Фрея, имаш много бойна комбинация от Венера и Марс. Честно да ти кажа, очаквах Венера да е по-силна от Марс, понеже тя е принципа на хармонията, така да се каже и тя е склонна да прави компромиси спрямо другите хора. Марс отстоява себе си. Но Венера в Марсов знак малко или много не търпи. Марса ти да не говорим - хем екзалтиран, хем поставен в много хубав дом - потърси какъв фактор в хороскопа ти е склонен да прави такива неизгодни примирения с другите и знай, че той твърде натрапчиво доминира, предоминира даже по начина, който си избрала да изживееш съзнателно наталната си карта. Лошото е, че това, което оставиш като неизживяно, идва при теб под формата на външни обстоятелства, така че не се и съмнявам, че привличаш много рогати, инати и доминиращи хора около себе си. Но на едно дълбоко ниво, реално това си ти самата.
Blud, струва ми се, че за семейството и семейните ценности имаш някакви много точно определени и фиксирани очаквания и желания какво трябва да се случва там. Но някак семейството ти не отговаря на това, което ти очакваш от него, то е различен тип семейство. Проблем е, че може би, залисана от желанието представите ти да са истина, не виждаш как реално нещата могат да бъдат по-добре или кои са по-силните страни на начина, по който нещата стоят в момента. Аз много дълго считах, че съм теглила късата клечка откъм семейство, защото съм била нещо като черната овца в него и характера ми е коренно различен от този на другите членове, но един ден, ей така, бяхме седнали на една маса с приятели или познати, споменаха ми за някакви си техни семейни неща, които демонстрираха абсолютната липса на задружност и си дадох сметка, че семейството ми може да е от всякакви хора, но каквото и да стане, ние оставаме единни и си помагаме. И разбрах, че преценката ми преди е грешна. От тогава нещата текат много по-гладко, отколкото преди, виждам ги в една нова светлина. Интерпретирам цитата ти и от още една друга гледна точка - че именно докато не откриеш това, което е и силната страна на семейството ти, някак едва ли ще почувстваш наистина силата на любовта си към тях, а това е нещото, което сплотява и каквото и да се е случило, във всички случаи побеждава над обстоятелствата, стига да го има. Разбери го един вид като отхвърляне на проекция, която имаш спрямо семейството си. Нещата не са толкова прости, колкото изглеждат.

Успех!