отнася до флуидното развитие на възнесението, улеснено от свещената геометрия на триъгълника (Забележка: от астрологична гледна точка, два припокриващи се Големи Тригона (или астро-разположения на планетите във форма на равностранен триъгълник) представляват Голям Секстил).

*

sladurkata

 • **
 • 1504
 • Риба въдичар
Re: Общи астрологични въпроси
« Отговор #21 -: Юли 29, 2013, 09:36:33 am »
Такъв аспект е имало 1945 година, малко преди официалното обявяване на края на Втората световна война. Бил е обаче в огнените и въздушните знаци.

*

Lillie

 • ******
 • 30532
Re: Общи астрологични въпроси
« Отговор #22 -: Юли 29, 2013, 01:29:43 pm »
Да ви се оплача - провали ми се елекцията за нашия сайт, бях я определила за 25 юли, сутрин.

Програмистът и дизайнерът не успяха да спазят срока, както и предполагах, влиянието на ретро Меркурий още продължава.

Накрая се спряхме на 1 август, шефът с овнешката му Луна напира да стане по-бързо, не му се чака до 9 август - другата хубава дата, която бях заплюла (трети ден след новолуние, показване на новата Луна, петък - ден на Венера и др. фактори), пък тогава започва и отпускарският сезон - и за нас в офиса, и за целевата аудитория...

Сега се чудя на 1 август кой час да избера (пак зависи от програмиста дали ще успее), спрях се на три варианта и ще се налага да избирам "по-малкото зло". На намаляваща Луна хич не ми се ще да го пускам, но така се очертава, ще трябва да се примиря.  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

 • ***
 • 3491
Re: Общи астрологични въпроси
« Отговор #23 -: Юли 29, 2013, 01:30:51 pm »
Дайте моля повече сведения за този "астрологичен статус на марс". Какво, къде, как?

Напоследък аз често си мисля, че не се чувствам човек с професия, независимо колко съм учила и ще продължавам, просто не съм тесен специалист, а и не ми идва да се ограничавам до определена сфера. Просто не мога да кажа "Аз съм: месар, хирург, лекар, космонавт, счетоводител, екскурзовод..." Не знам какво съм.

*

sladurkata

 • **
 • 1504
 • Риба въдичар
Re: Общи астрологични въпроси
« Отговор #24 -: Юли 29, 2013, 01:40:58 pm »
В случая, Нова ставаше дума за разликата конкретно между хирург и месар, щото и двамата режат месо. Най-опростения пример би бил: марс в скорпион (тронов) за хирурга и марс в телец (в падение) за месаря.

*

Нова

 • ***
 • 3491
Re: Общи астрологични въпроси
« Отговор #25 -: Юли 29, 2013, 01:46:46 pm »
Да, но и така не се дава едностранчив отговор, защото за хирурга добре, ама не че транжирането не си е наука. Явно наистина си е важна дълбочината и обхвата на проявление. А и телецът си се свързва с яденето. Но все пак двете са несравними по значимост, истина е.

Явно по друг начин съм разбрала въпроса на Раху.

*

Нова

 • ***
 • 3491
Re: Общи астрологични въпроси
« Отговор #26 -: Юли 29, 2013, 01:55:28 pm »
Извинявай, съжалявам, но не те разбирам, на различни вълни сме, а и на различни нива на познания. Хубаво е, че искаш да ми кажеш нещо, но нека просто го оставим да четат тези, които имат очи и съзнание за думите ти.

Това за Раху, който си изтри поста за кармичната астрология и душата! ))) ррр
« Последна редакция: Юли 29, 2013, 02:04:13 pm от Нова »

Re: Общи астрологични въпроси
« Отговор #27 -: Юли 29, 2013, 03:15:06 pm »
ГОЛЕМИЯТ СЕКСТИЛ НА 29 юли 2013 г.:


Имам го и какво, нищо :( . Чак 1 на милион не е, но е наистина рядко. Дава голяма обърканост, поради разпръскването на планетите. Ако можех да избирам нямаше да се родя с такава карта...

*

Milkyway

 • ***
 • 3770
Re: Общи астрологични въпроси
« Отговор #28 -: Юли 30, 2013, 04:59:40 pm »
Как се е проявявал при вас транзита, на господаря на 1ви дом,през първи?

Нещо по-специално случвало ли ви се е?

Re: Общи астрологични въпроси
« Отговор #29 -: Юли 30, 2013, 09:39:40 pm »
Как се е проявявал при вас транзита, на господаря на 1ви дом,през първи?

Нещо по-специално случвало ли ви се е?

Марс...Голямо  бачкане беше и голям напън и стрес.. Трябваше за една седмица да напиша 10 страници резюме за дисертация на език, който владея чат-пат, но не съм корифей...Чувствах се като в студентските години по време на сесия...
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

*

Марая

 • ******
 • 28287
 • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Общи астрологични въпроси
« Отговор #30 -: Юли 30, 2013, 09:57:11 pm »
Как се е проявявал при вас транзита, на господаря на 1ви дом,през първи?

Нещо по-специално случвало ли ви се е?

хипер активност по темите на 7-ми дом...и въобще по кардиналните оси...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Enigma

 • **
 • 1077
 • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
Re: Общи астрологични въпроси
« Отговор #31 -: Юли 30, 2013, 11:57:02 pm »
Здравейте...и този път имам въпросче...даже две (от темата Агресията във вашия натал)
...провокиран от факта, че толкова често четях "Марс...марс...марс" че очи не ми останаха да търся отговор на въпроса си

а запитването ми е:

?? Можем ли по природата на знака, в който попада Марс, да се определи врага - мъжки/женски??

?? Можем ли да приемем ретроградността на Марс за знак, че е възможно евентуален рецедив..??
.. (т.е. отново да се сблъскаме със същия индивид)??

не те разбрах-рецидив на какво -на същия проблем от предишен живот, или на същия враг
тук има тема и за марс, и за враговете
марс може и да е твоя личен враг-в твое лице, зависи, аз съм с ретромарс, мога да споделя, но се конкретизирай... :blink: :blink:

*

Enigma

 • **
 • 1077
 • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
Re: Общи астрологични въпроси
« Отговор #32 -: Юли 31, 2013, 12:11:32 am »
разбрах-че ще се повтарят враговете, които свързваш с марс и това заради ретрото, то не е повтаряемост, е реагиране тук и сега по модела, зададен от изживяното в предишния, последен живот....това в психологически план...ти каза, че ти е в 9, това е доста имперсонално за марс, разсеяно като енергия за 1 такава физическа и грубовата-здравословно планета...силният нептун също пречи на дивакът марс, дори да нямат аспект....тоест ъглов нептун , а марс-в 9 дом...
за професията и месаря и хирурга...ако в картата у-л на 9 е в 6-ще работи това,за което е учил във вуза,
ако има планети в 9, 10 11-нативът е с по-висок критерий и ще работи това,което е слава и чест, а на 9 управителя-в 6 може и да е учил.рисуване и да работи по разпределение нещо по 6 дом в същата област-да печата картинки на етикетите на салама
чувствам, че няма да си сложиш картата... :blink:

*

Enigma

 • **
 • 1077
 • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
Re: Общи астрологични въпроси
« Отговор #33 -: Юли 31, 2013, 12:15:58 am »
Здравейте...и този път имам въпросче...даже две (от темата Агресията във вашия натал)
...провокиран от факта, че толкова често четях "Марс...марс...марс" че очи не ми останаха да търся отговор на въпроса си

а запитването ми е:

?? Можем ли по природата на знака, в който попада Марс, да се определи врага - мъжки/женски??

?? Можем ли да приемем ретроградността на Марс за знак, че е възможно евентуален рецедив..??
.. (т.е. отново да се сблъскаме със същия индивид)??

не те разбрах-рецидив на какво -на същия проблем от предишен живот, или на същия враг
тук има тема и за марс, и за враговете
марс може и да е твоя личен враг-в твое лице, зависи, аз съм с ретромарс, мога да споделя, но се конкретизирай... :blink: :blink:

въпроса ми може да е зададен некоректно (ще се оправдая с часа)...извини ме ;D

...в моята карта Марс ми е и враг, и приятел...попада в мъжки знак т.е. враговете ми излиза че са мъже - и е така.
...НО...ако приемем, че съм се "справил" с врага си... ще ме остави ли на мира, ако Марс натално е директен...
...или можем ли да приемем, че след време същия враг ще отново ще прави бели....както безспорно бих си обяснил ако е R*
ама защо марс да ти е враг, не се извинявай повече, много си симпатичен...марс не символизира враг-враговете по принцип са по 12-тайните и 7 дом-явните врагове, знаеш го
враг може да ни е планета,която в хороскопа ни е с напрегнати аспекти-трудно е...
ти имаш ретро, а говориш за синастрия с др. човек с директен марс ли?
ще те оставят на мира, ако се разбереш със своя марс сам за себе си и за себе си... всичко, което не изработим в картата си-например напрегната квадратура с едното рамо в овен-в живота ни ще налитат овни или хора с тези качества, за да ни тровят, докато извадим овенското от нас и го интегрираме в полезен за нас и приемлив  за другите начин
« Последна редакция: Юли 31, 2013, 12:24:24 am от Enigma »

*

Enigma

 • **
 • 1077
 • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
Re: Общи астрологични въпроси
« Отговор #34 -: Юли 31, 2013, 12:51:31 am »
ами като го осъзнаеш, вече си почнал половината работа, ами минорните аспекти ни поизлъгват, заблуждават...мисля, че се отработват като другите напрегнати...казват, че минорите дават повторяемост на конфликта,какъвто и да е той-ти си знаеш какъв е
и още-минорът е почти подсъзнателен, човек трудно вижда проблема, водят го кармичен аспект- но...слагай орбис до 02 градуса за тях, иначе -не ги брой за аспект... :blink:
колко тафтология видях... :mellow:
« Последна редакция: Август 01, 2013, 08:31:54 pm от Enigma »

*

Enigma

 • **
 • 1077
 • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
Re: Общи астрологични въпроси
« Отговор #35 -: Юли 31, 2013, 12:56:12 am »
и отношението към пари и ценности
2 дом е и дарбите ти-да си вярваш, че с тази дарба можеш да се издържаш-която и да е тя
ти писа нещо за нептун и как си изкарвал пари...в бара
идруго-нали ценностите ти.моралните в голяма степен те определят не само като морал, но и като начин наживот, постъпки... :blink:

*

Lillie

 • ******
 • 30532
Re: Общи астрологични въпроси
« Отговор #36 -: Юли 31, 2013, 07:12:59 am »
идруго-нали ценностите ти.моралните в голяма степен те определят не само като морал, но и като начин наживот, постъпки... :blink:

Това е много вярно... Всеки живее по начина, по който му го позволява неговата ценностна система.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Enigma

 • **
 • 1077
 • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
Re: Общи астрологични въпроси
« Отговор #37 -: Юли 31, 2013, 10:33:44 pm »
идруго-нали ценностите ти.моралните в голяма степен те определят не само като морал, но и като начин наживот, постъпки... :blink:

Това е много вярно... Всеки живее по начина, по който му го позволява неговата ценностна система.
затова във ведическата астрология 2 дом е много по-сложен и ...нз---само съм чувала, ти знаеш повече и благородно ти завиждам-за джйотиш, ако това е правилното название...

*

Lillie

 • ******
 • 30532
Re: Общи астрологични въпроси
« Отговор #38 -: Август 01, 2013, 07:47:39 am »
затова във ведическата астрология 2 дом е много по-сложен

Да, има леко разминаване в значенията на домовете.

Втори дом пак се свързва с материалните придобивки, но също така и с режима ни на хранене, с речта, от анатомична гледна точка символизира устата. Не съм чела да се свързва с ценностната система. По-скоро се свързва с началното ни образование - както се казва, първите седем. Статуса, който онаследяваме от бащата, но самият баща се свързва с 9 дом (едно от значенията му). Онзи "фундамент", който получаваме още в родителския дом, оттам нататък вече го "надграждаме".Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

 • ******
 • 30532
Re: Общи астрологични въпроси
« Отговор #39 -: Август 01, 2013, 07:52:15 am »
...срещам тук-там във форума понятието паралели...
какво послание носи този "аспект"

Паралел е аспект "по деклинация", но ми е трудно да обясня какво точно означава. Не по еклиптична дължина, а по друга координатна система (екваториална). Астролозите оприличават влиянието му със това на съвпада, респ. контрапаралел - с опозицията.

Има също така антиси и контраантиси, тях също донякъде ги оприличават със съвпада и опозицията.

Тук е писано за тях: http://astrosite.org/forum/index.php?topic=5432.15;wap2Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.