Здравей Гост

Лечение на коксартроза с желатин

  • 7 Отговора
  • 14699 Прегледи
*

Veselin

  • ***
  • 2737
Лечение на коксартроза с желатин
« -: Април 03, 2013, 05:11:07 pm »
Коксартрозата е често срещано заболяване, както при мъжете, така и при жените. За съжаление традиционната медицина предлага основно операция за смяна на ставата.

Нормално е да изпитвате страх от операцията и да се опитате да я избегнете. Преди да се подложите на подобна интервенция опитайте няколко съвета, които според наши читатели са изпитани и дестващи при лечението на коксартрозата.

Един изпитан метод за лечение е със желатин. Вариантите са два, но можете да ги съчетаете или да ги пробвате поотделно.
 
1. Купувайте свински и телешки кости. Варете ги на силен бульон в тенджера под налягане. Сместта докато е топла разпределете в малки форми или съдове и после замразете в хладилника. на ВСЯКО готвене слагайте от желираният костен бульон.
 
2. Купете КОСТЕН желатин. Това въобще не е толкова лесно, колкото си мислите! В магазините желатина за сладкиши е изкуствен. Трябва да купите от аптека или от предприятие занимаващо се с винопроизводство. Убедете се, че желатина е костен /трябва да е написано на опаковката/. Сутрин разбърквайте 1 пак. желатин в 1/2 кисело мляко и вечерта го изяжте, забъркайте още 1 пакет в 1/2 кисело мляко и като станете го изяжте /не е задължително на гладно/. Желатина има разхлабващ ефект и къркорене на корема докато привикне стомахът.

Подобрение очаквайте най-рано след 16-20 ден. Ако до тогава нямате намаляване на болката продължете до навършването на месец. Ако в този интервал нямате подобрение на болковите усещания то за съжаление този вид лечение не ви действа. Ако се чувствате по-добре продължете още 3 месеца като намалите постепенно приема на желатин до 1 на ден.
 
Принципът на лечението с желатин се базира на това, че ние като всеядни животни сме създадени да си доставяме елементите нужни на хрущялите и ставите ни чрез оглозгване костите на дивечът ни. Правите ли това? Пробвайте рецептата и освен да си помогнете няма как да си навредите.

Паралелно с желатина/бульона приемайте натурален калций -  сложете 10 измити яйца в купа, залейте ги с прясно изцеден лимонов сок доато се покрият. Захлупете купата и всеки ден разклащайте докато черупките се стопят и белтъка и жълтъка останат в ципата си сред лимоновия сок. Внимателно извадете остатъка от всяко яйце /сакчето с белтъка и жълтъка, като внимавате да не го скъсате и да се разлее/ и ги изхвърлете. В лимоновия сок подобно на утайка остава разтворения калции на яйчените черупки. Всеки ден пийте по 2 големи лъжици от течността, като предварително добре разклатите съда.

Така нареченият "натурален калций" се препоръчва и при лечение на остеопороза. Интересното е, че хора със шипове имат подобрение и намаляване на шиповете след приема.

Източник: http://lamqta.com/zdrave/lechenie-na-koksartroza-s-jelatin

*

Veselin

  • ***
  • 2737
Re: Лечение на коксартроза с желатин
« Отговор #1 -: Април 03, 2013, 05:27:09 pm »
А някой има ли представа откъде да намеря такъв костен желатин? Днес обиколих града, но навсякъде имат само този обикновения, а в аптеките имат на капсули, а нали целта е да не е химически.

Re: Лечение на коксартроза с желатин
« Отговор #2 -: Април 03, 2013, 10:06:37 pm »
Кой има коксартроза?
Според мен на своя глава не трябва да се приемат подобни рецепти, особено когато се отнася за нещо по-сериозно. Ако имаш възможност допитай се до повече хора специалисти...
В последните години има доста изследвания върху приема на глюкозамин, като уж безвредна алтернатива за артритните заболявания, но все още не е напълно доказано.

ПП. Уф, преди малко прочетох и за хорара ти за здраве относно коляното. Жалко, че чак сега го видях.
Вчера в Пловдив двама добри холистични лекари имаха лекция и след това всеки един, който желае имаше възможност да си зададе лично въпросите. Един от тях беше д-р Мария Папазова.
Ако разбера за нови инициативи и те интересува, ще ти пиша, за да си зададеш въпросите, които те вълнуват.
ПП2. Вместо натоварващ фитнес опитай с не натоварваща и лека йога, или си избери подходящ спорт по астро картата.

Успех :)

*

Veselin

  • ***
  • 2737
Re: Лечение на коксартроза с желатин
« Отговор #3 -: Април 04, 2013, 05:30:26 am »
Много ти благодаря, romantica!  :58:
При мен всъщност е гонартроза на колянната става (майка ми има коксатроза). Вярно е също, че подобни рецепти не трябва да се приемат много на доверие, но по-добре ли ще е с разни скъпи добавки, които досега не са ми подействали, въпреки че съм ги пил с месеци?

Re: Лечение на коксартроза с желатин
« Отговор #4 -: Април 04, 2013, 08:18:17 pm »
Имам позната, която претърпя операция и е точно с тази диагноза - гонартроза на колянната става. И след операцията доколкото знам продължи да има болки.
По съвет на един холистичен лекар, освен л-вата, които приемаше беше ѝ препоръчано да намазва коляното обилно със зехтин вечер и да го увива с памучна кърпа.
Но скоро не съм я виждала и не знам как е състоянието ѝ.

*

Veselin

  • ***
  • 2737
Re: Лечение на коксартроза с желатин
« Отговор #5 -: Април 04, 2013, 08:19:57 pm »
Във всеки случай, упражненията от йогата (дори и тези от 5-ата тибетци, понеже съм правил преди) не ми помогнаха, дори от някои ми се беше увеличила болката. Това за зехтина не го бях чувал, ще видя повече за това в нета.

*

maithly

Re: Лечение на коксартроза с желатин
« Отговор #6 -: Ноември 29, 2013, 05:43:00 am »
­ Според скромните си възможности. Публикувах две книги, много статии, изказвах се по радиа и телевизии. През 1998 г. изложих гледната точка на опонентите на теорията за СПИН на специалните слушания в Думата на тема "За неотложни мерки в борбата с разпространението на СПИН-а". Присъстващите откликнаха с пълно мълчанивске.

Re: Лечение на коксартроза с желатин
« Отговор #7 -: Януари 26, 2015, 12:41:42 pm »
Миличка, май си объркала темата  :rolleyes:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд