Здравей Гост

СЛАДКА ПРОФИЛАКТИКА

  • 0 Отговора
  • 1249 Прегледи
*

apostoloff

  • *
  • 83
  • Напред и нагоре!
    • Астрология с главно "А"
СЛАДКА ПРОФИЛАКТИКА
« -: Април 03, 2013, 04:47:38 am »
                     ШОКОЛАДЪТ КАТО ЛЕКАРСТВО
 
Според някои актуални изследвания, дори една хапка от вкусния десерт влияе положително на мозъка и намалява риска от инсулт!

Отдавна е известно, че черният шоколад е полезен, но с най-новите изследвания стана ясно какво е положителното му въздействие върху кръвоносните съдове. Според учени от университета в Глазгоу, яденето на само едно блокче шоколад има пряко въздействие върху мозъка и може да предотврати риска от инсулт.

Учените са измерили скоростта на кръвта, течаща през най-голямата артерия в мозъка, докато хора са яли шоколад в легнало положение. Те открили, че шоколадът има ефект върху нивата на въглероден диоксид, които засягат кръвоносните съдове. Той подобрява притока на кръв, което на свой ред влияние върху мозъчните клетки.

"Нашето изследване показа директната връзка на шоколада върху кръвоносните съдове на мозъка. Проучването установи, че шоколадът има ефект върху нивата на въглероден диоксид, които засягат кръвоносните съдове, подобрява притока на кръв и на свой ред влияние върху мозъчните клетки. Смятаме, че рискът от инсулт може да се предотврати чрез шоколада, заради поведението на кръвоносните съдове на мозъка при взаимодействие с шоколада. Полезни флавоноиди, открити в какаото са антиоксиданти, които помагат за предотвратяването на сърдечно-съдови заболявания.

Въпреки това, шоколадът е и с високо съдържание на захар и мазнини, което пък може да причини затлъстяване, което е рисков фактор за инсулт", твърди професор Матю Уолтърс.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

****************

Апостол Апостолов

www.SuperAstro.net