Здравей Гост

Гледане с цитати

 • 211 Отговора
 • 42928 Прегледи
Гледане с цитати
« -: Ноември 25, 2011, 08:39:50 pm »
Реших да започна тази тема, тъй като напоследък си намислих да си разнообразя малко гадателските методи и от време на време използвам смесено карти Таро и по един цитат. Може да се използва и само самият цитат. Процедурата е следната - избирате си една ваша любима книга, лично аз бих препоръчала да е хубава, дебела книга, художествена литература, с разнообразни изразни средства, без някакви илюстрации (като да кажем, така любимите ми Старогръцки митове), да няма много празни разстояния.
Взимате книгата във себе си, намисляте си въпрос, отваряте на някоя страница, без да гледате си слагате пръста на който и да е било ред, и после четете изречението, към което принадлежи думата, която пръста ви е посочил.  :rolleyes:
Хубавото на метода е, че не изисква някакви особени специфики - да рапознавате конкретни символи, както изискват Тарото, Руните, бобчетата и т.н - просто хубава книга, фантазия и добра интуиция, мисля че всеки във форума ги има.  :P

Дойде ми наум, че можем да направим това като забавна форумска игра - да кажем някой задава въпрос, друг му тегли цитат, интерпретира го, после поставя своя въпрос, но може да е и просто свободна дискусия, в която да обменим мнения, цитати и впечатления от този метод ... та давайте, вие сте.  :rolleyes:

*

Anabell

 • ***
 • 2022
 • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Re: Гледане с цитати
« Отговор #1 -: Ноември 25, 2011, 09:40:33 pm »
Аз имам една книга на Пратчет - каталог на всичките му герои от Света на диска, и си гледам така на себе си.
 :P
Имало е страхотни попадения. Имаше една книга за един изчезнал диамант - май се казваше Лунният камък и
там единият герой постоянно си гледаше с Чичо Томовата колиба (мисля, че с тази книга) и много добре си ги
тълкуваше нещата  :P :P.

Но лично считам, че в този форум има прекалено много негативна енергия, за да участвам в такава игра публично. 
When One Door Closes Another Door Opens

*

Silence

 • **
 • 956
 • небесни прашинки
Re: Гледане с цитати
« Отговор #2 -: Ноември 26, 2011, 12:12:21 pm »
Да, не е като да няма минуси накацали, преди няколко години бяха малко по-малко. Но преди всичко - публичността в подобни мероприятия не ми е по вкуса. По-скоро бих поиграл на четири очи с някой по-приближен ми. Но идеята определено е симпатична.
« Последна редакция: Ноември 26, 2011, 01:53:29 pm от Kelvin »

*

AH

 • ***
 • 2201
Re: Гледане с цитати
« Отговор #3 -: Ноември 26, 2011, 03:22:57 pm »
малко ще променя играта:)

Зададох въпрос, отворих книга на Стивън Кинг и прочетох:"Той тръгна бавно и целенасочено през яркия следобед, който като че ли беше направен целия от синьо небе, червени листа и златист въздух"

Какви асоциации поражда това у теб?:) Ако трябва с "да" или "не" да се отговори на въпроса, "да" ли е или "не"?:)

*

Lillie

 • ******
 • 30532
Re: Гледане с цитати
« Отговор #4 -: Ноември 26, 2011, 03:27:34 pm »
Да.
И какъв е изводът? :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Re: Гледане с цитати
« Отговор #5 -: Ноември 26, 2011, 03:41:46 pm »
Според мен също е да и ми говори за доста ентусиазъм или че нещото, за което питаш, се постига бавно, изисква много енергия и ентусиазъм, но накрая усилието си струва. Някак си разкрива и нови хоризонти, усещания, кара те да преоткриеш света по няккакъв начин.  :blink: Може да споделиш дали според теб това, което казвам звучи логично като отговор на това, за което си питала.  ;D

*

AH

 • ***
 • 2201
Re: Гледане с цитати
« Отговор #6 -: Ноември 26, 2011, 03:45:59 pm »
Според мен също е да и ми говори за доста ентусиазъм или че нещото, за което питаш, се постига бавно, изисква много енергия и ентусиазъм, но накрая усилието си струва. Някак си разкрива и нови хоризонти, усещания, кара те да преоткриеш света по няккакъв начин.  :blink: Може да споделиш дали според теб това, което казвам звучи логично като отговор на това, за което си питала.  ;D

да- но дали ще стане и дали ще си струва, ще видим в неопределено бъдеще :blink:

дай сега ти цитат :blink:

*

AH

 • ***
 • 2201
Re: Гледане с цитати
« Отговор #7 -: Ноември 26, 2011, 03:47:07 pm »
Да.
И какъв е изводът? :)

изводът се предполага, че ще е на тоя, който интерпретира :blink:

Re: Гледане с цитати
« Отговор #8 -: Ноември 26, 2011, 06:54:05 pm »
"Корабът изчезна от очите ни и ние нямахме представа къде отидоха те с него" - как ще се развият нещата в дадена сфера на живота, като цяло, за определен период от време.  :P

*

AH

 • ***
 • 2201
Re: Гледане с цитати
« Отговор #9 -: Ноември 27, 2011, 05:49:36 am »
"Корабът изчезна от очите ни и ние нямахме представа къде отидоха те с него" - как ще се развият нещата в дадена сфера на живота, като цяло, за определен период от време.  :P

Първото чувство е за неизвестност, неопределеност и  неяснота, но внушава  още куп други идеи:
-при така съществуващата ситуация, не бива да се доверяване само на едно сетиво/очите/
-корабът е материален носител с технически параметри и ограничения – духът му обаче, няма ограничения
-изчезването е невъзможно – има трансформации
-представите могат да бъдат ограничени, но и неограничени
-ние винаги сме на някакъв път

И като извод:
В тоя период от време трябва да се извърши трансформация, която да разшири способностите и представите, извеждайки ни на нов етап на развитие.


Цитат от мен, /от първата ми попаднала книга – на Шекли – Недокоснат от човешки ръце/ -  като отговор на друг мой въпрос: „ През следващите няколко часа в канцеларията царстваше тишина“

Re: Гледане с цитати
« Отговор #10 -: Ноември 27, 2011, 11:32:44 am »
АН, страхотен анализ. Бяхме ползвали и карти с една приятелка, тя пъке много добра в това и я питах за конкретни неща, но ми каза и това, което ти ми каза преди малко.  :-[ Супер си.

Твоя ми навява идеята за изчакване. Трябва да изчакаш някого да помисли за нещо, за да може после да потъргнат нещата. Или ти самата трябва да изчакаш и да помислиш за нещо, преди да направиш, това за което питаш. Навява ми също самота, уединение, което значи че с каквото и да е свръзано, вероятно изисква да се фокусираш навътре в себе си и там да търсиш отговора. Също донякъде има мистериозност, непредсказуемост ... ако тя се отнася към теб, мисля че за момента това трябва да е нагласата ти към света спрямо това нещо. Да не говориш на хората за ходовете си, да не им показваш какво мислиш, да ги оставиш в невидение. Ако по някакъв начин е свързано с друг човек, той явно притежава тези качества. Изводът ми е, че според мен във всички случаи изисква да си с повишено внимание към малките, труднозабележими обстоятелства. ;)

*

Синухе

 • ***
 • 4978
 • Chance favors the prepared mind
Re: Гледане с цитати
« Отговор #11 -: Ноември 27, 2011, 08:17:02 pm »
:rolleyes:
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 01:18:27 am от Синухе »

*

Freya

 • **
 • 1178
Re: Гледане с цитати
« Отговор #12 -: Ноември 27, 2011, 11:04:37 pm »
Аз вкъщи имам само специализирана литература а и нищо друго не чета по принцип. ;D
Въпроса касае отношенията ми с определен човек.

"Защитното поведение има много нива и може да се прояви в различни роли в зависимост от контекста, в който се намираме. Например във връзките защитата се проявява в прекалено много компромиси или когато правим за патньора повече, отколкото за себе си."

Книгата е относно личностно развитие.
« Последна редакция: Ноември 27, 2011, 11:16:01 pm от Freya »

Re: Гледане с цитати
« Отговор #13 -: Ноември 27, 2011, 11:33:56 pm »
Ами Freya в случая мисля, че си улучила хубава специализирана литература, която върши доста добра работа. Според мен по този цитат трябва да внимаваш до колко реално отношенията си струват, усилията, които влагаш в тях. Не казвам, че не може да праоработят или нещо такова, напротив, просто трябва да внимаваш да не стане така, че да даваш много от себе си и насрещната страна да го приеме като даденост и да е нагла въпреки това.  :angry: Затова трябва да се замислиш малко повече над компромисите, които правиш в тези отношения.
Щом имаш специализирана литература, не знам ... астрологичните също вършат много хубава работа.  :blink: Такива, които са с интепретацията на положението на планетите. Сега, ако хванеш "Най-лесния начин да научим астрологията", което е принципно СТРАХОТНА поредица за начинаещи, става малко трудно, защото там нещата са по-скоро наистина технически и е като учебник.  :blink:

Синухе, явно методът работи доста добре за теб, щом ти се е паднал така изразен цитат - в смисъл че е бил и с наклонено написан в книгата, пък и като цяло е доста богато художествен. Струва ми се, че няма за какво да се притесняваш за развитието на нещата в тази област.  ;) ;) ;)

Re: Гледане с цитати
« Отговор #14 -: Ноември 27, 2011, 11:45:47 pm »
Искам и аз да се включа :blink:

Нямам конкретен въпрос. Питам като цяло за новата 2012-та, каква ще е за мен.

Избрах си 2 книги: "Малкият принц" на Екзюпери, четена доста пъти и една, която си купих преди няколко месеца, но не съм започнала да я чета "Човекът и неговите символи" на Юнг.

От първата, стр.37 "Изчисти своите действащи вулкани." :o
От втората, стр.206 пръста ми посочваше 2 думи "пропускащите коне" :unsure:
« Последна редакция: Ноември 27, 2011, 11:59:06 pm от romantica »

Re: Гледане с цитати
« Отговор #15 -: Ноември 28, 2011, 12:04:03 am »
Ооо romantica ти вдигна нивото на трудност.  ;D ;D Принципно трябва цяло изречние, но ще се опитам и така да тълкувам ... главната идея като гледам тези две словосъчетания "действащи вулкани" и "препускащи коне" е някакво противоречие в твоята собствена личност. Има някакви качества в теб, които се намират в сблъсък и енергиите, които ги предизвикват, не се разбират. За 2012 явно вече въпросът с тях ти идва на първи план. Имаш възможността, вместо да имаш "действащи вулкани" - т.е сподаично да изпускаш, по не особено приятен начин огромни количества енергия, да ги превърнеш тези вулкани в "препускащи коне" - Като трети фактор опитоми другите два, започне да ги координира, енергията ще се експресира по един по-полезен и адекватен начин.  :rolleyes: Изключително, според мен благоприятно положение, смисъл усилията са много, но това, което ще ти донесе определено си струва.  :P

Re: Гледане с цитати
« Отговор #16 -: Ноември 28, 2011, 12:16:00 am »
Благодаря ти ThunderGoddess :blink:
Много правилно тълкуваш! Ако погледнем и числата - страниците. Първата е 37, едноцифрено дава 1, аз съм със съдбовен път 1, т.е. противоречието си ми е заложено и както казваш - изпускам на периоди. А през 2012-та ще съм с лична година 8, стр. отговаря точно. Кончетата като символ на свободата, силата, здравословната любов към себе си - все неща, които трябва да постигна...  :blink:

*

tania

 • **
 • 743
Re: Гледане с цитати
« Отговор #17 -: Ноември 28, 2011, 01:19:40 am »
Реших и аз да опитам  :blink: Как ще се развият отношенията ми с ... ? Погледнах в *Алхимикът* на Пауло Коелю и ми се падна - *Изкарвам прехраната си, като предсказвам бъдещето на хората - казал той. Познавам науката на пръчиците и знам, как да ги използвам, за да проникна в онова пространство, където всичко е написано.*  :o
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

Hm

 • **
 • 1397
Re: Гледане с цитати
« Отговор #18 -: Ноември 28, 2011, 04:43:43 am »
Някой ще гледа ли за мен? Въпросът е общо за мен, за близкото бъдеще и какво трябва да правя.

*

tania

 • **
 • 743
Re: Гледане с цитати
« Отговор #19 -: Ноември 28, 2011, 09:58:56 am »
Някой ще гледа ли за мен? Въпросът е общо за мен, за близкото бъдеще и какво трябва да правя.
Погледнах във *Върху криле от светлина* на Рона Хърман -*Мнозина от вас са работили всеотдайно дълго време, за да се приведат в хармония на тяло, ум и Дух. Сега е време да се отпуснете и да си позволите да бъдете това, което вашият Дух би искал да бъдете.*  :blink:
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх