Здравей Гост

Луна и темперамент

  • 1 Отговора
  • 4543 Прегледи
*

Марая

  • ******
  • 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Луна и темперамент
« -: Март 03, 2013, 09:02:17 pm »
РУСА (БЯЛА) ЛУНА: твърде нестабилни.
Ако Вашият Лунен цикъл е от 28-29 дни – вие сте Руса Луна.
Ако сте родени около Пълнолуние след Великден (на 14, 15, 16 ден от цикъла), Русата Луна е един вид Пълна Луна, от която е взела кариеризма, сметкаджийството, голяма доза нечувствителност и безскрупулност. Живее за чужда сметка. Животът с Русата Луна е цял водовъртеж, в който ще забравите какво е почивка. Русата Луна навлиза в живота на другите като ураган и помита всичко по пътя си. Много агресивна. Трудно остава за дълго време на едно място. Нервна и раздразнителна, разумните лунни знаци често отстъпват пред нея, за да избегнат скандалите и излишните разправии. Русата Луна никога не убеждава. Тя иска да се страхуват от нея и често си служи с насилие. Живее ден за ден. Отказва да понесе последствията от постъпките си. Любовта й е сложна и краткотрайна. Би могла да ви опропасти. Случва се, но много рядко, да бъде сърдечна и щедра – това всъщност, вече е чудо! Съдбата й е непредсказуема. Любовните драми – постоянни.
Отношения с другите – Тя просто ги разкъсва! Единствено Пълната Луна и Втората Четвърт й се противопоставят. Първата Четвърт й се подиграва, с което може да я изкара от търпение и да я вбеси. Две Руси Луни – означава война – ожесточена и яростна!
Неблагоприятни периоди: Да внимава по време на частичното и пълното затъмнение. Периодът на Първата Четвърт може да бъде фатален за нея, а този на Четвъртата четвърт – също е неблагоприятен. Известни успехи се очертават по време на пълнолунието и отчасти през Втората Четвърт, ако е внимателна, но това е невъзможно. С добра дума би могла да постигне много овече, но тя не знае какво е добрадума… Трябва да бъде по-човечна!

 ЧЕРВЕНА ЛУНА – или с голям късмет, или с никакъв!
Ако сте роденипо време на пълнолунието, около 16-ия ден на месеца и цикълът ви е от 30 дни, вие сте Червена Луна. Запазвате много от характерните черти на Пълна Луна, но имате и някои особености. Жалостива сте и помагате винаги на изпадналите в беда, не смятате, че целта оправдава средствата, необикновено търпелива сте. И вашият част настъпва – бъдете сигурна в това! Дтството не е безоблачно, но по-късно може да излезе голям късмет. Силно чувствителни. Издръжливи на физически болки. Притежавате способността да се измъквате издръжливи дори и от най-трудни ситуации, защото сте царе на желязната логика, а интуицията ви е безпогрешна. Силни медиуми. Способности за голяма изява на сцената, особено в музиката, балета и пр. Убедителни сте в словата си. Благородни. Не действате необмислено, а изчаквате най-подходящият момент. Често първият брак е фатален, но вторият обикновено е сполучлив. Ще получавате по-висока оценка, отколкото заслужавате и ще се ползвате от подкрепата на влиятелни лица. Държите на близките си дори и тогава, когато невинаги те заслужават това. Ще получавате съдействието на по-възрастните, които ще допринесат значително за успеха ви в кариерата. Съдбата ви не е лека, но с напредването на възрастта вие ще постигате все повече и повече. Вашият силен характер и упорит труд ще бъдат главните ви помощници.
Отношения с другите: С Пълната и Русата Луна ще имате трудности. Ще ви дразни превъзходството на Първата Четвърт в интелектуално отношение, но не забравяйте, че винаги има изключения и вие може да спадате към тях. С Втората Четвърт ще можете да завоювате забележителни успехи. Новата Луна ще ви се подчинява. Четвъртата Луна ще ви дразни с обноските си.
НЕБЛАГОПРИЯТНИ ПЕРИОДИ: Не бива да предприемате нищо по време на частично или пълно Лунно затъмнение. Внимавайте през периода на Третата четвърт. По време на Новата Луна ще можете да постигнете забележителни успехи.
СЪВЕТ: Не бива да рискувате прекалено много. Вслушвайте се в интуицията си, която е необикновено силна. Едно е сигурно, че в чужбина ще постигнете повече, отколкото в родната си страна. Но може би правите изключение?

ЧАСТИЧНО ЗАТЪМНЕНИЕ – меланхолици.
Обикновено запазват характеристиката си от лунния знак на таблицата, но са твърде меланхолични. Въображението им може да ги отведе далеч. Лесно се обезкуражават. Не се натрапват.
Съдба: Имат основателни причини, за да не рискуват.
Отношения с другите: създават добро семейство с Първата и Втората Четвърт. Да се пазят от Пълната Луна – депресира ги!
Благоприятни периоди- По време на равноденствието и слънцестоенето могат да реализират всичко, което пожелаят.

 ПЪЛНО ЗАТЪМНЕНИЕ (ЧЕРНА) ЛУНА – крайни във всичко.
Към тях спадат религиозните фанатици. Крайни са в политиката и в любовта. Те са дяволски сръчни, но трудни за понасяне. Мразят парите, които считат за предпоставка на всички злини. Здравето им е крехко. Наред с Първата Четвърт между тях се изявяват най-добрите медиуми и ясновидци. Имат труден жизнен път. Могат да постигнат всичко, но с цената на всякакви жертви. Очакват ги или спокойни старини, или мизерия и глад. Да се пазят от Пълната и Русата Луна и за избягват родените под Частично затъмнение. Втората и Третата четвърт са подходящи за тях, но нерядко ги използват за свои цели.
Благоприятни периоди: Втората и Третата Четвърт. Да внимават по време на Частичното и Пълното затъмнение.

Христина Христова (Касандра)

АКО СТЕ РОДЕНИ ПОД НОВАТА ЛУНА: Ентусиасти и предани, без да се влияете от другите
Новата Луна е наивна, неспособна да предвижда, скромна. Всичко това й причинява разочарования. Пълна с нетърпение не претегля „за” и „против”, убедена че „за” ще спечели. Новата Луна преминава през живота със спонтанност и открито сърце, което често води до неприятни последици. Тя не е разговорлива. Би искала да общува с другите, може да държи речи, но не може да поддържа разговор. Има трудности когато се изразява, противоречи си и прави гафове.
И скромността може да спре развитието й. Тя се влияе и е малко нестабилна – има много идеи и често ги променя. Новата Луна е оптимист, емоционална, активна и повърхностна. Не премерва рискове, защото не вярва в опасността. Затова често си „троши главата”. Това не й служи за урок. Просто започва от начало.
Винаги добронамерена с другите и услужлива, често злоупотребяват с нея.
Бързо променя държанието си и лесно се засяга. Новата Луна е идеалист, способна на голяма любов и вярност. Въздига любимия на пиедестал, но ако той падне не му прощава. Сексуалността й не се влияе от морал или религия, а е първична и спонтанна. Новата Луна има отлично здраве. Интелигентността й е универсална. Има вкус към абстракционизъм. В изкуствата повече се изявява в музиката и скулптурата отколкото в поезията. Ако се занимава с политика, ще е непопулярна понеже гафовете и противоречията й ще се смятат за нарочни. Новата Луна е бохем, не се интересува от парите и комфорта.
СЪДБА: Периоди на възход рязко сменяни от тежки периоди. Новата Луна е много уязвима. Да се пази от катастрофи.
ОТНОШЕНИЯ С ДРУГИТЕ: Не се доверявайте на пълната Луна. Разчитайте на слизащите Луни (III и IV четвърт).
НЕБЛАГОПРИЯТНИ ПЕРИОДИ: Не започвайте пътувания, любов, или битки при изкачваща се Луна. Вземайте предпазни мерки за това, което започвате през четвъртата четвърт за да го доведете до добър край.
СЪВЕТ: пътуванията могат да уравновесят вашата нестабилност и променлив вкус и да ви направят щастливи.

VІ. ЧЕТВЪРТА ЧЕТВЪРТ – волеви, решителни, свободни
Хората на 4/4 Луна са изключително здравомислещи и добре организирани. Имат бохемски вид и държание, но не вършат нищо необмислено. Дори ядосването им е пресметнато с математическа точност и знаят отлично кога да се овладеят, защото вътре в себе си никога не губят контрол. Умеят да манипулират в своя полза и не оставят нищо на случайността, защото твърдо държат на взетите решения. Не оставят днешното за утре без сериозна причина. Чувството за дълг считат за смешно и вътре в себе си често се подиграват на традициите, като мислят, че хората, които се съобразяват с тях, са с комплекси. Техният морал е нетрадиционен и нерядко стават обект на одумки от страна на отхвърлени обожатели и неразбрани приятели. Чувството им за хумор е блестящо. Имат дарбата да измислят подходящи прякори, да обрисуват изключително точно и комично дадена ситуация, дори да я нарисуват, пречупена през погледа на тяхната 4/4 Луна. Мразят посредствеността, мързела, невежеството. Винаги искат да са весели, засмени, и благи, дори и тогава, когато не им е до смях. Авторитетни, горди и упорити, понякога се колебаят да вземат решение, но решат ли се веднъж то е окончателно. Облягат се на фактите и винаги обосновават казаното. Въпреки че са малко фаталисти, смело вървят към набелязаната цел. Преодоляват всякакви препятствия, като често се забавляват с усложненията, но не обичат „историйките”. Ценят дисциплината, защото улеснява всички. Изискват свобода и прямота на словото и начина на действие. 4/4 подготвя революциите или промените. Често вътре в себе си се присмиват над околните, считайки че стоят над тях. Смъртта не ги плаши. Могат да четат в душите на хората, защото са отлични психолози. Услужливи са. Или веднага приемат човека, или веднага го отхвърлят, но никога не му оставят илюзии. Имат критичен дух, обичат философските разговори и полемиките. Притежават изключителни артистични дарби и таланти. Могат да се изявят във всяка област на изкуството. Имат много идеи за осъществяване, но времето никога не им достига. Не понасят предателството в любовта. Обичат да разполагат с пари, но лесно се разделят с тях, след което са принудени да правят икономии. Не искат да се лишават от нищо, но могат да се лишат от всичко в името на нещо голямо.
Съдба – 4/4 е господар на съдбата си.
Отношения с другите – разбират се с Пълната Луна. Могат да създадат добро семейство с Новата Луна и с 2/4, но най-добре се разбират с 3/4. Отлично сътрудничество за работа и борба с общ враг – 1/4.
Неблагоприятни периоди – По време на Пълна Луна да внимава много, особено на открито от мълнии. Благоприятни са периодите на 2/4 и 3/4. Да се обясняват в любов по време на Нова Луна.

Ако сте родена под третата четвърт: амбиция и капризи, но щедрост в големите начинания

Третата Четвърт има уравновесен вид и здрав смисъл. Под своя добродушен вид често крие безразличие и понякога твърд характер. Много работещ, изпитва носталгия към мързела и ако успее да не прави нищо, намира щастие. За нещастие той е амбициозен и много обича отговорността, като си я създава даже и когато няма нужда от това. Той е повече непредпазлив отколкото смел, което не му пречи да има героизъм. Има вкус към саможертва и към възвишеното и ако той е непоносим във всекидневния живот, той е много полезен при изключителни обстоятелства, особено в периоди на големи кризи: фалити, епидемии, пожари, наводнения, нещастни случаи, революции, войни и т. н. На драго сърце агресивен, Третата Четвърт си създава грижи и предизвиква усложнения. Той стъпва по краката на другите често без да си дава сметка за това. Той иска да бъде пръв и понеже е убеден, че има винаги право, той не се съгласява с другите. Липсата на откровеност може да бъде сила и му позволява понякога да спечели срещу противници и конкуренти. Понякога се оставя на детски капризи, но той може да бъде дипломат и понякога полезен на някоя кауза, която мисли за правилна. Третата Четвърт има бърз дух и и много инициатива. Той често взима бързи решения и действа. Може да се разчита на него. Той се чувства добре в диспути, атмосфера на скарване и сдобряване. Лош играч, той не обича да губи партията.

Безреден, той обича да събира предмети и ненужни хартийки, но неговият дух е толкова ясен, че той винаги успява да се оправи. Егоист в ежедневния живот, той е щедър за големи неща и много често той слиза на улицата да прави революции, за които говори втората четвърт и които подготвя четвъртата четвърт. Когато той е предан на една кауза, той отива докрай.

Много недисциплиниран и неподчиняващ се по убеждение, той мрази заповедите и му се случва да върши необмислени неща, за да докаже, че законът не се отнася за него. Въпреки това той знае как да извърши своята работа, даже когато трябва да жертва нещо за това и приема ласкателствата върху честта си. Под фасада на несъгласие, той крие доста буржоазен и консервативен дух, защото обича да бъде уважаван и не е лишен от известна доза самохвалство, например той е горд да има хубава кола, къща и т.н. Третата четвърт е много амбициозен, но той често гони много зайци наведнъж и тогава рискува да се обезкуражи ц, да се откаже и да се оттегли9и на село. Той иска всичко веднага, или нищо. Неговата интуиция е пословична. Околните трябва да обръщат внимание на неговите безпокойства: те не предсказват нищо хубаво. Той е чисто незадоволен, нервен и тъжен без определена причина и въпреки своя непогрешим оптимизъм често върши необмислени неща.

Винаги е верен на инстинкта си за самосъхранение. Благодарение на него и на великолепните си рефлекси често се измъква от нещастни случаи. Може да се разчита на него когато сте негов приятел или роднина. Проявява се като тиранин към другите и особено към подчинените си но се случва да им прави услуги. Влияе се но и влияе на другите. Проявява се малко като сноб и обича титлите.

В любовта си е романтик и обича усложнените усещания. Сексуално има нужда от промени, но не се старае да направи партньора си щастлив.

Когато е интелигентен е блестящ и се налага и присъствието му е търсено. Конкретен и абстрактен в едно и също време неговият дух върви право към целта. Интересува се от парите и се стреми да направи всичко за своето удоволствие. Живее в настоящето и се стреми да се възползва напълно от живота.

Съдбата му е много раздвижена.

Отношения с другите: Новата Луна го дразни. Не може да понася Пълната Луна и Русата Луна. Има слабост към Първата четвърт. Четвъртата четвърт му подхожда най-добре. Те често се карат, но могат да постигнат много, защото се допълват. Съгласието е невъзможно със собствения му знак.

Неблагоприятни периоди: Не е желателно да се предприема нищо при Пълна и Руса Луна. Може да се действа при Слизаща Луна, особено през последните три дни но фазата.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

  • ******
  • 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Луна и темперамент
« Отговор #1 -: Март 03, 2013, 09:04:36 pm »
Ако сте родена под пълна луна: организация и прелъстителност, но внимание за депресии.

Тя крие под добродушния си вид учудващо чувство за организация и сръчност, които често са тълкувани като кариеризъм. Пълната Луна както показва нейното име има кръгло добродушно и усмихващо се лице, и предизвиква доверие. Всред пълните Луни се набират най-добрите тайни агенти, най-добрите играчи на покер и най-отблъскващите бизнесмени. Пълната Луна никога не е затормозена от скрупули. Угризенията й са чужди. Голям реалист, тя е обърната повече към бъдещето, отколкото към миналото. Егоцентрична, нейната чувствителност е премерена. Пълната Луна, спокойна на вид,  яростно мисли за своето щастие и не го оставя на случайността. Тя толкова се старае, че почти винаги има успех. Избягва до колкото може губещите партии.  Употребява принципа "целта оправдава средствата" и в това отношение действа безогледно. Това държание й позволява да задоволи всички свои амбиции.

