Здравей Гост

Геноцидът наречен Аспартам

  • 0 Отговора
  • 5791 Прегледи
*

Синухе

  • ***
  • 4978
  • Chance favors the prepared mind
Геноцидът наречен Аспартам
« -: Април 29, 2008, 11:50:07 am »
Геноцидът наречен Аспартам

 http://www.superbilki.info/

Голям процент от хората, страдащи от хронично главоболие, преумора, световъртеж, депресия и страхово безпокойство смятат, че това са преходни състояния, причинени от ежедневния стрес. Те нямат представа, че в основата на техните проблеми може да стои приемането на различни храни или напитки, съдържащи вредни за здравето компоненти. Обезкуражителни са изводите, направени от редица учени, след продължителни изследвания върху опитни мишки, на които са давани всекидневно определени количества аспартам. За няколко месеца те получили сериозно натравяне и развили множество патологични симптоми и злокачествени тумори. След прекратяване приема на съдържащите аспартам продукти, тяхното състояние рязко се подобрило. Наскоро Националната американска асоциация на производителите на безалкохолни напитки се обяви против употребата на аспартам.

Основните обвинения срещу фирмата производител на химическия подсладител са, че тя не предупреждава какво ще се случи с продукта, след като се употреби при повече от 30 градуса (температурата на човешкото тяло е около 36 градуса). Върху опаковките на безалкохолните напитки се изписва: “Да не се излага на пряка слънчева светлина!”. Но какво следва ако това се случи, потребителят дори не подозира. До 1981 година Американската комисия за контрол на храните и лекарствата ( FDA ) , многократно забранява използването на аспартама като хранителна добавка, заради доказаното му гърчово и мозъчно-туморно действие. След идването на власт, президентът Роналд Рейгън назначава д-р Артур Хайес за прадседател на въпросната комисия, който се противопоставя на останалите и членове и разрешава употребата на аспартам. 90% от многобройните проучвания на влиянието на аспартама доказват пагубното му влияние върху здравето на потребителите.

Пораженията, които той нанася, са дълготрайни и “тихи” и могат да отнемат 1, 5, 10 дори 20 години, докато се натрупат необходимите патологични проблеми и се проявят първите симптоми. Сега хиляди компании добавят химически подсладители в своите продукти – какао, кафе, чай, безалкохолни напитки и диетични храни. Те се използват дори при производството на витамини и минерали, тъй като са евтини и не оскъпяват продуктите. Това, преведено в долари, са милиони, управлявани от високи постове във властта. Срещу служителите, които се опитват да вършат съвестно своята работа, застават бизнесмени, политици, учени и журналисти, получаващи добри пари за своето мълчание. Най-добре проучените промени, свързани с метаноловото натравяне (най-опасната съставка на аспартама), са зрителните. Знае се, че формалдехидът е канцероген, който може да увреди ретината и да предисвика вътреутробни дефекти.

Хората са особено чувствителни към тази отрова, тъй като при тях липсват два от ензимите, които имат животните. По тази причина опитите, провеждани върху животни, не са достатъчно илюстртивни, опасността при хората е по-голяма. Действието на аспартама се усилва, ако храните и напитките, в които е използван като подсладител, се приемат на гладен стомах, както и ако са били съхранявани при високи температури и под пряка слънчева светлина. Компонентите му проникват директно в мозъка и предизвикват главоболие, загуба на съзнание, умствена обърканост и гърчове. По тази причина на пилотите и капитаните на кораби е забранена употребата на всякакви продукти, съдържащи химически подсладители.

Независимо от множеството изследвания, доказващи невро-токсичното действие на подсладителите, Международната здравна асоциация не е забранила на бременните и кърмещи жени да ги употребяват. По време на бременността в плацентата се натрупват фенилаланин и аспартам от четири ди шест пъти повече от нормалното. Вследствие на това децата, които се раждат, са четири пъти по-сензитивни към тази отрова, отколкото възрастните и са предразположени към затлъстяване. Острото и бързо отделяне на инсулин, което се получава при консумация на подсладители, изтегля глюкозата от кръвта и я превръща в мазнини. Това води до глад за сладки храни и до увеличаване на теглото. Според Американския национален институт на рака, след въвеждането на химическите подсладители в масовото производство през 1984 година, има 10% увеличение на злокачествените тумори на мозъка. Понякога пренасищането с аспартам може да имитира множество автоимунни заболявания като мултиплена склероза, паркинсонова и алцхаймерова болест.

След прекратяване приема на тази добавка, състоянието на пациентите рязко се подобрява. Многобройните потребители на най-рекламираните безалкохолни напитки, дъвки, пържени тестени изделия, диетични и диабетични продукти, проявили странни патологични симптоми, не могат да бъдат диагностицирани, тъй като нямат функционални изменения. Въпрос на време и на информация е да бъде установена истинската причина за техните страдания. Прикриването на истината е удобна за много производители и търговци. Болните хора купуват и повече лекарства, което затваря порочния цикъл и носи огромни печалби на фирмите – гиганти, владеещи пазара. Опасността от появата на силен конкурент на пазара кара висшите държавни служители, свързани с тази порочна верига, да прибягват до непочтени мерки, за да защитят интересите си.

Ето защо през 1991 година FDA забрани вноса на използваната от векове като подсладител в Япония билка STEVIA , която е 200-300 пъти по-сладка от захарта и я обяви за опасна. Нещо повече, всички книги, в които се описват качествата на билката, бяха конфискувани и унищожени, включително и сборниците с готварски рецепти, а производството й беше забранено.

ФАКТ – Аспартамът е синтетичен подсладител, 200 пъти по-сладък от захарта. Състои се от аминокиселините аспартат и фенилаланин в комбинация с алкохола метанол. Абсорбацията му става в тънките черва, под въздействието на ензима хомотрипсин, а свободният метанол се отделя от аспартама при температура 30 градуса и се превръща във формалдехид (смъртоносен невротоксин). Смята се, че това е комулативна (натрупваща се) отрова, поради слабото ниво на изхвърляне от организма. Безвредният дневен лимит е 7,8 мг., а в един литър подсладена безалкохолна напитка се съдържа около 560 мг. метанол, което е 32 пъти повече от препоръчителната доза. Аспартамът влиза в състава на повече от 5000 диетични продукта. В това число влизат повечето безалкохолни напитки с представка “лайт”, някои видове боза, популярните дъвки “Орбит”, шоколади, конфитюри, бисквити, снаксове и др.

ФАКТ – Компанията, притежаваща патента за производство на подсладителите, известни с различни имена: NutraSweet , Equal , Spoonful , аспартам или Е 951 е създадена в края на 70-те години на миналия век. През 1985 година тя за първи път продава своя патент и на други фирми. Настоящият съветник на американския президент Буш по въпросите на сигурността Доналд Ръмсвелд е работил в продължение на осем години като изпълнителен директор на компанията и дори е награждаван за постигнати успехи.

ФАКТ – По време на операцията “Пустинна буря” много от американските войници развиха всички симптоми на така наречената “аспартамова болест”. Много от тях се втрнаха с оплаквания, твърде подобни на тези, получени след отравяне с химическата отрова формалдехид. Свободният метанол в напитките е основната причина в патогенезата на тези пациенти. Проявените оплаквания са десетки: страхово безпокойство, астма, хипо- и хиперкликемия, тумори в мозъка, парене при уриниране, депресия, хронична умора, световъртеж, главоболие, хипертония, затлъстяване и др. Независимо от негативния резултат от теста, аспартамът не беше забранен за употреба и за пореден път беше прикрит.

СПОДЕЛЕНО – Ето какво споделя един от засегнатите от аспартама пациенти: “Пиех по две бутилки диетична кола на ден в продължение на осем години. Постепенно общото ми състояние се влоши. Стигнах до момента, в който не си спомнях домашния си адрес и номера на телефона, когато трябваше да го дам на свои приятели. Загубих работата си, само защото забравих името на прекия си началник. Имах съмнение, че това се дължи на добавките и подсладителите в диетичната кола, в дъвките без захар и в някои други продукти, които редовно употребявах. Реших да не ги комсумирам и само три дни по-късно мъглата започна да се прояснява. След три месеца паметта ми започна да се възвръща, а тревожността и безпокойството ми изчезнаха. Сега някой по-лесно би ме накарал да пия антифриз, отколкото диетична кола.”