Здравей Гост

Плутон в наталните домове

  • 1 Отговора
  • 5749 Прегледи
*

Lillie

  • ******
  • 30532
Плутон в наталните домове
« -: Ноември 21, 2010, 07:20:18 pm »
Плутон в домовете

Психологическо значение

Плутон задейства винаги освобождаването на невероятно силна енергия. Тази енергия трябва да се контролира точно. Който я оставя свободно да бушува се запознава с нейната разрушителна страна. За несъобразяването (с хора и ситуатции) ще се поиска равносметка. Тоест който се опитва да използва тази сила егоистично и за своя изгода, провокира противосила, която накрая се обръща срещу него. Това важи за всяка домова позиция. Плутон действа във всеки дом - чрез домовата си позиция той показва коя област на живота трябва да бъде дълбоко променена.

Плутон в първи дом:

Тези хора притежават много вътрешна сила и невероятно излъчване, заради което им се удава лесно да упражняват власт върху другите и да ги владеят. Също така обаче се срещат и несигурни характери, които оставят обкръжението да държи юздите в живота им. Задачата при тях всъщност е преоформянето на собствената им личност, а не на чуждата. Тук са налични големи способности да се опознаят тайните на живота.

Плутон във втори дом:

При тази позиция Плутон се изразява чрез почти принудителни усилия да се контролират собствените пари и имущество. Другата крайност са прекаленото харчене. Целта е трансформиране на ценностите, да се разберат скритите мотиви и значение на парите и притежанието.

Плутон в трети дом:

Тук намираме изследователските натури, само обикновеното учене не им стига, те искат да проучат нещата из основи. Тези хора изграждат дълбоки връзки с ежедневието, съседите, роднините и колегите. Те не обичат повърхностните контакти и за тях е важно да бъдат дълбоко разбирани и по същия начин да разбират другите.

Плутон в четвърти дом:

За тези хора е много важен контролът над семейството и дома. Те или си създават  едно спокойно и сигурно място, което е под тяхно влияние, или живеят във вечни стълкновения. Занимаването с темата "вътрешно спокойствие" - за себе си или за останалите от семейството - трябва да е налице.

Плутон в пети дом:

Тези хора стават популярни чрез невероятната си съзидателност. Уловката тук е, че те искат непременно да бъдат признати и да са нещо особено - и с това си създават пречки при хората. Дълбоките връзки с деца или с обичани хора им помагат да опознаят себе си. Но тук също е важно да не се въвличат в борби за надмощие.

Плутон в шести дом:

Болестите - собствени или като грижещ се за болни - играят голяма роля в живота на тези хора. Една промяна в живота ще бъде предизвикана от нечие болестно състояние. Тук синдромът на помагащия може да бъде силно изразен, вътрешната принуда да се помага и служи на другите, независимо дали това е желано от другите или не. Но не трябва да се игнорират собствените телесни потребности.

Плутон в седми дом:

Трансформацията на съзнанието се постига чрез партньорство (лично или професионално). Поддържането на връзка чрез насилствени методи е обречено на провал, както и другата крайност - даването на власт на другите да ни управляват живота. Човек иска непременно да го обичат, но не може да отвори душата си за тази възможност. Тези хора често търсят някого, които да им помогне с проблемите. Тук трябва да си подготвен за силни емоции.

Плутон в осми дом:

На тези хора им въздействат силно въпросите за смъртта и за задгробния живот. Те искат да разберат всичко из основи, особено тайните. От това бива повлиян и сексуалният живот. Който има Плутон в осми дом, е склонен да манипулира и да използва окултни сили за власт над другите. Голямото предизвикателство се състои в отказ от такава власт.

Плутон в девети дом:

Тук се среща принудата за проповядване. Човек мисли, че е намерил разковничето на живота и иска да го сподели въодушевено с останалите, независимо те дали го искат или не. Ако това се практикува по позитивен начин и без фанатизъм, тези хора могат да служат за пример с вярата и идеализма си. Дълбоки преживявания променят нагласата към Бога и света.

Плутон в десети дом:

Авторитетът и отговорността са въпросите, които трябва да се реформират при тези хора. Стремежът им към върха и към водачеството и ламтежът им към успех кара много от тях да бъдат безцеремонни.

Плутон в единадесети дом:

Повърхностните приятелства нямат шанс при тази позиция. Тук е възможно да се намери истински водач или учител, или самият индивид да стане такъв. Но понякога силният стремеж да бъдат приети от другите ги кара да следват не когото трябва. Тук е важно да се култивира вяра в себе си. Силното фиксиране в бъдещето им пречи да видят какво е належащо в настоящето. Мнoгoто идеи и планове би трябвало да се изградят на социална основа, във връзка с обществото ще намерят позитивната си цел.

Плутон в дванадесети дом:

Тези хора биват обременявани от чувство за вина и изживени в миналото неща, но само дотолкова, доколкото те го позволят. С Плутон в този дом те имат възможност сами да се "уловят", смело да погледнат сянката си в очите и да се справят с нея. Най-важната предпоставка при това е честност спрямо себе си. Добрият резултат от усилията може да бъде спиритуална нагласа към живота  и вникването във взаимовръзките.
Това може да е свързано с временно оттегляне и самота. Човек ще почувства кога и ще действа своевременно.


Материалът е предоставен от Xalia
Публикувано на 12.05.2007Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

  • ******
  • 28286
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Плутон в наталните домове
« Отговор #1 -: Ноември 21, 2010, 10:18:23 pm »
http://www.youtube.com/watch?v=i12meA4AmVk&feature=related

Лили ,  :blink: тази песен свързвам с Плутон....
За всички , които ще прочетат темата.... :blink: ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците