Здравей Гост

Хомеопатия

 • 12 Отговора
 • 5721 Прегледи
*

Hm

 • **
 • 1397
Хомеопатия
« -: Февруари 29, 2012, 05:45:48 pm »
Използвали ли сте хомеопатия и имало ли е ефект?

*

venerra

 • **
 • 1416
  • http://hristu.net/
Re: Хомеопатия
« Отговор #1 -: Февруари 29, 2012, 06:14:28 pm »
Да, не помагат въобще. Според мен е по-добре да се използват като превантивна мярка срещу някои заболявания, а не за лечение. Една моя приятелка си докара гъбички с такива хомеопатични лекрства. накрая не само не се излекува, а и се наложи да се лекува и от друго. Хапчетата бяха за хрема и кашлица и се смучеха на всеки час по едно, 12 часа. не помня как се казваха.

Сега хомеопатичните лекарства изглежда са много модерни, лекарите се надпреварват да ги изписват. моя личен лекар стигна до там, да ми каже да пия за кашлицата мащерка, жълт кантарион и др. билки, защото сиропите били вредни. пих билките, не ми помогнаха и се наложи да ми изпише още по-силен сироп. вече не се връзвам на такива неща. все пак живеем в 21 век.
« Последна редакция: Февруари 29, 2012, 06:24:53 pm от venerra »
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Марая

 • ******
 • 28287
 • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Хомеопатия
« Отговор #2 -: Февруари 29, 2012, 08:09:56 pm »
Използвали ли сте хомеопатия и имало ли е ефект?

Да...използвала съм..И има ефект.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Re: Хомеопатия
« Отговор #3 -: Февруари 29, 2012, 11:45:32 pm »
Да, само така се лекувам. Посещавам класически хомеопат.

venerra, това което описваш не е хомеопатия. А приемът на хомеопатични лекарства, предписани в разрез с принципите на хомеопатията може да носи вреди за здравето на човек.

Re: Хомеопатия
« Отговор #4 -: Март 02, 2012, 08:36:45 pm »
Аз само с хомеопатия се лекувам от 5 години. Венера преди да правиш категорични изявления поне се поинтересувай какво е това хомеопатия.

*

venerra

 • **
 • 1416
  • http://hristu.net/
Re: Хомеопатия
« Отговор #5 -: Март 02, 2012, 09:08:15 pm »
Аз само с хомеопатия се лекувам от 5 години. Венера преди да правиш категорични изявления поне се поинтересувай какво е това хомеопатия.
Ти защо си мислиш, че не знам какво е хомеопатия?! това, което казах за билките беше по друг повод.

 http://apteka.framar.bg/30000110/%D1%86%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%B1%D1%81%D0%B8%D0%BD-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB-100#axzz1nzaEW4LN
От тези хапчета приятелката ми получи гъбички и не се излекува, от това, за което й ги бяха предписали. И от други приятели съм чувала, че започват лечение с хомеопатични и накрая  стигат до антибиотици. 
« Последна редакция: Март 02, 2012, 09:18:55 pm от venerra »
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

Re: Хомеопатия
« Отговор #6 -: Март 03, 2012, 07:43:58 am »
Хомеопатията чисти патологията отвътре навън, тоест в обратен ред на заболяването. Когато се потисне кожна инфекция ,например, с алопатични лекарства - тя слиза навътре и се превъща ,да речем , в астма, или примерно синузит.  Когато  и те се потиснат - отиваме на болен черен дроб, жлъчка, черва,кости, бъбреци, тоест органи . Това са примери. Всяко тяло проявяа тенденция към различна група болести, според унаследените си миазми. Всички ги имаме. След потискане на хронични заболявания на органите и тъканите - болеста избива на психическо ниво- тревожност, психози, депресии. Когато отидеш при хомеопат за да лекуваш болен стомах или ревматизъм, или артрит, да речем, той ти дава лекарство и ти установяваш, че артрита се е подобрил, но пък се изриваш в уртикария или ти се появява екзема. с една дума болестта от органите е изтласкана към кожата. Тогава не вземаш алопатично лекарство или интибиотик, а отиваш пак при хомеопата и той ти дава следващото лекарство, което да ти изчисти поредния слой патология, т.н болест.

