Здравей Гост

"Глупостта е майка на всички беди"

  • 0 Отговора
  • 1455 Прегледи
*

apostoloff

  • *
  • 83
  • Напред и нагоре!
    • Астрология с главно "А"
"Глупостта е майка на всички беди"
« -: Април 19, 2012, 04:43:48 am »
                              НЕЛЕПИЦАТА, НАРЕЧЕНА ДИЕТА


Установено е, че съществуват над 27 000 диети. Най- важното в случая е това, че НИТО ЕДНА от тях не дава траен РЕЗУЛТАТ. Запознайте се с някои актуални научни изследвания…

Повечето хора, които спазват диети в стремежа си да постигнат отслабване, в близко бъдеще много бързо възстановяват или дори превишават първоначалното си тегло. От тази констатация започват своето изследване американски психолози от Калифорнийския университет в Лос Анджелис (UCLA), които под ръководството на професор Трейси Ман са провели подробен и строг анализ на 31 изследвания, свързани с диетите за отслабване, като всяко едно от тях е обхващало период от 2 до 5 години.

“През първите 6 месеца наистина можете да се отървете от 5-10% от вашето тегло, спазвайки диета, но след това теглото се връща”, пояснява професор Ман. “Повечето хора възстановяват изцяло килограмите си, а много от тях (от 1/3 до 2/3) дори натрупват допълнителни килограми. Продължителна загуба на тегло се фиксира само при много малка част от наблюдаваните участници. Диетите не водят до продължителна загуба на теглото и не допринасят за здравето на хората”.

Учените смятат, че спазването на диета е точен показател за бъдещото увеличаване на теглото. А честото натрупване и намаляване на килограми е свързано със сърдечно-съдови заболявания, с риск от удар, диабет и негативни промени в имунната система.

“Ползата от диетата и много по-малка в сравнение с потенциалната вреда от нейното спазване. Диетите не са ефективни средства в борбата със затлъстяването”, обобщава Трейси Ман.

Този извод може да предизвика редица спорове, но подобни изводи в последно време бяха направени и от други учени, съобщава вестник Washington Post.


АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
****************

Апостол Апостолов

www.SuperAstro.net