Здравей Гост

Аватарите

 • 59 Отговора
 • 14536 Прегледи
Re:Аватарите
« Отговор #20 -: Май 29, 2009, 03:01:27 pm »
Всеки може да си изразява мнението,но няма да си махна/намаля подписа само защото някой ползвал лап-топ или по друга причина не му харесват картинките или размера им.Както казах-който не иска да ги вижда,просто да си пусне опцията от профила си да не му се показват подписите на другите потребители.Защото и аз си имам права да си сложа в подписа това което на мен ми приляга,както и спрямо моят монитор.Не видях никъде в сайта да има правила за подпис.

Също така и да се въведе някакъв максимален размер на картини за арт галерията ,че в тия "чаршафи" нищо естетическо не откривам .

 Първо не смятам че естетическата визия на една картинка зависи от това,че е постната в оригиналният и размер  ??? т.е. пак си говорим за индивидуалните възможности на потребителите.За теб може да са чаршафи,за мен и за други са си нормални .Пък и който е с лап-топ по вашата логика заради която  не влизате в арт галерията-ми то така и в други сайтове където обикновено картините са в оригиналните си размери не можете да влизате,защото за вас са все големи.Така че просто да използвате лап-топ за оправдание е смешно-никой не е длъжен да ви нагажда цял сайт само заради това,че ползвате лап-топ,по същата логика както казвам почти целият нет "трябва" да се пригажда спрямо възможностите ви  ;D

Задръстват темата и я правят много "тежка", а пък и е трудно за разглеждане. И вместо да създават усещане за хармония и естетика, изморяват и натоварват окото.
Не ми се обиждайте де, досега тактично си мълчах месеци наред. Всеки има различни вкусове, предпочитам финес пред кича.  :)

Всичко в случая е индивидуално усещане.Нормално е една арт галерия да е шарена,ако ще някой да я нарича кич. Моите очи защо не се изморяват  8) Аз виждам голямо многообразие в арт галерията,в който и сайт за картинки да влезеш е същото.И би ли ми обяснила как "задръстват" темата,след като е тема за картини ?  ???
Човече , не очаквах да реагираш толкова обидчиво .
Въпроса не опира до възможности на лаптопи , защото и аз мога да се похваля ,че в домашни условия имам достатъчно голям монитор . В работата ,когато съм в движение ползвам малък лаптоп ,защото е много по-лек и удобен за носене.

Както и да е споделих си мнението и заставам зад думите си па макар и да не ти допадат.

*

Lillie

 • ******
 • 30532
Re:Аватарите
« Отговор #21 -: Май 29, 2009, 03:10:38 pm »
На вкус и цвет товарищей нет.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

 • ***
 • 4978
 • Chance favors the prepared mind
Re:Аватарите
« Отговор #22 -: Май 29, 2009, 03:30:45 pm »
Док,именно за това казах,че оправданието с лап-топа е тъпо ... Иначе спокойно   ;)

Далеч не на всеки, който влиза в някой астрологичен форум с очаквания да прочете нещо смислено и конкретно по интересуващите го въпроси, ще му пука за размера на картинките и аватарите на потребителите.  8)

Точно,ти го казваш  8)

Тогава не виждам за какво спорим само.Връзки и компютри всякакви-при всеки ще е различно няма как.Моята скорост не ми създава проблеми,нито монитора.Пък и държа на оригинални размери,защото нямам намерение (а и вероятно и други)-да ходя да търся после по линкове истинският размер на дадена картина за да мога да я ползвам както си преценя след това,вкл и за тапет.А и се хаби енергия и време отделно да се смаляват.Сатурна вика НЕ на разхищенията на време и енергия  ;D

Така,че проблема е във вкуса и във вижданията,а тука не сме 5-10 човека в тоя форум ,на всички не може да се угоди.За това и се дава сравнителна свобода-пък кой както иска да го приема, в крайна сметка не сме отишли да му вдигаме панаир в къщата на този който нещо не му е по-вкуса-това е виртуално свободно пространство.И е форум ,а не "Великото Народно Събрание"-че да се спазват някакви неписани сухарщини и всичко да е черно-бяло.И не зависимо дали е астрологически,мистически или какъвто и да е -в него участват личности,които имат свободата и правото да се представят както искат и да пишат каквото искат-както е и в живота-никой не може да ми каже какви дрехи ще нося,какъв цвят или размер,как да говоря или пък още повече какво да говоря.За мен докато форума позволява свободната изява на личността-той ще си остане по-интересен и колоритен,със всичките му аватари,подписи и т.н. освен мненията-и това го прави по-жив и актуален,със всичките му различни членове и различната им визия и начин на изразяване.Защото поне аз влизам в този форум колкото и да обменям информация ,толкова и да общувам със хора със сходни интереси и така и да се развличам  :)

Re:Аватарите
« Отговор #23 -: Май 29, 2009, 03:52:01 pm »
Споменавам размера на латопа ,защото в последно време нямам възможност да влизам във форума доста често а а когато имам възможност ,то е в повечето случаи за съвсем ограничено време . Ръмжа срещу размера на подписите , защото като започна да чета или да разглеждам ми отнема доста от ограниченото време .
Няма против всеки да изрази своята индивидуалност , а и не искам да изключвам опцията с подписите ,но може да бъдат разположени повече в хоризонтала и не толкова по вертикала.

*

Синухе

 • ***
 • 4978
 • Chance favors the prepared mind
Re:Аватарите
« Отговор #24 -: Май 29, 2009, 04:00:45 pm »
Съжалявам-разбирам ти положението,но няма как  ;)

Пробвал съм да си намаля изображенията така както казваш и се сплескват и не ми харесват визуално.В крайна сметка като са ги рисували хората не са ги правили да бъдат квадратни.

*

malina

Re:Аватарите
« Отговор #25 -: Май 30, 2009, 09:30:03 am »
Изключително много уважавам свободата в този форум, но си представете какво би се получило ако всеки реши да си сложи по 5 картинки в подписа ..     :-\

 Не знаех, че има опция за изключване на подписи, и за за първи път ше ми се наложи да я ползвам ..  :P

Все пак ако някой своевременно реши да си намали картинките, може да го направи:

- тук, за анимации
- тук, за снимки

*

jinom

 • **
 • 1753
Re:Аватарите
« Отговор #26 -: Май 30, 2009, 09:45:21 am »
Все пак ако някой своевременно реши да си намали картинките, може да го направи:

- тук, за анимации
- тук, за снимки

Това е полезно. В повечето форуми има правила за размера на подписите и не мисля да правим изключение, иначе всеки ще започне да си слага големи сигнатури.

*

Asol

 • ***
 • 4140
Re:Аватарите
« Отговор #27 -: Май 30, 2009, 09:54:20 am »
Картинките няма как да се сплескат, ако се намалят и по хоризонтала и вертикала т.е се запази съотношението между височина и ширина.

*

Инти

 • ***
 • 2068
Re:Аватарите
« Отговор #28 -: Май 30, 2009, 11:19:58 am »
Ако картинката е с голям размер, а това все пак не е само един пост, има вероятност темата да се зарежда бавно, а понякога и да "зависне"  браузъра, още повече ако някой е с по-бавна интернет връзка и компютъра му има по-слаби хардуерни показатели. Това просто  затруднява преглеждането на въпросната тема и ограничава броя потребители, които ще я отворят.  :) Форумите, сайтовете, а и цялото интернет пространство се стреми да улеснява потребителя, да търси златната среда и всичко да има максимално удобен и насочен към всичките си потребители интерфейс.

