Здравей Гост

Супер минералът зеолит

 • 50 Отговора
 • 73747 Прегледи
Re:Супер минералът зеолит
« Отговор #20 -: Май 13, 2011, 11:37:20 pm »
Ами аз го вземам директно от скалата розов  е така че разходите ми да набавата му не са кой знае колко ,по късно ще приложа снимки за да ви покажа
А иначе за да не заприлича на търговия който се интересува  цената ще бъде коментирана на моята поща когато имам идея кой колко иска -нали ме разбирате правилно  :blink:


ето preslavpetrov1@gmail.com

*

Stella

 • ****
 • 7765
Re:Супер минералът зеолит
« Отговор #21 -: Май 15, 2011, 03:55:04 am »
Ами аз го вземам директно от скалата розов  е така че разходите ми да набавата му не са кой знае колко ,по късно ще приложа снимки за да ви покажа
А иначе за да не заприлича на търговия който се интересува  цената ще бъде коментирана на моята поща когато имам идея кой колко иска -нали ме разбирате правилно  :blink:


ето preslavpetrov1@gmail.com

Аз наистина бих искала да видя снимки. Аз си го купувам и е сив на цвят. Виждала съм от с. Бели пласт, но само на места е розов и не зная на кой примес се дължи розовия цвят. Истинският минерал няма розов отенък.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

Re: Супер минералът зеолит
« Отговор #22 -: Август 19, 2011, 11:40:40 am »
Употреба на минералите от рода на зеолитите
 
Зеолити: от гръцки  зео- кипя, и литос- камък заради способността им да кипят при нагряване, поради бурното отделяне на съдържащата се в тях т.нар. зеолитова вода.
Това е група от над 30 минерала, които по химичен състав и структура са близки до фелдшпатите Na2O.K2O.Al2O3.SiO2.CaCO3 . Зеолитовите скали имат широко разпространение сред класифицираните вулканогенни - седиментни скали под формата на пластове, слоеве, прослойки или лещи. Като примеси в тези скали се съдържат глинести минерали, калцит, доломит, вулканокластичен материал и др. У нас са широко разпространени, особено във вулканските скали от Североизточните Родопи  и Средногорската еруптивна област.                                                                                                                      Зеолитовите скали в последните години намират все по-широко приложение в практиката. Единствено те могат да осъществяват финно разделяне на течности и газове едни от други, като при извършване на този процес позволяват възстановяването им и това предполага многократното им използване.
  Изключително голямо е приложението им за йонен обмен. В порите на кристалните им решетки се намират нестабилно закрепени калиеви или натриеви йони. При попадане на зеолитите в друга среда ( най-вече течности ), между техните йони и йоните на продукта в който се намират, започва активен йонообмен.
  Един от най-използваните в практиката минерал от групата на зеолитите е клиноптилолита.
  Използва се за пречистване и понижаване твърдостта на води, включително и за пречистване на отпадъчни води от радиоактивни елементи.Използват се като адсорбент, добавка във фуражите за домашни животни, за регулиране състава и подобряване на структурата на почвите, за филтри (молекулярни сита, в нефтопреработването и т.н.).
  Клиноптилолитът се използва за внасяне в почвата с цел подобряване на водозадържането в нея и адсорбиране на излишъка от амониев азот. Същият минерал обезмирисява веществата, към които е добавен и отнема от тях тежките йони, като ги поглъща. В световната практика той се използва в многообразни сфери, като една от основните е животновъдството. Прибавен като добавка в храната на птици и животни, той гарантира отличното им здравословно състояние и чистото им от токсини месо. В много страни е задължителна профилактиката с него на водата, в която се отглеждат риби за консумация.
  Зеолитите са и едни от компонентите за получаване на качествени полимери и гумени изделия (повишават техните механични показатели като якост, износоустойчивост, стареене). При добавяне на 8% добавка във вестникарската хартия на клиноптилолит, то тя не пожълтява години наред.                       В последно време клиноптилолита измести почти напълно натриевите полифосфати в праха за пране, тъй като освен че действа избелващо, омекотява и водата.
  От десетилетия водещите петролни компании използват зеолитови сита за очистване на употребявано машинно масло от най-финните въглеродни съставки. Клиноптилолитът си е завоювал достойно място в пастите за зъби като една от основните съставки .
  Незаменим е при използването в хладилната промишленост като изолатор-неговото присъствие гарантира сухи и обезмирисени камери на хладилните агрегати. С него се филтрират вина, сокове, растителни масла и трапезни води.
   Качеството му да отнема йоните на тежките метали, в това число и на най-силните отрови, го прави пръв помощник на еколозите. След аварията в Чернобил районът около атомната централа бе неутрализиран от радиация точно с клиноптилолит.
  В Източните Родопи има десетки извори и чешми, чиято вода преминава през клиноптилолитови пластове.Употребата и не води до никакви странични последствия. Вода може да се йонизира и в домашни условия чрез поставяне на 150-200 гр. късчета минерал в нея за 10-12 часа. При пиенето и през първите няколко дни действа диуретично, в последствие тези признаци изчезват. Благоприятно въздействие върху организма се дължи на наличието на калиеви и натриеви йони. Те са основни регулатори на жизнените процеси. Натриевите йони коригират дехидратацията на организма и свързаните с нея прояви- хипотония, влошено състояние на кожата, спазми  на  гладката мускулатура,  нарушения  във  функциите  на нервната система и кръвообращението. Калиевите йони са основни вътрешно-клетъчни, играещи важна роля за нормалното функциониране на различните органи и системи, особено на сърдечно-съдовата, отделителната и стомашно-чревната.
  Научни съобщения от медицинските среди определят
клиноптилолита като най-ефективния антиоксидант. Описани са
положителни    резултати при    лечението    на    канцерогенни заболявания. Има съобщения за благоприятно влияние на трудно лечими сърдечни проблеми. Водата обработена с клиноптилолит оказва мощно лечебно въздействие върху организма. Тя изхвърля отровите, приети чрез храната и регулира обмяната на веществата. Има силен стимулиращ ефект върху сърдечно-съдовата, нервната и храносмилателната система. Влияе благоприятно при нервни безпокойства, безсъние, напрегнатост, язви, гастрити, колити.
  По настоящем в находищата на клиноптилолит в Източните Родопи има над 100 млрд. тона. Някои от тях са разработени , а други изоставени. В много публикации е обявен за минерал на 20 век заради изключителните му качества.
  В световна практика в последно време /поради някои бизнес интереси и други съображения/, се наблюдава зачестяването на умишлените горски палежи .При гасене на пожар с вода става разлагане на водата на кислород и водород при температура 750-800о С, с което се поддържа горенето, а температурата на горящото дърво е от порядъка на 1100-1200 0С. Особено тежко е положението с горящите борови гори. Температурата на горене на насмоленото дърво е от порядъка на 1300 -13500С и обливането с вода на такава горяща дървесина има ефекта на експлозия. В света не е позната по-добра уредба за гасене на горски пожари от тази с прахово гасене.
Методите са няколко:
  -гасене с тринатриев фосфат/Na3PO4.10H2O/.В този случай гасенето е ефективно, но се отделят натриеви, азотни  и фосфорни окиси, които са вредни за здравето и околната среда.Прахът покрива горящите повърхности и спира притока на кислород, а химически свързаната вода се отлага на повърхността. При този вид гасене е възможно отделянето на съдържащи фосфор токсични химични вещества.
    R1R2 P =Os x
Където R1 и R2 са свързани с централния фосфорен атом, биологично активни вещества. Те могат да бъдат алкоксилолови или алкилови радикали.
    Х- остатъци от органични и неорганични киселини, свързани с централния фосфорен атом. Най-токсични са съединенията съдържащи флуорен (F) атом или цианова група (CN). Възможно е в кумулираната връзка с централния фосфорен атом вместо кислород да участват серни съединения (Rn.S).
  -гасене с глинести и кварцови минерали.Метода не е толкова ефективен поради липсата на химически свързана вода.

  -поради горе изложените причини за сега най-доброто решение са зеолитите- Na2O.K2O.Al2O3.SiO2.CaCO3.nH2O и в частност горе изложения минерал клиноптилолит, чийто добив и подготовка са сравнително евтини и лесни.   При гасене със зеолити финните частици прах, полепват върху горящата повърхност и забавят процеса на горене, като спират достъпа на кислород  O2. От друга страна голяма част от водата е свързана слабо свързаната вода се отделя към 1000С -1500С.,а химически свързаната вода се отделя от минералния прах /дехидратация при температури 300-350 0С/, спомага за задушаването на пламъка и подпомага полепването на минералните частици върху горящата повърхност. По този начин се забавя и прекратява процеса на окисление ( горене ).   

                                                                                     Благовест Коджаниколов
                                                           
                                                            blago_vest@yahoo.com

*

AH

 • ***
 • 2201
Re: Супер минералът зеолит
« Отговор #23 -: Август 20, 2011, 07:55:11 pm »
Употреба на минералите от рода на зеолитите
 
Зеолити: от гръцки  зео- кипя, и литос- камък заради способността им да кипят при нагряване, поради бурното отделяне на съдържащата се в тях т.нар. зеолитова вода.
Това е група от над 30 минерала, които по химичен състав и структура са близки до фелдшпатите Na2O.K2O.Al2O3.SiO2.CaCO3 . Зеолитовите скали имат широко разпространение сред класифицираните вулканогенни - седиментни скали под формата на пластове, слоеве, прослойки или лещи. Като примеси в тези скали се съдържат глинести минерали, калцит, доломит, вулканокластичен материал и др. У нас са широко разпространени, особено във вулканските скали от Североизточните Родопи  и Средногорската еруптивна област.                                                                                                                      Зеолитовите скали в последните години намират все по-широко приложение в практиката. Единствено те могат да осъществяват финно разделяне на течности и газове едни от други, като при извършване на този процес позволяват възстановяването им и това предполага многократното им използване.
  Изключително голямо е приложението им за йонен обмен. В порите на кристалните им решетки се намират нестабилно закрепени калиеви или натриеви йони. При попадане на зеолитите в друга среда ( най-вече течности ), между техните йони и йоните на продукта в който се намират, започва активен йонообмен.
  Един от най-използваните в практиката минерал от групата на зеолитите е клиноптилолита.
  Използва се за пречистване и понижаване твърдостта на води, включително и за пречистване на отпадъчни води от радиоактивни елементи.Използват се като адсорбент, добавка във фуражите за домашни животни, за регулиране състава и подобряване на структурата на почвите, за филтри (молекулярни сита, в нефтопреработването и т.н.).
  Клиноптилолитът се използва за внасяне в почвата с цел подобряване на водозадържането в нея и адсорбиране на излишъка от амониев азот. Същият минерал обезмирисява веществата, към които е добавен и отнема от тях тежките йони, като ги поглъща. В световната практика той се използва в многообразни сфери, като една от основните е животновъдството. Прибавен като добавка в храната на птици и животни, той гарантира отличното им здравословно състояние и чистото им от токсини месо. В много страни е задължителна профилактиката с него на водата, в която се отглеждат риби за консумация.
  Зеолитите са и едни от компонентите за получаване на качествени полимери и гумени изделия (повишават техните механични показатели като якост, износоустойчивост, стареене). При добавяне на 8% добавка във вестникарската хартия на клиноптилолит, то тя не пожълтява години наред.                       В последно време клиноптилолита измести почти напълно натриевите полифосфати в праха за пране, тъй като освен че действа избелващо, омекотява и водата.
  От десетилетия водещите петролни компании използват зеолитови сита за очистване на употребявано машинно масло от най-финните въглеродни съставки. Клиноптилолитът си е завоювал достойно място в пастите за зъби като една от основните съставки .
  Незаменим е при използването в хладилната промишленост като изолатор-неговото присъствие гарантира сухи и обезмирисени камери на хладилните агрегати. С него се филтрират вина, сокове, растителни масла и трапезни води.
   Качеството му да отнема йоните на тежките метали, в това число и на най-силните отрови, го прави пръв помощник на еколозите. След аварията в Чернобил районът около атомната централа бе неутрализиран от радиация точно с клиноптилолит.
  В Източните Родопи има десетки извори и чешми, чиято вода преминава през клиноптилолитови пластове.Употребата и не води до никакви странични последствия. Вода може да се йонизира и в домашни условия чрез поставяне на 150-200 гр. късчета минерал в нея за 10-12 часа. При пиенето и през първите няколко дни действа диуретично, в последствие тези признаци изчезват. Благоприятно въздействие върху организма се дължи на наличието на калиеви и натриеви йони. Те са основни регулатори на жизнените процеси. Натриевите йони коригират дехидратацията на организма и свързаните с нея прояви- хипотония, влошено състояние на кожата, спазми  на  гладката мускулатура,  нарушения  във  функциите  на нервната система и кръвообращението. Калиевите йони са основни вътрешно-клетъчни, играещи важна роля за нормалното функциониране на различните органи и системи, особено на сърдечно-съдовата, отделителната и стомашно-чревната.
  Научни съобщения от медицинските среди определят
клиноптилолита като най-ефективния антиоксидант. Описани са
положителни    резултати при    лечението    на    канцерогенни заболявания. Има съобщения за благоприятно влияние на трудно лечими сърдечни проблеми. Водата обработена с клиноптилолит оказва мощно лечебно въздействие върху организма. Тя изхвърля отровите, приети чрез храната и регулира обмяната на веществата. Има силен стимулиращ ефект върху сърдечно-съдовата, нервната и храносмилателната система. Влияе благоприятно при нервни безпокойства, безсъние, напрегнатост, язви, гастрити, колити.
  По настоящем в находищата на клиноптилолит в Източните Родопи има над 100 млрд. тона. Някои от тях са разработени , а други изоставени. В много публикации е обявен за минерал на 20 век заради изключителните му качества.
  В световна практика в последно време /поради някои бизнес интереси и други съображения/, се наблюдава зачестяването на умишлените горски палежи .При гасене на пожар с вода става разлагане на водата на кислород и водород при температура 750-800о С, с което се поддържа горенето, а температурата на горящото дърво е от порядъка на 1100-1200 0С. Особено тежко е положението с горящите борови гори. Температурата на горене на насмоленото дърво е от порядъка на 1300 -13500С и обливането с вода на такава горяща дървесина има ефекта на експлозия. В света не е позната по-добра уредба за гасене на горски пожари от тази с прахово гасене.
Методите са няколко:
  -гасене с тринатриев фосфат/Na3PO4.10H2O/.В този случай гасенето е ефективно, но се отделят натриеви, азотни  и фосфорни окиси, които са вредни за здравето и околната среда.Прахът покрива горящите повърхности и спира притока на кислород, а химически свързаната вода се отлага на повърхността. При този вид гасене е възможно отделянето на съдържащи фосфор токсични химични вещества.
    R1R2 P =Os x
Където R1 и R2 са свързани с централния фосфорен атом, биологично активни вещества. Те могат да бъдат алкоксилолови или алкилови радикали.
    Х- остатъци от органични и неорганични киселини, свързани с централния фосфорен атом. Най-токсични са съединенията съдържащи флуорен (F) атом или цианова група (CN). Възможно е в кумулираната връзка с централния фосфорен атом вместо кислород да участват серни съединения (Rn.S).
  -гасене с глинести и кварцови минерали.Метода не е толкова ефективен поради липсата на химически свързана вода.

  -поради горе изложените причини за сега най-доброто решение са зеолитите- Na2O.K2O.Al2O3.SiO2.CaCO3.nH2O и в частност горе изложения минерал клиноптилолит, чийто добив и подготовка са сравнително евтини и лесни.   При гасене със зеолити финните частици прах, полепват върху горящата повърхност и забавят процеса на горене, като спират достъпа на кислород  O2. От друга страна голяма част от водата е свързана слабо свързаната вода се отделя към 1000С -1500С.,а химически свързаната вода се отделя от минералния прах /дехидратация при температури 300-350 0С/, спомага за задушаването на пламъка и подпомага полепването на минералните частици върху горящата повърхност. По този начин се забавя и прекратява процеса на окисление ( горене ).   

                                                                                     Благовест Коджаниколов
                                                           
                                                            blago_vest@yahoo.com
радвам ти се на ентусиазма:)- имаш ли нещо общо с минералогията, седиментологията или най-общо с геологията?:)

Re: Супер минералът зеолит
« Отговор #24 -: Октомври 03, 2011, 04:09:18 pm »
някой яко желае мога да му изпратя зеолит

Re: Супер минералът зеолит
« Отговор #25 -: Октомври 04, 2011, 02:01:53 pm »
Попаднах на интересен сайт по темата rhodosorb.com

*

Tiana

 • 17
Re: Супер минералът зеолит
« Отговор #26 -: Октомври 11, 2011, 12:14:49 am »

Аз поръчах от този сайт:
http://www.vantony.com
тъй като исках направо готов за употреба, но много дълго време след като потвърдих поръчката никой не ми изпрати. Обаждах се по телефона, питах, все ми обещаваха утре, но така и не ми го изпратиха. Да го имате предвид, ако решите да поръчвате от там.  :rolleyes:

*

Lillie

 • ******
 • 30532
Re: Супер минералът зеолит
« Отговор #27 -: Октомври 11, 2011, 10:28:25 am »
С предварително плащане!?  :unsure:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

 • ***
 • 4978
 • Chance favors the prepared mind
Re: Супер минералът зеолит
« Отговор #28 -: Октомври 12, 2011, 11:33:28 am »
От този сайт си взех черен турмалин,пристигна си бързо,дори имаше и подарък аметист.  :unsure:

*

Shreya

 • *
 • 414
Re: Супер минералът зеолит
« Отговор #29 -: Октомври 12, 2011, 05:33:16 pm »
Тези зеолити, които се предлагат, имат ли някакви направени проби на съдържанието за наличие на токсични елементи? :unsure:

Re: Супер минералът зеолит
« Отговор #30 -: Октомври 15, 2011, 09:52:46 pm »
можете ли да ми кажете откъде да се снабдя със зеолит.

*

Tiana

 • 17
Re: Супер минералът зеолит
« Отговор #31 -: Октомври 21, 2011, 12:32:00 pm »
С предварително плащане!?  :unsure:

Не с предварително, с наложен платеж. Но и до днес няма ни вест ни кост от моя зеолит. Вече става трети месец. Явно не са имали в наличност, но не ми го казаха, а приеха поръчката.

И аз ще съм благодарна ако някой каже откъде да се снабдя, но с готов, който само се пуска във водата.

*

sunrain

 • ****
 • 6710
Re: Супер минералът зеолит
« Отговор #32 -: Октомври 21, 2011, 04:04:13 pm »
Ако сте от Варна, мога да помогна, за другите градове - не.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

Re: Супер минералът зеолит
« Отговор #33 -: Октомври 23, 2011, 09:04:31 am »
az go namerih v edin sait polovin kilogram e i e nai evtin tam. Sled kato go pora4ah na sledva6tiq den be6e pri men i sam dovolna http://topobiavi.net/Kozmetika-i-meditsina/Drugi/obiava-49772-Zeolit-klinoptilolit-lechebniyat-mineral-na

*

Silence

 • **
 • 956
 • небесни прашинки
Re: Супер минералът зеолит
« Отговор #34 -: Ноември 08, 2011, 08:32:01 pm »

Re: Супер минералът зеолит
« Отговор #35 -: Декември 28, 2011, 10:38:08 am »
Аз съм лекар и работя с нетрадиционна медицина ,с минерала зеолит работя повече от 2 години .Мога само да кажа, че няма по ефикасно средство за много заболявания включително и онкологичните.Няма да описвам ефикасноста му -много се е изписало вече.Който се интересува, разполагам с количества на пречистен зеолит цената му е 12,50 лв за 0,500 кг.-2 фракции за директен прием и за пречистване на питейната вода.   За контакти тел.0898598272 /0988805695 д-р Господинов.

Начин на употреба : ПРИЕМ Един път на 3 месеца 30-40 дни по 6-7 г. на денонощие, разделени на 3 приема ( по ½ чаена лъжичка 20-30 минути преди хранене), запивайки с чаша вода или прясноизцеден сок, като количеството приети течности за денонощие, да бъде не по-малко от 2,5 литра.
При онкологични заболявания:6 месеца по 6-7 г. на денонощие, разделени на 3 приема (по 1 чаена лъжичка, 20-30 мин. преди хранене) запивайки с чаша вода или прясно изцеден сок, като количеството приети течности за денонощие, да бъде не по-малко от 2,5 литра

*

Shreya

 • *
 • 414
Re: Супер минералът зеолит
« Отговор #36 -: Декември 30, 2011, 08:01:39 pm »
http://vbox7.com/play:fa9f9fda68
Интересна дискусия се е получила :blink:. Дали я има в аудио-файл?

*

Silence

 • **
 • 956
 • небесни прашинки
Re: Супер минералът зеолит
« Отговор #37 -: Декември 31, 2011, 01:33:35 am »
Да, MP4, около 190MB. Мога да ти го изпратя / кача някъде, ако искаш да го имаш.

Re: Супер минералът зеолит
« Отговор #38 -: Януари 08, 2012, 09:56:04 pm »
Зеолит има във Фън Шуй щанда в Халите  :blink:.
Миналата година пих 3 месеца, за бактерията клебсиела пнеумоние, на мен лично не ми се отрази, леля ми казваше пък, че водата и премахмва безсънието, мисля, че и при мен имаше такъв ефект, за друг ефект не мога да кажа.

Re: Супер минералът зеолит
« Отговор #39 -: Януари 30, 2012, 02:36:40 pm »
Не ми е ясно когато се взема зеолит на прах, разтворен във вода, може ли едновременно с това да се пие зеолитова вода?