Здравей Гост

ФЕНГ ШУЙ

 • 26 Отговора
 • 11636 Прегледи
*

Nebesna

ФЕНГ ШУЙ
« -: Април 07, 2009, 12:16:55 am »
5 поверия за късмет според Фенг Шуй

1. Не сядай на ъгъл.
Според Фенг Шуй острият ъгъл на масата или на гардероба, и изобщо всеки друг стърчащ ръб, насочен към човека, изпраща в човека "отровни стрели", които го оставят не само без взаимност, но и без пари, здраве и късмет.

2. Не се сбогувай през прага - ще се скараш.
Прагът е енергийна преграда.
Тя разделя двата свята.
От едната страна е твоят, а от другата - чуждият.
Невидима граница пречи да се установи контакт.
А енергията, предадена от единия свят в другия, е загубена за двамата участници.
Контактът се оказва разрушен.

3. Не готви, когато си в лошо настроение.
Така майките и бабите учат начинаещите домакини.
Старото поколение, както винаги, е абсолютно право.
Храната попива околната енергия.
А ние, поглъщайки обеда, заедно с калориите и витамините получаваме съответния енергиен заряд. Супи и кюфтета, заразени с кавга или емоции, породени от поредния телевизионен екшън, са в състояние да отровят цялото семейство.

4. Не ми стой зад гърба.
Казваме го нервно, и неволно се свиваме дори ако зад гърба ни се оказва някой от близките ни.
И работата не е в древния инстинкт за самосъхранение, който ни заставя да предвидим промъкващия се враг, а в това, че незащитеният тил крие в себе си опасност.
Отсъствието на опора и подкрепа отзад Фенг Шуй смята за най-слабата енергийна позиция.
При това то важи с еднаква сила и за човека, и за дома му.
Зад гърба ни винаги трябва да има стена или поне преграда.
А домът от задната си страна е защитен, ако там има висок хълм или поне съседски дом.

5. Не се забивай в ъгъла.
Това е още една крайно неблагоприятна според Фенг Шуй позиция.
Ъгълът се смята за място, способно да изтегли от човека енергията му.
Ненапразно разлудувалото се дете наказват в ъгъла, та да се освободи от излишната хулиганска страст.

Re:ФЕНГ ШУЙ
« Отговор #1 -: Април 10, 2009, 12:05:57 pm »

ПРАКТИЧЕСКИ МЕТОДИКИ ЗА ИЗЧИСЛЯВАНЕ НА ФЪН ШУЙ (на руски)
(изчисляване на индивидуалната триграма и благо- и неблагоприятните направления + за дома)

http://www.shalagram.ru/knowledge/techno-feng-shui/techno_feng_shui_chapter2.htm


 

*

Синухе

 • ***
 • 4978
 • Chance favors the prepared mind
Re:ФЕНГ ШУЙ
« Отговор #2 -: Февруари 04, 2010, 05:06:58 pm »
Ето една книга,по която се запалих,много е полезна,препоръчвам я на всички,нещата описани вътре работят! И съм изумен колко сложно нещо е Фънг Шуй  :oСподеленото в тази книга е плод на лично търсене и преживяване. Тина Кеч ни показва на практика, че държим в собствените си ръце нашето щастие, здраве и късмет. Съчетавайки принципите на Фън Шуй с древната магия на запалените свещи, тя ни помага да открием:
• Кое е личното ни Кау число

• Кои са най-подходящите за нас посоки и часове от деня

• Как се движат благоприятните и неблагоприятни енергии в дома ни

• Как се развива през годините енергията на нашето раждане

• Какво представлява магическият квадрат Луо Шу и кои са най-подходящите посоки за мъжете и за жените

• Как чрез запалени свещи с подходящ цвят да активираме различни аспекти от нашия живот - кариера, семейство, щастието на децата, образование, богатство и благосъстояние, среща с доброжелателни хора.

