Здравей Гост

ДОМОВЕ В ХОРАРНАТА АСТРОЛОГИЯ-ОСНОВНИ ВЪПРОСИ

 • 14 Отговора
 • 26037 Прегледи
*

Nebesna

Автор: Антъни Луис
Хорарна Астрология
http://astro.zdrasti.net/houses.html

     Веднага трябва да кажем, че 12те домове на хороскопа са в основата на тълкуването на хорарната астрология. Значимостта на планетите е най-вече като управители на мунданните домове и като сигнификатори на питащия и неговия въпрос. Планетите са също така естествените сигнификатори на обекта на запитването. Знаците имат второстепенно значение: те посочват къде се намира куспида на дома и помагат на планетите да заемат определеното им място в кръга. Най-важната стъпка в хорарната астрология е поставянето на въпроса в съответния дом. За тази цел астрологът трябва да има абсолютно точно познание за значенията на всеки един от 12те домове.


Вижданията на Уйлям Лили за домовете

     Лили обобщава управлението на домовете по следния начин: "Асцендентът представлява самия питащ, втори дом – неговия имот, трети дом – неговите роднини, четвърти дом – неговия баща, пети дом – неговите деца, шести дом – неговите слуги или неговите болести, седми дом – неговата жена, осми дом – варианти на неговата смърт, девети дом – неговата религия и вярвания, неговите пътешествия, десети дом – неговите заслуги и авторитет, единайсти дом – неговите приятели, дванайсти дом – неговите тайни врагове." Лили уточнява, че ако става въпрос за жената на питащия, астрологът трябва да разглежда седми дом като първи дом и да брои следващите домове от него нататък. С други думи, "каквито и да са въпросите, асцендентът или първи дом е домът от първостепенно значение, след това се разглежда втори дом и се продължава по този начин по-нататък докато се разгледат последователно всичките 12 домове."


Коя домова система да се използва

     Традиционната хорарна астрология използва домовата система на Региомонтанус, защото Уйлям Лили е ползвал именно нея. В моите първоначални изследвания по рождена астрология ползвах домовата система на Плацидус и понякога тази на Кох. Но често ползвам Кох в разработките ми по хорарна астрология и резултатите, които получавам са добри, дори ми се струва, че по Кох са значително по-добри. Хорарната карта отразява как нашето съзнание е възприело въпроса, а няма двама души, които да мислят еднакво. Моят съвет към начинаещите в хорарната астрология е да използват тази домова система, която им е най-удобна. Желателно е всеки астролог да изпробва различни домови техники и да се спре на този метод, с който неговата интерпретация е най-точна.

     Ако решите като Лили да използвате домовата система на Региомонтанус трябва да имате предвид, че Лили се е придържал към установената от Птоломей практика началото на дома да се счита 5 градуса преди куспида. Така например, ако върхът на осми дом е в 11° на Везни, то началото на осми дом ще бъде 11-5 = 6, т.е. 6° на Везни. Планетите, които се придвижват от един дом към следващия дом са вече в него когато са на 5° преди куспида му.

     Със следващия пример на Симонайт ще илюстрирам някои разлики между Кох и Региомонтанус. В записките си от 1850 година Симонайт предлага съставянето на карта за въпроса "Майка ми, която е напуснала дома, жива ли е или е мъртва?" Точната дата на задаването на въпроса е 11.02.1850 г., в 18ч. 36 мин. Симонайт не е посочил мястото, но той се е намирал в Шефилд, Англия. Съставих карти за това място за 18ч. 36 мин. по двете домови системи – на Кох и на Региомонтанус. (вж. Карти 27 А и 27 В, стр.124 – 125).

     Не може да се отдаде справедливост преди да се направи точна преценка. Като се придържа към традицията на старите, Симонайт поставя майката в 10ти дом. Понеже въпросът се отнася до майката на питащия, трябва да се използват производни домове. 10ти дом е асцендентът на майката. МС започва в началото на знака (1° 06? Близнаци), което означава, че нещо се е случило с нея. Марс посочва възможността за нещастен случай или насилие, тъй като се намира в 10ти дом, 19° Близнаци. Марс е господар на знака Скорпион и на 8ми дом и тук се явява като управител на 8ми дом в картата на питащия. Управителят на майката Меркурий (знакът Близнаци е на куспида на 10ти дом) е ретрограден, падащ и в лъчите на Слънцето, което е белег за нейното слабоумие. По принцип, сигнификаторите на майката са Венера и Луната. Тези две планети тук са "изгорени" и са близо до Слънцето. Новата Луна, особено когато се доближава до Слънцето, по традиция се счита за зловредна в хорарната астрология. Нещата изглеждат зле за майката на питащия.

     Новата Луна се появява във Водолей. Но нека за малко се спра на едно от значенията на знаците, което е позабравено от модерната астрология. Манилий, като обобщава астрологическите знания по времето на Христос, разпределя знаците съобразно естествената им среда. Така например, знаците Рак и Риби описва като водни, защото животните, които са послужили за техни символи, живеят във водата, а Овен, Телец, Лъв и Скорпион са земни знаци, защото техните живи аналози обитават земята. Манилий не включва Близнаци, Дева, Везни и Стрелец към земните знаци, въпреки че те се асоциират като такива поради връзката им с човешките отношения. В заключение, Манилий определя Козирог и Водолей като знаци "амфибии", тъй като живеят както във водата, така и на сушата.Ще цитирам един стих на Манилий:"Някои знаци не са нито тук, нито там: те заемат междинна позиция поради своята природа като съжителството на Козирога с неговата опашка и Водолея с неговия поток – те са компромис между земята и водата, в тях елементите са устойчиво вплетени." (Козирогът има опашка на риба).

     Симонайт, като има предвид сигнификаторите на майката Венера и Луната, стига до извода, че майката се е удавила, тъй като те се намират в "амфибийния" Водолей, а и двете планети са "изгорени" от Слънцето. Сигнификаторите на майката – Венера и Луната са в 6 дом, както и Меркурий, а 6 дом е домът на болестите и нещастията. Според традиционния символизъм, Водолеят може да се разбира като "амфибия" – обитаване както на земята, така и във водата.

     8ми дом на майката, домът на смъртта, е 5ти дом на картата (като се брои от 10ти дом) и Козирог е на куспида – значи, Сатурн е управител на смъртта на майката. Но къде е Сатурн на картата? В картата по Кох Сатурн е в съвпад с куспида на дома на смъртта, 8ми дом на питащия, което е убедително потвърждение, че майката на питащия е мъртва. В картата по Региомонтанус Сатурн е на 6° вътре в 8ми дом и има същото значение. Мисля, че куспидите на домовете по Кох дават по-точно разчитане на картата.

     Марс се явява господар на 3ти куспид, което е 6ти дом на майката (6ти дом от 10ти дом), на болестите и нещастията. Марс се намира в 10ти дом, 1ви дом на майката и посочва насилие, болести и нещастия, които тя е претърпяла. Марс в Близнаци е белег за увреждане на нейните бели дробове, когато се е удавила. Разрешаването на въпроса – 4ти дом на майката като се започне от 10ти дом, е всъщност 1ви дом и неговият господар е Меркурий ретрограден, който се намира в 6ти дом във Водолей, а Юпитер ретрограден в Дева е в заточение. Ретроградността, слабостта като отговор на въпроса са показатели, че майката ще бъде намерена в окаяно състояние. Ретроградният Меркурий (основен управител на майката и на нейната кончина, а също и по подразбиране на белите дробове) във Водолей насочва към удавяне, което може би е станало поради слабоумие (Меркурий е ретрограден).

     Търсейки допълнително потвърждение за смъртта, аз изчислих точката на смъртта (асцендентът + куспидът на 8ми дом – Луната). По Кох тази точка се пада в 27°35? на Везни (8°41? Дева + 6°10? Овен - 17°16? Водолей). Точката на смъртта е в почти точна опозиция на Плутон, управителят по подразбиране на смъртта, който е в 8ми дом на питащия. Тази опозиция и наличието на три "злосторници" в 8ми дом също потвърждават смъртта на майката.

     Понеже по Региомонтанус куспидът на 8ми дом е друг, точката на смъртта също ще бъде друга. В картата на Региомонтанус точката на смъртта е в 20°40? на Везни. Тази точка на смъртта не сключва никакви аспекти с планетите или с други точки и не натоварва с информация картата по Региомонтанус. Трябва да се отбележи също, че в картата по Региомонтанус "злосторникът" Уран се придвижва към куспида на 9ти дом и Плутон влиза в 9ти дом, който се явява 12ти дом в картата на майката, а 12ти дом е по подразбиране домът на самоубийствата и на самоунищожението. Ако Лили имаше възможност да види тази карта и ако знаеше за съществуването на Уран и на Плутон, той би ги видял в 12ти дом като внезапни и категорични саморазрушители.

     Сравнението на системите за домофикация на Кох и на Региомонтанус отново потвърждава, че усъвършенстваното ползване на определена система за хорарен анализ ще даде същия отговор както и друга система, която също така добре е овладяна, но по друг начин и от друга гледна точка.

     А какъв е резултатът? Симонайт ни отговаря: "Майката на питащия беше намерена удавена, а тя понякога е изпадала в слабоумие". Слабоумието се доказва от това, че двете планети на ума Меркурий и Юпитер са ретроградни и в слаби позиции и от Нептун (умствени заболявания), който се доближава до куспида на 7ми дом. Позицията на Юпитер насочва към маниакално–депресивно заболяване, което неминуемо води до самоубийство.


Нека картата да ви ръководи

     За да не се поддавате на влияния, което често става несъзнателно, от това, което виждате на картата, аз ви препоръчвам да се опитате да определите управителя на въпроса преди да започнете разглеждането на картата. След като вече сте изградили образа, символите ще ви помогнат фино да настроите определеното от вас управление. Както Джаймини Крикет – картата да бъде вашият пътеводител.


Мислете преди да действате

     Домовете оказват влияние на различни области от човешкия живот. Винаги определяйте господаря на дома на базата на значението или влиянието на въпроса в живота на питащия. Не поставяйте въпроса в дома само защото така ви изглежда по-добре. Например, договори в писмен вид са в 3ти дом под управлението на Меркурий (комуникациите). Същите договори, но като споразумения между партньорите, ще бъдат разглеждани в 7ми дом под управлението на Венера (връзки). Как да се определи дали документът е в писмен вид или е устно споразумение? Предназначението ще ви подскаже кой дом да се ползва. Мислете преди да действате.

     Друг един момент, когато е възможно да се допусне грешка относно домовете – домът може да представлява две напълно противополжни теми. Например, във 2ри дом могат да се определят както приходите, така и загубите; в 5ти дом – аборт и бременност; 7ми дом – брак и развод, 10ти дом – слава и позор, 12ти дом – затвор и отмяна на присъдата. Въпросът в хорарната астрология ще определи кое значение да се използва.


Основни въпроси относно домовете

     Добрата теоретична подготовка за домовете ще ви помогне да определите точно управителя в хорарната астрология. 12те домове дължат своето подреждане в този вид на съответните знаци от зодиака. Системата за оформяне на домове е опит да се индивидуализира зодиака според всяко раждане. Началото на зодиака по принцип започва от 0° на Овен, пролетното равноденствие. 1ви дом започва от асцендента, на гръцки "хороскопос" – точката от еклиптиката, която изгрява на хоризонта на мястото по време на раждането.

     Всеки дом е приел своето символично значение от съответния зодиакален знак, неговата планета – управител, елемента, с който се свързва и взаимоотношенията, които има с другите домове от картата. За да разберем дълбоката връзка, която имат домовете помежду си, можем да ги разглеждаме като съвкупност от шест чифта противоположни полюси, както и като четири групи от по три домове с един и същ елемент в тригон с друг елемент.

     По дома, където се намира Слънцето се определя времето на денонощието. Слънцето изгрява в асцендента, навлиза в 12ти дом и преминава през 11ти и 10ти, за да достигне МС по обяд. Слънчевото светило слиза през 9ти, 8ти и 7ми домове, за да спре на десцендента. После Слънцето продължава през 6ти, 5и и 4ти домове, за да достигне ІС, а след това през 3ти, 2ри и 1ви и изгрее отново на асцендента.

     Домовете под хоризонта се отнасят до индивидуалното, личното, скритото, субективното, интимното и родовия опит. Домовете от 6ти към 1ви съответстват на тъмния период от денонощието преди изгрева на Слънцето, когато царува Луната. Като тяхна противоположност, домовете над хоризонта означават общуване с другите хора, обективност на ситуациите и обществена изява. Картър казва: "Последните 6 домове имат тенденцията да оперират в по-широк и общ машаб отколкото първите 6." От 12ти до 7ми домовете отразяват времето от изгрева до залеза на Слънцето, когато слънчевият диск озарява всичко, което виждаме.
« Последна редакция: Август 25, 2010, 08:54:45 am от Небесна »

*

Nebesna

Re:ДОМОВЕ В ХОРАРНАТА АСТРОЛОГИЯ-ОСНОВНИ ВЪПРОСИ
« Отговор #1 -: Август 25, 2010, 08:54:06 am »
Гуидо Бонатус (Бонати)

     Гуидо Бонатус (Бонати) е италиански астролог от 13ти век, който е прочут със своите успехи в хорарната и прогностичната астрология. Бонатус е познавал трудовете на Птоломей и арабските писмени източници по астрология. Неговият "Справочник по астрология" е основна книга за Уйлям Лили.

     Разказва се, че Гуидо Бонатус, на служба при граф дьо Монтефелтро, изобретил удивителен звънец, който сигнализирал когато хората на графа трябвало да вземат оръжието, за да тръгнат на военен поход. Гуидо Бонатус е бил толкова известен, че Данте му е отредил място в ада като един от гадателите, които са наказани, защото предсказват бъдещето, а това е само божие право, като главата му е била завъртяна назад, за да не може повече да гледа към бъдещето.

*

Asol

 • ***
 • 4140
Re:ДОМОВЕ В ХОРАРНАТА АСТРОЛОГИЯ-ОСНОВНИ ВЪПРОСИ
« Отговор #2 -: Август 26, 2010, 12:50:56 pm »
Въведение в хорарната астрология от Mona Riegger

Хорарната астрология влиза в сила в следните случаи:

1) Конкретен въпрос
Изчислява се хороскоп за момента на поставяне на даден въпрос. Този въпрос трябва да е формулиран ясно и точно и по възможност да може да се отговори с Да или Не.

