Здравей Гост

Стресът няма почивен ден

  • 3 Отговора
  • 2133 Прегледи
*

apostoloff

  • *
  • 83
  • Напред и нагоре!
    • Астрология с главно "А"
Стресът няма почивен ден
« -: Юни 21, 2009, 03:14:29 pm »
                                   НЕВИДИМАТА ПАНДЕМИЯ


Стресът се превърна в болестотворен фактор № 1 в нашия живот. Мнозина вече смятат, че при живота на бързи обороти сърдечният инфаркт е практически неизбежен.

Въпреки че напоследък се обръща много внимание върху негативното въздействие на високото ниво на стреса и работохолизма върху здравето, много проучвания показват, че те сами по себе си не покачват риска от сърдечно-съдови заболявания. Има обаче свързани с тях фактори (като високото кръвно налягане и обездвижването), които оказват негативно влияние върху здравето.

Чувствата, свързвани с повишения риск от сърдечен удар, са депресията, негативният подход към живота, гневът и враждебността. Пословичен стана вече нашият български негативизъм! А той ни поболява, поболява, поболява…

Затова е препоръчително, ако вече не сте го сторили, да превърнете в приоритет и духовното си здраве. Потърсете и специализирана помощ, ако се чувствате потиснати или изпитвате постоянен гняв или тревога, а не можете да ги преодолеете сами.

Факт е, че здравословното хранене и редовното спортуване са изключително важни както за физическото, така и за психичното здраве. Факт е също така, че психическото здраве ВИНАГИ остава на заден план. А това е грешка, голяма грешка…

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

****************

Апостол Апостолов

www.SuperAstro.net

*

holanda

Re:Стресът няма почивен ден
« Отговор #1 -: Декември 10, 2010, 12:39:48 am »
« Последна редакция: Декември 10, 2010, 01:05:50 am от жълтолилава »

*

tanina80

Re:Стресът няма почивен ден
« Отговор #2 -: Февруари 21, 2011, 06:46:23 pm »
Аз тука подкрепям тези изказвания на човека (г-н Апостолов)  :blink:
Има нещо вярно, но пък и живота в момента за да оцелееш, няма как да е без стрес ... важното е стреса да се намали до умерени стойности  ;)

Re:Стресът няма почивен ден
« Отговор #3 -: Март 01, 2011, 02:47:50 pm »
Стреса е неизбежен,в борбата за оцеляване при нашите условия на живот,станахме животни всички,няма добронамереност в отношенията/болшинството/...идеята е да се нагаждаме към него...медитация,йога,подтискане на емоциите,дълбоко дишане...всеки трябва да намери своя си начин :blink:
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)