Здравей Гост

Откриха уязвимо място на вируса на СПИН

  • 2 Отговора
  • 2385 Прегледи
*

Инти

  • ***
  • 2068
Предварителните тестове показали, че след използването на специални антитела, абзими, вируса престава да бъде опасен
 
Учени от Тексаския университет (University of Texas Medical School at Houston) по всяка вероятност са открили “ахилесовата пета” на вируса на СПИН. Ако това откритие се потвърди, то има реална възможност да бъде създадено лекарство за неизличимата в момента чума на ХХ век.

Изследванията на учените показали, че във вируса на СПИН има белтък, известен като gp120. Този белтък играе ключова роля за действието на вируса – с негова помощ той се прикрепя към клетките на организма, което по-късно довежда да заболяване от СПИН. В нормална ситуация организма е способен да изработва антитела, които унищожават вирусите, предизвикващи болест.

При СПИН този вариант не работи понеже вирусът постояно мутира. Именно тези мутации са причина да не може да бъде създадена ваксина срещу СПИН. Една част от вируса обаче не се променя никога, това е точно gp120. Авторите на изследването достигнали до извода, че ако се нанесе удар по gp120, то вируса ще загуби сила и няма да може да предизивка СПИН.

В момента в лабораториите на Тексаския университет изпробват действието на особени антитела абзими (abzymes), който трябва агресивно да атакуват gp120. Предварителните тестове показват, че след използването на абзимите вируса престава да бъде опасен. Сега са нужни клинични изпитания за потвърждаване на ефективността на тази методика за лечение.
 

Re: Откриха уязвимо място на вируса на СПИН
« Отговор #1 -: Юли 18, 2008, 09:21:43 pm »
Ми, що да не го открият?! Нали сами са си го създали. Аз смятам, че и за повечето ракови заболявания са открили лекарства, но къде ще им отидят контингентите от доброволци за ексеприментите...
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

Re: Откриха уязвимо място на вируса на СПИН
« Отговор #2 -: Юли 22, 2008, 07:44:49 pm »
Аз смятам, че и за повечето ракови заболявания са открили лекарства, но къде ще им отидят контингентите от доброволци за ексеприментите...

Я, колко бързо става!  ;D Днес чух по ТВ, че изработили ваксина, която има вероятност да лекува 80% от раковите заболявания. Знаех си!
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.