Здравей Гост

Влизането на Сатурн в Скорпион

 • 190 Отговора
 • 33928 Прегледи
Re: Влизането на Сатурн в Скорпион
« Отговор #180 -: Декември 31, 2012, 04:28:38 am »
Здравейте,
Следя форума и темите от известно време, чета доста материали, но повечето неща не са ми ясни и съм объркана. Дали някой може да ми помогне?
Имам натален ретрограден Сатурн в Скорпион в 5 дом (съвпад с ретрограден Плутон в Дева). Бих искала да попитам по какъв начин и в какъв аспект влизането на планетата в Скорпион и по-точно ретроградният Сатурн от 18.02.13 би могъл да влияе в подобен случай.  :unsure:
Благодаря предварително, защото четейки все повече започвам да се плаша от повечето аспекти в картата си.
(натални Сатурн съвпад с Плутон, опозиция Венера, куинконс Слънце, тригон Луна, секстил Нептун;
6 дом - Юпитер, Нептун и Уран в Стрелец
Слънце квадрат Луна
слънце Овен, асцендент и Луна - Рак, , ако това има значение) ;)
« Последна редакция: Декември 31, 2012, 05:19:29 am от anel »

*

3apa

 • **
 • 829
 • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
Re: Влизането на Сатурн в Скорпион
« Отговор #181 -: Декември 31, 2012, 08:50:19 am »
Демек ще преживееш стаурнов възврат. Ще започнеш нов етап от живота си при преминаването на сатурн през собственото му място. Сатурн не е толкова лоша планета, тя ни дава уроци, кара ни да погледнем на живота си прес други очи. Ако не сме си научили уроците до сега, той може по доста тежък начин да ни отвори очите. Важно е кой дом ти управлява Сатурн в наталната карта и какви аспекти правят наталният и транзитният. Няма лоши и добри ранзити, всичко зависи от това как решаваме да ги преживеем. Тригона с Лунатае по натал, нали? Мисля, че заради него ще се справиш добре на емоционално ниво, секстила с Нептун говори, че не би трябвало да се подлъжеш по чужди приказки, няма да изпаднеш в самозаблуда.
Възможно е Сатурн в 5 дом да говори за проблемно забременяване,носи също изолация от шумни събития, проблеми с децата.
Какво те притеснява в стелиума в 6 дом? Според мен не е никак лош. Аз бих го тълкува като професионално развитие, разрастване (Юпитер на трон) в областта на медицина вероятно - анестезия, гръбначен стълб, нерви, кръвни клетки, кинезитерапия (Нептун), бедра, ханш (Стрелец), нещо от алтернативната медицина - Уран.
Ако искаш, сложи една карта, да я огледаме. Аз разглеждам доста положително аспектите и се опитвам да извлека полза дори от най-негативните. По мое мнение, това е и учението на тежките планети, идват, за да разрушат статуквото, да ни отворят очите и да ни дадат един нов хоризонт.

Re: Влизането на Сатурн в Скорпион
« Отговор #182 -: Януари 02, 2013, 02:09:29 am »
Благодаря много за отговорите.  :-[ И аз го усещам така сякаш Сатурн или някоя друга планета иска да ме научи нещо, затова се и допитвам до вас. Преминавам различни периоди на двете емоционални крайности, а и събитията край мен са все такива.
Тригона с Луната – емоционалното ми ниво може би се влияе като цяло от разположението на Луната.
По отошение на стелиума в 6 дом не знам как да го тълкувам, радвам се , че казваш Зара, че е добър. Иначе нямам общо с медицината. 
Не знам какво е значението и на Т-квадратите (общо 5) и мистичните правоъгълници (4). Доколкото знам Т-квадрат е трудна конфигурация.

Опитах се да направя карта със ZET, не знам доколко успешно, до сега все онлайн съм правила. Извинявам се, но не знам как да я кача в по-малък размер.


« Последна редакция: Февруари 14, 2013, 11:35:09 pm от anel »

Re: Влизането на Сатурн в Скорпион
« Отговор #183 -: Януари 02, 2013, 03:26:46 pm »
Омъжена ли си? Ако не си, мисля, че тази година ти предстои възможност да промениш това.
А сега и лошата новина - не съм експерт, само любител, така че не се осланай на прогнозата ми. И още нещо, Сатурн по-скоро дава укрепване на връзката, преминаване на по-сигурно ниво, отколкото начало на нова връзка. Така че това с брака го пиша при условие, че вече имаш връзка.
Да се обоснова астрологично, изхождайки само от транзитите (нямам възможност сега да гледам прогресии, дирекции, солар и т.н.)
Транзитен Плутон на DC.
Транзитен Сатурн върху натален Сатурн, който управлява 7-мия дом.
Транзитен Юпитер ще премине през АС и Луната това лято, активирайки наталния тригон между Луна (управител на АС) и Сатурн.
Дотук имаме 3 транзита, свързани със сферата на взаимоотношенията, включително брачните.

Re: Влизането на Сатурн в Скорпион
« Отговор #184 -: Януари 02, 2013, 05:30:23 pm »
Mirabella, благодаря, това са хубави новини. Въпреки че човекът, с който исках да се обвържа (бракувам), вече е обвързан и нямам очаквания това да се промени. Сега като говориш за взаимоотношения, забелязвам, че ретроградният Сатурн в Дева през изминалата година, ме е срещнал отново с него до преминаването му в стационарен, по случайност или не. Иначе други сериозни отношения нямам. Но като цяло звучи оптимистично, от кога ги чакам тея транзити ...  ;)

*

Stella

 • ****
 • 7765
Re: Влизането на Сатурн в Скорпион
« Отговор #185 -: Януари 06, 2013, 05:00:39 pm »
При влизането на Сатурн в Скорпион трябва да се има предвид взаимната му рецепция с Плутон в Козирог. Всеки негативен аспект на Сатурн с лична планета ще се преживява и като негативен аспект на Плутон (и обратно), тъй като двете планети действат така, все едно са си разменили местата.  Аз мисля, че като цяло в мунданен аспект това ще бъде много труден период за много хора.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

 • ****
 • 7765
Re: Влизането на Сатурн в Скорпион
« Отговор #186 -: Януари 07, 2013, 07:34:11 pm »
Сатурн в първия градус на Скорпион ще направи съвпад с нат.Уран У8 в 4-ти.Нещо много стряскащо ми се вижда това.Точния съвпад е в деня на октомврийското Новолуние,а то е в опозиция с Хирон и квадратура с Асц/Дсц.Притеснява ме това,че когато ретро Сатурн премина през точката на Новолунието почина баба ми.Сега ще съвпадне с У8,а Новолунието ще активира отново нат. квадратура на Хирон с Асц/Дсц. Някакви идеи?  :unsure:

Всички аспекти са важни, особено съвпадите. Ще трябва да загърбиш за известно време фриволностите и иновативните подходи, а да се ограничиш до традиционните средства и методи на действие в областите, които Уран управлява. Ще се наложат забавяния, пречки и ограничения в тези сфери.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

 • ****
 • 7765
Re: Влизането на Сатурн в Скорпион
« Отговор #187 -: Януари 07, 2013, 10:35:00 pm »
Благодаря, Stella, за разяснението. Това означава ли, че ако човек по рождение няма лоши аспекти на Сатурн и Плутон, ще му бъде по-леко през следващите близо 3 години?

Малко по-леко ще му бъде, отколкото на останалите.

Ще ти дам пример: Ако един човек има Сатурн в Козирог, може да преживее символичен сатурнов възврат, заради взаимната рецепция на транзитен Сатурн в Скорпион и Плутон в Козирог.
Друг пример: Някой има опозиция на тр. Плутон с натална Луна. Заради взаимната рецепция, този аспект може да се преживее и като опозиция на тр. Сатурн с натална Луна.  Взаимните рецепции действат, аз съм ги проучвала. Наскоро имаше взаимна рецепция на ретрограден Юпитер в Близнаци с меркурий в Стрелец. Този период го преживях като период на ретрограден Меркурий, заради взаимната рецепция. Всичките ми планове за бъдещи пътувания се провалиха, когато Меркурий напусна Стрелец.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

Re: Влизането на Сатурн в Скорпион
« Отговор #188 -: Януари 07, 2013, 10:40:10 pm »
Честито на кардиналните акценти в картите, и сега какво излиза, Сатурн ми съвпадна с Венерата и квадратира козирожкия стелиум преди около 2 години, тъкмо си мислих, че съм се отървала, но неее, Плутон ще ми доразкаже играта и аха да се махне от там и Сатурн отново ще напомни за себе си :'(
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."


Re: Влизането на Сатурн в Скорпион
« Отговор #190 -: Септември 01, 2018, 08:51:44 am »
Я изучил астрологию у тети, у нее была хорошая книга
 ;)