 В твоя пример, Венера, се вижда, че приятелката ти е получила гъбички ( ниво кожа) след като е взела лекарство за синузит ( ниво хронично вътрешно ). Това е правилното движение на истинското излекуване. Ако потисне гъбичките ще избие нещо друго, по-лошо, но тя няма да каже - ето алопатичната медицина ме разболя, защото няма да направи връзката. Аз имах гъбички, които лекувах с какво ли не , преди да започна хомеопатичното лечение. Колко тубички с прехваления ламизил измазах. Всичко беше с временен ефект и пак се появяваха. Когато започнах де се лекувам с хомеопатия, имах по-сериозни проблеми, гъбичките бяха на заден план. Те изчезнаха като страничен ефект от самосебе си.  От години не съм ползвала крем за гъбички. Израстна ми също коса която беше опадала, което много ме изненада. Мислех че съм я загубила отдавна невъзвратимо. Това също беше страничен ефект.

Аз обаче предпочитам класическата хомеопатия. На тия смесени лекарства вяра нямам. Те помагат на някои, но за мен не са истинския път и не водят до изкореняване на проблема. Това е обаче лично мнение.


Re: Хомеопатия
« Отговор #7 -: Март 03, 2012, 03:04:28 pm »
Ropotamo, чудесен пост :wub:

venerra, лекарството е полипрепарат, т.е не е истинско хомеопатично лекарство съгласно изискванията на принципите на хомеопатията и противоречи на Органона на Ханеман, въпреки че се води такова.
А между другото, антибиотиците са най-големия "доставчик" на гъбички в организма, тъй че омагьосаният кръг се затваря.

Re: Хомеопатия
« Отговор #8 -: Март 06, 2012, 03:28:52 pm »
Според мен хомеопатични лекарства не бива да бъдат изписвани от лекари които не са учили хомеопатия. Хомеопата трябва да проведе "интервю" с пациента, да опознае него и здравословните му проблеми. Хомеопатията лекува тялото цялостно, а не определено оплакване/симптоп/заболяване. Не отхвърляйте с лека ръка метод който е помогнал на много хора  :blink:.

*

Papy

 • ***
 • 4343
Re: Хомеопатия
« Отговор #9 -: Март 07, 2012, 11:39:42 am »
Аз имам богат опит с хомеопатията и определено мога да кажа, че не е за всеки
За да се определи кой тип е човека/детето-му се задават разни въпроси, например: какво предпочита:сладко или солено, топло или студено, от какво го е страх и т. н. При мен няма да работи, гледам и при детето се проявява странно. Аз съм доста неопределен тип, предпочитам солено, но не соля допълнително, а понякога изяждам цял шоколад, предпочитам топло, но понякога ...и т.н.
Детето е още по неопределено-понякога ми иска таратор, друг път шоколад, после пържола...
И до сега опитът показва, че дори някой хомеопат да го хване-то е за кратко-аз тъкмо се зарадвам, че лекарството е повлияло. То пак хване хрема, давам както са ми казали-и резултат-0. Иначе химията хич не ме кефи, аз самата за последните 10 години съм пила антибиотик 2 пъти, за последните 3-4 години съм пила общо 5-6 аналгина и 5-6 спазмалгона и това е.


Re: Хомеопатия
« Отговор #11 -: Август 07, 2012, 03:37:43 pm »
Ползвах хомеопатия 2 пъти - 1 път класическа, 2 път БОАРОН. Ефект - нулев.

При мен поне не работи. Ползвах я дълго време и наистина не усетих разлика.

При други работи. Но също така има значение за какво. Ако е настинка или подобно, може и да действа,но за по-сериозни неща не става!

*

Police_kontrol_F

 • 25
 • На всякъде виждам и вси4ко 4увам
Re: Хомеопатия
« Отговор #12 -: Декември 15, 2012, 10:51:56 am »
Използвала съм,но нещо не ми действа и си карам на родната медицина ;D
Още повече ,че имам астма и без инхалатор съм за никъде... ;D
Да имаш,за да нараниш...така да притежаваш.Прощавам ти,че си такъв,преди да стана като като теб....обичаш,за да задържиш..търпиш и продължаваш,не някой друг,себе си оправдаваш,че може би това заслужаваш