виж сега, на мен най-лесно ми беше да започна с медитациите на Ошо "Оранжевата книга". това са медитации, които ти ангажират вниманието за нещо точно определено и така хем не се опитваш да си укротиш ума, и хем го ангажираш за нещо точно определено. така успяваш да направиш медитацията и започваш да добиваш някаква увереност в себе си.
ето това е книгата

вземи си я - не е скъпа, 6лв е. тя ще ти помогне да започнеш. предлагам ти тази книга, защото е опростена и написана много разбираемо /след като аз я разбрах

/...
когато вече свикнеш да навлизаш във вътрешният си свят, то вече няма да имаш нужда от книги, а ще го правиш както ти идва отвътре. относно медитацията в движение, поне за мен това е най-лесното нещо на света, но и аз си мислех, че не мога да го правя докато не осъзнах, че винаги съм го правила

не зная защо имам навика да хода често до Сатурн и да сядам на пръстена му и да си вея краката в нищото - това го правя почти постоянно, дори и на астрално ниво, защото мои приятелки насън са ме засичали често там

та например да вземем следната ситуация: шетам из къщи /мия чинии или нещо друго/, в напълно будно съзнателно състояние съм, но в ума си аз съм отлетяла на пръстена на Сатурн и си клатя краката там, докато си върша моите си неща из къщи. това е едно такова раздвоение на ума, което е нещо нормално за мен и въобще не ми пречи. честно казано с медитация, в която нищо не правиш, а трябва да си изчистиш ума и там да е празно - мииии това е за начинаещи и аз просто не мога да го правя. когато имам въпрос за нещо: сядам, затварям си очите, въпроса ми кънти в ума и просто чакам да "видя" нещо с вътрешното си зрение - и то става. за около минута две. когато си получиш отговора не е нужно да седиш още, защото аз мога и да заспя така /и съм го правила де

/...