Здравей Гост

Звезден Код (Номерология)

 • 45 Отговора
 • 13779 Прегледи
*

Синухе

 • ***
 • 4978
 • Chance favors the prepared mind
Звезден Код (Номерология)
« -: Август 02, 2008, 11:52:07 am »
Единица - Лидер
Вие сте първопроходец, водач и командир. По природа сте позитивна личност и притежавате силна индивидуалност. В живота ви е запазено мястото на лидер в изкуството. Вие сте оригинална и съзидателна личност, притежавате и известна агресивност необходима ви, за да осъществите идеите си. Амбицията е едно от най-важните неща в живота ви и ви мотивира с всички сили да се борите за успеха, към който се стремите. Надарени сте със способността да управлявате и организации - както големи системи така и семейството. Упоритостта и волята са средства на вашата амбиция и вие умело ги използвате. Същевременно проявявате и отрицателни черти в моменти на недомислие. За вас е лудост да осъществявате идеите си дипломатично и желаете да ги достигнете със силата на волята, налагайки ги на околните. Склонни сте да критикувате  и да осъждате другите, но не им позволявате и те да посочват ваши слабости и пропуски. По природа сте чувствителни, макар че се опитвате да го прикривате. Изживявате силни чувства, имате склонност към поезия и музика, мислите повече със сърцето, отколкото с главата си. Бъдете предпазливи. Никога не налагайте своите мисли и идеи на другите, защото може да страдате заради това. Ако искате близките да ви уважават, тогава и вие трябва да ги почитате. Истинската любов не си поставя крайни цели. Богат е този, който дава, а не който взима.

Двойка - Помощник
Това, което желаете, можете да постигнете и без фанфари, защото тактичността и дипломатичността са 2 много важни черти на вашата личност. Тон в живота ви дава думата "сътрудничество". Ще достигнете до по-голям успех, ако помагате на другите да осъществяват своите замисли, отколкото, ако другите ви помагат. Притежавате дадена ви от природата грациозност и способност да разбирате другите. Тези 2 характеристики ви поставят високо в очите на околните. Живеете за любов и от любов. Темпераментни сте и леко настроени към хедонизъм. Привличат ви познанието и житейската мъдрост. 2 е числото на приятелството. Дружелюбието ви носи много неща, които другите не могат да получат колкото и да се напрягат. Ритъмът е едно от условията, за да бъдете щастливи. Вие сте извънредно чаровни и лесно се сработвате с хората. Символът на вашето число е духът, душата, космическата енергия, която притежава тялото ви. Иначе казано вашата задача е да вдъхнете живот на празните думи. Съществува някаква магическа връзка, която свързва всичко, което правите, защото като че ли запалвате огъня на живота с идеите си. Там, където другите търсят другарство и приятели и очакват помощ от тях, вие показвате една необикновена независимост и свободен дух. Това ви прави съвършени помощници и сътрудници, но и изцяло ви удовлетворява.

Тройка - Творец
Вие сте човек с особено, само ваше излъчване. Психиката, духът и душата играят голяма роля в живота ви, защото добре разбирате и лесно прониквате в същината на нещата. Не губите време за неосъществими работи, тъй като разбирате, че животът не е само игра и веселие. Това, което ви отличава от другите, е вашата пристрастност. Притежавате разнообразни таланти и трудно избирате начина и формата, чрез които да изразите това, което е у вас и което чака да излезе на бял свят. Учите бързо, защото можете да овладявате знания без да полагате големи усилия. Пишете поезия, тъй като за друг вид творчество е необходима по-голяма съзидателна енергия. Дружелюбни сте, притежавате чар и умеете да забавлявате околните. Хората ви обичат, с радост слушат приказките ви, всички ви се възхищават, особено представителите на противоположния пол. Вие сте голям ентусиаст и се занимавате с много неща. Обаче вашето, в началото много голямо въодушевление, постепенно намалява и вие се хвърляте към нещо друго. Не ви е грижа за това дали нещата са добри или лоши, защото ги възприеманет такива каквито са. Желаете да действате по свой си начин и да задоволявате своите желания. В състояние сте бързо и в момента, в който това се изисква, да реагирате с шега и така ефикасно да пресечете нечия критика. Любовта ви е необходима и насъщна потребност. Докато не откриете някого с когото бихте могли да споделите чувствата си, вие сте нещастни.

Четворка - Строител
Вашето число символизира квадрат, а това означава праведност и еднаквост. Намирате се в центъра, ограничен от всички страни и не можете да излезете. Единственият свободен път за вас е пътят нагоре. Квадратът е практичната страна на живота и основата, върху която се гради всичко останало. Можете да погледнете на това като на изграждане на темелите на всичко останало, на едно по-хубаво бъдеще. Животът за вас е безкрайна работа. Надарени сте с търпение и желание да бъдете практични. Ментодичността и логиката са за вас по-скоро оръдие на ума. Готови сте да се отдадете, макар да не го показвате. Понякога е по-умно да да избягвате някои неща, отколкото да вървите право към тях. Ако спрете да противопоставяте идеите си на другите, може да облекчите своя напредък. Проявявате се най-добре чрез своята организираност. Вие сте в състояние тайно да визуализирате всяка идея. За вас не може никога да се каже, че бягате от отговорност и задължения и точно в това и силата ви.

Петица - Писател
По природа сте жизнени, изпълнени с дух, въодушевление и енергия. За вас животът е смела авантюра, в която влизате с голям замах, защото постоянните преобразования в съвършената подредба са израз на склонността ви към промяна и разнообразие. Вие живеете в детайлите. Желаете да се окажете на място, където се случва нещо важно и интересно. От самото раждане сте надарени със свобода, но вие постоянно се стремите към все по-високите и сфери, към вътрешната свобода. Бързо и лесно се влюбвате. Без любов нищо в този живот няма смисъл за вас. Стремежът ви към щастие е съпроводен с ведър хумор, духовитост и удовлетвореност. Много сте одухотворени и сте вещ оратор. Можете да имате успех в професиите, в които се изисква кристален глас, богат речник и ораторско изкуство. Може да заблестите в света на забавленията и книжовността като искряща звезда само ако успеете в истинските неща, които да поставите в нужния миг на принадлежащото им място. Не се притеснявайте, че в някои моменти ви противоречат, защото това е отличителната черта на всички интелектуалци, на хората с истински дух. Ако водите здравословен начин на живот, може да доживеете до дълбока старост. Слава и успех ви очакват след тридесетата ви година.

Шестица - Учител
Имате възвишени идеали и голямо желание да ги достигнете. Любовта е владетелката на вашия свят и целта на живота ви е да обогатявате тази идея. Смисълът му пък виждате в това да помагате на хората. Вие сте първични, обичате истината и сте изпълнени с милосърдие и топлина. Жената тук е грациозна, чаровна и одухотворена с музикални наклонности. Мъжът пък е духовен водач, роден творец. И двамата се задоволяват с малко, с ежедневните неща и ако се стремят към нещо, то е от най-висше естетическо и духовно естество. Вие сте чувствителни и раними, обиждат ви всички баналности и грубости, не сте себични и се жертвате за близките си. Точно в това е и силата ви. Ако издържите, ще разрешите всичките си проблеми в живота до 35 си година. Грижете се за себе си, защото здравето ви е крехко. Не натоварвайте твърде много сърцето - то е най-чувствителния ви орган. Ако ходите редовно пеша и се занимавате с плуване, ви очакват приятни старини без особено големи неприятности.

Седмица - Мислител
Мисловна и аналитична натура сте. Непрекъснато се опитвате да откриете дълбокия смисъл на нещата. Не се задоволявате с повърхностните работи. Медитирането и анализирането може да ви доведат до някои древни и нови истини, особено ако в тези си занимания се придържате към мистичната и окултна линия. Задачата на вашия живот е да се занимавате с лечителство. Ще лекувате себе си и околните с енергия. Близки са ви религиозните и мистични системи и философии. Вашата отнесеност ви отдалечава непрекъснато от околния свят, но не се притеснявайте от това. Вслушвайте се само в собствения си глас, защото сте на прав път - да опознаете себе си и другите. Ще си изпатите заради любовта, но няма истински чувства без страдание и болка. Ако за спътник в живота си намерите личност от вашия знак, между вас ще се изгради прекрасна хармония, на която мнозина ще завидят.

Осмица - Колекционер
Вие сте енергични, притежавате ярко изразени организационни способности и непрекъснато се стремите към нови знания. Рационални и практични сте. Ще достигнете високо в света на бизнеса само ако проявавате тактичност в отношенията с хората. Имате склонност към природните науки, особено към химията и физиката. Ще успеете и в политиката, ако правилно носичите своята енергия. Пазете черния си дроб и бъбреците, откажете се от работа през нощта и дългото седене.

Девятка - Метафизик
Най-пламенните желания и най-възвишените идеали са вашето космическо наследство. Интересите ви в живота са свързани с опознаването на човешката душа, окултизмът и големите мистерии. Винаги сте готови да бъдете в помощ на другите, защото наистина смятате, че най-голямото богатство е това, което човек прави за другите. За вас богатството е даването, а не взимането. В края на 30-та си година ще преживеете просветление и ще станете едни от големите привърженици на тайно учение. Тайната ви цел е съвършенството, привличат ви божествените и окултните умения. Не желаете да говорите много - мълчаливи сте по природа, но като кажете нещо, то е истински бисер. Любовта за вас е най-святото нещо на света. Тя ще ви помогне да изпълните всичко замислено. Любимият е най-добрата опора в живота за вас. Предстои ви дълъг и ползотворен живот. Делата ви ще живеят и дълго след вашата смърт. Ще имате примерен и верен спътник в живота.

Звездния Код се извлича от редуцирания сбор на цялата рожденна дата.

*

Helo

Re:Звезден Код (Номерология)
« Отговор #1 -: Септември 03, 2009, 11:41:41 pm »
Тук намерих програма, която изчислява вашите числа:

http://www.numberquest.com/knowledge_free_numerology_calculator_natal.php*

Helo

Re:Звезден Код (Номерология)
« Отговор #2 -: Септември 03, 2009, 11:44:35 pm »
Цитат
Осмица - Колекционер
Вие сте енергични, притежавате ярко изразени организационни способности и непрекъснато се стремите към нови знания. Рационални и практични сте. Ще достигнете високо в света на бизнеса само ако проявавате тактичност в отношенията с хората. Имате склонност към природните науки, особено към химията и физиката. Ще успеете и в политиката, ако правилно носичите своята енергия. Пазете черния си дроб и бъбреците, откажете се от работа през нощта и дългото седене.

Моето число на живота е 8, ама нито имам наклонности към физиката и химията, нито засега към бизнеса или политиката.


В сайта, който дадох за числото 8 като съдбата на живота пише това:

You will be given many opportunities in life to learn how to wisely use power, authority and money. Whether you're the head of a great corporation a great family or a great team, your discipline, persistence, courage and strength is sure to bring you success. You have a philanthropic nature and you will learn in life that true power is in sharing this success. Sports is an area requiring the kind of strength, determination and endurance that an 8 destiny gives you, as is the business world.


*

Синухе

 • ***
 • 4978
 • Chance favors the prepared mind
Re:Звезден Код (Номерология)
« Отговор #3 -: Септември 04, 2009, 12:04:09 am »
Не е и задължително.Научи се сама да тълкуваш числата,Хело  ;)

Примерно:

8 е и число на времето (Сатурн)- ти имаш афинитет към митологията т.е. към миналото,към историята-да изкарваш там закопаните ценности.Това което е отвъд времето по стойност и смисъл  ;) И все пак път на живот 8 иска да се работи и чрез тази работа човек да се чувства полезен ,да усеща че изпълнява някакъв дълг към себе си или другите (в тяхна помощ).

*

Mari

 • *
 • 494
Re:Звезден Код (Номерология)
« Отговор #4 -: Септември 04, 2009, 07:12:15 am »
Моето число е 1.
Мисля, че повечето неща са вярни. Харесвам хубавите картини, а хубавата музика направо ме лекува.   Да позитивна личност съм, но не съм командир.

*

Aniri

 • *
 • 256
 • Where the land meets the sea
Re:Звезден Код (Номерология)
« Отговор #5 -: Септември 04, 2009, 03:58:17 pm »
А 11? :)
При все, че 2 отразява приблизително добре нещата. Особено: "Живеете за любов и от любов." - какво му трябва повече на човек  :)
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

Helo

Re:Звезден Код (Номерология)
« Отговор #6 -: Септември 04, 2009, 04:16:36 pm »

Тук намерих числата, съответстващи на планетите, но Плутон си няма число. Що така?

http://www.astrodivine.com/planetcorrespondingnumber.htm

*

mamma_mia

Re:Звезден Код (Номерология)
« Отговор #7 -: Септември 04, 2009, 08:13:28 pm »
Вярвам в номерологията.
Моето число на живота е 5.
Също много показателни за мен са и личните години.
Когато навлязох в 1ца,започна поредица от чудесни години за мен.Но 1цата положи началото.
Тази година съм в 6ца :)

Re:Звезден Код (Номерология)
« Отговор #8 -: Август 08, 2010, 11:36:34 pm »
Моето число на живота е 5 и тълкуването си е доста вярно поне за мен.
Цитат
Петица - Писател
По природа сте жизнени, изпълнени с дух, въодушевление и енергия. За вас животът е смела авантюра, в която влизате с голям замах, защото постоянните преобразования в съвършената подредба са израз на склонността ви към промяна и разнообразие. Вие живеете в детайлите. Желаете да се окажете на място, където се случва нещо важно и интересно. От самото раждане сте надарени със свобода, но вие постоянно се стремите към все по-високите и сфери, към вътрешната свобода. Бързо и лесно се влюбвате. Без любов нищо в този живот няма смисъл за вас. Стремежът ви към щастие е съпроводен с ведър хумор, духовитост и удовлетвореност. Много сте одухотворени и сте вещ оратор. Можете да имате успех в професиите, в които се изисква кристален глас, богат речник и ораторско изкуство. Може да заблестите в света на забавленията и книжовността като искряща звезда само ако успеете в истинските неща, които да поставите в нужния миг на принадлежащото им място. Не се притеснявайте, че в някои моменти ви противоречат, защото това е отличителната черта на всички интелектуалци, на хората с истински дух. Ако водите здравословен начин на живот, може да доживеете до дълбока старост. Слава и успех ви очакват след тридесетата ви година.

Иначе тази година ми е също 5-тица  :blink:

Re:Звезден Код (Номерология)
« Отговор #9 -: Август 09, 2010, 09:33:43 pm »
Пробвайте квадрата на Питагор. Може да ви се стори забавно.
http://www.astrocentr.ru/index.php?przd=pif
А тук http://www.religia.hit.bg/pitagorsys.htm е даден методът на изчисление.
« Последна редакция: Август 09, 2010, 09:44:04 pm от Mirabella »

*

kabala

 • **
 • 1291
  • страницата на Кабала
Re:Звезден Код (Номерология)
« Отговор #10 -: Август 14, 2010, 11:33:45 am »
Като задължително се правят поне три квадрата, в зависимост от развитието на личността, заложбите, агресивното състояния на индивида, както и тогава, когато е спокоен.
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

Re:Звезден Код (Номерология)
« Отговор #11 -: Август 14, 2010, 12:00:44 pm »
В каква последователност се броят квадратчетата - вертикално или хоризонтално?
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kabala

