Здравей Гост

Неподвижните звезди

  • 0 Отговора
  • 4414 Прегледи
*

Asol

  • ***
  • 4140
Неподвижните звезди
« -: Април 25, 2011, 05:22:58 pm »
Неподвижните звезди

Понятието Неподвижни звезди е било измислено преди хиляди години, за да разграничават тези небесни тела от онези, които били наричани Бродещи звезди, които днес познаваме като планети. Терминът неподвижен като че ли е приложим и днес, тъй като разстоянието от Земята до най-близката звезда е толкова далечно, че изглежда като че ли са неподвижни или фиксирани в техните небесни позиции. В действителност те се движат, но не с повече от минута за всяка година, така че повечето от тях се нуждаят от повече от петдесет години, за да променят позицията си или да напреднат с един градус. Според някои древни учения, на Неподвижните звезди се приписва собствено влияние, когато са в съвпад с планета, Асцендента или Медиум цели. Тяхното влияние е по-слабо, когато са в опозиция. Допустимата орбиса трябва Да е до ±1° максимум. Тъй като говорим за учения съществували приблизително преди 150 г. пр. Хр., всички качества приписани на различните звезди са доста ужасяващи, тъй като висшите жреци (посветени) държали в подчинение хората и кралете чрез страха. Както всичко друго в астрологията, тези страховити думи трябва да бъдат приемани с известен скептицизъм и би трябвало да бъдат преведени на съвременен език и пропити с по-психологично и хуманно звучене.

Да дадем няколко примера, които ще обяснят какво имаме предвид:

Алгол е на 25° Телец 47' и е известна като най-зловредната от всички неподвижни звезди. Някои от нейните ключови думи са: "Злият, насилие, инциденти с гърлото и врата, удушване, обезглавяване". Това е, меко казано, един доста страховит език! Ние знаем за едно дете което е родено, когато Марс е бил на 25° Телец 10', или в съвпад с Алгол. По време на неговото раждане пъпната връв се увила около вратлето му; докторите веднага забелязали това, направили инцизия и спасили едно живо и здраво дете. В древни времена това дете вероятно е щяло да умре от удушване; в съвременния свят това не би станало. Човек с Медиум цели на 25° Телец и известен като "изгубващ" главата си, когато има проблеми с бизнес дела.
Друга доста ужасяваща Неподвижна звезда е Плеяди (известна също като Ридаещите сестри) е на 29° Телец 36'. Ние познаваме много хора, които имат планети на такъв градус, и все пак никой от тях не е бил въвлечен в "насилие, ослепяване или инциденти", както предвещават ключовите думи, но сме забелязали, че много от тях плачат при най-малкия повод!
Да продължим със щастливите Неподвижни звезди, като Бетелгейзе, Спика и Арктур, обещаващи почит, богатство, слава и вдъхновение. Това също е преувеличено. От всички хора, които знаем че имат съвпад на планети с една или повече от тези обнадеждаващи звезди в хороскопа си, никой не е постигнал слава, само един е богат и само няколко са вдъхновени. Но всички те като че ли излизат невредими от трудни ситуации. Тези щастливи звезди като че ли предлагат определен вид защита. Неподвижните звезди изглежда, че подчертават качествата, които вече са очевидни в хороскопа; те не променят основния смисъл на хороскопа. Те може да ги подсилват или отслабват, което зависи от природата на определената звезда. Вие може да разчетете всяка рождена карта без никога да използвате неподвижни звезди, но като ги използвате, може да получите допълнителен поглед, да добавите друг нюанс към вашето тълкуване.
На страница 332 е списъка на по-забележимите Неподвижни звезди. Има много повече, разбира се, и ако желаете повече информация, тези книги ще ви я осигурят. Неподвижни звезди от Вивиан Робсън; Силата на неподвижните звезди от Джоузеф Ригор. За да представим как някои от неподвижните звезди могат да действат в хороскопа на Уолт Дисни, ние взимаме неподвижната звезда Бунгула съвпад с Меркурий, Вега съвпад със Сатурн и Алтаир съвпад с Венера. Спомнете си, че Дисни е роден 1901 и неподвижните звезди са били с 1°10' по-назад, отколкото са сега. Аналитичността и философските наклонности, които дава Бунгула в съвпад с Меркурий, също и способността да разсъждава, със сигурност са добавени към умствения подход на Уолт Дисни. Неговите филми, преднамерено проектирани за деца, са изпълнени с поуки и философия. Практичността и щедростта, давани от Вега съвпад със Сатурн (който управлява неговия 5-ти дом на творчеството) също са доста очевидни. Повече от сигурно неговите творчески усилия, определени от Венера в 5-ти дом, показват смелост и увереност, дадени от Алтаир. Моля запомнете, че това са допълнителни нюанси, които ако не се проявяват в рождената карта, трябва да се приемат скептично. В случая на Дисни те служат да потвърдят факторите, които вече са открити по рождение. И така, неподвижните звезди самостоятелно не са достатъчни, за да удостоверят инциденти, насилие или почит и богатство. Но ако това е видно в рождения хороскоп, фиксираната звезда ще даде допълнително потвърждение - и както знаете, в астрологията всичко би трябвало да се потвърждава повече от един път, за да бъде истински ефективно и смислено.

Източник


1. Коментари по темата
2. Коментари (2) по темата


Допълнителна литература:
1. Описание на неподвижните звезди (подредени по знак и градус, на английски език)
2. Неподвижни звезди (на английски език)
3. Неподвижните звезди от Б.Брейди (на руски език)
4. Обща теория за интерпретацията на неподвижните звезди от Денис Кутальов (на руски език)
« Последна редакция: Май 25, 2011, 04:08:27 pm от Asol »