Външното й спокойствие маскира силен вкус към удоволствията на живота. Лакома, тя може да стигне до крайност. С това рискува да си навлече неприятност. Понякога тя може да бъде много дисциплинирана, ако смята, че играта  го изисква. Пълната Луна има общителен вид. Понеже е общителна тя може да се налага и да налага своите мнения. Тя е много убедителна когато поиска. С удоволствие се занимава с политика, но въпреки, че е полезна, нейното влияние не е много голямо. Рядко искрена, тя успява да прелъсти тълпите чрез твърдения в които самата тя не вярва. Всъщност тя се съмнява във всичко и има силен дух. Тя може да бъде безмилостна понеже се подиграва на нещастието на околните, но учудващ факт, нейната деконцентрация в тази област често възцарява мир около нея. Във всеки случай,  сигурна в своето превъзходство тя не забелязва нищо. Не се доверявайте на скромния и вид особено когато ви ласкае: това е ирония. Очарователна по своя вид "добро и просто момиче" или "смел мъж" Пълната Луна може да бъде прелъстителка или отблъскващ Дон Жуан. Не се устоява на нейния чар, ако тя си направи труд за това. Случва се да се влюби, но тя не е привлечена нито от семейния живот,  нито от предаността, освен  ако тази преданост не й струва нищо. От друга страна Пълната Луна не е сантиментална. Ако обичате разходките по Лунна светлина и любовните писъмца по-добре е да нямате работа с нея.

Сексуално е рафинирана. Има големи нужди и излишъците не я плашат. Чувството й за мярка не може да ограничи нейната дейност (освен ако не следва Драконов режим). Случва се да бъде заинтересувана в тази област от  всичко, което предизвиква любопитството й.
Да наблюдава кръвното си налягане.

Обикновено интелигентна, тя може отлично да използва своите качества за да се измъква от най-лоши ситуации. Безполезно е да се играе тънко с нея - рискувате да загубите всички удари. Пълната Луна никога не е доверчива. Тя не вярва даже на сянката си. Тя постига почти винаги това, което поиска.

Повече критик, отколкото съзидател, Пълната луна не е "артист" в най-общия смисъл на думата. Тя има сигурно артистично чувство и може да подбира хубави мебели и разни неща с голяма ценност. Тя печели и харчи пари. Много добре си прави сметките. Не се хвърля във финансова операция, освен когато е добре планирана.

Съдбата и: Чувството й  за организация прави Пълната луна господарка на съдбата си, с изключение на това, което се отнася до поколението й.

Да се внимава, защото най-малкото камъче може да наруши равновесието: тя не е защитена от депресивни състояния, особено когато е родена в точния час където Изкачващата се Луна започва да слиза.

Отношение с другите: Пълната луна може да направи добро семейство с втората четвърт, която ще има заслугата да понася егоизма й. Четвъртата четвърт може да й бъде полезна. Може лесно да ръководи Новата Луна. Всеки контакт с Руса Луна е неблагоприятен. Съюзени,  две Пълни луни са непобедими.

Неблагоприятни периоди: ако вие сте Пълна луна не започвайте никаква работа, нито любов през затъмнение, или Руса луна. В двата случая рискувате да пропадне това, което сте предприели, даже да стигнете до депресивно състояние. Слизащата Луна също не е благоприятна. По време на първата четвърт и на Новолуние можете да предприемете със сигурност вашите най-скъпи проекти.

Ако сте родени под втората четвърт:
РЕАЛИСТ, СЪЗДАТЕЛ, НО ЗАЩО ТОВА СКРИТО НАСИЛИЕ?

Даже когато афишира сърдечен вид, Втората четвърт е потаен. Трудно е да го опознаем, защото не се издава. Той е прикрит.

Голям реалист той е винаги здраво стъпил на земята. Легендарният му здрав разум,(околните често го цитират) , свързан с непосредствен  хумор го правят същество на вид стабилно и уравновесено, което възприема живота, както той идва,  с повече подчинение отколкото фатализъм.

Втората Четвърт  впрочем, въпреки че често се обявява против несправедливостите на нашето общество, рядко прави нещо, за да стигне до край. Той приема своята съдба и тази на другите с безразличие пълно със симпатия. Той се приспособява и огъва според обстоятелствата. Според него никоя кауза не заслужава мъката на едно усилие и ако той направи това усилие ще бъде повлечен от една фаталност, от която не може да избяга, а не от вкус или призвание към това. Той може да стигне до крайност. Носен на ръце от тези, които са били убедени в неговите думи, той не би искал да ги разочарова. Ето защо той често пада в капаните на политиката. Често песимист, Втората Четвърт е безгрижен философ, който  отказва всякакво трудно начинание, което би могло да му осигури богатство и щастие. "А защо все пак" би могъл да бъде неговият девиз на безделието.

Мързелив преди всичко към физическите усилия, той дава впечатление, че жадува за  постоянен покой. Така всекидневният живот и неговите усложнения го изморяват. Неговото безгрижие може да му  попречи да успее, въпреки че носи в себе си всички необходими възможности. Той притежава многобройни таланти. Това е най-надареният от знаковете.  Неуспехът не го оставя безразличен, защото е горд, но той е от тези, които чакат пъдпъдъците да паднат печени в устите им. Често бохем, фантазиращ и aртист въпреки своя класически вид, той постоянно се обявява против обществото (клошарите често са от Втората Четвърт), но неговото обявяване е пасивно и той рядко преминава от теория в практика. В замяна той изпраща Третата Четвърт да се бие по улиците за неговите идеи,  докато той остава в топлите си пантофи.

Всъщност Втората Четвърт носи в себе си скрито насилие, на което внимава да не отпусне юздите. То може да доведе до най-лоши крайности и той го знае. Но уви това се случва. Понеже той не се доверява и с право на своите крайности той избира откровеността и усмивката, най-малко в повечето случаи.

Много толерантен той може да разбере всичко. Надарен с голяма прозорливост, той отгатва мислите на другите, но не ги съди. Може да прави услуги, ако това не нарушава навиците му. Отношенията му с другите могат да бъдат отлични, най-малко на вид. Знае да избягва неприятните инциденти. Често му се доверяват понеже знае да слуша и пази тъжни. Добър съветник е. Добрите му думи го правят популярен. Уважаван, изслушван и адмириран, проблемите на другите малко го засягат. Втората четвърт трябва доста да се потруди, за да разреши своите. Въпреки това когато обича наистина някого той може да стигне до саможертва.
В любовта той не се доверява на своя романтизъм и се пази от светлите страни на  луната. Не иска да си загуби главата. Понякога я изгубва понеже е незащитен от страстите си. Обезпокоен за бъдещето си той се опитва да не се жени набързо, но ако направи глупост това ще бъде по-често от липса на ентуасиазъм отколкото от страст.

Понеже не си прави илюзии и не вярва в чудеса рядко поставя живота си на изпитания. Често той ще бъде изоставен отколкото той изоставя. Интелигентността му е спонтанна, умен интелектуалец, той е жаден за знания. Духът му е винаги в движение. В него има винаги съзидателно зърно. Но най-често той остава дилетант, избира ако може по-лесен занаят, който му позволява да опитва спокойно кротките развлечения, които предпочита. Мрази упреците и прави всичко за да ги избегне.

Втората четвърт е делови човек. Не искайки да понесе риска да остане без средства той не обича да дава заем. Мисли за старините и се организира. Щедростта му е предпазлива и по-скоро теоретична.

СЪДБАТА МУ: Тя ще бъде променлива, въпреки че не го иска. Втората четвърт може да прекара живота си в борба за спасяване на спокойствието си.

НЕБЛАГОПРИЯТНИ ПЕРИОДИ: Втората Четвърт въпреки своите мнoгoбройни качества не е много предприемчив. Ако случайно му се наложи да вземе решения не трябва да действа по време на нежната Луна. Пълната Луна и Червеникавата Луна не са благоприятни периоди за него. Те рискуват да подтикнат към крайности, за които ще съжалява. В замяна той може да предприеме през Третата четвърт. Да ce надяваме, че със своята естествена бавност той няма да пропусне тази дата и няма да отложи своите действия за следващите дни, които са неблагоприятни.

Ако сте родена под "първата четвърт": мечтател, откровен , вкус към парите.
Въпреки че на "първата четвърт" главата е в облаците това не й пречи да я държи здраво на раменете си. Не се доверявайте на нейния нежен и разсеян вид: тя е дипломат, играч и комедиант.
Родена след Новата Луна, Първата четвърт носи в себе си наченки на наивност. Обаче тази наивност е добре организирана, свързана с естествената хитрост на този знак и това е същество във вечно равновесие между искреността и лошите намерения. Противоположно на Новата Луна, Първата четвърт  е предпазлива. Има чувство за опасност и премерва рисковете преди да вземе решения.  Нейното въображение и е от голяма помощ в тази област , защото тя е от тези, които вярват в изключителното.
Например. Ако той пътува Неговото въображение  го кара съвсем скоро да очаква ужасна катастрофа. Той действа в последствие и понеже е точен и акуратен (грижлив, старателен, уреден) неговото предвиждане му позволява да избегне последствията, Неговата интуиция е изключителна и забележителна и можем да се доверяваме на неговите безпокойства, откази и предвиждания.
Тази Първа четвърт колкото и да е очарователна има странен вкус към кръвта. В областта на убийствата той може да си представи всичко: обожава филмите на ужаса, чудовищата и вампирите. Накратко - обича да се страхува.  Неговото самосъзнание го предпазва от опасности, които няма смелост да атакува директно.
Неговите мечти му позволяват да се измъкне без опасност от своето ежедневно спокойствие. Mоже да си играе сам и да си говори сам. Във всеки случай, понеже мечтае сам, той си измисля приключения и живее два пъти. Той знае това.
Първата четвърт е гениален лъжец, но повече комедиант, отколкото митоман, той се смее скрито на своята игра и доверчивостта на жертвите. Той не лъже никога от лошо чувство или за да се изтъкне или да се защити. Той лъже гратис, за да види какво ще излезе от това. Любопитен към другите и към себе си се самонаблюдава. Не без коварност, понякога с удоволствие му  се случва да произнася фрази без да вниква в тях. Ако понякога му се случва да прави гафове винаги ги прави нарочно.
Първата четвърт е обичан. За да бъде така той прави това което трябва и даже се прави на емоционален. Той не мрази да бъде заобиколен от по-нисши за да доминира без много труд и не би се отказал от царство със слепи, ако е сигурен, че той ще е зрящият цар. Първата четвърт се мисли често за влюбени прави неосъществими проекти, но когато идва часът на реализирането им става подозрителен.
Той е сексуално уравновесен и нормално чувствен. Възползва се от всичко. Мъж или жена, това, което обича най-много е да прелъстява. Обича флирта и ухажванията. Оставя свободата на другите и често говори за това.
Интелигентността му е жива и блестяща.  Той е изобретателен.  Може да предприеме всичко. Преуспява в търговията, медицината, архитектурата и т.н. Може да бъде и комедиант, и политик. В тази област често тази очарователна четвърт на Луната се проявява като макиавелист , но тя не се доверява на любопитството си и понякога го изгубва.
Въображението на тази млада Луна я подтиска щом стане въпрос за пари. Той е предпазлив, недоверчив и икономичен. Ето защо той не предприема нищо и си подрязва крилете от страх да не лети на високо.
СЪДБАТА МУ: Първата четвърт, която въобще е просперираща и стабилна ще успее, но това е знак, който винаги може да ви поднесе  изненади.
ОТНОШЕНИЯ С ДРУГИТЕ: Може да направи добро семейство с втора и трета Четвърт. Да избягва четвъртата, която го атакува винаги през деня, нещо, което му е много неприятно. Да престане да се подиграва на безразличието на пълната Луна и на Червеникавата Луна: Те го заплашват и гледат да го унищожат. Със своя собствен знак съгласието може да бъде чудесно.
НЕБЛАГОПРИЯТНИ ПЕРИОДИ: Периодът, който е преди или след Новата луна е най-благоприятният за начинанията на Първата Четвърт, ако той не предпочете деня на Новата Луна, която може да му донесе голям късмет, но също така в някои случаи и разочарования. При Пълна Луна за да бъдете щастлив трябва да се криете. Неограниченото въображение на Първата четвърт, която е много екзалтирана през тези дни може да предизвика  усложнения.

Христина Христова/Касандра/

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците