Здравей Гост

Природолечителите

 • 4 Отговора
 • 2118 Прегледи
*

Инти

 • ***
 • 2068
Природолечителите
« -: Август 16, 2010, 12:31:09 am »
Предлагам да разгледаме хороскопа на лечителя Петър Димков.

"Рождената дата на Петър Димков доскоро тънеше в мистерия - за година на раждането на народния лечител бе обявявана ту 1884, ту 1886 г. Едва преди няколко години биографът на световноизвестния билкар - Николай Кафтанджиев, разбули тайната му. Петър Димков е роден в София на 6 декември 1886 г. "

Марая, да не кажеш, че ти си наследника на Петър Димков сега  :P 
*

Инти

 • ***
 • 2068
Re:Природолечителите
« Отговор #1 -: Август 16, 2010, 12:37:04 am »
След като майка му е била знахарка и е посрещала пациенти в дома си, може да има Дева на К4.

Ако е роден към 17:20 ще има асцендент Близнаци запаметяване на рецептите, и северен възел в дева на к4. По този начин Слънце, Венера и Меркурий попадат в шести дом.

Естествено това са пълни догадки от моя страна.

« Последна редакция: Ноември 21, 2010, 04:54:53 pm от Инти »

*

Инти

 • ***
 • 2068
Re:Природолечителите
« Отговор #2 -: Август 16, 2010, 12:43:00 am »
След като майка му е била знахарка и е посрещала пациенти в дома си, може да има Дева на К4.

Ако е роден към 17:20 ще има асцендент Близнаци запаметяване на рецептите, и северен възел в дева на к4. По този начин Слънце, Венера и Меркурий попадат в шести дом.

Естествено това са пълни догадки от моя страна.

*

sunrain

 • ****
 • 6710
Re:Природолечителите
« Отговор #3 -: Септември 30, 2010, 06:32:06 pm »
Много хубава тема, но останала назад в страниците.  :blink:

Възлите при Димков по остта Дева/Риби.

Управителят на СЛВ - Меркурий близо до Слънцето, на пръв поглед с не особени достойнства, ретрограден, детрониран.
Все пак не е изгорен, а в лъчите на Слънцето. В допълнение е източен и това го прави особено важен при него, наред с Юпитер, доколкото ми се струва, не само като класически управител на ЮЛВ. Колко интересно във Венерин знак е, а и Нептун, управителят - също. При това доста буквално проявление - в Телец, свързан с природата.

Меркурий като управител на СЛВ, макар и в знак, в който не се чувства добре, е в терма на Юпитер и в собствен фас. Отново тези две планети на преден план. Като и Слънцето има връзка с Меркурий, в негова терма е.

Инти, интересно предположение си направила за вероятния Асцендент. Права си, няма как да липсва акцент върху 6 дом. Аз допускам още една вероятност - стелиума в Стрелец да е в 9 или 10 дом. Тогава ще е Риби или Овен на Асцендента, като Луната отива в 1 дом, тя май често дава популярност там.

"Има нещо свято в него, твърдят хората, които са се срещали с лечителя. Той е бил добре запознат с източноправославното християнство – баща му е бил свещеник, в Русия става толстоист, а по-късно се запалва и по езотериката. Петър Димков очевидно е наясно с проблемите и търсенията на душата. Близък приятел е с българския Далай лама – Стоян Заимов и с Николай Райнов – и двамата известни български езотерици. Става ученик на самия Петър Дънов. Като член на бялото братство Димков проповядва ревностно идеите на Дънов. “Избягвайте всичко, което разваля настроението!”, “Радостта е двигателят на нашия живот!”, “Ден, през който не сте се смели, е загубен ден!”, са само малка част от прекрасната му философия за живота."

http://www.chudesa.net/p1196/

Това изказване за него си обяснявам, ако попадат трите планети и в 9 дом и в 10 дом. А за излъчването му на светец, философските му размисли и духовните практики в неговите книги - силното Юпитерово влияние, както и това на Меркурий. Човек, тръгнал по посоката на възлите си и оставил своето знание за поколенията. Наистина уникална личност - Луна в аспект с Уран. Луната има доста аспекти, сред които такъв с Меркурий, което му е дало възможност да направи популярни идеите си сред масовото население.

Даже най-вероятно ми изглежда да е Асцендент Овен. Тогава се връзва и с участието му във войните, издръжливоста му по Марс в Козирог, евентуално в 10 дом при това положение /не по-маловажна като планета за него-силен, диспозитор на Луната, която сложих в 1 дом; налице е косвено отношение на Марс отново с Юпитер, в негова терма, делата му Юпитерови/.

А възлите застават по остта 6/12, което също има известна доза логика. За съжаление няма явно информация за часа на раждане.  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Инти

 • ***
 • 2068
Re:Природолечителите
« Отговор #4 -: Ноември 21, 2010, 04:55:06 pm »
Димков участва като офицер в Балканската, Съюзническата и Първата световна война. 8 пъти е раняван в сражение, 3 от които почти смъртоносно. Спасява го признателността на войниците му. Те мислели, че е мъртъв, но на всяка цена били решени да открият и погребат тялото му, както подобава. С огромно платнище те пълзели сред убитите и ранените и търсели офицера си. Безкрайна била радостта им, когато заварили жив Петър Димков. По време на Балканската война 70 души от неговата рота заболели от холера. Той поръчал да му доставят “една кола чесън” и ... ги излекувал. Нито един от пациентите му не починал. Как да не са му благодарни?

В хороскопа му явно работи една силна тао квадратура, а именно Луна в Овен, Марс в Козирог и Сатурн ( ретро ) в Рак, ако включим и един широк орбис с Уран във Везни се оказва, че той има конфигурация ГОЛЯМ КРЪСТ.

Хирон тригон Юпитер му дава познанията в сферата на лечителството като част от нетрадиционна медицина, както и духовните познания, като този аспект е силен при духовните учители и хората навлезли в сферата на езотериката, като че ли познанията им идват не от книгите или ученията, а извират от душата им, там където лежи мъдростта. В тази насока южния възел в Риби също е оказал своето силно влияние, това е натрупания дхармичен и кармичен опит.

Много интересен аспект е ретро Плутон в Близнаци в точен квадрат с възлите Риба - южен възел/Дева - сев. възел. Той е променил масовото съзнание, насочил го е в сферата на здравето и грижата за тялото и душата. Димков е направил нещо великолепно като е взаимствал от Петър Дънов, и чрез наследството което е получил от майка си, той успява да трансформира съзнанието на хората, дори най-върлите му противници в последствие се оказват негови съмишленици.