Здравей Гост

Ненасилието

  • 1 Отговора
  • 917 Прегледи
*

Вещичка

  • ****
  • 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Ненасилието
« -: Август 28, 2010, 11:04:45 am »
много хубава и философска тема. радвам се, че я намерих  :blink:  тъй като чета още доста дълъг път имаме да изминаваме в тази посока... да се овладееш до такава степен, че да игнорираш всички дразнители е велика работа  ;D ;D ;D  а досадите са толкова много на този свят  :rolf:
ей на това му се вика Абсолютно Безусловна Любов  :PФИЛОСОФИЯ НА ЕЖЕДНЕВИЕТО - ВЕЛИКИЯТ ИЗПИТ

В ежедневието, постоянно, всеки ден всеки час, всички ние преминаваме през някакъв изпит. Всяко наше действие оставя своята следа в пространството, а това променя взаимодействия. Тези, които следят разпространението на хаоса, следят косвено и ефекта от нашето битие. Когато се очертае тенденция към увеличаване производството на хаос (зло), ограничават се възможностите на съответния индивид. Преди всичко се намалява натискът на злото (разгонват се недоразвитите индивиди, които поради своите илюзии, оказват силен натиск в негативна посока). Ако това не помага, ограничават се енергийните възможности на съответния причинител на зло, като с това се ограничават пораженията, които нанася.

     Когато един индивид отбележи трайна тенденция в дейността му да преобладават резултати, които произвеждат хармония (добро), тогава като общополезен се засилват енергийните му възможности (посещава го Светия Дух) и колкото е по-полезен за общата кауза, толкова се увеличават и свръхестествените му способности.

     В този смисъл ще се опитам да заостря вашето внимание върху способността ви да произвеждате зло, като отговаряте на злото със зло. Ето три много показателни примера: Когато тълпата убива Св. Стефан с камъни, последната му мисъл е: "Прости им Господи, те не знаят какво правят".

     В живота на Учителя Петър Дънов има един такъв епизод. Един ден, когато бил в обкръжението само на няколко от своите ученици, той ги предупреждава категорично, каквото и да стане в следващия момент, в никакъв случай да не се намесват. Влиза някакъв огромен българин, и под претекста, че Учителя е объркал живота на някого си, го потрошава от бой. След излизането му Учителя успява само да промълви: "На Рила". Изнасят го на носилка в планината и почти цяла седмица не е било ясно, ще оживее ли.

     Животът на Исус Христос и особено последните му дни в материалния свят, са добре известни. Всичко е било една голяма гавра, отделно са огромните физически страдания причинени от измъчващите го войници и след това на кръста.

     Тези хора са имали огромни енергийни възможности, и са ги осъзнавали, и са могли да ги управляват много добре. Достатъчно е било през ума им да мине мисълта: "Ах, твойта...", и от мъчителите им няма да остане и мокро място. Сега сериозно се замислете какво е необходимо на един човек за да изтърпи всичко това без да злоупотреби с възможностите си (да прогони няколко досадни мухи). Безкрайната любов и стабилните знания, които изграждат убедеността, че тези хора (мъчителите), поради своето несъвършенство не могат да постъпват по друг начин. Нима не е абсурдно цял живот да проповядваш не насилие и любов, а накрая да отговориш на насилието с насилие.

     Ще кажете, че тези изпити са за много извисени същества. Да вярно е. Но пред всеки от нас стои проблемът за ненасилието. И докато стигнем до толкова тежък изпит, ще преминем през хиляди такива много по-леки - и ще трябва да ги издържим, защото няма движение нагоре без еволюция. Така че, гответе се. Този изпит е винаги на дневен ред.

от тук: http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=28

 - Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!


http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Asol

  • ***
  • 4140
Re:Ненасилието
« Отговор #1 -: Август 28, 2010, 11:40:46 am »
Това е прекалено отвлечено и си е мишън импосибъл, казано по нашенски.   :rolleyes: :P ;D