2) Конкретно събитие /вече състояло се/
Това е хороскоп, съставен за времето и мястото на дадено събитие (например подписване на договор, бракосъчетание, откриване на бизнес, злополука и т.н.)

3) Конкретна среща
До днес рядко използван метод, който обаче може да бъде много полезен за практикуващи астролози, лечители и др. Тук се съставя хороскоп за момента, в който клиентът влиза през вратата. Въз основа на този хороскоп може да се обозре моментната ситуация на клиента, както и развитието й в близкото бъдеще.

4) Подходящ момент
С този метод се определя подходящият момент за определено начинание: начало на делови взаимоотношения, бракосъчетание, пътуване...Ограничения при тълкуването на хороскопи, отнасящи се до конкретен въпрос

1. Ако асцендентът се намира в първите три градуса на знака (0°00' - 2°59')
В такъв слуай е трудно да се каже нещо, защото ситуацията, за която се отнася въпросът, все още не дава достатъчно яснота. Всъщност още е прекалено рано за отговор. Един или друг аспект трябва тепърва да се развие, преди въпросът да е достатъчно узрял и да може да бъде зададен отново при други обстоятелства.

2. Ако асцендентът се намира в последните три градуса на знака (27°00' - 29°59')
Последните три градуса означават: прекалено късно е! Ситуацията вече е необратима, питащият едва ли ще може да постигне някакво развитие според желанията си. В казуси, които изискват решение, то вероятно подсъзнателно вече е взето или някой друг го е взел. Питащият може единствено да изчака развитието и изхода на ситуацията.

3. Когато луната е void-of-course.
Луната е void-of-course, когато в момента на задаване на въпроса до момента на излизане от знака, в който се намира, вече няма да образува генерални аспекти с други планети. Като ограничаващ фактор тази позиция на луната сочи, че питащият не би могъл да разбере или приеме отговора, ако въпреки това го получи.
Такава луна означава, че вече няма възможност за намеса и че нещата ще се случат така, както е писано.
Тази констелация помага в случаите, когато човек се страхува от нещо многозначително. Тогава отговорът е, че нищо няма да се случи.
Резюме: Нито това, което се надяваме, нито това, от което се страхуваме, ще се случи!

4. Нептун в първи дом
Нептун в първи дом сочи, че питащият е вътрешно объркан, уплашен или хаотичен, така че изобщо не е в състояние да формулира ясно конкретен въпрос или да попита това, което в действителност иска да знае. Също така може би не се осмелява да засегне истинските си интереси или е воден от ”нечисти” пориви.

5. Сатурн в седми дом
Седми дом отговаря на запитания астролог и трябва да бъде проучено, защо той е символизиран от Сатурн. Възможно е да греши или да се наложи да даде на питащия отрицателен отговор.Последователност при намирането на отговор

1. Въпросът трябва да бъде формулиран така, че да може да бъде отговорено с Да или Не.
Например: Да кандидатствам ли за нова работа? Ще се преместя ли в ново жилище тази година? Приятелят/мъжът ми ще се върне ли при мен?
Въпроси като: Какъв е смисълът на живота ми? или Ще бъда ли някога отново щастлив/а? не са подходящи, за да бъдат изследвани с методите на хорарната астрология.
Също така въпросът трябва да се отнася до актуални, лични обстоятелства и да не обхваща прекалено широк период от време.

2. Може ли въпросът да бъде интерпретиран? Има ли ограничения при интерпретацията?
/Кратко допълнение от мен: тематиката може да бъде видяна в картата, когато има планети в дома, към който се отнася въпросът. Ако той например се отнася до детето на питащия, но пети дом е празен, има голяма вроятност въпросът да не получи отговор.

3. Къде и как е поставен сигнификаторът на питащия? Как е изобразен той в хорарната карта?
Сигнификатор - управител на първи дом, на асцендента. Когато има интерсептиран знак, неговият управител също е сигнификатор. /Седми дом отговаря на астролога, неговият управител е сигнификатор на консултанта./
Питащият се символизира от АС, управител на първи дом и планети в първи дом, както и позицията на Луната като съуправител.
Как е поставен сигнификаторът? /В домицил, екзалтация, падение, изгнание/
Силен? Слаб? Ретрограден? В кой дом? Какви аспекти вече е образувал, кои тепърва ще образува с други планети?

4. Коя тематика /дом/ засяга въпросът?
Работно място /6. дом/, дом, майка /4. дом/, приятелство, баща /11. дом/, постоянна връзка, брак /7. дом/, финанси /2. дом/.

5. Определяне на сигнификатора, който отговаря на този участък от живота или даден човек. Важно: използват се само старите управители на знаците!

6. Определяне на планетите, които се смятат за ”естествени управители” на темата. Например Юпитер = пътешествие, Венера = дъщеря, сестра, Меркурий = писмо, Сатурн - договори, Слънце = шеф, баща, Луна = майка

7. Важно за отговора: Кои аспекти се образуват между сигнификатора на питащия и сигнификатора на тематиката в знаците, в които те се намират.
Ако те образуват /или ще образуват/ хармоничен аспект, отговорът на въпроса е ДА. При квадрати и опозиции изходът от ситуацията е отрицателен, значи НЕ.

8. Луната винаги в съуправител и показва развитието на ситуацията. Последният аспект на луната, преди да премине в следващия знак, дава сведение за изхода от ситуацията както и за емоционалното състояние на питащия в крайна сметка.

9. При въпроси за сруги хора хорарната карта се ”завърта”.
При въпрос, отнасящ се до приятел, върхът на 11. дом символизира АС на този приятел, т.е. 11. дом става 1. дом, 12ти дом става 2ри дом на приятеля ит.н. Ако въпросът се отнася до детето на приятел, трябва да бъде разгледан 3ти дом на хорарната карта /това отговаря на 5ти дом, броен от 11ти дом/.
Ако въпросът се отнася до бъдещо жилище, се разглежда 4ти дом, броен от настоящия 4ти дом (=7ми дом). При бъдещо работно място - 11ти дом (това е 6ти дом, броен от настоящия 6ти дом.

Източник

*

Asol

 • ***
 • 4140
Re:ДОМОВЕ В ХОРАРНАТА АСТРОЛОГИЯ-ОСНОВНИ ВЪПРОСИ
« Отговор #3 -: Август 26, 2010, 12:51:58 pm »
Часовата астрология има своите методи и правила за интерпретация на въпроси, които задават нашите клиенти или си задаваме самите ние. Достатъчно е да фиксираме времето, в което се задава въпроса, да разберем правилно неговия смисъл, и да построим хороскопа съответстващ на това време. Хороскопът построяваме по обичайния начин/както рожденна карта/ и най-често географските координати за построяване съответстват на координатите, в които се намира Aстролога, но има случаи, при които можем да използваме координатите на мястото, където се намира клиента/в случай, че клиента задава въпрос по телефона, чрез писмо и е далече от мястото, в което се намира астролога/.

КАК АНАЛИЗИРАМЕ ЕДНА ЧАСОВА КАРТА ?

ПРАВИЛА

1.Отразяване на въпроса

Преценяваме дали въпроса е отразен в картата. Всяка карта е уникална/неповторима/ и няма стандартни правила, но често има някои съответствия, които подсказват, че въпроса е уместен и е зададен не просто от любописттво , а от сериозен интерес.

КОИ СА ТЕЗИ СЪОТВЕТСТВИЯ :

- господарят на Асцендента се намира в дом свързан с въпроса

- Луната се намира в знак или дом, свързан с естеството на въпроса /домът в който е поставена Луната често отразява това, което най- много интересува питащия/

- Асцендента в знак свързан с въпроса

- Управителят на асцендента се явява и управител на дома, свързан с въпроса

- Планетата имаща естествена връзка с естеството на въпроса, играе важна роля /има някакво достойнство по знак, дом или се намира в ъглите на хороскопа/

Напр. Венера – въпроси свързани с любов, интимни отношения, пари

Меркурий – писма, обучение, Уран – компютри и т.н.

2.Радикалност на картата

- Асцендента се намира между : 0-3 градуса или 27-30 градуса

- празен ход на Луната /не образува аликационни мажорни аспекти до края на знака, в който се намира/ . Празният ход на Луната означава, че нищо няма да се случи, няма развитие по въпроса или няма за какво да се безпокоим. Изгубените предмети – не са изгубени/ще се намерят/, Не си болен – ако питаш дали си болен и т.н.

- Луната или Асцендента попадат в градусите на ”Виакомбуста” – от 15 Везни до 15 Скорпион

- Сатурн в първи дом /Лили казва, че ако Сатурн е ретрограден и в съвпад с Асц. – нещата никога не завършват добре/

- Сатрун в седми дом /влияе негативно върху компетенцията на астролога и възможността му да анализира правилно картата/

- Господарят на седми дом ретрограден, изгорен, в падащ дом, влияе зле върху компетенцията на астролога и възможността да даде правилен отговор

3.Определяне на сигнификаторите


СИГНИФИКАТОРИ НА ПИТАЩИЯ /Кверента/

Главни - планетата/планети/, управляваща асцендента

Вторични/косигнификатори/

1.планета/планети/ в първи дом

2.Луната : винаги изследвай как е поставена Луната

/знак, дом, аспекти, достойнства, рецепсия, движение/

Когато кверента задава въпрос за друго лице, сигнификатора на тази личност, за която се пита е Луната, и разбира се този който задава въпроса е представен от планетата управляваща Асцендента.

Главните сигнификатори имат преимуществено значение пред вторичните /те са допълнителни фактори в анализа на картата/.


СИГНИФИКАТОРИ НА ВЪПРОСА /КВЕЗИТА/

Главни – планета /планети/, управляващи дома в който попада Въпроса

Вторични/косигнификатори/ –

1.планета/планети/ намиращи се в този дом;

2.планета, имаща естествена доминация към въпроса;

Когато имаме т.н. ”двойна връзка” – т.е. една и съща планета управлява както асцендента, така и дома на въпроса – в тези случаи Луната става главен сигнификатор на питащия, а планетата – главен сигнификатор на въпроса /може и обратно/

Смело използвайте производните домове, когато се задават въпроси, свързани с друго лице

За избор на две еднакви личности и неща – определяме дома на въпроса и търсим производен дом на този дом, напр. 6 дом на 6 дом – другия лекар/при смяна на терапевт/


АСПЕКТИ МЕЖДУ СИГНИФИКАТОРИТЕ

Хармонични /апликиращи/ дават положителен отговор

Дисхармонични – отрицателен отговор или прекалено големи трудности

Дисхармонични образуващи се аспекти между сигнификаторите и злотворци – влияят крайно негативно върху изхода на въпроса

Липса на аспекти – нищо няма да се случи


ДОСТОЙНСТВА И СЛАБОСТИ НА СИГНИФИКАТОРИТЕ

ДОСТОЙНСТВА

В часовата астрология планетната сила и слабост са от голямо значение. Силни са планетите, които са на трон, екзалтация или в собствен дом. Добро предимство имат и планети, които са в триплицитет, също ъгловите планети, бързо движещи се и добре аспектирани

Рецепсията между сигнификаторите, или между сигнификаторите и добротворците, има особено силно достойнство. Винаги е важна рецепсията на Луната /особено с добротворци/. Виж, дали има тройна рецепсия. Рецесията позволява да сменим местата на планетите /в знаците на достойнство по рецепсия/ като запазим техните градуси.

Изследвай диспозиторите на главните сигнификатори и особено този на Луната

Благотворните звезди - Спика 23 Везни, Регулус 29 Лъв,

Вега – 14 Козирог, Сириус 14 Рак – дават допълнителна сила, когато са в съвпад със сигнификаторите или Асц.

СЛАБОСТИ

Когато сигнификаторите са в знаци на заточение, падение, перегрин, падащи домове и дисхармонични аспекти – те са слаби и не са в състояние да повлияят върху положителното развитие на въпроса. Така поставени главните сигнификатори означават слабост за кверента

Също – сигниф. Изгорени от Слънцето + - / преди и след Слънцето/ 8 градуса орбис

На изгорената планета често и липсва обективност, дистанция, яснота, “никой не и обръща внимание”.

Но изгорена планета в знака Лъв или Овен – влияе силно - /планетата се намира под закрила на нещо високопоставено/

Когато сигнификаторите са разположени между два злосторника /Марс, Сатурн, Плутон, Нептун, Уран/ - т.е под обсада – планетата е слаба -няма свобода за действие

В падащ дом планетите са зле поставени, освен ако имат нещо общо по сигнификация с този дом.

Ако сигнификаторите се намират в 0 гр. или 29 гр.-критични градуси – ситуацията тъкмо се променя или скоро ще се промени, особено при изгубени вещи, които по всяка вероятност са преместени от обичайното си място. В часови карти касаещи здраве – последните градуси на знака на върха на 6 дом – означават скорошно оздравяване/промяна на здравословното състояние/.

Планети, които се намират в същия градус, който е градус на Глава /Опашка на Дракона имат особено значение, питащия преминава през важна опитност, има нещо да научи да получи накакъв урок, да плати някаква цена, да положи усилие./

Планета в съвпад с Главата на Дракона – влияе позитивно и обратно, в съвпад с Опашката на Дракона

РЕТРОГРАДНОТО ДВИЖЕНИЕ на сигнификатор, може да повлияе негативно и има следното тълкуване :

- отдръпва се от нещата

- крие информация /особено Меркурий ретро/

- променя мнението си

- създава трудности, пречки на развитието

- показва болест, лошо състояние /във въпроси, свързани със здравето/

- прави възможно връщане към по-стари ситуации, или по-раншно състояние на нещата

- задава бавно и продължително по време осъществяване на въпроса /кверента трябва да чака/

ЗАТЪМНЕНИЯТА – потайни въпроси, чиито последици са непредвидими

Въпроси зададени в новолуние – също имат някаква фаталност

* * * * * * * * * * *


ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ /положителен отговор/

Сигнификаторите силни, в някакво достойнство, бързо движещи се и подкрепени от хармонични аспекти или в съвпад с добротворци

1. Апликиращи съвпад, тригон, секстил между сигнификатор на Кверента и Квезита

2. Квадрат или опозиция между сигнификаторите може да даде осъществяване на въпроса само в случай, че сигнификаторите се намират в ъглови домове, имат някакво достойнство или допълнителни аспекти от добротворци

3. Транслация на светлината

4. Събиране на светлината

5. Възвръщане на светлината

6. Взаимна апликация чрез ретроградно движение

7. Взаимна рецепсия м/у сигнификаторите

8. Когато Слънцето и Луната образуват тригон, секстил и няма

интервенция от друга планета, изхода на въпроса е добър –

нищо не може да попречи за решаването на проблема

9. Ако Луната и управителят на АСЦ. са в добра позиция – въпроса ще се реши благоприятно, особено ако управителят на Асц. е Венера или Юпитер, поставен в ъгли и знаци – Телец, Везни, Стрелец и Риби


ОТРИЧАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО /ОТРИЦ.ОТГОВОР/

1.Сигниф. слаби + дисхармонични.аспекти от злотворци

2.Възпрепятстване

3.Фрустрация

4.Рефранация

5.Обсада

6.Сигнифите в съвпад с злотворни звезди + негативни аспекти

7.Новолуние /особено Балзамична Луна/

8.Слънчево или Лунно Затъмнение по време на въпроса


Основни значения на Планетите като сигнификатори

СЛЪНЦЕ – творческа енергия, жизнена сила, баща, съпруг, лична власт, авторитет, личен успех, има пряко отношение към живота на питащия и неговата жизнена цел, злато, ценности, бижута, деца

ЛУНА – отговора, представлява способността на питащия да се приспособява към промените, ко-сигнификатор на питащия, Луната дава информация как ще се развият нещата, кое помага или пречи в решаването на въпроса, как човек ще подходи в решаването на проблема, ко-сигнификатор на малки деца, майката, жените, народа

МЕРКУРИЙ – комуникация, краткти пътувания, документи, договори, сделки, съощения, новини, изпити, интервюта. Ако Меркурий е ретрограден – дава недоразумения и проблеми, забавяния в решаването на тези въпроси

ВЕНЕРА – любов, лични отношения, брак, годеж, пари, притежания, лукс, удоволствия, операции за разкрасяване, покупки

МАРС – лична инициатива, нови начинания, предприемчивост, операции, конфликти, съпереници, врагове, нещастни случаи, пожари, инциденти, нападения, агресия, кръвоизливи, изгаряния, покупка на техника, покупка на автомобил – заедно с Меркурий, млади мъже, любовник, престъпник, агресор, война

ЮПИТЕР – щастие, късмет, дълги пътувания, висше образование, юридически и съдебни спорове, гурото-учителя, отношения с чужденци, външна търговия

САТУРН – въпроси имащи официален характер, свързани със съда, закона, утвържзаване на документи, молби, печати,подписи, отношения с властите и закона, държавна администрация, бюрократи, архиви, експертни оценки,шефа, неуспехи, трудности, забавяния, страхове, въпроси свързани с безопасност, сигурност, надеждност, покупка на недвижимост, стари хора, баба дядо, болести

УРАН – неочаквани, нежелани събития, въпроси имащи нетрадиционен характер, стачки, извънредно положение, реформи, Покупка на електроника, компютри, техника – битова. астрология

НЕПТУН – психични проблеми, лъжи, кражби, конфузии, измами, Въпроси свързани с тайни и неясни обстоятелства, изчезване/изгубване/ на хора и предмети, химия, лекарства, алкохол, анестезия, лечение на псих.болести

ПЛУТОН – раждане, смърт, трансформация, карма, въпроси свързани с голяма лична трагедия, екстремални случаи, радиоактивност, ракови заболявания, насилия, престъпни и криминални действия, крупен бизнес, мащабни инициативи, смърт


ЗНАЧЕНИЕ НА ДОМОВЕТЕ

ПЪРВИ ДОМ – питащия, неговата личност, външен вид, състояние на ума, здравето

Планетите в първи дом дават общо описание за това доколко човек е обезпокоен, разтревожен, загрижен

Сатурн – много притеснен, песимистично настроен за изхода на въпроса, няма надежда, не вярва на астролога

Луна, Нептун – плаче, объркан, емоционално пристрастен

Меркурий – любопитен, лъже, скрива информация, или много говори

Венера, Юпитер – в добро разположение на духа, има голяма надежда

Уран, Марс – гневен, агресивен, раздразнен, иска отмъщение

Плутон – силно напрегнат, объркан, драматизира нещата

ВТОРИ ДОМ

Лични притежания, вещи, пари, печалби, загуби, загубени лични предмети, акции, продажби, покупки, парите, с които разполага питащия

ТРЕТИ ДОМ

Писма, документи, транспорт, клюки, новини, репортажи, братя, сестри, посредничество, деца на приятелите, личен автомобил, школно образование

ЧЕТВЪРТИ ДОМ

ДОМ, квартира, строеж, покупко-продажба на недвижимост, майката, фамилията, кухня, хотел, ресторант, пенсионирането, частния живот, края/изхода/ на всеки въпрос

ПЕТИ ДОМ

Деца, любовник, любовница, авантюри, удоволствия, изневери, игри, комар, спекулации, щастлив шанс в състезания, съревнования, конкурси/не за работа/,хоби, рискове, театър, представление, бинго-зала, шоу бизнес, лотария

ШЕСТИ ДОМ

Здраве, служба, болести, начин на хранене, лекари, колеги, домашни животни, уреди, инструменти, изпити за квалификация, занаят, чиракуване, професионални училища, търговия на дребно, гардероб, шкафове, ветеринарен лекар, климат, време, диети за отслабване

СЕДМИ ДОМ

Съпруг, съпруга, брак, развод, съдебни процеси, астролог, терапевт, продавач /купувач/, конкуренция, крадци, убийци, нарушители на закона, лица, които назоваваме по име или неопределени лица

ОСМИ ДОМ

Смърт, край на живота, насилие, завещания, наследства, секс, бизнес, банкрут, данъци, операции, трудно раждане, дейности в нелегалност

ДЕВЕТИ ДОМ

Дълги пътувания, ритуали, емиграция, религия, законодателство,

Легални /законни/дейности, висше образование, колеж, образование в чужбина, мечти, видения, пророчество, алтернативна медицина /хомеопатия/, края, изхода на едно лечение /болест/

ДЕСЕТИ ДОМ

Кариера, статус, репутация, работа, отношения с високопоставени лица, работодател, наказания – осъждания, прокурор, съдебното решение, публичен живот, слава, имидж, цена на предмета /имота/ при покупко-продажба, резултат

ЕДИНАДЕСЕТИ ДОМ

Приятели, надежди, желания, спонсори, компании, организации, съвещания, клубове по интереси, групови дейности, доведени, осиновени деца, избори, експерименти, бъдеще

ДВАНАНАДЕСЕТИ ДОМ

Нещастия ,малшанс, ограничения, затвор, арест, хоспитализация,

Подмолни действия, отвличания, преврати, шпионаж, конни състезания, психични проблеми, натравяния, замърсявания на околната среда, анонимност, наркотична или алкохолна зависимост, край, предопределеност, благотворителност, емиграция, гости от далеч

Източник

*

Asol

 • ***
 • 4140
Re:ДОМОВЕ В ХОРАРНАТА АСТРОЛОГИЯ-ОСНОВНИ ВЪПРОСИ
« Отговор #4 -: Октомври 01, 2010, 10:00:14 pm »
Феноменът "изгаряне" в хорарната астрология:

Както споменахме вече, планетата се приема за "неефективна" в случай, ако е изгорена, т.е. когато се намира в границите на 8,5 градуса от точен съвпад със Слънцето, - тогава енергията й се счита за "възпламенена" от слънчевите лъчи. Уилям Лилли казва, че когато управителят на Асцендента  /в хорарната карта/ е изгорен, тогава или въпросът не е зададен разбираемо, т.е. не дефинира същността и смисъла на запитването,  или просто не е формулиран сполучливо. Авторът изказва своето съмнение обаче относно това, че правилото е приложимо във всички случаи, и според него, от емпирична гледна точка наличието на "изгорен" управител на 1-ви дом все още не определя картата като "неподходяща" или "нерадикална". При всички положения обаче функцията на изгорената планета е отслабена, "засенчена" от Слънцето. Приема се, че положението е по-сериозно, когато планетата се приближава, т.е. прави апликиращо съединение със Слънцето, докато на сепариращото съединение се отдава не толкова съществено значение.  
Според традицията се приема, че когато планетата е в *казими*, т.е. се намира на разстояние до 17 минути от точно съединение със Слънцето, тя е изключително силна. Така твърдят и древните астролози, макар че съществуват разногласия относно степента на обоснованост и аргументираност на това твърдение, затова на всеки астролог се предоставя правото да се ръководи от собствения си опит.
Съединението на двете светила, т.е. Слънцето и Луната, известно като "новолуние", в хорарната астрология се счита за изключително неблагоприятно, особено ако е в апликация  /сближаване/. Но дори и тези условия не са достатъчни, за да възпрепятстват интерпретацията на картата.

И да се върнем към  *via combusta*. Локализацията на "изгорения път" се свързва със съзвездието Змиеносец, т.е. от 23 до 30 градуса Скорпион.
Друг източник сочи, че хипотетичното *via combusta*  /лат. "изгорен път" или понякога дори "път на гибелта"/ заема сектор от Зодиака, простиращ се от 13* Везни до 13* Скорпион. Според митологията това е пътят, начертан от Фаетон в момента, в който той паднал, поразен от гръмотевицата на Зевс, след като се е опитал максимално да се доближи до Слънцето и не съумял да се справи с колесницата на Хелиос.
Всъщност Via combusta няма връзка със съзвездието Змиеносец. Срещат се и други хипотетични интервали, отбелязващи via combusta, но в хорарната астрология се използва предимно този интервал.
    
Тези градуси се приемат за много активни точки в хороскопа - при условие, че са активирани от попаднали там планети. От една страна те са възможност за развитие потенциала на човека, от друга страна обаче това става по пътя на трансформацията, съпроводена с много загуби, символична смърт, разрушение и възраждане към нов живот…


Публикувано от Lillie
януари 07, 2006

Попаднах на интересен сайт на един български астролог, свързан с хорарната астрология.

http://astroeternity10.wordpress.com/example-charts/
« Последна редакция: Май 16, 2011, 02:03:04 am от Mirabella »

*

Lillie

 • ******
 • 30532
Много интересен блог, досега не бях попадала на него. И е доста по-различен от ширпотребата, на която може да попаднеш в нета с ключова дума "астрология".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

 • ******
 • 28287
 • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Попаднах на интересен сайт на един български астролог, свързан с хорарната астрология.

http://astroeternity10.wordpress.com/example-charts/

И така както ровиш , ако ми намериш и оня коментар свързан с дирекциите...Много ще ме зарадваш... :wub: ;D
Ако нещо някъде ти попадне , моля те  метни го насам.... :wub:

Благодаря , доста интересно и различно... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Да не обръщам темата на чат (после ще помоля да изтрият този пост), но кажи за какъв коментар с дирекции става дума и ще се опитам да го намеря. ;) :wub:

*

Марая

 • ******
 • 28287
 • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Да не обръщам темата на чат (после ще помоля да изтрият този пост), но кажи за какъв коментар с дирекции става дума и ще се опитам да го намеря. ;) :wub:

Дирекция на всяка една планета към друга... ;D Включени са и асц и мц.... :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Re:ДОМОВЕ В ХОРАРНАТА АСТРОЛОГИЯ-ОСНОВНИ ВЪПРОСИ
« Отговор #10 -: Май 16, 2011, 06:53:18 pm »
Да не обръщам темата на чат (после ще помоля да изтрият този пост), но кажи за какъв коментар с дирекции става дума и ще се опитам да го намеря. ;) :wub:

Дирекция на всяка една планета към друга... ;D Включени са и асц и мц.... :wub:

Не знам дали е това. Заповядай, Марая. И вие също, колеги. ;)
http://www.mediafire.com/?fu155xcdkkbus0g
« Последна редакция: Май 16, 2011, 07:00:56 pm от Mirabella »

Re:ДОМОВЕ В ХОРАРНАТА АСТРОЛОГИЯ-ОСНОВНИ ВЪПРОСИ
« Отговор #11 -: Май 16, 2011, 07:00:27 pm »
...

*

Марая

 • ******
 • 28287
 • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:ДОМОВЕ В ХОРАРНАТА АСТРОЛОГИЯ-ОСНОВНИ ВЪПРОСИ
« Отговор #12 -: Май 16, 2011, 08:27:52 pm »
Да не обръщам темата на чат (после ще помоля да изтрият този пост), но кажи за какъв коментар с дирекции става дума и ще се опитам да го намеря. ;) :wub:

Дирекция на всяка една планета към друга... ;D Включени са и асц и мц.... :wub:

Не знам дали е това. Заповядай, Марая. И вие също, колеги. ;)
http://www.mediafire.com/?fu155xcdkkbus0g


МИРАБЕЛААА, :clap: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd: :kissd:

ТЪРСЯ ГО ОТ ЕДНА ГОДИНА....МНОГО,АМА МНОГО БЛАГОДАРЯ.....
« Последна редакция: Май 16, 2011, 08:37:57 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Re: ДОМОВЕ В ХОРАРНАТА АСТРОЛОГИЯ-ОСНОВНИ ВЪПРОСИ
« Отговор #13 -: Октомври 26, 2011, 09:05:20 am »


http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=break&Number=1941276652&page=12&view=collapsed&sb=5&part=all&vc=1
Индекс за определяне домът на въпроса