"Фън Шуй със свещи" може да промени живота ви и да внесе в него светлина и хармония, както е променил съдбата на авторката, Тина Кеч, и на милиони хора по света.*

Синухе

 • ***
 • 4978
 • Chance favors the prepared mind
Re:ФЕНГ ШУЙ
« Отговор #3 -: Февруари 09, 2010, 04:46:58 pm »
Изкуството фън шуй, съчетава в себе си елементи на мистика, здрав смисъл и добър вкус, в превод от китайски означава “вятър и вода” или още може да се преведе като “вятър и мъгла”. Основоположник на фън шуй се смята великият Конфуций. Според неговото учение в света съществува сила – ЦИ, свързваща човека с околната среда. Ци в превод означава “дух, енергия”, “вселенска жизнена сила”. Древните китайци смятали, че драконът създава ци с диханието си. Всичко в света носи в себе си ци: планините, водата, дърветата, камъните, зданията, мебелите и разбира се, хората.
Тази неуловима, вездесъща енергия тече по улиците, пътеките, реките, релсите, стълбите и коридорите, прониква през вратите. Или не тече, препъвайки се в остри ъгли и потъвайки в съборетини или купчини непотребни вещи в дома ни. Всеки път, когато нещо бъде направено по съвършен начин, ци се възражда.

Един поет, написал стих, създава ци.

Домакинята приготвила чудесен сладкиш, също създава ци.

В дома ни преди всичко ни интересуват предметите, които нашето подсъзнание възприема като стимул за радостно обновление, отпускане или удоволствие.
Според фън шуй всяка вещ, изработена ръчно от естествени материали може да служи за източник на позитивна енергия. Ако са използвани природни материали – дърво, камък и майсторът е работил с топлота и любов, то ценността на такава вещ е изобщо уникална.

СТИХИИ И МАТЕРИАЛИ

Водата е първият елемент във фън шуй. Стъклото, стъклени витражи, огледала символизират водата.

Дървото е вторият елемент във фън шуй и негови символи са дървени предмети, статуетки и фигурки от дърво, хартиени изделия, мебели от огънато дърво, плетени мебели и осветителни тела. Те влияят добре върху човешкия организъм и психика, създават усещане за комфорт, помагат на човек да се успокои, да си почине и да възстанови силите си.

Бамбуковите пръчки притежават изключителни защитни свойства, преобразувайки негативната енергия в положителна. Закачете над прага или на корниза на прозореца бамбукова “музика на вятъра” (вятърни чанове) и те ще ви помогнат да се освободите от недоброжелателното въздействие на външния свят.

Огънят е третият елемент. Негови символи са свещи, фенери, благовония, изображения на слънцето, на животни, птици и деца

Земята е четвъртият елемент – това са предмети от керамика, кристал и порцелан, камъни, скулптура, предмети с квадратна форма, с цвят на теракота и охра.

Металът е петият елемент – негови символи са метални предмети, камбанки, мечове, върховете на стрели и копия, желязо, бронз, сребро, предмети с кръгла и овална форма. Металът символизира силата на небесата, изобилие и успех във финансовата сфера. Неговата енергия придава сили, поощрява предприемчивостта. Цветът му е сребърен, златен и бял.

ЖИВОТНИТЕ

Драконът е благоприятен знак на лееща се вода, жизнеутвърждаващ, подсказващ единението на духовното (крилата) и материалното, земното (змийското тяло). Той олицетворява също така и природните сили – дъжд, гръм, мълнии, но и мъжката сила, ум и съзидание. Традиционен пазител на съкровища, символ на мъдрост и дълголетие, драконът се използва като талисман срещу врагове. Например емблемата на крал Артур е била червен дракон.
Драконът е символ на могъщество, мъдрост, величие, безсмъртие и доброта. Изображението на дракон пази дома и изгонва от него злите духове и недоброжелатели. Вътре в помещението драконът се разполага така, че в никакъв случай да не се намира по-високо от главата ви, иначе ще започне да доминира и да потиска вашата воля. Дракон с вълшебната перла на мъдростта олицетворява мъжката сила и влиянието на природните сили – това е символ на “стопанина”, божествения покровител на императорите.


Хищните животни изображенията на хищници могат да внесат в живота ви допълнителна увереност и сила, ако сте плахи и мнителни. Заобиколете се с фигурки или изображения на лъв, тигър, пума или котки – и скоро ще се почувствате по-уверени в своите сили.

Лъвът олицетворява с целия си вид сила и власт. Лъвът е царят на животните и преди всичко символизира царствено достойнство, сила, върховна власт. Като посланици на боговете, лъвовете се борят с демоните, обитаващи човешката душа – лъжата, завистта и алчността. Лъвът олицетворява непобедимост, но заедно с това той е хитър и лукав. Символ е на Слънцето и огъня. Алхимичен знак на златото. Открай време лъвовете символизират стремителен финансов успех и разкошен, безгрижен живот, надеждна дружба и могъщ ум. Ръмжащ, озъбен лъв е символ на сила, мъжество и великодушие. Ако една от лапите му е вдигната, то това е символ на храброст и преданост.

Тигърът – е ваша надеждна защита в личния ви живот и бизнеса, оказва сдържащо, контролиращо и управляващо въздействие върху своя стопанин. Ако не ви достига хладнокръвие, дръжте около бюрото си фигурка или изображение на това благородно животно.

Слонът е символ на сила и мъдрост, неуязвимост и кралска власт. Покровител на плодородието и дъжда. Белият слон олицетворява добродетелност и целомъдрие. Фигурки и изображения на слон носят късмет и укрепват духа. Изображение на слон може да ви помогне за силна памет, вярност на близки хора, да ви научи на търпение и състрадание. Много ефективен талисман за бизнеса, слонът обича да се съветват с него и често да го галят по хобота, особено в онези моменти, когато ви предстои да вземете трудно решение. Слонът осигурява защитата на своя стопанин. Най-ефикасни са статуетки от бронз, камък и дърво. Слонът е праобраз на индийското божества Ганеша – индуистски бог на мъдростта и късмета с глава на слон. Помага в учението и научните търсения. Чудесната му сила е в хобота и изпъкналото коремче на божеството (потъркайте го лекичко!).

Маймуната е същество с богато въображение и изобретателен ум, затова може да служи като прекрасен талисман за политик или бизнесмен. Колкото повече маймунки имате в колекцията си, толкова повече късмет ви очаква.

Конят е символ на свобода и неукротима воля. Той съчетава в себе си качествата на няколко животни – храбростта на лъва, зрението на орела, силата на вола, бързината на елена и ловкостта на лисицата. Символ е на безстрашие, военна доблест и слава. Символизира скорост и издръжливост, а така също радостта от живота, оптимизъм и добра слава. Конят носи със себе си вятъра на промяната и благоприятни промени в живота. Закрепете към гърба му или към копитото монета и тогава конят ще ви донесе заедно със славата и пари.

Кучето е символ на храброст, мъжество, безкористност, справедливост и вярна дружба. Ефективен символ за защита на дома ви и вашето благосъстояние. Две кученца ще олицетворяват хармонията на Ин и Ян. Кучетата също така ще олицетворяват защитата на семейството и стабилността на семейните отношения. Такъв силен талисман ще защити всеки човек, предпазвайки го от недоброжелатели, дарявайки го с благосъстояние, а дома му – с процъфтяване.

Петелът е предвестник на утрото, на новото, олицетворява храброст и прорицание. Петелът е талисман, който отдалечава от нас злото и лошите помисли, усмирява горделивостта. Символизира стихията на огъня и предпазва дома от нечисти сили. Червеният петел пази дома от пожар, а белия – от привидения. Петелът символизира пет добродетели: достойнство по време на война, благородство в мирно време, храброст, надеждност и великодушие. Той е и фалически знак. Символ на богатия, сръчен стопанин и любвеобилен мъж.

Бикът олицетворява надеждност и спокойна сила. Той е символ на дълголетие и плодотворен труд, символ на стабилност и устойчивост, упоритост при достигане на целта и трудолюбие. Полезно е да се държи у дома, за да бъдат доходите стабилни и постоянни.

Котката носи късмет на къщата. Символ е на магическите сили на природата, символ на вечността, заради навика си да се свива на кълбо. Емблема е на независимост. Котката се използва и като символ на успеха.

Делфини – загадъчни и жизнерадостни приятели и помощници. Ако ви трябва ефикасна помощ в работата и подкрепа на доброжелатели, намерете си фигурки или предмети с изобразени делфини. Делфинът е символ на спасение, промяна, бързина и любов, което по някакъв начин съответства на природните им качества, освен тяхното дружелюбие и съобразителност. Делфините са приятели на боговете, символи са на предпазливост и внимателност.

Костенурката е символ на дълголетие, успех, здраве, търпение, постоянство и мъдрост. Символ на космическия ред. Стабилна защита от раздори и огън. Според фън шуй мястото на костенурката е в северната част на дома. Смята се за добър семеен подарък, а за възрастни хора – талисман, поддържащ тяхното здраве. Костенурката обаче е и традиционен талисман на кариерата – символ на небесната подкрепа и защита. Костенурката ще ви донесе пари и подкрепата на подходящи хора. Колкото повече костенурки имате у дома си, толкова повече ще е благоденствието и късметът в него.

Риби – фигурки и изображения на риби са най-популярният талисман във Фън Шуй – те символизират успех във финансовата сфера. Рибата е символ на философията и мълчанието, но и символ на изпълнението на желанията, носещ изобилие и късмет, символ на справедливостта и получаването по заслуги. Фигурка на риба на бюрото спомага за успех в работата и учението.
Шаранът сред рибите е символ на издръжливост и упоритост. Освен като коледен християнски символ, шаранът е и емблема на японските самураи.

Жаба – популярен символ на голям късмет с пари. Поставете под фигурката на жабата монета и талисманът ще е още по-ефикасен.

Змия – символ на мъдрост и дълбоки знания, символ на вечното движение и обновление на Вселената. На Изток символизира също така и неувяхващата женска красота.

Свинята е талисман, носещ здраве, сила и плодородие. Символ на богатство и печалба.

ПТИЦИТЕтези крилати създания притежават мощна енергия, която помага на човек да се издигне над най-лошите житейски обстоятелства. Фигури и изображения на птици носят в себе си енергията на процъфтяване, слава и успех.

Орел – най-добрият талисман от сектора на славата, подходящ и действащ на амбициозни хора, които поставят пред себе си големи задачи и искат да постигнат много в живота си. Орелът е символ на остро зрение и зрение духовно. Хералдически символ на властта, господството и великодушието. Добър подарък за военни, свещенослужители, чиновници, преподаватели и учени.

Жерави (щъркели) – символ на здраве и дълголетие. Занесете в дома на немощен и хронично болен човек фигурка или изображение на тези изящни птици и сами ще се убедите в тяхното скорошно и благотворно влияние.
Щъркелът е божествена птица. Според египетските митове нейният вик е одухотворил всичко, създадено от бога на Слънцето. Затова е популярен символ на раждането на новия живот, ново дело, залог за успех в ново начинание. Емблема на особена страстна любов и на любовта към децата. Символ е на родината, любовта към родната земя и родния дом.

ПРЕДМЕТИ

Камбанки – (вятърни чанове, капани за сънища и вятър) – те трябва да се закачат пред вратата или над прозореца. Те трансформират негативната енергия, разпределяйки я по кухите тръбички (бамбукови или метални) и я преобразуват в благотворна. Камбанките, металните звънчета, ако често се звъни с тях, ще привлекат към вас бързи и енергични помощници.
В много религии камбаната означава божественият глас, проповядващ истината. Символ е на предупреждението за опасност. Камбаната символизира хода на времето, а звукът й отбелязва добри и важни моменти в живота на човека: молитва, сватба, победа.

Огледалата са мощен инструмент във Фън-Шуй. Ако трябва да неутрализирате някакво негативно въздействие върху вас и вашия дом, закачете огледало на вратата на банята или тоалетната, за да се “натрупва” енергията в огледалото и веднага да се”отнася” от водата.

Ветроходна лодка, кораб (модели и изображения) – забележителен талисман, привличащ късмета, от стари времена символизира пристигането на стоки и пари. Поставяйте носа на корабчето така, че да е обърнат навътре към дома (така “късметът” пристига). Поставете на палубата частички злато или сребро или тяхна имитация, за да увеличите ефективността на талисмана.

Вази и саксии, керамични съдове, гърнета, чинии – действат ефективно в зоната на любовта и семейството, запазвайки добрия късмет за цялото семейство. Чашите от керамика или подобни талисмани напълнете с вода и домът ви ще стане “пълна чаша”.

Свещи, фенери, осветителни тела – най-ефикасните талисмани на щастието. Прекрасен е тихият, очистващ пламък на свещите. Красивите свещници и лампи са още един пример за мощен огнен талисман – универсални активизатори на благотворна енергия “ци” в дома ни. Ако имате нужда от подкрепата на светли енергии, запалвайте свещи и лампи като минимум 3 часа всеки ден. Освен всичко друго това просто оживява атмосферата у дома.

Любовни талисмани – това са преди всичко двойка предмети. Те великолепно активизират романтичния късмет. Това могат да бъдат двойка статуетки, двойка свещници, двойка делфинчета или котенца. Двойка птици – патенца или жерави олицетворяват неувяхващата, безсмъртната любов и вярност на щастливата двойка, която е невъзможно да бъде разделена.

Патица означава съпружеско щастие, вярност, красота и блаженство. Патица и паток са символ на съюза на влюбените, на взаимно внимание и вярност. При юдеите патицата е символ на безсмъртие, за американските индианци – могъщ посредник между Небето и Водата.

Калинката е символ на късмет. Народът я свързва с Дева Мария, застъпница и просителка. Символ е на скорошен брак за онези, които копнеят да имат семейство.

Слънце, луна и звезди – слънцето е източник на светлина и живот, олицетворява мъжкото начало. Луната, като правило, олицетворява женското начало. В редица култури ги разглеждат като съпружески съюз. Затова едновременното изображение на слънце и луна служи за добър семеен талисман.
В египетската и китайска митология слънцето и луната се разглеждат като две очи на божеството-творец, което символизира всемогъщество и всевластие, власт над света. Най-популярната звезда в митологията е Венера. Обикновено Венера е от женски род и олицетворява любов, страст и плодовитост. Известна е също така и вавилонската триада – символ на вечен живот: Слънце-Луна-Венера.

*

Синухе

 • ***
 • 4978
 • Chance favors the prepared mind
Re:ФЕНГ ШУЙ
« Отговор #4 -: Март 18, 2010, 05:08:23 pm »
Богатство и Фън ШуйКак бихме могли да използване законите на фън шуй, за да привлечем богатството в дома си и да увеличим материалното си благосъстояние? Трябва да сме наясно, че то не е панацея. Защото, ако човек се отнася негативно към живота си, ако не обича себе си и не иска да стори нищо за собственото си щастие, не само фън шуй, но каквото и да било няма да го спаси. Докато една правилна “настройка” на дома или офиса може да помогне много. Предлагаме някои от тези “настройки”, които бихте могли да направите и сами. И така – говорим си за богатството. Трябва веднага да подчертаем, че самото разбиране за него във фън шуй е много по-широко. Под “богатство” в учението се разбира не само материалното, но и духовното, интелектуалното, а също така и културното.

Нека насочим погледа си към материалното. За начало начертайте подробен план на дома си и с помощта на компас определете ориентацията му спрямо посоките на света. Това ще ви е нужно, за да можете не само да анализирате секторите на дома си, но и да направите съответните настройки в “паричната” област, за която ще трябва да отделите внимание главно на югоизточния сектор. Именно той е важният за привличането на богатството. За цветовото му оформяне е препоръчителна зелената или синята гама. Подходящи за него са дървените мебели, както и живите цветя и картини с природни пейзажи, но задължително със зеленина. Друг подходящ вариант е и изображението на мелница.Освен това в оформлението на този сектор е много подходящ и домашният фонтан. В специализираните магазини се продават разнообразни модели. Допустимо е използването на фонтан в каквато и да е форма. А ако не можете да си позволите подобна покупка, то бихте могли да използвате картина или снимка на фонтан или на друг водоизточник. Но ако сте спрели избора си на снимка на Ниагарския водопад, сме длъжни веднага да ви предупредим за вредата от излишеството.

Помнете златното правило: всичко е добре, когато е с мярка.

Друг силно действащ способ за привличане на богатство в дома е аквариумът. И него, както и всичко изброено по-горе, би трябвало да разположите в югоизточния сектор. И тук в сила са няколко основни правила. Първото от тях е, че аквариумът трябва да съответства по размери на стаята. Защото прекалено големият аквариум ще бъде за вас източник не на значителни доходи, а на крупни финансови проблеми. Винаги мислете за законите на пропорциите и всичко ще бъде наред. Второто правило се отнася до обитателите на аквариума. Колкото по-старателно ги “ухажвате”, толкова по-благосклонна ще е печалбата към вас. Ако вашите рибки не получават нужното внимание, благополучието може да ви се “обиди”. То никак не обича хората, които се отнасят небрежно към неговите символи, особено когато те са живи същества. Така, че по-добре се откажете от аквариума, отколкото да обречете рибките в него на “безпризорно” съществуване. И третото правило – каквито са рибките, такъв е и късметът! Не е случайност фактът, че в приказките на много народи именно златната рибка изпълнява желания, свързани с богатството, а не някакво друго животинче. Затова много внимателно подберете рибките, които ще гледате. Ако и покупката на аквариум не ви е по джоба, то можете да използвате изображение или скулптура на риба. Те също би трябвало да ви донесат финансов успех. Що се отнася до материала – за предпочитане са стъклото и дървото.

Третият символ на богатството са така наречените растения на богатството. Във фън шуй за такива се считат, които са с кръгли или с месести листа. Те също би трябвало да бъдат разположени в югоизточния сектор. Но – внимание! В него е “забранено” да бъдат отглеждани кактуси или други растения с остри листа или клонки.

Полезно е в този сектор да поставите и няколко банкноти. Паричните знаци също са символ на богатство и е важно да ги има там в буквалния смисъл на думата. Трябва обаче да знаете, че богатството е готово да отиде при този, който е готов да го посрещне. Така че, освен да се опитате да направите нещо от предложеното по-горе, е добре да се отнасяте към парите с уважение. Само тогава тяхното количество ще се увеличава. Помнете, че фън шуй не е решение на всеки проблем! Освен това нека напомним, че късметът не винаги идва точно оттам, откъдето го очакваме. И в крайна сметка – умей да забогатяваш и от любовта на хората около теб!

*

Синухе

 • ***
 • 4978
 • Chance favors the prepared mind
Re:ФЕНГ ШУЙ
« Отговор #5 -: Май 14, 2010, 07:24:00 pm »
ФЪН ШУЙ според Китайският ви знак

Преди малко прибирайки се ми хрумна да си набера малко макове,но се отказах (бях по сандали и не ми се ходеше из тревите заради кърлежчета).Сега докато се рових за гарденията ми изпадна тази статия и в нея виждам,че за Маймуните цветето на успеха е мак!  :o

Утре със сигурност ще си взема  ;D


Re:ФЕНГ ШУЙ
« Отговор #6 -: Май 16, 2010, 12:44:20 pm »
И аз съм фен на Фън Шуй  :blink:
Имам въпрос за бамбуковите пръчки. Имам 3 бр., държа ги в прозрачна ваза с екопочва. Но бях прочела, че е важен броят на бамбука.
Някой знае ли нещо повече по въпроса?

*

Синухе

 • ***
 • 4978
 • Chance favors the prepared mind
Re:ФЕНГ ШУЙ
« Отговор #7 -: Май 16, 2010, 01:43:00 pm »
Да,дал съм инфо най-отдолу в тази тема http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4013.0.html

Re:ФЕНГ ШУЙ
« Отговор #8 -: Май 16, 2010, 02:19:59 pm »
Супер, благодаря Синухе  :blink:

*

kris

 • ***
 • 2298
 • (:
Re:ФЕНГ ШУЙ
« Отговор #9 -: Юни 12, 2010, 02:09:45 am »
 :blink:
« Последна редакция: Декември 22, 2013, 07:31:53 pm от kris »

*

Uran

 • ****
 • 6041
Re:ФЕНГ ШУЙ
« Отговор #10 -: Юни 12, 2010, 08:28:05 am »
 Имам красиви етажерки над спалнята в частта където е главата. Въпросът ми е: влияят ли зле?

*

kris

 • ***
 • 2298
 • (:
Re:ФЕНГ ШУЙ
« Отговор #11 -: Юни 13, 2010, 12:23:06 pm »
 :blink:

« Последна редакция: Декември 22, 2013, 08:27:35 pm от kris »

*

holanda

Re:ФЕНГ ШУЙ
« Отговор #12 -: Юни 13, 2010, 02:02:01 pm »
хей,Синухету :P,имам въпрос-по-горе си дал инфо,че огледалото трябва да бъде на вратата на банята за събиране на негативна енергия.Аз така мисля да направя,защото..незнам дали си внушавам,но чувствам,че огледалата ми действат по някакъв начин,а искам да неутрализирам влиянието им.Имам едно на гардероба и всеки път,когато си легна,отварям вратите на гардероба максимално,колкото огледалото да няма 'поглед'' върху мен.Странно е.Просто чувствам,че в противен случай ще бъда няблюдавана цяла нощ :-[.Може и да си въобразявам,разбира се.Мислех да си сменя гардероба,но не мога да го направя толкова равнодушно..има много красиви цветчета по долния ръб..аааа,а въпроса беше свързан с огледалото за банята-от коя страна да е-на влизане или на излизане ;D ;) ...май на излизане,а..ама да си питам,все пак.. :-\


 

*

Uran

 • ****
 • 6041
Re:ФЕНГ ШУЙ
« Отговор #13 -: Юни 13, 2010, 03:04:30 pm »
Oт двете страни. Имам приятел, който се е консултирал по отношение на огледалата и местата с канали (бани/тоалетни).
Вратите към банята и тоалетната са плъзгащи се и с огледална повърхност от двете страни.

*

holanda

Re:ФЕНГ ШУЙ
« Отговор #14 -: Юни 13, 2010, 03:15:34 pm »
Oт двете страни. Имам приятел, който се е консултирал по отношение на огледалата и местата с канали (бани/тоалетни).
Вратите към банята и тоалетната са плъзгащи се и с огледална повърхност от двете страни.
мерси,Уран :kissd:,аз ще си лепна огледала,че моите врати не се плъзгат  ;D


*

holanda

Re:ФЕНГ ШУЙ
« Отговор #15 -: Юни 13, 2010, 04:31:46 pm »


Според Фенг Шуй острият ъгъл на масата или на гардероба, и изобщо всеки друг стърчащ ръб, насочен към човека, изпраща в човека "отровни стрели", които го оставят не само без взаимност, но и без пари, здраве и късмет.
странно,аз се чувствам най-добре,когато седна в ъгъла на някакво помещение.Примерно,ако трябва да избера място в дадено заведение-подсъзнателно винаги се насочвам към края или ъгъла  на мястото/стаята. :-\
Но никога не сядам на място,където ъгъла на масата сочи към мен.


 
 
« Последна редакция: Юни 13, 2010, 04:35:51 pm от жълтолилава »

Re:ФЕНГ ШУЙ
« Отговор #16 -: Юни 13, 2010, 04:45:10 pm »
Но никога не сядам на място,където ъгъла на масата сочи към мен.

А трябва! ;D Това по българските обичаи означава, че ще те искат от две места  ;) ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

holanda

Re:ФЕНГ ШУЙ
« Отговор #17 -: Юни 13, 2010, 04:51:49 pm »
Но никога не сядам на място,където ъгъла на масата сочи към мен.

А трябва! ;D Това по българските обичаи означава, че ще те искат от две места  ;) ;D
оо,не мерси,стига ми :-Xсега ще търся фенг шуи за намиране на 'подходящия'' ;)

редно е да се поспра и да се залюба с някои :blink:..честна и откровена лИбов :25:


 
 
 
« Последна редакция: Юни 13, 2010, 04:58:52 pm от жълтолилава »

*

Uran

 • ****
 • 6041
Re:ФЕНГ ШУЙ
« Отговор #18 -: Юни 14, 2010, 08:17:07 am »
Да ви кажа и аз обичам да сядам в ъгловата част на помещенията. :-\ Повечето хора в заведение не обичат да сядат с гръб към аудиторията, а аз предпочитам, особено когато е в заведение за хранене.

*

Diyana

 • ***
 • 2705
Re:ФЕНГ ШУЙ
« Отговор #19 -: Юни 14, 2010, 09:17:22 am »
Повечето хора в заведение не обичат да сядат с гръб към аудиторията, а аз предпочитам, особено когато е в заведение за хранене.

Смята се, че така човек се излага на опасност - обръща гръб на евентуалните атаки отвън или от хората наоколо. Но, ако човек избира нарочно такова място за  сядане, на подсъзнателно ниво това показва самоувереност и вътрешна сила - знаеш, че можеш да се защитиш и нямаш нужда от външни преимущества, преди да влезеш "в битката".
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda