Здравей Гост

Кръвни изследвания

  • 9 Отговора
  • 25480 Прегледи
*

Milkyway

  • ***
  • 3770
Кръвни изследвания
« -: Май 22, 2010, 01:30:40 pm »
Разбира ли някой от кръвни изследвания? :'(

Може ли да ми каже това в червеното какво значи?

               




        Левкоцити (WBC)        4.85   x 10^9/l   3.5 - 10.5
   Еритроцити (RBC)   4.85   x 10^12/l   3.8 - 5.8
   Хемоглобин (HGB)   147.00   g/l   110 - 180
   Хематокрит (HCT)   0.421   l/l   0.35 - 0.50
   Тромбоцити (PLT)   149   x 10^9/l   140 - 440
   MCV                           86.80   fl   76 - 96
   MCH                          30.30    pg   26.5 - 33.5
   MCHC                    349.00g/l   315 - 350
   RDW-CV                   11.800%   10 - 15
   RDW-SD                   36.90   fl   35.1- 43.9
   MPV                           14.30   fl   6.5 - 11
   P-LCR                    56.90   %   
   PCT                           0.21   %   
   PDW                            23.30   fl   
   Неутрофили-NEUT%   60.40   %   34.0- 71.1
   Лимфоцити (LYM%)   22.90   %   17 - 48
   Моноцити (MON%)   11.30   %   4 - 10
   Еозинофили-ЕО %   5.20   %   0.7- 7.0
   Базофили-BASO%   0.20   %   0.1- 1.2
   Неутрофили-NEUT#   2.93   x10^9/l   1.2- 6.13
   Лимфоцити брой (LYM#)   1.11   x10^9/l   1.2 - 3.2
   Моноцити брой (MON#)   0.550   x10^9/l   0.3 - 0.8
   Еозинофили-EO#   0.25   x10^9/l   0.04- 0.56
   Базофили-BASO#   0.01   x10^9/l   0.01- 0.08


Благодаря

*

Diyana

  • ***
  • 2705
Re:Кръвни изследвания
« Отговор #1 -: Май 22, 2010, 03:29:12 pm »
леко повишени моноцити - продължително възпалително заболяване вероятно;
леко понижени лимфоцити - остра фаза на бактериални или вирусни инфекции
повишен среден обем на тромбоцитите при долногранична стойност на броя им - вероятно също е следа от продължителна бактериална или вирусна инфекция.

Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Milkyway

  • ***
  • 3770
Re:Кръвни изследвания
« Отговор #2 -: Май 22, 2010, 03:46:13 pm »
Благодаря ти Диана.
На мен онзи ден ми откриха вирусна бронхопневмония.Възможно ли е да са завишени тези стойности от това?
Аз в момента пия много силен антибиотик.
Дали като го свърша,ще се нормализират тези нива?

*

Diyana

  • ***
  • 2705
Re:Кръвни изследвания
« Отговор #3 -: Май 22, 2010, 09:45:23 pm »
Според мен тестовете ти са си съвсем в норма ;D. След като преустановиш антибиотика е вероятно да имаш няколко седмици или дори месеца отклонения в чернодробните ензими например. Но това е нормално - всички лекарства минават през дробчето и бъбреците, а кръвта се обновява напълно за шест месеца, ако не се лъжа. Вземай нещо имуностимулиращо, повече жива храна и естествени витамини и така нататък - обичайните  ;D :wub:
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Milkyway

  • ***
  • 3770
Re:Кръвни изследвания
« Отговор #4 -: Май 22, 2010, 10:08:17 pm »
Мерси Диана :blink:
Да,аз сега взимам витамини и ям много плодове :blink:

Re:Кръвни изследвания
« Отговор #5 -: Май 22, 2010, 10:43:05 pm »
Витамини, но не таблети.
Грейпфрут, моркови /винаги комбинирани с някаква мазнина - зехтин напр./, с коприва супичка да си правиш. Е такива неща  ;) Аааа, и се сещам - универсалната билка - прополис  ;) Аз си имам такава на клечки и когато не се чувствам добре си чопля от нея по 3 пъти на ден /правя си топчета големи колкото лещено зърно/.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Milkyway

  • ***
  • 3770
Re:Кръвни изследвания
« Отговор #6 -: Май 23, 2010, 07:43:47 am »
Благодаря и на теб Аурора,
а защо не на таблети? Това го чух и от друго място.
Защото и те са химия,така ли?

*

sunrain

  • ****
  • 6710
Re:Кръвни изследвания
« Отговор #7 -: Май 23, 2010, 10:09:08 am »
Прополиса е уникален, наистина, ценен съвет.  :blink: Има го и на капки. А този от пръчките може да се взима сутрин на гладно от хора, дето имат проблеми с гастрити, язви, помага, ако сте постоянни.

И разбира се, че натурални витамини ще консумираш, за какво са ти хапчета. Бързо възстановяване ти желая!
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

Re:Кръвни изследвания
« Отговор #8 -: Май 23, 2010, 12:00:30 pm »
а защо не на таблети? Това го чух и от друго място.
Защото и те са химия,така ли?

защото са синтетични, организмът ти ги изхвърля, но затова пък минават през бъбреците ти, които допълнително се увреждат от тах :angry: Търговия. 
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Milkyway

  • ***
  • 3770
Re:Кръвни изследвания
« Отговор #9 -: Май 23, 2010, 01:36:07 pm »
Благодаря ви :blink:
Ще последвам съвета ви и непременно ще купя прополис.