http://nauka.bg/a/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D1%83%D0%BA%D0%B0-%D0%B8-%D0%BD%D0%B5-%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%B8-%D0%B2%D1%8F%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B5
Защо астрологията не е наука и не трябва да и вярваме!
Ето още едно доказателство, че техническия напредък изпреварва духовния.
Този човек определено не е в ред и има някакви много сериозни комплекси - изписал е толкова страници и почти никакъв факт (е, аз стигнах само до втората и спокойно някой може и мен да обвини в нещо). Откъде толкова злоба и непоносимост към инакмислещите ..... боже, опази и прости!
Много хубава статия, която всеки трябва да прочете. И не използва астрологията, като патерица...
Според астролозите, тези фалшификатори на астрономията, „звездите” се въртят около Земята по кръгъл пояс на небето, широк 17°. Този пояс съдържа групи от неподвижни съзвездия, които са взети като опорни точки, за да се отбележи пътят на „звездите”. Този път се нарича „зодиак”. Той е разделен на 12 равни части (всеки по 30°), наречени „зодии” или зодиакални знаци. Според астролозите лицата, родени под знака на една и съща зодия, имали общи черти в характера и биографията. А какво стана с индивидуалността – тя може би не съществува. Също така двама души, родени в една местност и в един и същи час, би трябвало според астролозите да имат еднаква съдба. Но ако тези двама са: единият син на някой „крал на стоманата” или на ня-какъв банкер, а другият нещастен емигрант от Африка, каква „обща съдба” могат да имат те в живота? Как обясняват астролозите факта, че много хора имат „обща съдба”, макар да са родени на различни дати и на различни места?
Римският философ Цицерон с право осмива астролозите, казвайки, че не може да се приеме, че всички убити в някоя битка са се родили в един и същи ден, за да имат една и съща съдба. Как обясняват астролозите и факта, че двама близнака имат въпреки всичко различни „съдби”? Разбира се, на тези въпроси те не могат да отговорят.
Този цитат най ми харесва