 • **
 • 1291
  • страницата на Кабала
Re:Звезден Код (Номерология)
« Отговор #12 -: Август 14, 2010, 12:03:27 pm »
хоризонталните и верикалните линии, както и диагоналите са също част от тълкуването в този квадрат. ;D
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Марая

 • ******
 • 28282
 • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Звезден Код (Номерология)
« Отговор #13 -: Август 14, 2010, 01:42:06 pm »
Пробвайте квадрата на Питагор. Може да ви се стори забавно.
http://www.astrocentr.ru/index.php?przd=pif
А тук http://www.religia.hit.bg/pitagorsys.htm е даден методът на изчисление.

Интересно , аз имам други спомени.... мисля , че рожденната дата се налага в квадратите на Питагор, без да бъде редуцирана по никакъв начин. Възмоцно е и да бъркам ,щото с нумерология съм се занимавала преди 30 г. :blink: :-[

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kabala

 • **
 • 1291
  • страницата на Кабала
Re:Звезден Код (Номерология)
« Отговор #14 -: Август 15, 2010, 10:53:23 am »
Има начин на редуциране и забелязах, че в единият от сайтовете се споменава, че нулата не се взема предвид...е, аз я вземам, защото тя е много важна
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Инти

 • ***
 • 2068
Re:Звезден Код (Номерология)
« Отговор #15 -: Август 15, 2010, 12:06:12 pm »
Има начин на редуциране и забелязах, че в единият от сайтовете се споменава, че нулата не се взема предвид...е, аз я вземам, защото тя е много важна

В питагоровия  квадрат наистина не се използва нулата, ти как я интерпретираш в нумерологичния хороскоп ?

*

kabala

 • **
 • 1291
  • страницата на Кабала
Re:Звезден Код (Номерология)
« Отговор #16 -: Август 15, 2010, 01:19:04 pm »
Като засилване на определени качества, особено, ако са повечко. Инти, Интиииии....всичко искаш да знаеш, бе душко-)))).... ;D :P :P :P
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

Re:Звезден Код (Номерология)
« Отговор #17 -: Август 15, 2010, 01:34:49 pm »
Като засилване на определени качества, особено, ако са повечко.

То и в действителността е така. След първото число, но различно от 0, колкото повече нули, толкова по-добре  :P. И по възможност - никакви запетайки  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Инти

 • ***
 • 2068
Re:Звезден Код (Номерология)
« Отговор #18 -: Август 15, 2010, 11:50:50 pm »
Като засилване на определени качества, особено, ако са повечко. Инти, Интиииии....всичко искаш да знаеш, бе душко-)))).... ;D :P :P :P

Ти пък си голяма скръндза :P, пишеш точно две изречения, и никакви конкретни обяснения ;). Ако ти е по-лесно прати ми записките си, да си копирам, ама само тези които са творчески и са ти авторски.

Иначе източници по нумерология имам достатъчно засега.

Нулата е под вибрацията на Плутон, а 10ката я дават под влиянието на Прозерпина, съпругата на Хадес.
« Последна редакция: Август 16, 2010, 12:05:52 am от Инти »

*

kabala

 • **
 • 1291
  • страницата на Кабала
Re:Звезден Код (Номерология)
« Отговор #19 -: Август 16, 2010, 09:10:52 am »
Не съм съгласна с това. Нулата, реално е идентична с 9, нали така? Щото 9 е началото и края , кръгът и нулата е това... И как ще тълкуваш само нулата без да сложиш отпред цифра?! Туй ще да го е измислил някой голям мозък??? 10 е Плутон, но не винаги. Всичко зависи от числата, които образуват 10-ката...
Научих се да бъда скрънза и то не за друго, а защото, ако забелязваш, много от учебниците дават погрешна информация. Преди години мислех, че е случайно, а ся съм убедена, че е нарочно... Ако човек мисли и иска да научи нещо и ако е готов- ще му го дадат-))), нъл тъй-))))...
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека