Здравей Гост

Законите на фармацевтичната индустрия

  • 1 Отговора
  • 1132 Прегледи
*

Veselin

  • ***
  • 2737
Източник: http://www4bg.dr-rath-foundation.org/articles/laws_of_the_pharmaceutical_industry.html

Основните принципи на фармацевтичния “бизнес с болести.” Фармацевтичната индустрия няма финансов интерес да предотвратява често срещани заболявания – поддържането и увеличаването на болестите е предпоставка за растеж на печалбите в тази индустрия.

1

Фармацевтичната индустрия е инвестиционна индустрия , водена от интересите на акционерите за печалба. Подобряването на човешкото здраве не е движеща сила в тази индустрия.

2

Фармацевтичната индустрия е изкуствено създадена и стратегически развивана в продължение на един век от същите инвестиционни групи, които контролират нефтохимическите и химически индустрии в световен мащаб.

3

Огромните печалби на фармацевтичната индустрия се базират на патентоване на нови лекарства. Тези патенти по същество позволяват на производителите на лекарства произволно да определят печалбите от своите продукти.

4

Пазарът на фармацевтичната индустрия е човешкото тяло, но само докато в него има болести. По този начин поддържането и увеличаването на болестите е предпоставка за растеж на печалбите от тази индустрия.

5

Ключова стратегия за постигане на тази цел е разработването на лекарства, които просто третират симптомите , а избягват лечението или елиминирането на болестта. Това обяснява защо повечето лекарства с рецепта нямат оказана ефикасност и просто целят да отстранят симптомите.

6

За да разширят още повече пазара си, компаниите непрестанно търсят ново приложение  за лекарства, които вече са на пазара. Например обезболяващият аспирин на Байер сега се приема от 50 милиона здрави американци заради илюзията, че  предпазва от инфаркт.

7

Друга ключова стратегия за разширяване на фармацевтичните пазари е предизвикване на нови болести чрез лекарства. Докато краткосрочно се прикриват симптомите, повечето лекарства по рецепта, приемани от милиони пациенти причиняват множество нови заболявания като резултат от техните известни дългосрочни странични ефекти. Например всички лекарства, които понижават холестерола повишават риска от рак, ако пациента е приемал лекарството в продължение на няколко години.

8

Известните фатални странични ефекти на предписаните лекарства са четвъртата водеща причина за смърт в развития свят, като първите три са инфаркт, рак и удар (списание на Американската медицинска асоциация, 15 април 1998). Този факт не изненадва никого, тъй като патентите основно се издават за нови синтетични молекули. Всички синтетични молекули трябва да бъдат детоксикирани и изхвърлени от тялото, но това често не се случва и резултатите са епидемия на сериозни и фатални странични ефекти.

9

С увеличаването и задълбочаването на болестите се разраства и пазара на фармацевтичните фирми. Превенцията и третиране на причината за болестта намалява дългосрочната възвръщаемост, следователно това се избягва и дори възпрепятства от тази индустрия.

10

Най-лошото от всичко е, че изкореняването на болестите в същността си е несъвместимо и диаметрално противоположно на интересите на фармацевтичната индустрия. Изкореняването на болестите ще унищожи инвестиции за милиарди долари и в крайна сметка ще елиминира цялата индустрия.

11

Витамините и други ефективни природни терапии, които оптимизират клетъчния метаболизъм заплашват фармацевтичния “бизнес с болести”, тъй като се целят в клетъчната причина на най-често срещаните днес болести, а тези природни вещества не могат да бъдат патентовани.

12

През повече от сто годишното съществуване на фармацевтичната индустрия витамините и другите есенциални нутриенти с определени фактори в клетъчния метаболизъм са най-жестоката конкуренция и най-голямата заплаха за дългосрочния успех на фармацевтичната индустрия.

13

Витамините и други ефективни природни терапии, които успешно предотвратяват болести се несъвместими с интересите на фармацевтичния  “бизнес с болести.”

14

За да защитят стратегическото развитие на инвестиционния си бизнес от заплахата на ефективните природни и непатентовани терапии, фармацевтичния бизнес в продължение на повече от един век използва безскрупулни методи като:


(1) Скриване на животоспасяваща информация от милиони хора. Недопустимо е днес толкова малко хора да знаят, че човешкото тяло не може да произвежда витамин C и лизин, двете ключови молекули за стабилността на съединителната тъкан и за превенцията на болестите.

(2) Дискредитиране на природните терапии. Най-срещаният метод е чрез PR кампании, организирани от фармацевтичния картел, който разпространява лъжи за измислени странични ефекти на природните вещества – молекули, използвани от природата в продължение на хилядолетия.

(3) Забраняване със закон разпространяване на информация за природните терапии. За тази цел индустрията е вкарала лобисти на ключови политически позиции на ключови пазари и страни - водещи износители на лекарства.

15

Фармацевтичният “бизнес с болести” е най-голямата измама и заблуда в човешката история. Обещаният от компаниите продукт “здраве” не се доставя на милионите пациенти. Вместо това “продуктите” най-често доставят обратното: нови болести и често смърт.

16

Оцеляването на фармацевтичната индустрия зависи от елиминирането на всяка цена на ефективните природни терапии. Тези непатентовани терапии са станали избор на милиони хора, въпреки обединената икономическа, политическа и медийна опозиция на най-голямата инвестиционна индустрия в света.

*

Veselin

  • ***
  • 2737
Двете пошли проявления на раковата индустрия
« Отговор #1 -: Май 23, 2013, 02:10:35 pm »
Източник: http://www.otizvora.com/2011/02/2472/

Раковата индустрия умишлено потулва многобройните практически и лабораторни успехи на алтернативните и натурални средства за лечение на рака. Някои лекари и всепризнати учени са наясно, че борбата с рака, която води раковата индустрия, е обречена на провал, особено при използването на химиотерапия. Но тези лекари и учени също са заставяни да си мълчат.

И все пак в обществото сякаш преобладава мнението, че алтернативните и природни лечения на рака са шарлатанство – единствено големите фармацевтични компании и техните отровителски терапии можели да ви помогнат, ако имате рак. Оказва се, че двуличието на раковата индустрия се проявява в две направления: алчност и удобно невежество.

Факторът алчност

Д-р Алън Никсън, бивш президент на Американското общество на химиците, пише:

    „За мен е неразбираемо защо лекарите пренебрегват ясните доказателства, че химиотерапията вреди много, много повече, отколкото помага.“

Д-р Томас Нилън, бивш професор по хирургия в Нюйоркския университет, публично изразява учудването си, че химиотерапията продължава да се използва, макар доказаната полза от нея да е твърде малка. В статия на LA Times от преди няколко години д-р Мартин Шапиро изразява подобна загриженост. И двамата лекари споделят становището, че икономическият стимул е причината за поддържането на терапии, причиняващи повече вреда, отколкото добри резултати.

Социопатичната алчност на фармацевтичните компании е добре известна на повечето читатели на Natural News. Има обаче и нещо не чак толкова добре известно: онколозите (докторите, които лекуват рака) предписват химиотерапията в своите кабинети и изискват цени на дребно за лекарства и химикали, които са купили на едро. По този начин те печелят от продажбите на скъпите лекарства за химиотерапия. Други лекари просто предписват лекарствата, без да ги продават.

„Резултатите от анкетите и проучванията показват, че трима от всеки четирима лекари (75%) биха отказали да се подложат на химиотерапия, защото знаят, че е неефективна по отношение на болестта и има разрушително действие върху целия човешки организъм“ – заявява д-р Тулио Симончини, онколог от Рим, който използва сода бикарбонат, вместо химиотерапия.

Удобното невежество


Никак не е лесно да си признаем, че медицинското образование е пошло – особено когато сме инвестирали в него хиляди долари и много време, за да получим диплома за лекар. По-лесно е просто да се предписват отровни химикали даже когато пациентите падат мъртви – важното е лечението да е официално прието. Действащите разпоредби за медицинските грижи премахват всяка съдебна отговорност от лекарите, стига те да се придържат към общоприетите практики.

Химиотерапията се смята за успешна даже когато агонията на пациента е удължена само с 2 години. Дори когато ракът се завърне скоро след обявената ремисия, това не се брои за провал.

Онкологията разглежда предимно туморите. Много лекари, практикуващи алтернативна медицина, разглеждат туморите като механизъм, с помощта на който клетките оцеляват въпреки болестта. Ракът може да се развива в продължение на години, преди да стане забележим под формата на тумор. Една част от невежеството се изразява именно в изчакването да се появи тумор, преди да се вземат мерки. А след като туморът се отстрани оперативно, се обявява, че лечението било успешно, макар победата да е краткотрайна.

Макс Уича – изследовател на рака и основател на Общообразователния онкоцентър към Мичиганския университет – прави следното „изненадващо“ изявление пред изданието „Питсбърг поуст“:

    „Стандартните методи за лечение на рака не само не премахват раковите заболявания, но могат и да и да ги влошат.“

Д-р Уича предлага изследванията да търсят терапии, които атакуват раковите клетки по такъв начин, че да се избегне повторното им появяване в по-тежка форма. Но на усилията му в тази насока ще им трябва много време, за да се преборят с догмите на раковата индустрия. А междувременно алтернативните методи за лечение на рака ще продължават да се борят с болестта евтино и без странични ефекти, като избягват тиранията на медико-фармацевтичната мафия.

Онколозите не предписват промяна в начина на хранене, което е съществено за успеха на всички алтернативни лечения. Причината е, че онколозите не са обучени за важността на храненето, затова те просто не вярват, че правилното хранене е ключово. Много от тях дори не препоръчват на пациентите си да избягват захарта. А още преди десетилетия нобеловият лауреат Ото Варбург открива, че раковите клетки оцеляват, като ферментират глюкозата, а умират от кислорода. Но разбира се, откритието на Варбург също не е част от официалната програма зад медицинското образование.

Превод: Захария Манова

Източник: Пол Фаса @ NaturalNews