Здравей Гост

ТРАНЗИТИ НА ЮПИТЕР

 • 6 Отговора
 • 12895 Прегледи
*

elodiq

 • **
 • 903
ТРАНЗИТИ НА ЮПИТЕР
« -: Март 28, 2013, 09:28:19 am »
Izvinqvam se za pisaneto na latinec,no kakto vchera kazah kompa mi e povreden.Popadnah na interesen lekcionen materql za tranzitite i mi se she da go spodelq s vas,zashtoto sum sigorna, che sled vreme she ima i drugi nachinaeshti, kato men koito da tursqt materqli i da se rovqt iz neta.Predpolagam po naprednalite sa zapoznati s tozi materql,no vse pak se nadqvam da predstavlqva interes za horata v foruma .Predvaritelno molq ako trqbva premestete q zashtoto ne sum sigorna kude tochno da  q pusna.
                               
                           ТРАНЗИТИ НА ЮПИТЕР

Опозицията на Юпитер настъпва на 6 годишна възраст, тя определя конфронтацията, съпоставяне на позиции или обозначение границите на развитие.
За първи път в тази възраст на човек му се налага да осъзнае своето социално поведение и представата си за това, как трябва и колко е добре, че учителите и родителите го отразяват. Ако се намира в опозиция, значи нещо отразява. Отражението – това е принцип на този аспект, напрежение чрез отражение. Именно в тази възраст детето се подлага на насочено възпитание, именно в тази възраст то ходи на училище, за първи път се сблъсква с извънсемейната система на структуриране и именно тези извънсемейни, социални структури насочват неговото развитие. В този момент се натрупват отношения към авторитета на учителя, към авторитета на възпитателя, принципи на социално поведение, докато в къщи се е разрешавало всичко. В Япония, например, детето до 5 години не го наказват, то има право на всяко поведение, има свобода на изява. Сега на него в опозиция застава друга система на представи, социално поведение и тя е изразена в конфликт на личността с възпитателя, педагога, или към някаква конкретна система, където попада детето.
Първи съвпад на Юпитер се наблюдава на 12 години, съвпад на транзитния Юпитер с рождения. Цикълът на Юпитер за първи път се затваря на тази възраст. Детето, в зависимост от своите възможности, получава по-голям или по-малък диапазон опит. Възможностите се натрупват, в това число и от положението на Юпитер в картата, неговите аспекти със Слънцето, с тези планети, които за тази възраст могат да имат съществено значение за самоизява.
Първият растящ квадрат на транзитния Юпитер към рождения е на 14 годишна възраст. Тази възраст носи напрегнатия характер на този аспект, когато детето протестира против натрапените му ограничения, протестира с всичките му достъпни средства. Тези средства зависят от аспектите с другите планети. Юпитер съответно ще включва принципите на тези планети или хора, способни да изпълнят на произволно ниво силата на едни или други възможности. Кризата на 14-годишната възраст се задълбочава не само от квадрата на транзитния Юпитер към рождения, но и от положението на Сатурн (полуцикъл на Сатурн).
Втората опозиция на Юпитер се проявява на 18 годишна възраст. Тук може да се говори за формиране на социална зрялост у човека и не случайно тази възраст е прието да се счита за пълнолетие. Към втория цикъл на Юпитер човек съзрява, повишава се неговата съзнателност. И опитите да се демонстрират на тази възраст асоциални явления, обикновено завършват с юридическа отговорност. Докато първата опозиция на Юпитер би трябвало да се съпровожда със забележки на родителите или с наставленията на учителите. Ако в този период възникнат конфликти между детето и възпитателите на него ще му бъде много трудно да използва хармонично енергетиката на втората опозиция на Юпитер. Ако детето се съпротивлява на тези напътствия, може да се окаже, че то подсъзнателно ще повтори тази реакция и при втория цикъл. От спецификата на тази опозиция зависи, как човек ще успее да разреши този проблем, който тя му предоставя.
