Здравей Гост

Хакери на сънуването

  • 8 Отговора
  • 5404 Прегледи
*

Nebesna

Хакери на сънуването
« -: Август 15, 2009, 12:15:19 pm »
Интересна система, изградена на основата на Кастанеда и кибер магията:

Групата Хакери на сънуването е основана в началото на 90 г. Това са съвременни магове. Те изследват сънуваната реалност. Смятат сънищата за защитени програми, чиято защита може да се пробие с типичните за това методи. Оттам и наричат себе си хакери.Те са изследователи на непознатото.

В структурата им има няколко основни групи, всяка от които разработва определен тематика – например прогнозирано управление на събитията. Всяка от тях е в във връзка с по няколко групи от хакери второ поколение – тези които непосредствено продължават традицията. Има и последователи, които просто се интересуват от работата им и имат достъп до публично публикуваните им разработки. Всички тези хора са свързани с тях. В няколко други страни и градове също има групи, които следват тяхната методика и споделят идеите им, но не са свързани с тях и си работят самостоятелно.

Изследването на сънуваната реалност позволява да се открие ключа към много от тайните на вселената. Обикновено хората разглеждат сънищата като нещо несъществуващо, а в най-добрия случай се опитват да ги тълкуват. Хакерите подхождат по-различно.

Какви закони действат в сънуваната реалност? Оказа се че за човека винаги присъства забрана на осъзнаването/ осъзнаването е блокирано. Обикновено насън човек преминава от сюжет в сюжет подобно на сляпа марионетка. Сънят за нас е толкова привичен, че дори не се замисляме защо нещата в него се случват именно така, а не иначе. Сънят си е сън, какво да му мислиш. Според хакерите всеки наш сън съответства на определена програма. Промени ли се съня, променя се програмата. Все едно някои постоянно сменя дискове с игри и в съответствие със записа на поредния диск на нас ни се присънва този или онзи сюжет. А слепите марионетки послушно „озвучават” записа. Какво правиш, с кого се срещаш, от кого бягаш или кого гониш – десетки сюжети – и в тях ти си главното действащо лице. При това нямаш възможност да променяш записа – файла е read only. Но ако сънищата представляват защитени програми, изниква въпроса, не може ли да се пробие тази защита? Оттам и названието на групата „ хакери на сънуването”. Дон Хуан е съветвал Кастанеда като метод за осъзнаване на сън да търси ръцете си в сънуването.

Какъв е смисъла на това действие? Да вкараш в програмата на съня своята малка програма. „Вирусът” който бавно, но нетоклонно ще изпълни разрушителното си действие. И в един момент програмата поддава и ти се осъзнаваш в съня. Фактически се събуждаш в съня, съзнанието ти излиза из под опеката на програмата за сънища. Сънят се превръща в осъзнат (съновидение). Възможно е да се действа от тази позиция, но не задълго. След няколко минути, или дори секунди програмата на съня те регистрира. И съответно се опитва да възстанови предишното положение, а именно – или губиш осъзнатостта и се връщаш в нормален сън, или просто те изхвърля от съня и се събуждаш. Не след дълго понатрупваш опит в това. С времето – ако не допускаш грешки – тези опитности се увеличават. И тогава се случва нещо удивително: програмата за сънища трябва някак да те впише, ето защо просто променя статуса ти, така че той да съответства на новото положение (пренаписва програмата ти в по-висока версия и ниво).

Хакерите използват различни трикове в разработките си като oсновната задача е да се постигне осъзнаване в съня.

*

Nebesna

Re:Хакери на сънуването
« Отговор #1 -: Август 15, 2009, 12:20:33 pm »
Извадка от книгата на Карлос Кастанеда за сънуването.

http://castaneda-bg.com/dreams.php

*

Nebesna

Re:Хакери на сънуването
« Отговор #2 -: Август 15, 2009, 12:26:06 pm »
Малко за Кастанеда.

http://wicca.hit.bg/castaneda/castaneda.htm

*

Nebesna

Re:Хакери на сънуването
« Отговор #3 -: Август 15, 2009, 12:27:35 pm »
А тук има практически насоки за управление на сънищата.

По пътя на трупането на сила расте способността за контрол в сънуването и се откриват невероятни възможности.

"Сънуването е действително. И ловуването и ходенето и смеенето"- казва Дон Хуан.

Да сънуваш значи да пътуваш между световете и да действаш в тях така, както действаш в будно състояние. А това значи да имаш възприятие, сравнимо по сила и яркост с възприятието в будно състояние и със света наяве, който му съответства. Сънуването е основна магическа практика наред с прикриването. Нагуалите (магьосниците) владеят и двете изкуства, но обикновено са силни в едното. Жените сънуват по- лесно от мъжете и са отлични сънувачки. Сънуването е източник на сила. Но и самото постигане изисква сила.  

Упражнения към сънуващото тяло

1.Легнете в леглото си
2.Физически станете и бавно се отдалечете от леглото.
3.Повторете стъпки 1 и 2 няколко пъти
4.Легнете в леглото си.Визуализирайте себе си и си представете,че ставате от леглото и се движите наоколо.Физическото ви тяло остава в леглото.

Повтаряйте.

Развиване на способностите за маневриране :

1.Използвайте визуална образност,създайте сънуващо тяло. Почувствайте го.
2.Представете си,че то плува,носейки се над физическото тяло.
3.Представете си,че то пътува.Почувствайте движението.
4.Изберете едно място и идете там.
5. Релаксирайте. Не си пробивайте път с помощта на своите физически енергии,принадлежащи на първото поле (първото внимание) възприятия.
6. Преустановете своя върешен диалог. Опитайте да не мислите. Дори когато се натъкнете на нещо ново и неочаквано.
7. Освободете де от очакванията и изискванията. Упражнявайте неправенето, немоделирането.
8. Не отъждествявайте никого или нищо, дори и себе си. Не се отъждесвявайте с нищо. Изградете различни намерения за сънуване - навлизане в сънищата, маневриране, постигане целта....
9. Предизвикайте чувството за определено предназначение. Почувствайте какво представлява да се движите с различни скорости и в различни посоки.


Това,което сте преживели през деня в някаква степен въздейства и върху енергийнотови тяло. Ако се вкопчвате в някакви отношения или енергии,само защото изразявате предпочитания към тях,вие вкарвате тези енергии малко по-дълбоко в себе си,отколкото това става при преживявания без влияние. Тази енергия се пренася в сънуването. Преживяванията ви могат да бъдат отражение на ваши склонности,страхове,радости или други пуснали корени във вас.Колкото повече немоделирате (неправите),толкова повече отстранявате проекцията.

Защита - традиционна форма на защита на сънуващото тяло представлява заобикалянето ви с бяла светлина.Тъй като бялата светлина се асоцира с доброто,тя с лекота служи за префокусирането на съзнанието към дадена желана ситуация.Когато се използва преди сънуването, бялата светлина фокусира моментално положителна енергия. Тъй като всекидневния живот оказва влияние на вашето сънуване, ако притежавате силен, целенасочен, цялостен живот, сънуването ви също е такова.

Връщане - при връщането си възнамерете плавен,внимателен преход.Кажете си,че трябва да се върнете с абсолютно хармонизирани енергии. Върнете се в пълно спокойствие и е много вероятно да се събудите с чувството,че сте освежени и заредени с енергия.

« Последна редакция: Август 15, 2009, 12:34:11 pm от Небесна »

*

Синухе

  • ***
  • 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re:Хакери на сънуването
« Отговор #4 -: Август 16, 2009, 01:23:59 am »
Небесна,мястото на тази тема е в Мистика  ;)
Тука се тълкуват сънища,а всякакви техники на съзнанието били то свързани със съня ,не е тълкуване.

*

Nebesna

Re:Хакери на сънуването
« Отговор #5 -: Август 16, 2009, 11:24:19 pm »
Ми, аз се двоумих къде да я сложа и понеже има връзка с управляването на сънищата я сложих тук. Ако иска админа да я премести. :P

*

Инти

  • ***
  • 2068
Re:Хакери на сънуването
« Отговор #6 -: Август 19, 2009, 09:12:47 am »
Преди няколко месеца открих тази книга на Андрей Реутов - "Хакери на сънищата"

ЛИНК ЗА СВАЛЯНЕ НА КНИГАТА

Re: Хакери на сънуването
« Отговор #7 -: Юли 01, 2013, 05:35:08 pm »
Това прилича на сюжета от филма Генезис  :blink:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Orb

  • 1
Re: Хакери на сънуването
« Отговор #8 -: Ноември 03, 2013, 07:12:10 pm »
Страхотна е !Не бях чел книга с подобен сюжет.Дано да има и трета част :blink: