Здравей Гост

Ритуали срещу уруки

 • 33 Отговора
 • 39802 Прегледи
Ритуали срещу уруки
« -: Октомври 24, 2010, 02:15:21 am »

Повече интересни теми и дискусии тук


======================================================================================


Тази тема за събиране на опит в баене или друг вид техники за освобождаване от уруки.

Материалите, които поствам са във вида, в който съм ги намерила в нета. Те са от опита на други хора и не съм ги преразказвала. Така че, ако нещо решите да го приложите във вашето ежедневие ще трябва да го адаптирате, както намерите за добре. В повечето случаи разказите са за бебета, защото са от бебешки форуми.

Надявам се тук хората да са споменали "точните думички", които "знаещите" така грижливо крият и които трябвало да се откраднат, за да подействат. Дрън-дрън!  :angry: Много от техниките са разказани вяло. Ако знаете и имате желание да доуточните някоя от тях, моля да го направите. :blink:

Аз съм се свикнала сама да си бая без да знам "истинските" думи с отмиване на лицето и очите на течаща вода. Мен често ме хващат лоши очи  :'( и от това бях провокирана.  

1. Прекарване на вода през метла

"Та слагате купичка или някакъв съд на прага на една от вратите(в майка го правех на прага м/у кухнята и столовата) вземате чаша вода и метлата и прекарвате водата от чашата през чистата страна на метлата(откъм дръжката). С така събраната в съда вода измивате очите, лицето и ръчичките на бебето.
Правят същото, но без метла. Просто прекарват струята вода през дръжката на врата(която и да е, аз в къщи го правех на кухнята) в някакъв съд и отново се измива бебето.
И двата варианта имат наистина моментален ефект. Иначе и аз съм мила очите със светена вода, пръскала съм му леглото. Свекърва ми правеше нещо и с домашен сапун и метла спомням, слага домашния сапун(предполагам става със всякакъв сапун) в/у метлата, застава на прага на стаята, където е детето и пръска вода върху метлата и сапуна в посока.... сега се зачудих дали към стаята или обратно(за да избяга злото).
И нещо последно. Преди да влезе бебето в дома си от родилния дом, на входната врата под чержето или под килима се слага люспичка от сапун. Това се прави, за да не се изрива бебето, особено ако сред първите гости има неразположени жени. Аз лично си сложих така люспичка още преди да вляза в болницата и я махнах след 40-тия ден."


2. ".....мия й очичките, а на челцето с палец и кръгообразно движение казвам 3 пъти "очи мием, уроци отмивам, уроци отмивам от всякакви очи"

* ".....когато детето заспи да близнеш палеца си и докато търкаш челото от долу нагоре казваш: "Всички уроки и почуди на..(името на детето) са по небо" и така  3-пъти."
*това определено е само за бебета: "......като 3 пъти й измивам очите и при всяко миене нареждам :" Тебе те майка родила, тебе ти майка уроки измила." А ако нямам възможност да я измия с вода, я близвам 3 пъти по челото и тихичко пак казвам това нещо"

3. По Петър Димков

Веднага да се измие лицето на урочасаното дете със светена вода или с “жива” вода /за нея се взема една паничка чиста вода и в нея се загасват 2-3 живи въглена/, с благоговейно произнасяне на думите:
“В името на Бога на Мъдростта, в името на Бога на Истината да се пречисти и освети тази вода, за да се измие от лицето и ръцете на детето ми лошите мисли и чувства на урочасалия го.”

Едновременно с измиването на ръцете и лицето на детето да му се даде да изпие от същата вода 3 глътки като се повтарят или същите свети думи, или пък следната формула: “Измий очи зли, измий очи от уроки.” След това останалата вода се изплисква или зад главата на урочасания, или пък по някоя котка или куче. След това измиване на урочасаното дете, майката с езика си да лизне 2-3 пъти челото му и то от веждите към косата, повтаряйки си на ум същите свети думи или пък посочената формула. След това детето се поставя на легло, прекръства се с парче каменна сол, произнасяйки думите: “В името на Бога на Любовта, на Бога на Мъдростта, в името на Бога на Истината да се очисти детето ми, урочасаното /казва се името на детето/ от лошите мисли и чувства на урочасалия го.” След това солта се хвърля в огъня с думите: “Както се пука солта, тъй да се пукат лошите
очи, урочасали детето ми.”

Най-после при запалено кандило пред иконата се произнася Молитва за болен от уроки.
“Господи, Боже мой, Царю на вековете, Вседържител и Всесилен. Ти всичко правиш и преправяш само по едно желание. Ти седем пъти Си обърнал в роса разпалената пещ и пламъка на Вавилон и Си запазил невредими и тримата момци. Ти лекар Си и изцелител на всички, които на Тебе се надяват. На Тебе се молим и от Тебе просим. Премахни, изгони и отнеми всяко дяволско влияние, всяко сатанинско помрачение и нападение и всяка лукава хитрост и вреда, както уроките на злодеи и лукави човеци от Твоя раб /Твоята робиня/, /казва се името/, които са станали жертва поради хубост, смелост или благополучие или поради ревност и завист от зли очи. Сам Ти, човеколюбиви Владико, простри властната Си ръка и силната Си върховна мишца, посети това Твое създание и Му изпрати мирен, силен, верен ангел- пазител на душата и тялото му /й/, който да забрани и премахне от него /нея/ всяка вреда и уроки, станали от вредности и завистливи човеци, та запазван /запазвана/ от Теб, Твоя раб /робиня/ невредим и здрав /невредима и здрава/ с благодарност да те възпява и да казва: “Господ ми е помощник и няма да се уплаша. Какво ще ми стори човек?” И още: “ Няма да се уплаша от зло, защото Ти си с мене, Бог на моята поддръжка, силен и властен началник на мира, Отец на бъдещия век.”
О, Господи, Боже наш, съжали твоето създание и избави Твоя раб /Твоята робиня/, /името/, от всяко зло, от всяка вреда и изпитание и от огъня, що става от уроки. Запази го /я/ от всички гореказани зли неща, заради молитвите на благословената и славна Владичица наша, Богородица, и вечна Дева Мария, заради застъпничеството на светловидните ангели и заради молитвите на всички светии. Амин.”


4. Обичаи и ритуали – Лидия Стаева

5. Гасене на клечки /гасене на въглен/ гасене на вода

*"....да правя,вечер или следобяд  пълня чаша с вода и паля една клечка кибрит,кръстосвам чашата и я пускам във водата,паля втора клечка и пак кръстосвам чашата и я пускам вув водата така че да направят кръст,паля трета клечка пак кръстосвам върху водата и я пускам до двете клечки в чашата и после топя пръст във водата и намокрам очите,водата се изхвърля чак на сутринта"

и тука с вариации какно се прави с останалата вода:

** отпива се 3 пъти от водата и се измиват три пъти очите
** а след като се отпие, останалата вода знам че се хвърля на улицата, да избягат уроките . Мама, казваше че отиват на кучето. Като и трите пъти се отпива от различно място от чашата.
**да изсипвам водата в саксия с цвете
**

. Гасене на клечки - друг вид

"Взимате 3 клечки кибрит и чашка с вода и започвате да ги палите една по една, правите кръст със запалената клечка над водата и я пускате.С първата се казва на глас името на детето,с вторатасе казва "за сини очи",а с третата"за всички останали очи". Още едно- отивате над печката с ръце и над загрял котлон пускате на три места сол и казвате "както пука солта ,така да пукат очите им"-прави се кръстче преди да се пусне солта."

6. С лъжици - от Марая  :blink:

Хвани 3 лъжици и мини през вратите в къщата ти с вода , след което застани пред огледалото и се измий с тази вода, лицето и ръцете , напръскай се цялата....
Нали имаш минерали , пъхни един аметист да престой в една чаша вода и се концентрирай в/у водата , сложи дланта си в/у чашата....Помоли водата да ти донесе хармония , баланс и спокойствие.....


« Последна редакция: Юли 06, 2011, 07:13:38 pm от Aurora Borealis »
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

 • ******
 • 28287
 • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Ритуали срещу уруки
« Отговор #1 -: Октомври 24, 2010, 05:26:30 pm »
Първото и основно нещо е положителната мисъл!
Всяка негативна отваря пътя на феномена уроки!
Всичко става , чрез очите. А те имат способността чрез мощни биоенергийни импулси да разрушават дори и мозъчни клетки....

Използвам много и различни билки за отблъскване и прогонване на енергийните полета...
Ето още нещо от мен....
Усетя ли , че някой започва атака заключвам ръцете и краката си.
Или издигам мислена преграда.
Тъмните очила също са изпитана марка!
В колата ми винаги има корен от бял оман.....
С етеричните масла също правя защити....Много силно защитно масло е лимоновата трева....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Re:Ритуали срещу уруки
« Отговор #2 -: Октомври 24, 2010, 07:11:44 pm »
МАрая, това с лъжиците бих искала само да те попитам дали това имаш предвид - да застана под рамката на вратата и с вода да облея лъжиците. Така ли? :rolleyes:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

priya

 • **
 • 1263
Re:Ритуали срещу уруки
« Отговор #3 -: Октомври 24, 2010, 07:47:55 pm »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 01:02:41 am от priya »
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Марая

 • ******
 • 28287
 • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Ритуали срещу уруки
« Отговор #4 -: Октомври 24, 2010, 08:44:33 pm »
МАрая, това с лъжиците бих искала само да те попитам дали това имаш предвид - да застана под рамката на вратата и с вода да облея лъжиците. Така ли? :rolleyes:

Да! С водата през бравата и обратно в купата!
А с купата след това се измиваш! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Re:Ритуали срещу уруки
« Отговор #5 -: Октомври 24, 2010, 09:52:08 pm »
Листо от Демир Бозан също е добре да се носи в портфейла  :blink: Петурата му наподобява пентаграм.

*

Марая

 • ******
 • 28287
 • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Ритуали срещу уруки
« Отговор #6 -: Октомври 24, 2010, 11:04:44 pm »
Листо от Демир Бозан също е добре да се носи в портфейла  :blink: Петурата му наподобява пентаграм.

Много трудно се намира Демир бозан.... :blink:
Но е добро и то много !

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Re:Ритуали срещу уруки
« Отговор #7 -: Октомври 25, 2010, 12:22:31 am »
Много трудно се намира Демир бозан.... :blink:
Но е добро и то много !

Аз си взех пакет с изсушени листа от билкова аптека преди година, 100гр. - 3лв  :blink:

*

Марая

 • ******
 • 28287
 • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Ритуали срещу уруки
« Отговор #8 -: Октомври 25, 2010, 12:27:22 am »
Много трудно се намира Демир бозан.... :blink:
Но е добро и то много !

Аз си взех пакет с изсушени листа от билкова аптека преди година, 100гр. - 3лв  :blink:

Под същото наименование ли го намери?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Re:Ритуали срещу уруки
« Отговор #9 -: Октомври 25, 2010, 12:30:33 am »
Много трудно се намира Демир бозан.... :blink:
Но е добро и то много !

Аз си взех пакет с изсушени листа от билкова аптека преди година, 100гр. - 3лв  :blink:

Къде е тази аптека?  :unsure:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Kaya

 • ***
 • 2893
Re:Ритуали срещу уруки
« Отговор #10 -: Октомври 25, 2010, 01:16:16 am »
с това "чудно биле" е флуднат цял интернет
начи основното му свойство е да спомага затварянето на рани, но се твърди, че са го ползвали баби баячки за друг вид ритуали
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Марая

 • ******
 • 28287
 • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Ритуали срещу уруки
« Отговор #11 -: Октомври 25, 2010, 01:20:06 am »
с това "чудно биле" е флуднат цял интернет
начи основното му свойство е да спомага затварянето на рани, но се твърди, че са го ползвали баби баячки за друг вид ритуали


Пословична съм с ритуалите....Ползвам много билки , камъни , етерични масла , смоли....
Има заместители на билките които се намират трудно!
Принципно билки за тези неща набирам сама на Еньов ден...Замествам Демир Бозан с петопръсник!
Върши същата работа!
Но , ако намеря Демир бозан ще свирна.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Re:Ритуали срещу уруки
« Отговор #12 -: Октомври 25, 2010, 01:24:05 am »
Много трудно се намира Демир бозан.... :blink:
Но е добро и то много !

Аз си взех пакет с изсушени листа от билкова аптека преди година, 100гр. - 3лв  :blink:

Под същото наименование ли го намери?

Да, под същото име е!

Re:Ритуали срещу уруки
« Отговор #13 -: Октомври 25, 2010, 01:35:17 am »
Много трудно се намира Демир бозан.... :blink:
Но е добро и то много !

Аз си взех пакет с изсушени листа от билкова аптека преди година, 100гр. - 3лв  :blink:

Къде е тази аптека?  :unsure:

Аз го взех от билкова аптека във Варна. Фирмата мисля, че беше от Шумен сега ще погледна дали на етикета има отбелязан сайт и ще го напиша.

*

Марая

 • ******
 • 28287
 • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Ритуали срещу уруки
« Отговор #14 -: Октомври 25, 2010, 02:11:58 am »
Много трудно се намира Демир бозан.... :blink:
Но е добро и то много !

Аз си взех пакет с изсушени листа от билкова аптека преди година, 100гр. - 3лв  :blink:

Под същото наименование ли го намери?

Да, под същото име е!

Това не е Демир бозан! А е петопръсник- много защитна билка ! Но не е едно и също....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Re:Ритуали срещу уруки
« Отговор #15 -: Октомври 25, 2010, 02:16:18 am »
Поставям снимки, обаче 20гр. са били 2.40лв.  :blink: ;D

http://prikachi.com/images.php?images/567/2607567S.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/570/2607570s.jpg

Re:Ритуали срещу уруки
« Отговор #16 -: Октомври 25, 2010, 02:25:12 am »
Някъде четох, че народното название на Демир Бозана е Малко обичниче  :blink:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

 • ******
 • 28287
 • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Ритуали срещу уруки
« Отговор #17 -: Октомври 25, 2010, 03:34:33 am »
Някъде четох, че народното название на Демир Бозана е Малко обичниче  :blink:

Малко , ама обичниче ;D ;)


Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Re:Ритуали срещу уруки
« Отговор #18 -: Октомври 25, 2010, 03:56:10 am »
От една баба по телевизията разбарх, че Омайничето било за това да накара някого да се влюби в теб  ;D От отварата си слагаш на клепачите на очите....и го омайваш  ;D


За Демир Бозана в нета пише, че го имало в СФ в някаква аптека на гърба на съдебната палата ул. 3 уши Нр 5.

ПП Още един адрес - София, ул. "Цар Самуил" №38.


*****

И като си го купим как да го сготвим и въобще кво да го правим? ;D

« Последна редакция: Октомври 25, 2010, 04:05:40 am от Aurora Borealis »
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

Re:Ритуали срещу уруки
« Отговор #19 -: Октомври 25, 2010, 04:12:46 am »
Някакъв много сложен ритуал  :unsure:. Тук е ДБ е наречен жълтениче. В билките са скрити сили срещу злото

Eто го магазина на ул. Цар Самуил  :blink:
Магазин ЗДРАВНИЦА
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.