Astrosite.org - Форум за Астрология

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 10
 21 
 -: Май 19, 2017, 07:21:45 pm 
Започната от bonbonka - Последна публикация от bonbonka
Здравейте мили хора,

 22 
 -: Май 07, 2017, 09:52:16 pm 
Започната от aqua - Последна публикация от Марая
Марая, като заговори за Сатурн, понеже доколкото си спомням твоят Марс също като моят е в Козирог, искам да те попитам дали ти е давал някакви ограничения? Една известна астроложка ми каза, че Марс в Козирог според нея е лошо поставен, защото давал ограничения и спънки. Хората, които имат такъв Марс, имали проблеми в секса. Друго, което съм чела за проблеми в секса е Венера в съвпад с Плутон. Аз имам и двата показателя, не съм фригидна, но не съм и с високо либидо.  :-[

Нямам проблеми с Марс в никакъв план. ;D

 23 
 -: Май 07, 2017, 09:49:30 pm 
Започната от 911 - Последна публикация от Марая
:rolleyes: Какво ще кажете за тази синастрия?
Става дума за мен и партньора ми.Отношенията ни за сега са силно обещаващи.Интересува ме има ли индикации за нещо по сериозно -брак деца? Ако виждате нещо любопитно също ще ми е интересно да прочета.
ПС: неговият час е ориентировъчен ( 12 на обяд)  защото не го знае .Моят е точен.
Благодаря предварително    :wub: !!!

Огледален съвпад на слънце и луна. Отлично за брак. :blink:

 24 
 -: Април 15, 2017, 11:49:40 am 
Започната от Марая - Последна публикация от thzveta
Моля ви, кажете ми дали отново ще се събера с момчето -той е зодия скорпион..Разделихме се януари...но много искам отново да го видя ....

 25 
 -: Април 05, 2017, 04:28:34 pm 
Започната от osman_pazvantoglu - Последна публикация от osman_pazvantoglu
 ;D  Аз мисля ,че  знам.Още  от много малък едно  име  ми се върти в главата.Това  е  Осман Пазвантоглу,бях 3-4 годишен,когато за  пръв път  започнах да си спомням. Живял  СЪМ по  онова  време мисля,за това и ника ми е такъв.
Винаги съм бил стратег.Разбрах го  играейки стратегически  игри  онлайн,знаех как да се  преструвам на слаб,а в същото време да съм адски  силен,кой да  ми  е съюзник и кой не,как да спечелвам хора.Винаги съм побеждавал,когато и с който да съм играл,каквото и да съм играл,без да съм прекарвал много време пред  компютъра.Просто  съм  адски добър  стратег  и дипломат.Имал съм сънища,как съм някакъв облечен в странни военни дрехи човек  ,минавам през някакви села и всички ме поздравяват,знам че всички са ми приятели.Мисля ,че съм  живял в онези смутни времена  на  кърджалии и  анархия.Не съм бил Пазвантоглу,просто съм  съществувал по онова време.
Та в темата ви питам,има ли хора  ,който подобно на мен на базата на сънища,дори спомени ,знаят нещо повече за предишния си живот или поне смятат така.
Поздрави!

 26 
 -: Април 02, 2017, 06:44:22 pm 
Започната от 911 - Последна публикация от 911
 :rolleyes: Какво ще кажете за тази синастрия?
Става дума за мен и партньора ми.Отношенията ни за сега са силно обещаващи.Интересува ме има ли индикации за нещо по сериозно -брак деца? Ако виждате нещо любопитно също ще ми е интересно да прочета.
ПС: неговият час е ориентировъчен ( 12 на обяд)  защото не го знае .Моят е точен.
Благодаря предварително    :wub: !!!

 27 
 -: Март 30, 2017, 01:43:43 pm 
Започната от mira05 - Последна публикация от Георги
Здравейте от скоро се интересувам от Астрология. И искам да ви помоля да помогнете. Към края на 2015 се случиха доста негативни промени в живота ми който продължават и до днес. За такъв дълъг период от време аспектите ли да тълкувам или преминаването на по бавните планети през домовете.
Роден съм на; 17.09.1983 11.00ч Велинград
Благодаря ви

 28 
 -: Март 16, 2017, 03:58:25 pm 
Започната от aqua - Последна публикация от Karla8
Марая, като заговори за Сатурн, понеже доколкото си спомням твоят Марс също като моят е в Козирог, искам да те попитам дали ти е давал някакви ограничения? Една известна астроложка ми каза, че Марс в Козирог според нея е лошо поставен, защото давал ограничения и спънки. Хората, които имат такъв Марс, имали проблеми в секса. Друго, което съм чела за проблеми в секса е Венера в съвпад с Плутон. Аз имам и двата показателя, не съм фригидна, но не съм и с високо либидо.  :-[

 29 
 -: Март 14, 2017, 07:29:17 pm 
Започната от Шри Ю - Последна публикация от Шри Ю
Тема 1: ПРЕДСТАВЯНЕ на Ведическата Индийска астрология (Джйотиш)
Част 4: Познание тип Паурушея и Апаурушея

Мъдреците обясняват, че съществуват само два вида познание:
Паурушея и Апаурушея

Характеристики на познанието Паурушея:

- Това е човешкото, интелектуално познание, създадено от човешките същества, и е знанието, което се преподава в нашите училища и университети.
- Има посока за развитие от долу- нагоре, от детайлите- към глобалното.
- Развива се бавно, в продължение на хилядолетия, на принципа на "опит и грешка"; измисляйки теории, които след това и се опитва да докаже, поради които тези често биват актуализирани и дори напълно променяни с за развитието на науката (до неотдавна Земята беше плоска, теорията на Дарвин вече не е толкова актуална, изведнъж се оказа че атома не е най-малката частица, и т.н.).
- Преподава се от един учител на учениците си. Учителят не може да избира своите ученици, нито те- своят учител.
- Това знание се проявява спонтанно, на различни места и на най-различни езици.
- Обучаемите не са мотивирани да учат задълбочено, и често в края на образованието си остават с чувството, че е непрактично, прекалено теоретично, и в крайна сметка, е било просто загуба на време.
 - Това знание е по-скоро насочено към приложни знания в областта на професията, и не толкова във всекидневния ни живот, нито развива начина на мислене, творчеството, човечността, морала и индивидуалностна ни.
- Неговата цел е да се произвеждат еднакви, логично мислещи и материални индивиди.
- Това са ограничени знания, защото самите човешки същества притежават ограничени сетива и ум.
- Най-напредналата ни наука е резултат от дългогодишен труд на най-напредналите ни учени, които са над 96% умствени инвалиди (самата наука официално доказва, че личностите с най-висок коефициент на интелигентност, използват максимум 4% от ума си).
- Този тип познание не съдържа Сатия, Истината, и затова много бързо става старо и ненужно. Кой чете вестник от преди една седмица, списание от преди година, или учебник по медицина, икономика или компютри от преди 20 години? Никой, защото не съдържат Вечното знание, т.е. вечната Истината.
Характеристика на познанията тип Апаурушея:

- Това е трансцендентално, висше, свещено познание, което никога не е било докоснато или модифицирано от човешки ум- това са свещените древни писания (Ведите).
- Имат посока от горе (от Господ)- надолу, към човечеството.
- Развива се от най-важното, най-глобалното- към детайлите.
- Оригиналът е предаван устно, и в последствие написан на санскрит (свещеният език на който говорят боговете), от където Ведите са преведени на всички езици.
- Предава се от подготвен духовен учител на добросъвестните си ученици, по апостолската верига на ученическата последователност (Парам-пара), от незапомнени времена. Учителят може да избере своите ученици, както и учениците могат да изпитат своя учител, преди да го приемат като такъв.
- Това е перфектното, божествено познание, което не се променя с хилядолетията.
- Изучайвайки го, човек израства и се пречиства в същото време.
- Изучаването им е прекият път за личностно израстване и себереализация.
- Това познание съдържа Сатия, Истината. На колко години са Коранът, Библията, Ведите? На хиляди и хиляди години, и остават непроменени. И така ще си останат-пресни, непроменени и живи, и ще се четат и изучават още много хиляди години, защото съдържат Сатия! Ще останат винаги пресни и актуални във вечността! И защо? Защото не са измислени от човек. Бог ги е изпратил, а Той е вечен! По тази причина и Ведическата астрология, която съществува от зората на човечеството, не само не е изчезнала до сега, а ще остане винаги актуална и жива, понеже е апендикс на Ведите, т.е. Вечното Познание.

По тази причина Ведическата духовна наука- Йога, природната медицинска наука- Аюрведа, и Ведическата Космология, като неразделни и важни части от Ведическото богатство, се считат за знания тип Апаурушея.
 
Постоянната тенденция е, през хилядолетия човешкото знание (Паурушея), да се развилие до такава висока степен, че да преоткрие и научно потвърди всички физически и духовни закони, установени от знанията тип Апауришея- вечната, и оригинална божествена наука- Ведите.
Не случайно Веди на санскрит означава „Върховно познание“...

Шри Ю
http://shri-jyotish.com/

 30 
 -: Февруари 24, 2017, 07:42:10 pm 
Започната от aqua - Последна публикация от aqua
:blink:
Според мен Луничката ми е много важна в моя хороскоп. Тя е моята Земя в картата ми. Аз съм много Вода - Риби - Слънце и Меркурий, Нептун също аспектира Слънцето ми, в комбинация с огнени Венера и Марс. Асцендентът - въздушен - Близнаци. В тази комбинация Луната в кардинален земен знак внася стабилност във всичко. Много си я харесвам такава. Силна съм, въпреки моята огромна чувствителност и темперамент. Особено в критични моменти. В такива моменти ставам желязо, скала. И учудвам всички мои близки. Това е от моята Луна в Козирог, нямам друго обяснение. А, да, и Луната ми е в хармоничен аспект със Слънцето - секстил. Това също е добре, нали?
А Венера...Тя е в Овен и е в съвпад със Сатурн в 11 дом. Овен не е силен знак за Венера, не знам. А съвпада със Сатурн може би "дисциплинира" буйния Овен. Нещо такова си мисля.

Според определени школи Луната ти не е добра. Намаляваща е в знак на Сатурн.
Венера също не е добре поставена. И тук също е акцентиран Сатурн.
Защо го казвам?!
Ами защото няма добро и лошо в картата...многократно го повтарям от 8г.

По въпроса , който основно засегна с транзитите .... :blink: на Плутон и Сатурн към Луната ти и 8-ми имам питане:
За менопауза замисляла ли си се? ;D
Това е първото , което носи Плутон - трансформация.
Сатурн определя времето.
;D Да, разбира се. Точно тогава си е нормалното й време.  :blink:

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 10