Здравей Гост

Хомеопатията- капан за наивници

  • 1 Отговора
  • 1883 Прегледи
*

apostoloff

  • *
  • 83
  • Напред и нагоре!
    • Астрология с главно "А"
Хомеопатията- капан за наивници
« -: Юни 30, 2012, 01:04:07 pm »
                                           ВЯТЪР И МЪГЛА


Швейцарски и британски учени сравниха хомеопатията с плацебото и по този начин нанесоха сериозен удар върху нетрадиционната медицина. Тяхното изследване е публикувано в най- авторитетното медицинско списание Lancet.

През 2002 г. фондацията „Educational Foundation”, основана от американски скептик Джеймс Ранди, обеща 1 милион долара на всеки, който може да докаже, че хомеопатичните средства наистина лекуват. До ден-днешен никой не е получил наградата. Можете и вие да опитате- трябва само да влезете в www.Randi.org и да се запишете за участие. Дерзайте български хомеопати- милиончето само вас чака!

Професор Матиас Егер от Бернския университет и неговите колеги от Цюрих и Бристол са провели 110 лабораторни теста. Те не са открили нито едно свидетелство, че хомеопатията е с нещо по-добра от плацебото.

Учените предлагат да се проведе още по-задълбочено и мащабно изследване. Те съветват лекарите да бъдат смели и да обяснят на своите пациенти, че от хомеопатията няма полза.

Професор Егер смята, че някои хора се чувстват по-добре след приемането на хомеопатични лекарства, но е склонен да свързва този ефект с психологическия фактор.

*Плацебо (от лат.: placebo — ′трябва да угаждам) е всяка симулирана, иначе медицински неефективна интервенция (операция, химически разтвор, хапче или психотерапия), която се назначава с предполагаемо терапевтично въздействие, каквото всъщност няма. Понякога пациенти, получаващи плацебо лечение (инертно вещество, напр. захарно хапче), за което обаче вярват, че е ефективна интервенция, могат да получат въображаемо или действително подобрение на медицинското си състояние — ефект, наричан плацебо ефект.


АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
****************

Апостол Апостолов

www.SuperAstro.net

Re: Хомеопатията- капан за наивници
« Отговор #1 -: Август 07, 2012, 03:32:31 pm »
Ако го бях прочела преди 6-7 месеца, щях да кажа, че не е вярно, но след като се лекувах безуспешно 3 месеца с всякакви хомеопатии и прочее - потвърждавам. Хомеопатията НЕ ДЕЙСТВА и наистина Е ПЛАЦЕБО! Билките и витамините са съвсем друго....