Ами ако някой гледа форума през мобилен телефон с операционна система?  ::)

С това изказване, ние които разполагаме с по-голям монитор, с по-бърза връзка , трябва ли да се съобразаваме с останалите, които ги нямат и да сме съпричастни с тях ???::)

По-тази логика ми да се върнем в каменната ера , какво ще кажете :P

Изцяло се съглясявам със Синухе и напълно подкрепям идеята за по-големи аватари и подписи, както и постването на големи снимки във арт галерията. Харектеристиките на личния компютър не засягат мултипотребителите на сайта, и не могат да се сведат до нивото, което да се явява  по-удобно за тези , които ползват по-бавна връзка или компютър с по-малък монитор.

За по-бърза връзка, се заплаща повече, ако не можете да си го позволите , ние не носим отговорност. Да, качваме картинки директно от сайтовета, а вие представяте ли си, след като си работил 9 часа, да тръгнеш да качваш и картинките във фотоалбум, колко време отнема това,само си помислете?

И ми обяснете, как така размера на картинката изведнъж се оеднакви с естестиката, и се принизи АРТ Галерията, до кичозна сбирка от картинки?
*

Синухе

 • ***
 • 4978
 • Chance favors the prepared mind
Re:Аватарите
« Отговор #29 -: Май 30, 2009, 11:23:05 am »
Изключително много уважавам свободата в този форум, но си представете какво би се получило ако всеки реши да си сложи по 5 картинки в подписа ..     :-\


Тамън форума ще придобие по-свеж вид,особено какъвто е заспал напоследък  :P Ма спокойно,толкова творчески личности на едно място не се събират или по-скоро със сходни идеи как да се представят в подписа  :)

Готово-намалих ги,даже така ми остана място за още една  ;) В крайна сметка за какво иначе е това свободно пространство в подписа.Оплаквачките може да спрат да реват,а тези които имат технически проблеми-има си опция как да се изключи показването им,която неслучайно си съществува за тези с различни нужди и възможности.

В повечето форуми има правила за размера на подписите и не мисля да правим изключение, иначе всеки ще започне да си слага големи сигнатури.

Едва ли всеки ще тръгне -защото до сега да го е направил.Не че лично аз го възприемам за проблем,но това е отделен въпрос,вече си изказах мнението,че държа на свободата и нямам технически проблеми.И ако този форум вземе да копира и имитира друг/и независимо в какво отношение ,то с нищо няма да се различава и ще си загуби оригиналността.Пък и както видях за недоволните си има решение .Тука сме докато ни е приятно и интересно ...  ;)*

Lillie

 • ******
 • 30532
Re:Аватарите
« Отговор #30 -: Май 30, 2009, 11:42:46 am »
Абе, колеги, аз говорех за естетика, а не за компютърни характеристики - размер на монитора, мощност и т.н. Нито пък за "съобразяване" с останалите потребители. То е ясно, че всекиму не можеш, а и не е нужно да угодиш.
Там е въпросът, че и разбирането за естетичност при всеки е различно. Но в крайна сметка админът е в правото си да реши този въпрос по своя преценка.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

 • ***
 • 2068
Re:Аватарите
« Отговор #31 -: Май 30, 2009, 11:46:12 am »
Също така и да се въведе някакъв максимален размер на картини за арт галерията ,че в тия "чаршафи" нищо естетическо не откривам .

Съгласна.
Задръстват темата и я правят много "тежка", а пък и е трудно за разглеждане. И вместо да създават усещане за хармония и естетика, изморяват и натоварват окото.
Не ми се обиждайте де, досега тактично си мълчах месеци наред. Всеки има различни вкусове, предпочитам финес пред кича.  :)

Ясно си го написала в този пост, при това си съгласна с ДОК, аз написах в предния си пост, че размера не е критерий за естетика, а това е много субективно, както всички знаем и няма смисъл дори да се споменава.

Админа може единствено да сложи ограничения за размера, и това пак няма да направи по-добър естетическия вид на Арт галерията, защото някои картини изглеждат по-добре в оригиналния си размер или ако е по-голям, усещането е за вглъбяване в картина, за навлизане в една друга виртуалност, но на естет и художник като теб Лили, не мисля,че е необходимо да го казвам.
« Последна редакция: Май 30, 2009, 11:50:13 am от Инти »

*

Lillie

 • ******
 • 30532
Re:Аватарите
« Отговор #32 -: Май 30, 2009, 11:52:57 am »
Не харесвам кича, Инти, а границата между оригиналност и явен кич понякога е много тънка. Особено по тези георгафски ширини. Нищо лично, това са само мои наблюдения.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

 • ***
 • 2068
Re:Аватарите
« Отговор #33 -: Май 30, 2009, 12:07:02 pm »
Lilie, знам,че не харесваш кича, но ти така се изрази, че ако се постват по-малки снимки, ще е налице хармония и еститика в арт галерията, с което не съм съгласна.

*

Asol

 • ***
 • 4140
Re:Аватарите
« Отговор #34 -: Май 30, 2009, 12:11:48 pm »
 :blink:
« Последна редакция: Април 03, 2011, 08:48:29 pm от Asol »

*

veshti4ka

Re:Аватарите
« Отговор #35 -: Май 30, 2009, 12:18:54 pm »
вижте кво сега: напоследък в този форум, който е с езотерична насоченост /колкото и да не им се иска на някои/, забелязвам нулева толерантност към различията. това несъгласие с чуждото мнение и веднага нападение върху по-различно мислещите хора - било с обиди, било с агресия и др., е недопустимо във форум, в който се предполага, че хората са с малко по-високо ниво.

идея си нямам дали е от онези търкалета горе, или просто нещата почиват на лично ниво, но това е вече грозно и неприемливо. в крайна сметка не виждам никакъв проблем да има и по-големи аватари, както и подписи. всеки човек е различен, както са различни и планетите, и растенията, и животните и това не би трябвало да бъде проблем за никого!!!!

абе ние да не сме биороботи извадени от един и същи калъп бе хора! що не се осъзнаете и да започнете да приемате различията най-накрая!

Синухе и Инти - зад Вас съм!!!

*

Синухе

 • ***
 • 4978
 • Chance favors the prepared mind
Re:Аватарите
« Отговор #36 -: Май 30, 2009, 12:27:59 pm »

абе ние да не сме биороботи извадени от един и същи калъп бе хора!


Унифицирането е метод за контрол,къде по-лесно е да има щъкащи хора "биороботи" (то не че не е фраш с такива), на които им е зададен програма на мислене,ако им кажеш това е позволено ,а това-не-те ще си го възприемат без да се замислят и няма и да мислят за това какви права имат и че могат да създават и изменят реалността,а не да повтарят и имитират тази на други преди тях  ::)

Абе аз не случайно казах колко е смешна картинката , все едно някой в обществото да ми казва как да се обличам или  какъв да е цвета или дължината на косата ми  ;D , а този форум нали уж е обществен  8)

*

Lillie

 • ******
 • 30532
Re:Аватарите
« Отговор #37 -: Май 30, 2009, 01:03:51 pm »
вижте кво сега: напоследък в този форум, който е с езотерична насоченост /колкото и да не им се иска на някои/, забелязвам нулева толерантност към различията.

Форумът е с астрологическа насоченост, доколкото Астрологията е част от езотериката. Визирам секцията на форума, в която се пише най-активно, а тя е "Астрология". Има и други секции - Мистика, Сънища, Алтернативна медицина, Полезни връзки, в които всеки е добре дошъл да пише по съответната тематика. Хубаво би било да се направи и секция за Нумерология, ако все още няма такава, за да не превръщаме астрологичната секция в балкански миш-маш. За езотерика и окултизъм е предвидена съответната секция - Мистика.
Напоследък забелязвам, че в повечето астрологични теми не остава почти никакво място за астрологията. Аз лично също съм привърженик на идеите, които ти активно изразяваш, но напоследък все по-малко астрологични теми има, в които на зададен въпрос се отговаря астрологически. Първото впечатление на човек, който случайно влезе в астрологичната секция на форума, е "по дяволите, къде е отишла Астрологията от този форум!?". Разбира се, можеш да го отречеш, защото ти самата не си астролог и не се занимаваш активно с консултации. Оценявам обаче това, че винаги се включваш в темите, опитвайки се да помогнеш на питащия, независимо от това, че не предлагаш търсената от него астрологична консултация. Доколкото изобщо може да се говори за консултации в публичен форум, за това все пак има професионални астролози с опит и адекватна подготовка в съответната сфера.

В  заключение ще кажа, че според Ведите свещените науки (учения) се разделят на две основни групи - науки от висшия порядък и науки от нисшия порядък.

Науки от нисшия порядък са:
- Астрология
- Аюрведа
- Йога
Тук причислявам и всички останали техни посестрими като нумерология и др.

Към науките от висшия порядък принадлежи една-единствена - Учението за Дхарма. Дхарма според ведиците е духовен път, това е дългът на всяка духовна същност да изпълни мисията си на този свят. Това е целта на всяко живо същество - да следва избрания от духа ("атман") път.

Имаше един цитат от Бхагавадгита (трета глава):

17
Но който намира в атмана радост
и велико удоволствие,
той — независимият от действията — 
свобода получава наистина.

18
Той е над делата несвършени
и над делата, които се вършат,   
той няма нужда от ничия помощ — 
от съществата в света не зависи:

19
Затова непривързан и с радост   
следвай закона на вечното действие-
с чисто действие непривързаният   
ще достигне върховния атман.   


35
Върви по пътя на своята дхарма,     
дори и чуждата да е по-бляскава.
В личната дхарма смъртта е свята
В чуждата дхарма тя е ужасна. 


Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Re:Аватарите
« Отговор #38 -: Май 30, 2009, 01:11:34 pm »
Искам да споделя ,че в домашни условия монитора ми е с размер на телевизор ,скоростта ми е висока ,плащам близо по 100 кинта за цифрова и интернет .
И въпреки това съм на мнение ,че трябва да има ограничение в размерите на картинките ,защото света не се върти само около моите възможности .
Бачкам по 12-13 часа на ден и въпреки това ползвам качването в албум и оразмеряването ,защото има достатъчно сайтове за тапети и ако имам желание влизам да гледам там.
Ето тук задоволявам потртебностите си от големи картинки  
http://thewallpapers.eu/
Подкрепям Лили ,защото в случая не става въпрос да напълним арт галерията със снимки на пейзажи и да кажем ,че са дзен .
Моето виждане за галерията е било да обсъдим даден автор било на фотография или изобразително изкуство .

*

Инти

 • ***
 • 2068
Re:Аватарите
« Отговор #39 -: Май 30, 2009, 01:25:52 pm »
Инти, просто отчетох подобна възможност. Пък който иска гледа, който му идва "тежка" страницата не отваря темата и това е.  Все пак целта на форума е астрологията, не картинките. Всеки харесва различни неща и нормално е да вижда нещата по различен начин. На мен лично по ми харесват по-стилните и не толкова натрапващи се неща. :)


Целта на форума е астрологична обмяна на информация, но факта е налице, че има разнообразие от теми извън обсега на астрологията, и  изведнъж след толкова време, аз поне пиша в сайта от 2007, и сега за пръв път чувам, че на някои не им допадат картинките в арт галерията, при условие, че и те самите са поставали големи картинки.

Хубаво е да има разнообразие от теми, ако определен читател търси определена информация, да се насочва към определената тема, има си заглавия към всяка една, а това че в моя пост, ще се види и подписа ми , вече казахме че има решение на проблема.

На мен ми прилича на претендиране за свобода на словото и после да ти цензурират мнението, просто правя аналогия.