В какво може да се изрази спецификата на тази опозиция? Тук е важно да си спомним за това, как работи техниката на този аспект и доколко тя зависи от силата на планетите, участващи в нея.
Ние често говорим, че опозицията – това е компромис, конфликт, напрежение, люшкане, струна, тетива – всички тези думи така или иначе се получават в зависимост от това, каква е силата на планетите на двата края на опозицията. Представете си, че много силен Юпитер стои в картата на това дете, каква е неговата представа за себе си, за справедливостта, за порядъчността, може ли да се съмнява с себе си, пита ли някой за съвет как  да се държи и изявява. Съответно в опозиция към него се оказва слаба планета, в слабо положение. Какво става с тази опозиция? Не се ли натяга тетивата, струната се оказва трепереща и самото то притяга на своя страна принципите на тази, която се оказва в опозиция. Опозицията се решава за сметка на ето това преливане на енергия на люлката, той не обръща внимание на това, което става на другия край на опозицията и не прави оттук изводи. Това се нарича “не му провървя на детето с учители” и дълго няма да му върви, защото да види своите принципи, той може само при опозиция, иначе не може да види, няма отражение. А в отражението се оказва недостатъчно силен принцип. Ако настъпи обратна картина – в опозицията се оказва силен, авторитетен, властен човек, (а собствения Юпитер е слаб) който подтиска неговата личност, и в ситуация на опозиция детето е склонно да се ориентира по външния съветник, то по такъв начин отработва стереотип на поведение: ”какво ще ми кажат по-възрастните?”, “а къде е мама?”, “кой ще ми обясни, как трябва да се държа?” и този стереотип се закрепва. Когато той отсъства, възниква състояние на недоумение, стрес, паника, няма кой да го посъветва, доколкото съвет може да даде всеки, който се намира на това място. По този начин детето е много зависимо от случаен човек. Състоянието на идентични грешки в едни и същи фази на последващите планетарни цикли задълбочават негативните резултати от тяхното появяване.
Трети цикъл на Юпитер, т.е. когато транзитния Юпитер се намира в съвпад с рождения на възраст 24 години. Тук завършва втория цикъл на Юпитер и човек участва в него съзнателно. Има зад гърба си опита на различните прояви в социалната активност. Обикновено той вече има някаква професионална диплома, направил е избор на жизнен път и започва да трупа опит на съвсем ново ниво в професионално-обществения живот.
В този момент транзита на Юпитер дава нов шанс, започвайки нов цикъл. И ако човек не се възползва от тази енергия, той по-скоро изпуска този шанс, най-силния в целия цикъл. И може да се окаже принуден да не върши своята работа, в случай на пропуск в течение на целия последващ цикъл да се занимава не със свои неща. Може да успее да навакса предишните пропуски с цената на доста големи загуби или напрежение в кризисни ситуации.
Конкретният ефект от проявата на различните фази зависи от номера на цикъла, който сам по себе си зависи от възрастта на човека, когато протича този цикъл.
Начало на четвърти цикъл на Юпитер и следваща възможност за експанзия, настъпва към 35 години в живота. Често именно този период се нарича преломен. И всеки прелом е разумно да се използва особено, много е важно да се разбере, какво става с човека, важно е по това време да има опит на собствения вътрешен живот, знания, помагащи му да осъзнае кризисните периоди и личната способност да реагира на тях. Важно е човекът да  може да се управлява в тези кризисни периоди и да знае целия набор за самоуправление, целия инструментариум, който непосредствено подхожда на неговата личност.
Следващата опозиция на Юпитер настъпва на възраст 42 години. Това е поредния кризисен период, който се съчетава с опозицията на Уран (от 35 до 42 години), затова неудачно започналия цикъл на този период може да съвпадне с тежки сътресения няколко поредни години, когато те ще се съединят с опозицията на Уран. При някои хора те не протичат в една година, и оттук има усещане за това, че започва цяла серия от тежки обстоятелства, предизвикана от началото на юпитерианския цикъл и достигаща своята кулминация при опозицията на Юпитер и Уран.
Началото на шестия цикъл на Юпитер настъпва преди 60 годишнината. Началото на шестия цикъл, обикновено се съпровожда от силен прилив на енергия, желание да се започне нов живот, волна дейност само при тези условия, когато енергията от предишните цикли е била използвана.
Доколкото излизането от конфликта на юпитерианския цикъл може да се съпровожда с излизане в пенсия, с потребността човек да се избави от социалната активност, с усещането за физическа умора, която се съпровожда само с натоварване на няколко цикли на висшите планети. Неразумното, нерационалното им използване довежда човека в този момент до опустошение.
Ако това не се случи, то често се виждате, че насилственото извеждане на човека в пенсия в шестдесетгодишна възраст, в същия този момент, когато му се струва, че сега е изпълнен с нови сили, всичко е усвоил, всичко е почувствал и този именно момент на лишаването от работа в социалната сфера го довежда до тежки кризи, той се свива и остава у дома. И тази юпитерианска енергия довежда до тежки заболявания, наличието на тази енергия и нейното неизползване предизвиква повишаване на кръвното налягане, сърдечно заболяване. Ако, въпреки пенсионирането си човекът продължава да търси начин на изява, което често се случва с работещите пенсионери в някаква друга сфера и намиращи достойно приложение на своята енергия, тогава този период се съпровожда с нов разцвет.
Ако в радикса Юпитер определя къде се прилагат принципите на планетите, а дома определя типа на тази дейност чрез нейните аспекти, то транзита на Юпитер по домовете винаги носи подобрение на ситуацията в дома. С Юпитер винаги се свързва представата на човек за щастие, за късмет, за достойнствата в неговата най-добра изява. Затова присъствието на Юпитер в следващия дом винаги говори за това, че на този дом му е провървяло. И човек си казва: “ето в тази година особено щастие, особен успех настъпват в този дом, в който се намира моя транзитен Юпитер”.
Юпитер дава на човека устойчив интерес към изучаване на себе си в дадена сфера на дейност, изучаване на своите възможности и тяхното разширение. Човекът се движи по посока, зададена от Юпитер, защото с Юпитер се свързва развитието. За да се определи нивото на дейността на Юпитер, според проявите или по окраската е необходимо да се проведе определена анамнезия в рождената карта и да се изясни неговото радикално положение – в силна или слаба позиция се намира Юпитер в радикса и от какво зависи неговата сила или слабост. Ако Юпитер се намира в силна позиция, то неговият транзит ще бъде водеща сила в хороскопа и човек ще се утвърждава в зоната на активирания от него дом. Активността или силата на Юпитер се увеличава, ако той стои в кардинален знак, в кардинален дом или в кардинален кръст, ако той се явява сигнификатор на дома, ако неговото положение в картата се явява принципно отделено, например, положението на Юпитер “в ръка”, ако това е планета, която има максимално количество аспекти, ако тази планета е господар на хороскопа или ако това е възходяща планета. За Юпитер е много важно това, как той се отнася към водещата планета в радикса, ако самият той не се явява такава. Струва си да се видят циклите на тази водеща планета, защото те ще определят характера на взаимоотношенията с Юпитер.
Транзитите на Юпитер поради принципа на разширение на тази планета не дават точното време на събитията, но не дават и задръжки (за тях отговаря Сатурн).
 

*

elodiq

 • **
 • 903
Re: ТРАНЗИТИ НА ЮПИТЕР
« Отговор #1 -: Март 28, 2013, 09:30:35 am »
ТРАНЗИТИ НА ЮПИТЕР ПО ДОМОВЕ
 
Необходимо е да се разделя положението на силния и слабия Юпитер в радикса. Именно силният Юпитер ще включва дома според неговата същност, а слабия Юпитер ще дава допълнителна окраска.
 
Транзит на Юпитер през 1 дом
Слаб Юпитер – настъпва по-активна реализация на своето основно направление. Това е период на изпълнения на задачи с далечна цел.
В този момент Юпитер излиза от 12 дом и при неговото движение през първи дом, може да се говори за известно освобождаване на личната енергетика, разширяване на личната енергия. И ако това е второто дирекционно движение (повторно преминаване), то именно при него настъпва реализация. Много зависи от размера на дома, успява ли човек, който няма нищо в дома да реализира всичките си потребности, които се активират в този момент. Това зависи от характера на стихията. Ако това става при движението на Юпитер напред-назад (D-R), то при второто директно движение ще настъпи реализация, защото тигела на Юпитер може да има най-благоприятното значение. Транзитният Юпитер се движи и прави своето първо директно движение, при което тази зона се активизира, появяват се някакви възможности, но това са само желания, а Юпитер върви по-нататък и активира следващите зони. Но може да настъпи обратно движение, той се спира и тази стационарна точка фиксира проблема, това, което се прави в този момент, което е замислено, което е желано – това е като че ли тази цел, към която е вървял транзита на Юпитер. Започва ретроградно движение на Юпитер, възвръщане и върви известно вътрешно осъзнаване, търсене на някакви ресурси, по първи дом това може да бъде търсене на социални контакти, на някакви условия. И всичко това се организира до възвръщането, намира се. Той може да се върне и в 12 дом, а там е била зоната на неразбираемото, точно там то се е обозначило, “това, което не мога, там почувствах рамките по 12 дом, там бяха моите граници, това се оказа за мен зона на невъзможното”. Оттук той започва отново своето директно движение и, когато дойде до стационарната точка настъпва кулминацията на тази реализация, при второто директно движение се реализира това, което е трябвало да се случи, това което е искано. Затова тигелирането на Юпитер обикновено е благоприятно.
 
Транзит на Юпитер през 2 дом
Слаб Юпитер – слабият Юпитер от първи дом се е проявил слабо, но все пак се е старал колкото може, защото 1 дом го проявява активно, той може там леко да се надцени, т.е. да се натовари с повече, отколкото му е свойствено. В момента, когато при даден човек от ASC се вижда Юпитер, на всички околни им се струва, че той може много, към него идва енергия, идват събития, като че всичко може да поеме, а енергетически той е слаб. Оттук (от 1 дом) той може да поема повече, отколкото е способен и в края на цикъла настъпва известна криза. Тази криза влиза във 2 дом – дома на здравето. Докато Юпитер минава през 2 дом, здравето се подобрява, подобрява се и финансовото положение. И много често подобрението на здравето настъпва с подобрение на финансовото положение. Настъпва усещане за финансова независимост. При недостатъчно силен в картата Юпитер, човек все пак е способен да направи усилия да подобри своето финансово положение, т.е. тази окраска тук може да бъде съпроводена с действие, тъй като сигнификатор на 2 дом е Венера, а тя заедно с Юпитер дружно може да води човека към щастието. Импулсът на Юпитер може да се увенчае с успех.
Силният Юпитер във 2 дом колкото иска, толкова и ще получи.
     
Транзит на Юпитер през 3 дом
Слабият Юпитер ще активира кратките пътувания, ще способства разширяване кръгозора на човека, може да настъпи оживление в контактите, да се придобият някакви знания.
Тук в 3 дом идват учителите. Това е тази ситуация, когато ученикът е готов за своя учител.
Силен Юпитер – настъпва силно учене, упоение от ученето, защото Юпитер е склонен да прави всичко без край. Върху човек се струпват всякакви семинари, курсове за повишаване на квалификацията, пътувания. Навсякъде е нужно да се учи и човек просто се разкъсва при избора. Това активно учене може да определи неговата по нататъшна дейност. В този период човек ще натрупа нови знания и навици, които ще му позволят да повиши професионалното си ниво. Разширява се кръга на колегите, има нови колеги и сред тях може да се появят чужденци, идват значителни хора.
 
Транзит на Юпитер през 4 дом
Слаб Юпитер – настъпва хармонизация на условията в домашния живот. Това се съпровожда с такива условия, чрез които става по-свободно да се живее.
Силен Юпитер – тук е важно да се види спецификата на дадената карта, към какво се стреми човека, доколкото нееднозначността на четвърти дом ще определи характера на транзита на Юпитер. Например, ако той се стреми към печалби, към увеличение на материалната сфера, то ще се създадат условия за укрепяване на материалната сфера, за нейното разширение, някаква голяма покупка, създаваща стабилна материална основа – дом, земя. Ако човека се стреми към духовно развитие, то този транзит на Юпитер ще му даде прекрасна възможност за емоционално разкрепостяване, освобождение от някакви вътрешни проблеми от емоционален характер, това може да се съпроводи с отработка на детски проблеми, които са останали и се изразяват в комплекси от различен характер. Могат да се появят хора, способстващи за това освобождение, техники, знания, които дават възможност да започне да живее по друг начин. Това е също своего рода дълбочинен цикъл, 4 дом тук има някакъв задълбочен цикъл, завършване на нещо. Завършване, защото 4 дом символизира край на нещо.
 
Транзит на Юпитер  през 5 дом
Споменът винаги е за непрекъснат празник. При слаб Юпитер – безделие, много развлечения при неговото инертно поведение, той не го организира, но през цялото време го канят. Има риск да се впусне в хазартни игри.
Може да се правят покупки само за удоволствието. Добре върви влюбеността за сметка на пасивността – ето минава Юпитер и човекът се влюбил. Ако по време на транзита на Юпитер човек се влюби,  трябва да се има предвид, какво ще се случи следващата година – Юпитер ще бъде вече в 6 дом и за всички злоупотреби тогава ще настъпи разплата: или ще се наложи да се работи дълго и дълго да се дава, или ще се наблюдават маса заболявания. Трябва да се има предвид, че по време на транзита на Юпитер през 5 дом е по-добре да не се женим. Особено добра е творческата работа по 5 дом, ако той не е силен. Може да има много благоприятни детски прояви – учението на детето, ако то кандидатства в университета по време на транзита на вашия Юпитер – може да не се вълнувате (разбира се трябва да се погледнат аспектите), много вероятно е да бъде прието. Ако се явявате на конкурс, ще имате успех. Дисертациите по време на този транзит имат голям успех.
Адекватното използване на Юпитер, в това число и концертната дейност, ако това е свързано с работата на артиста, изложба, премиера – всичко ще се получи забележително. Иска ти се да се заемеш, защото Юпитер не само подтиква, но и създава условия.
 
Транзит на Юпитер през 6 дом
В 6 дом Юпитер има най-слабото положение, това е устойчиво-слабо положение (Земя). Юпитер обикновено дава енергия, затова, когато той е слаб, на него му е добре – просто се подобряват служебните положения, незначително подобрение в службата (може би са поставили бюрото ви до прозореца, за което отдавна сте мечтали).
Силният Юпитер в даденото положение ще взима силно енергия в 6 дом, ще се наложи да се прилага активност, за да се получи енергетиката на 6 дом. Силният Юпитер в 6 дом може да доведе до криза, тъй като той толкова активно се занимава с работите на 6 дом, че може да доведе до конфликти. Този дом не е предназначен за активност на Юпитер, там всичко трябва да е бавно и внимателно, акуратно и по малко. Тук движението на Юпитер напред-назад (D-R) работи по друг начин. При първото директно движение той включва неудачно 6 дом, но тъй като Юпитер е силен, той упорства. И тогава при второто преминаване може да постигне целите си. Но първото преминаване ще бъде съпроводено с конфликт, който се засилва и повтаря при ретроградното движение и като булдозер го помита при второто директно минаване.
 
Транзит на Юпитер през 7 дом
Слаб Юпитер – външната дейност на човека при преминаването на Юпитер през 7 дом ще му донесе повече популярност, голям успех, някакво подобрение в отношенията с партньора.
В силно положение Юпитер ще се стреми към популярност, ще приложи всичките си сили за нейното постигане. У него ще се появи силен стремеж към лидерство в организирането на групова дейност, важно е това да бъде в сферата на неговата дейност, в тази сфера, където той е развил някаква активност. В този период човек е склонен да се занимава със своето утвърждаване сред равни. Транзитите на Юпитер през 7 дом са много благоприятни, ако се съпровождат със запознанство с представители от противоположния пол, което завършва с любов, с много хармоничен съюз. Началото на цикъл в 7 дом е много положително за брак.
 
Транзит на Юпитер през 8 дом
При слабо положение Юпитер има възможност да си получи дългове, които дълго не са връщани, например. Или да получи приятни подаръци, или да получи наследство. В 8 дом Юпитер може да получи всички тези придобивки, за които е работил през тази година по 2 дом. Затова е необходимо да се видят транзитите през 2 дом, кой се старае там, доколко е благоприятно. И плодовете на тази дейност Юпитер ще получи в 8 дом. При силно положение на Юпитер – при Юпитер в 7 дом има активен стремеж към излизане от ограниченията, но излизане чрез криза.
Тук неговите цели се проверяват на здравина. Този период може да се съпровожда с дълбоки разочарования от предишните цели. И това е изход от ограниченията, които му е поставял предишния цикъл, може да стане за сметка на провокирането на някакъв специфичен конфликт, кризисна ситуация. Например, когато човек иска да излезе зад граница чрез някакъв конфликт, иначе не е възможно да се откъсне, както това беше неотдавна в нашите условия. Там, където той се стреми към емиграция чрез собствената си активност. Просто заминаването на хората в чужбина, което изглежда като бягство от тези условия, в които те живеят, освобождаването от тях по време на транзита на силния Юпитер през 8 дом. Може да се наблюдава активна дейност по добиване на пари. Да кажем, имайки цел по 9 дом, човек има нужда да получи някакви материални условия за старт, а сега не е време да се печелят пари, да започва някаква работа, а има възможност да вземе в заем и да привлече някакви други сили с тези пари, да намери спонсори, учредители, които ще създадат основите. Т.е. това може да бъде активен подготвителен период към следващия цикъл.

Транзит на Юпитер  през 9 дом
Слабото положение на Юпитер през 9 дом ще даде разширение на контактите с хора от далеко.
При силно положение на Юпитер се появява нова цел, обем, нова активност. Появяват се признаци на нови интереси и нови цели. Възникват събития или хора с ново мислене. Възникват събития, които провокират в човека нов начин на мислене, например, такова явление като среща с НЛО.
 
Транзит на Юпитер през 10 дом
Слабото положение на Юпитер носи обикновено, повишение в службата. Промяната в служебното положение някак набира обороти.
Силното положение на Юпитер дава възможност за намиране на себе си. Получаване на истинска популярност за сметка на собствените достижения, популярност от друг характер, различна от тази по 7 дом. Тук популярността  е на ниво признание, на ниво появяване на свои ученици, на ниво поява на свое учение, което някак си се е оформило, организирало по това време. Добре е да се получи Нобелова и прочие награди по това време. Всичко зависи от социалното положение, но награди ще има.
 
Транзит на Юпитер през 11 дом
При слабо положение Юпитер ще даде разширение на кръга от приятели, ще се появят нови другари, приятелите ще доведат приятели. На приятелите по това време ще се отделя повече внимание, на техния живот, на отношенията с тях, проблемите.
При силно положение на Юпитер настъпва залагане на далечни цели, тъй като 11 дом – това е бъдещето. Може да има среща с особена, нетривиална любов, с някакъв необикновен човек, с духовен човек. Оживяват се надеждите за успех на децата, вижда се тяхната перспектива, разширява се представата за собствените идеали. Силният Юпитер може да предизвика потребност от промяна на живота. Т.е. “виждам собствено си бъдеще по друг начин, иска ми се нещо да променя и така да разширя своите възможности, че всичко да бъде по друг начин”. Тук е важно да се отнасяме внимателно с Юпитер.
 
Транзит на Юпитер през 12 дом
При силен  Юпитер има възможност за сериозно преселване. Подобряване условията на живот в случай на емиграция. Човек прилага енергия, активно използва Юпитер и се премества, тук без активност и билет няма да си купиш.
При слабо положение на Юпитер той повече ще действа на вътрешно осъзнаване на процеса, който протича, но по-скоро ще води до анализи, ще има някакво завършване на миналата дейност. Юпитер за сметка на своето благоприятно проявление в дома ще изглади тези проблеми, които съществуват в 12 дом, ще ги смекчи.
При силно положение Юпитер може да даде остра криза, която ще бъде съпроводена с дълбоко усамотяване, анализа може да изглежда като “самоизяждане”: ”нищо не направих, нищо не постигнах, за нищо не съм достоен”. Тук човек вижда, че получава по-малко, отколкото е очаквал.
Дълбокият, вътрешен анализ на това, което се случва се съпровожда с търсене на вътрешното, на нивото на фантазията, представата, мечтата за нова сфера на прилагане, “а какво бих искал, ако всичко това не стане?”
При силно положение човек ще се натъква на препятствия в пространството и времето при реализация на себе си, т.е. силният Юпитер в 12 дом ще стане този невидим враг, силен враг, който  подразбира 12 дом. Ако това се съпровожда със смяна на социалните условия на каквото и да е, то наличието на Юпитер в 12 дом може да му предложи като изход от тази криза влизането в манастир.
Силната планета в картата ще се проявява силно, мощно, активно, събитийно, ще се занимава с изразяване същността на дома, и събитията според дома ще се случват в човека. Ако планетата е слаба в радикса, това е само някаква окраска на преживяванията, желанията, мечтите на тази тема, в този дом.
Ретроградният рожден Юпитер среща значително повече препятствия във външния живот. Ако в началото казахме, че Юпитер не показва събития (транзита на Юпитер), той не предизвика задържане, това не е истина по отношение на ретроградния Юпитер в радикса – той предизвиква задръжка на тези събития. Доколкото за всеки човек с ретрограден рожден Юпитер му е свойствено при неговия транзит първо да го поеме в себе си, да помисли “и какво толкова е станало?” и да усвои тази енергия вътрешно. И чак тогава да я възприеме, като някаква изменена външно ситуация, а тя в този момент често се разнася, спада. А ако Юпитер е стационарен, то той го възприема още по-бавно. Но е много важно стационарния Юпитер в какво положение е – преди директния или преди ретроградния.
Пример: В карта на жена транзитен Юпитер върви през Везни, попада в 12 дом и е ретрограден. За да се определи силен или слаб е той, трябва да се погледне положението на Юпитер в наталната карта. Той се намира в 3 дом, в Козирог. Има квадрат със Слънцето, тригон с Венера, полусекстил с Луната, 108 с Уран. Явно Юпитер в тази година ще донесе някакви възможности за осъзнаване на своите дълбочинни, подсъзнателни процеси чрез усамотяване, чрез вътрешен живот.
По-скоро, някаква приятелка на тази жена, която е настроена благоприятно към нея, (или жена) може да разбере, да се оправи в самата нея. Тя може да води с нея дълги беседи за себе си, за своите отношения с хората, за трудностите в отношенията с хората, които тя не разбира, в които тя има определени цикли, които я безпокоят. Тя има някакви проблеми с мъжа си и би искала да разбере каква е тяхната природа. В тази година транзита на Юпитер с помощта може би на някакво учение, техника, знание, литература, нещо, което тя може да обсъжда с благоприятно настроената към нея жена ще й дадат положителни резултати.
И вече в края на тази година тя ще успее да използва получените през този период знания за активиране на своята дейност, за усилване на своите възможности да изразява на себе си вербално, да съобщава за своите състояния и да има обратна връзка с тях. Нещо, което й се е отдавало трудно до сега.
Пример: В тази карта транзита на Юпитер тук е през 3 дом. В радикса той се намира в знака Дева, в опозиция на Слънцето, в тригон с Марс, в секстил с Луната, ретрограден, в 3 дом. Тук Юпитер е добре аспектиран, той има възможност да привлече принципа на другите планети при решение на своите проблеми, а съответно и хора, които могат по тези планети да се включат. Доколкото това е личностна планета, то и хората тук могат да се окажат конкретни – и Луната може да се повика, и Марс, и Слънцето. Тук положението на Юпитер е слабо (Дева, 3 дом, ретрограден), но тази слаба планета притежава мощен инструмент, добре аспектираните планети, и тези планети всичките са аспектирани помежду си, те всички се затварят във фигура. На инструментално ниво Юпитер има много възможности. По-скоро в близкото обкръжение (транзит на Юпитер през 3 дом) ще се появят много нови жени, защото е във Везни, защото е 3 дом, което може да предизвика отношения с Марс (приятелките са си тръгнали, а те са много, все едно няма да провериш). Съществува потребност да се заеме с образованието на дъщерята, да й се вземе частен учител.
 


                                                                                                     Превод: Нели Тотева                                                                               Н.МАРКИН
"Транзити" II курс

« Последна редакция: Март 28, 2013, 09:52:33 am от elodiq »

*

Нова

 • ***
 • 3491
Re: ТРАНЗИТИ НА ЮПИТЕР
« Отговор #2 -: Март 28, 2013, 02:40:03 pm »
Транзитът през 3-ти ми е едно към едно, за финал оооще 1 работно пътуване при това зад граница се задава.

за 4-ти като чета, явно скука ще бъде ))))

*

elodiq

 • **
 • 903
Re: ТРАНЗИТИ НА ЮПИТЕР
« Отговор #3 -: Март 28, 2013, 04:47:24 pm »
Ne znam iskah prosto da buda polezna s neshto na nqkoi kak mina snoshti nadqvam se s mnogo usmivki nazdravici

*

Veselin

 • ***
 • 2737
Re: ТРАНЗИТИ НА ЮПИТЕР
« Отговор #4 -: Март 28, 2013, 04:51:17 pm »
Не мога да разбера едно нещо защо казват, че така ще стане:

Ако по време на транзита на Юпитер човек се влюби,  трябва да се има предвид, какво ще се случи следващата година – Юпитер ще бъде вече в 6 дом и за всички злоупотреби тогава ще настъпи разплата: или ще се наложи да се работи дълго и дълго да се дава, или ще се наблюдават маса заболявания.

Каква връзка има едното с другото?

*

elodiq

 • **
 • 903
Re: ТРАНЗИТИ НА ЮПИТЕР
« Отговор #5 -: Март 28, 2013, 05:35:03 pm »
Mnogo ama she pisha drug put che v momenta ot tel mnogo neudobno a kompa precakan slojna rabota da pisha neshto pri men retro metk deistva sisus zakusnenie bukvalno ot dokumentite chak do tehnikata

*

Veselin

 • ***
 • 2737
Re: ТРАНЗИТИ НА ЮПИТЕР
« Отговор #6 -: Март 28, 2013, 05:35:44 pm »
Добре. Дано и някой друг се включи до тогава.