Здравей Гост

АМАН ОТ МОШЕНИЦИ!

 • 5 Отговора
 • 3112 Прегледи
*

apostoloff

 • *
 • 83
 • Напред и нагоре!
  • Астрология с главно "А"
АМАН ОТ МОШЕНИЦИ!
« -: Ноември 30, 2010, 08:55:38 am »
ЕКСТРАСЕНС, ЛЕЧИТЕЛ ИЛИ ЧИСТО И ПРОСТО МОШЕНИК

С избухването на демокрацията у нас се появи цяла армия от благовидни и кротки мутри, които наричаха себе си ту екстрасенси, ту народни лечители, ту биоенерготерапевти. През последните 21 години тези „лечители” не успяха да излекуват и една пъпка. Но ограбиха хиляди българи, като успоредно с това им съсипаха и здравето. Една отрепка дори има собствена кабеларка и лекува ли, лекува от екрана.

Години наред водих и водя непримирима война с тази измет. Работата е там обаче, че мошениците ще измрат едва тогава, когато измрат и баламурниците. А виж баламурници дал Господ- с лопата да ги ринеш. Фрапантният случай с Тотка Тотевска за сетен път доказа това. Ефективната присъда на Тотевска обаче май никого не стресна.

Дванадесет хиляди самозвани лечители и магове церят незаконно у нас, без да са регистрирани по смисъла на Закона за здравето. Това заяви наскоро председателят на асоциация „Феномени" Стамен Стаменов.

Само 18 човека са декларирали в Националната агенция по приходите, че притежават свръхумения да лекуват и са плащали налози за тази дейност. Те са се регистрирали към общините и плащат патентен данък подобно на козметичките, масажистите и шивачите. Според Закона за местните данъци и такси налогът за подобни дейности се определя според мястото им на практикуване и варира от 2000 до 5600 лева.

На практика обаче дейността им е незаконна, тъй като нито един от тях не е преминал курс по обща медицина в някой от медицинските университети в страната, коментира проф. Владимир Овчаров, завеждащ катедрата по обща медицина в Медицинския университет в София.

Всеки нетрадиционен лечител трябва да има обучение от 600 часа по обща медицина и да бъде регистриран в регионалния център по здравеопазване. Дори да е изпълнил тези задължения обаче той не може да практикува самостоятелно, а само в екип в лекар, поясни проф. Овчаров. По думите му обаче от 2006 г., когато задължението влезе в сила със Закона за здравето, досега не е изготвена учебната програма за нетрадиционните лечители.   
.
Това е то! Вари ги, печи ги, мошениците си остават мошеници. Както вече отбелязах, те ще измрат едва тогава, когато измрат и баламурниците…

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
****************

Апостол Апостолов

www.SuperAstro.net

*

Марая

 • ******
 • 28287
 • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:АМАН ОТ МОШЕНИЦИ!
« Отговор #1 -: Ноември 30, 2010, 09:33:01 am »
Повечето хора за съжаление предпочитат да чуят лъжата пред истината!
Като има риба , защо да няма рибари ?  ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

samo_nabliudavasht

Re:АМАН ОТ МОШЕНИЦИ!
« Отговор #2 -: Юли 08, 2011, 07:03:31 pm »
.
« Последна редакция: Юли 11, 2011, 06:02:28 am от samo_nabliudavasht »

*

AH

 • ***
 • 2201
Re:АМАН ОТ МОШЕНИЦИ!
« Отговор #3 -: Юли 08, 2011, 10:00:20 pm »
И на мен като дете един такъв лечител ми помогна  - и през ум не ми минава да се съмнявам, че има изключително способни лечители, които  понякога са по-успешни в практиката си от лекарите. Дарба.

*

Divna

 • ***
 • 2478
Re: АМАН ОТ МОШЕНИЦИ!
« Отговор #4 -: Септември 19, 2011, 03:56:17 pm »
Г-н Апостолофф,

Още преди появата на демокрацията има лекари, които са учили медицина заради престижа, социалния статус или чисто и просто заради болни амбиции от страна на родители. Мислите ли, че това са "кадърни" лекари, които са положили хипократовата клетва и я изпълняват? Как смятате един народен личител би работил в екип именно с такива лекари?

Всеки си поема отговорността. Във всяка една професия съществуват мошенници и всеки има правото на избор да реши на кой да се довери. 

Забелязала съм, че много негативизъм лъха от постовете Ви.  :-[ Няма нищо по-лесно от това да "плюем" по някого. Вие го правите много умело. 

Re: АМАН ОТ МОШЕНИЦИ!
« Отговор #5 -: Август 07, 2012, 03:45:40 pm »
Много е прав Апостолов и не знам за какво го корите. Харесва ми макар и крайната му позиция относно тези измамници.

Знаете ли колко хора измряха докато ги " лекуват " невероятни екстрасенси, лечители, баячи, гадатели и феномени?

Една жена лекувала от рак, като налагала компрес върху тумора...и още простотии.

Ама и това е правилно - докато има баламурници, ще има и " лечители " .