Здравей Гост

Осми дом в хороскопа и планетите в него

  • 2 Отговора
  • 8122 Прегледи
*

Stella

  • ****
  • 7765
Осми дом в хороскопа и планетите в него
« -: Февруари 01, 2012, 09:28:42 pm »
Значение на  знаците на куспидата на Осми дом:

Овен: дава  страх да не би роденият да да загуби своята индивидуалност при взаимодействие с партньори. Роденитя сдържа своите привързаности, боейки се, че те могат да излязат извън контрола му. Трябва да проявява повече простота и естественост във взаимоотношенията си.
 
Телец: дава у родения желание за хармонични контакти, стремеж да превърне себе си и партньора си в добре сработена двойка. Разбирайки, че условие за създаване на такива тесни връзки е способността да даваш и да приемаш, роденият може да изпитва трудности да отдава /особено ако Слънцето или Асцендентът са в Телец, Козирог или Рак/.  Роденият трябва да се вглежда и вслушва в потребностите на всеки свой партньор и да не изиква от него неизпълними неща.
 
Близнаци: дава стремеж роденият да получи колкото се може повече от всеки контакт и готовност усърдно да работи за постигане на желаната степен на близост. Чето пъти развитието на отношенията се възпира от неосъзнатия страх дали роденият ще се окаже достатъчно добър за по-голяма  близост. Наложително е да бъде преодолявана повърхностността и на партньора открито да му бъде казвано  всичко, което роденият си мисли.
 
Рак: дава тайни страхове  да не би товарът на партньорските грижи да се стоварят върху родения и той да понесе отговорност за него. Затова роденият, преди да  облече защитната си броня, трябва да се постарае да  подели своята уязвимост и ранимост с партньора си – това ще отвори вратите за развиване на взаимното доверие и взаимната преданост, за които си мечтае роденият.
 
Лъв: дава у родения стремеж да контролира своите отношения, във всичко да разчита на себе си и по възможност да не зависи от други, особено засилено е това при Асцендент в Козирог. Роденият трябва да се учи да се доверява на своя партньор и по този начин да свали от себе си отговорността за него, а също и да преодолява  стремежа си да създава отношения с хора, по-малко способни и по-слаби от него самия.

Дева: дава подсъзнателно отделяне на родения то партньора, стремеж да се постави над него, а също и желание да усъвършенства и себе си, и партньора си, скрит страх да не би да бъде отхвърлен от другите поради някакви причини; това се засилва при Асцендент във Водолей. Роденият желае интимност, но държи партньора си на разстояние. Нужно е да формира в себе си увереност, че и двамата са достатъчно добри и не се нуждаят от усъвършенствуване, а и да омни, че време за това няма особено много.

Везни: дава стремеж у родения, често прекален, той да внася своя дял в хармонията на отношенията с партньора. Източник на проблеми може да се превърне желанието да запази отношенията си на всяка цена, особено при Асцендент в Риби. Роденият трябва да се научи да създава баланс между онова, което дава, и онова, което получава.
 
Скорпион: дава страстна интензивност в отношенията, стремеж да се разрешат възникващите трудности отначало вътре в самия себе си, което може да изглеждат отвън като забавена реакция. Но съвсем не е така. Роденият трябва да се научи по външен начин да проявява своите емоции, за да може заедно с партньора да разрешават възникващите трудности.
 
Стрелец: дава у родения стремеж към стабилност и продължителност във взаимоотношенията, тенденция да не обръща внимание на възникващите проблеми, което е особено видно при Асцендент в Телец. Възможен е прекалено оптимиистичен мироглед, който откъсва родения от реалностите. Той трябва да се откаже от ролята си на постоянен бодряк и да намери време да анализира реалистично създадените отношения с партньора.
 
Козирог: дава в първоначалния етап на отношенията на родения известна лекота и игривост, които после преминават в сериозност и догматизъм, ако контактът премине определени граници. Тази промяна често предизвиква учудване и може да отблъсне партньора, от когото се изисква по-голяма систематичност и определеност. Роденият трябва повече да се доверява на партньора си и по-малко да се консултира с него.
 
Водолей: дава у родения желание за близост, но и страх да не загуби своята индивидуалност, особено при Асцендент в Рак. Роденият е сдържан в своите емоционални прояви и се бои да ги сподели с партньора си. Полезна е тактиката на „откритите преговори”.

Риби: дава у родения силна интуиция при разбирането на потребностите на партньора, но и известна неискреност при изразяване на чувствата, множество прикрити емоции, а при Асцендент в Лъв – и силна потребност от похвала и одобрение. Роденият е добре да намери партньор, на когото може напълно да се довери и в отношенията си с него може напълно да изразява чувствата си.
 

Тълкуване на планети в Осми дом:
 
Слънце: възможно е бащата на родения да не присъствал в ранните детски години, в резултат на което в по-късна възраст може да се появи страх от създаване на продължителни и близки отношения, опасение да не бъде отхвърлен роденият. Благодатна промяна може да настъпи, ако роденият  намери разбиращ и обичащ партньор. Тогава Слънцето ще проявява всички свои творчеси сили. Ако роденият  повярва в партньора си – значи е повярвал в себе си.
 
Луна: майката играе твърде голяма роля, намесва се прекалено и контролира, управлява семейството с желязна ръка. С годините роденият  развива силата на своята интуиция за проникване в същността на нещата, в разбирането на партньорите, интерес към психологията и метафизиката.  Трудности в постигане на емоционалното равновесие и спокойствието са възможни. Нужно е да се урепват емоционалните връзки с обкръжението, особено когато станат родители.
 
Меркурий - дава голяма зависимост от рационалния начин на мислене и недоверие към собствената, достатъчно добре развита, интуиция. Силна впечатлителност и податливост на външни емоционални атаки. Роденият трябва да се вслушва повече в своя вътрешен глас и да не дава воля на своя сарказъм.
 
Венера – дава свръхчувствителност и добра памет за претърпени страдания, а това може да попречи на така желаното сливане с партньорите и разтварянето на родения в тях. В детството роденият може би не е бил приеман сериозно от околните. Той трябва да забрави за миналото и да се убеди от собствен опит в това, че голямата любов не е нещо смъртоносно.
 
Марс - дава на родения  добри пробивни способности в отношенията с хората, които понякога дори може са го плашат със своята сила. Присъщата войнственост трябва да бъде трансформирана в творческо самоизразяване и духовно усъвършенстване. През детството роденият е бил възпитаван строго от своите родители. В своите взаимоотношения роденият има предпочитание към силни, доминиращи личности. Парите за него са желана сила. Успехът се съдържа в пълното сливане с партньора в стремежа към постигане на поставените цели.
 
Юпитер – в детството си роденият е получавал твърде много внимание и е свикнал на задоволяване на своите емоционални и материални потребности. Но с годините той получава болезнен житейски опит. Трябва да преодолява излишната гордост и да не се мисли като всемогъщ, тъй като това ще привлича в живота му партньори-потребители.
 
Сатурн – дава добър самоконтрол и сдържаност в отношенията с хората,  породени от опасения от сблъсъци, съпроводени от бурни емоции. Бащата е има силно влияние върху родения; той може би не винаги е бил на висота и роденият се бои да не повтори неговите грешки и слабости. За родения с тази позиция е твърде важно мнението на околните. А за да постигне успехи, трябва да разруши стената, отделяща го от партньора, и да му покаже не маска, а истинското си лице.
 


Уран – дава желание за продължителни и стабилни отношения като реакция на травми от детските години, споменът за които остава за цял живот. Роденият изпитва страх да не се поддаде на внезапни пориви и много внимава при избор на партньори. У родения има склонност да бъде по-скоро наблюдател, отколкото участник в партньроството. Най-добрият изход от положението е роденият да даде възможност за  пълно  развитие на оригиналните черти на своя характер.


Нептун – два на родения силен стремеж към духовно сливане. От детските години е възможно насочване към религията. Като тийнейджър роденият може да опитва наркотици или алкохол като средства, приближаващи го към божественото. Дава още голяма внушаемост и в същото време – стремеж към яснота. Животът за родения изглежда пълен с опасности и опити да намери партньор-защитник. Житейската  задача за родения е да бъде открит в отношенията си с партньора, съхранявайки своята индивидуалност.
 

Плутон – дава стремеж към божественото единство с партньора, като твърде често животът му предоставя такива възможности. Роденият се прекланя пред силата, него неудържимо го влече онова, което го плаши. Той се стреми към сливане, но в душата си остава самотен. Емоциите му са интензивни и близки до крайностите, но съумява да ги държи под контрол. Той е способен на ярост и ревност, които го изяждат отвътре. Житейската му задача е чрез доверие и интимност към партньора си да опознае по-добре себе си.
 

 
 
Автор  - Люси Понд
 
списание „Mountain Astrologer”

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

Re: Осми дом в хороскопа и планетите в него
« Отговор #1 -: Февруари 06, 2012, 06:40:40 pm »
Много хубава статия, Стела! Благодаря! :) с моята Луна в Риби в 8 дом :))))

Re: Осми дом в хороскопа и планетите в него
« Отговор #2 -: Октомври 26, 2012, 08:39:24 pm »
Старахотна статия. Браво !