Авторитет 10th
Агенти 5th
Адвокати: 9th
Активи: 2nd
Амбиция 11th
Аргументи: 3rd
Армия 3rd
Архивари: 6th
Астролог 7th
Астрология 9th
Баба 4th
Банкети: 5th
Банки: 2nd
Бащи: 4th
Бащин род: 6th
Бащини пари: 5th
Бащиния, наследство: 4th
Бащинство: 4th
Беглец, бежанец: 7th
Бедност: 12th
Бедра: 7th, 9th
Бедра: 9th
Бедствие, нещастие: 6th, 12th
Бездомни хора 12th
Безпокойство: 12th
Безразборност: 5th (наранен)
Бели дробове 4th
Бензин 4th
Библиотеки: 6th
Бизнес партньори: 7th
Бирник: 8th
Бит-пазар: 4th
Благодетели: 11th
Благородници: 10th
Бледи цветове: 3rd
Близки познати: 3rd
Богаството: 2nd
Богати, луксозни неща: 5th
Богатство от скрити ресурси: 4th
Болест 6th
Болест 6th, 12th
Болници 12th
Борса: 2nd
Братовчеди 3rd
Братя 3rd
Бременна жена 5th
Бременност 5th
Бъбреци 6th
Вдъхновение: 9th
Веселба 5th
Вестници 3rd
Вещици: 12th
Вкарване в затвора: 12th
Власт 10th
Влошаване: 8th
Внуци 9th
Водоснабдяване: 4th
Волове: 12th
Врагове 7th
Врагове, скрити: 12th
Вражда: 12th
Врат, до раменете 2nd
Връщане към корените: 4th
Въздушни линии 9th
Възпиране: 12th
Външен вид 1st
Външен имидж: 1st
Външност 1st
Въоръжени сили 6th
Вътрешен транспорт: 3rd
Вътрешни органи, малки: 6th
Вяра: 11th
Гадене: 6th
Гимназии: 5th
Глава: 1st
Глезени: 11th
Глоби: 12th
Гости: 3rd
Градини 4th
Градове: 4th
Граждански служби: 6th
Графове, графини: 10th
Гробища: 4th
Гробове: 4th
Гръб 5th
Гърди 4th
Гърло: 2nd
Данъци: 8th
Движими ценности: 2nd
Дебати: 3rd
Дезертьори: 7th
Дела, актове: 3rd
Детегледачки 6th
Деца: 5th
Диктатори 10th
Дилетанти: 12th
Дипломати 5th
Добитък 6th
Добитък, едър 12th
Добър шанс 11th
Доверие: 11th
Договори 3rd
Доктор, лекуващ болест 7th
Доктори (общо) 6th
Документи: 3rd
Долен корем 6th
Долни органи: 7th
Дом 4th
Домашни любимци 6th
Домашни любимци: 6th
Домашни прислужници: 6th
Достойнство: 10th
Доход 2nd
Дрехи: 5th
Духовенство: 9th
Духовни работи: 9th
Дълг 8th, 12th
Дълги пътешествия 9th
Държави 10th
Държавни глави: 10th
Дядо 4th
Езици 3rd
Екскурзоводство: 9th
Електронна поща 3rd
Епидемии: 6th
Жалейка: 8th
Железопътни линий: 3rd
Женитба 7th
Женитба/Развод прогноза: 7th
Жертви: 8th
Живост, енергия - липса: 6th
Живост, енергия: 1st
Живот 1st
Животни: малки 6th, големи 12th
Жлъчни камъни: 8th
Забавление 5th
Забрана: 12th
Завещания: 8th
Загуба 8th
Задачи към прислужниците: 6th
Заеми: 8th
Заключение 4th
Закон, изпълняващи: 9th
Закон, раздаване: 10th
Законови дела: 7th
Законово общество: 9th
Залог, гаранция: 12th
Запад: 7th
Западане, гниене: 8th
Заровени закровища: 4th
Затвор 12th
Затворници: 12th
Затворническа система: 12th
Зачеване: 5th
Здраве на децата: 5th
Здраве: 1st
Здравни работници 6th
Зелен цвят 2nd, 12th
Земя 4th
Земя, качество: 4th
Знания, висши 9th
Знания, светски: 3rd
Зъболекари 6th
Игри 5th
Известност, слава: 10th
Извън закона, хора: 7th
Изгнанник: 12th
Издателска индустрия: 9th
Изкуства 5th
Износ: 2nd
Изолация 12th
Изпълнение на задача: 10th
Изследователи: 9th
Изток 1st
Империи: 10th
Инвалиди, намаления за инвалиди: 6th
Инициатор на случка: 1st
Интелект 1st
Интернет 3rd
Инфекциозни болести: 6th
История 4th
Каменни въглища: 4th
Кариера 10th
Квартал 3rd
Квартира: 4th
Квартиранти: 6th
Кверент: 1st
Клюки: 3rd
Книги: 9th
Кози: 6th
Колена 10th
Коли 3rd
Командири: 10th
Компютри 3rd
Комфорт и почивка: 11th
Коне 12th
Конни съзтезания: 5th
Консули: 11th
Консулство: 11th
Концентрационни лагери: 12th
Корабоплаване: 9th
Кореспонденция 3rd
Крадци: 7th
Крака 11th
Крале 10th
Кралства 10th
Криза 8th
Кръвоизливи: 8th
Кръчми: 5th
Купувач: 1st
Курорти: 5th
Късмет - добър 11th
Късмет - лош 12th
Къщи 4th
Легации 8th
Лели, вуйни: 6th
Лечение на болест 10th
Литература 3rd
Лице: 1st
Личен съветник: 8th
Лична сила: 1st
Лични притежания: 2nd
Лични страхове: 12th
Лотария 5th
Лъжи 3rd (afflicted)
Любене 5th
Любовни афери 5th
Любовници 7th
Магистрати: 10th
Магьосничество: 12th
Майка 10th
Манастири: 12th
Маниери: 1st
Материален конфорт 2nd
Материални притежания 2nd
Меден цлят 5th
Медицински сестри 6th
Международни взаимоотношения 9th
Международно право 9th
Месинждъри 3rd
Места за почивка: 11th
Метали, изкопаване: 4th
Мечти 9th
Минерали: 4th
Мини: 4th
Миньорство: 4th
Мистицизъм 9th
Монаси: 9th, 12th
Монахини: 9th, 12th
Морални идеали: 9th
Морски транспорт: 9th
Мотивация 11th
Музика 5th
Мъдрост: 9th
Мъка, тъгуване: 8th
Надежда 11th
Наематели: 6th
Наемни споразумения 4th
Напитки 5th
Наследник на покоен: 8th
Наследствено богатство: 4th
Наследство: 8th
Научни институти: 9th
Национален дълг: 8th
Национализъм 4th
Национална репутация: 10th
Национални богатства 2nd
Национални врагове: 7th
Национални хранителни богатства: 6th
Национални художествени галерии: 5th
Начало и край: 4th
Невидимост 12th
Недъгавост: 6th
Неизвестни обстоятелства: 12th
Неморалност: 5th (наранен)
Несполука: 12th
Обединени нации: 9th
Обожествяване: 9th
Образователна система: 3rd
Обучение 9th
Обществена смъртност: 8th
Обществени знания: 10th
Обществени личности: 1st
Обществени наблюдатели: 10th
Обществени регистри: 6th
Обществени служители: 6th
Обществени услуги: 10th
Обществено мнение: 3rd
Общество по сексуалните въпроси: 5th
Общи цели: 11th
Общуване 3rd
Общуващи 3rd
Овце: 6th
Овчари: 6th
Ограничение: 12th
Окултни групи: 12th
Опасност 12th
Опонент 7th
Оранжев цвят: 3rd
Освобождение: 11th
Основа, създаване: 4th
Отбор домакин: 1st
Отличие: 10th
Отрова 8th
Отчети: 3rd
Пари дължими 8th
Пари на партньор 8th
Пари, дадена назаем: 2nd
Парични борси: 2nd
Паркове 5th
Парламент: 11th
Партия 5th
Партньори 7th
Партньорски пари 8th
Партньорство 7th
Патриотизъм 4th
Пачалби: 2nd
Периодични издания: 3rd
Персоналност 1st
Печалба или загуба: 2nd
Печалба: 2nd
Пикочен мехур 7th, 8th
Писане: 3rd
Писма 3rd
Пищяли: 10th
Плен: 12th
Плодовитост 5th
Погасени дългове: 8th
Погребани чувства: 4th
Погребения 4th
Подаръци 5th
Поддържници: 11th
Подземен свят, престъпен свят: 4th
Подземен транспорт: 3rd, 4th
Подкрепа, поддръжка: 2nd
Подмолни групи: 12th
Подчинени: 6th
Позиция 10th
Позор, подлост: 10th
Поклонник: 9th
Пол на неродено дете: 5th
Политически идеали: 11th
Полиция, гражданска: 6th
Полиция, законова: 10th
Полови забрани: 5th
Полови органи: 5th, 8th
Положение на нацията: 1st
Поминък: 2nd
Помощи за безработни: 6th
Поробване: 12th
Посланици: 5th
Похвала: 11th
Поща 3rd
Пощенски служби 3rd
Правителство 10th
Правосъдие, раздаване: 10th
Празненства 5th
Предатели: 12th
Предимство 10th
Предназначение: 7th
Предразположение: 1st
Предсказване: 9th
Представи, видения: 9th
Преждевременно положение: 12th
Презокеански пътувания: 9th
Премени: 5th
Преработване: 6th
Преса 3rd
Преследване: 12th
Престиж 10th
Престъпници 7th, 12th
Приветствие: 10th
Принцове и принцеси: 10th
Природни богатства: 4th
Прислуга: 6th
Приходи, постъпления: 2nd
Приют: 12th
Приятели 11th
Приятелство 11th
Приятни неща 5th
Продажна собственост: 4th
Продължителност на живота 8th
Прокудени хора: 12th
Прокурор: 1st
Пропаганда: 3rd
Професионални изпълнения: 10th
Професия: 10th
Професори: 9th
Пръсти 3rd
Публикации: 3rd
Пъбове: 5th
Първи впечатления 1st
Първи министри: 10th
Пътен, речен транспорт: 3rd
Пътешественици: 3rd
Пътувания по море: 9th
Пътувания, дълги: 9th
Пътувания, къси, редовни: 3rd
Работници: 6th
Работническа класа: 6th
Работодатели 10th
Радост 5th
Развлекателна индустрия 5th
Развлечение: 5th
Разговори: 3rd
Разкриване, откровение: 9th
Рамена: 3rd
Ранно детство: 4th
Реколти: 6th
Религия: 9th
Репродуктивни органи: 7th
Репутация: 10th
Ресурси: 2nd
Реформатори: 12th
Реч, говор: 1st, 3rd
Роби: 12th
Робство: 12th
Родители 4th
Романс: 5th
Ръце 3rd
Саботажи: 12th
Самоизяждане: 12th
Свидетел на защитата: 8th
Свидетел на обвинението: 2nd
Свине: 6th
Свобода 11th
Свърталища на злото: 12th
Сгради 4th
Север: 4th
Северозапад: 5th
Североизток: 3rd
Секс: 5th
Селско стопанство 4th, 6th
Семейна собственост: 4th
Семейство, род 3rd
Сестри: 3rd
Сила: 10th
Скандали: 12th
Скрити афери: 8th
Скрити бивши държавници: 12th
Скрити предмети: 4th
Скрити съкровища: 4th
Скъпоценни камъни: 4th
Слабини: 8th
Слабост: 4th, 6th, 8th, 12th
Слава 10th
Служби за виновните: 12th
Служители 6th
Слухове: 3rd
Смърт 8th
Социални събития: 5th
Социални тайни служби: 6th
Социално положение: 10th
Списания 3rd
Спорове: 7th
Спорт: 5th
Спортни залагания: 5th
Спортни събития: 5th
Срам: 12th
Стари хора: 4th
Старост 4th
Статус: 1st
Стипендии: 9th
Стомах: 5th
Страхове 6th, 8th
Стремежи: 10th
Струпвания: 8th
Студенти: 9th
Съвест 9th
Съвет 9th
Съветници 9th
Съдба 9th
Съдебен защитник: 7th
Съдий 10th
Съдилища 10th
Съкровища: 2nd
Съобщения 3rd
Съпруг, съпруга: 7th
Съседи 3rd
Съседни държави: 3rd
Същност на нещата: 2nd
Съюзници на нацията: 11th
Съюзници: 2nd
Таен живот 4th
Тайни врагове: 12th
Тайни места 12th
Тайни общества: 12th
Тайни: 12th
Танци 5th
Театри: 5th
Тежка, неприятна работа: 6th
Телевизия: 3rd
Телефон: 3rd
Тен на лицето: 1st
Традиция: 4th
Транспорт: 3rd
Труд, тежък: 6th, 12th
Труд: 12th
Трудова партия: 6th
Тъга, съжаление: 6th, 8th, 12th
Тъжни случки: 12th
Тъмни цветове: 6th, 7th
Тъмнина 4th, 6th, 8th
Търговия, занаят: 10th
Търговски сдружения: 6th
Тяло, дефекти 6th
Тяло, форма 1st
Убеждения: 9th
Убежище: 12th
Убиец 8th
Увеличаване на надеждата 2nd
Увеличение на пари/притежания 2nd
Удавяне: 4th
Удоволствие 5th
Уединение: 12th
Ум 1st
Умствено терзание: 8th
Университети: 9th
Управление на съд: 10th
Управление: 10th
Уриниране, проблеми: 8th
Успех: 10th
Утроба: 7th
Ученици 9th
Училищен живот: 3rd
Училищна система: 5th
Уязвимост: 8th
Фабрики: 6th
Факсове: 3rd
Фермери: 6th
Фермерство 4th, 6th
Физическа външност 1st
Философия 9th
Финансови задължения 8th
Финансови работи 2nd
Флота: 7th
Хазарт 5th
Хазна 2nd
Хан, гостилница: 5th
Характер: 1st
Херцогства: 10th
Херцози: 10th
Хобита 5th
Ходила 12th
Храна 5th
Цел: 11th
Цена, на сделка: 10th
Църква: 9th
Черва: 6th
Червен цвят: 4th
Червено и бяло: 10th
Черен дроб 5th
Черен цвят: 7th
Чужденци 9th
Чужди държави и земи 9th
Чужди представителства 9th
Шпиони: 12th
Юг: 10th
Югозапад: 9th
Югоизток: 11th
Яркожълт цвят: 11th

Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

Прочетете това...
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд