Astrosite.org - Форум

Астрология, Мистика, Съновник, Здраве => Мистика => Темата е започната от: ThunderGoddess в Ноември 25, 2011, 08:39:50 pm

Титла: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Ноември 25, 2011, 08:39:50 pm
Реших да започна тази тема, тъй като напоследък си намислих да си разнообразя малко гадателските методи и от време на време използвам смесено карти Таро и по един цитат. Може да се използва и само самият цитат. Процедурата е следната - избирате си една ваша любима книга, лично аз бих препоръчала да е хубава, дебела книга, художествена литература, с разнообразни изразни средства, без някакви илюстрации (като да кажем, така любимите ми Старогръцки митове), да няма много празни разстояния.
Взимате книгата във себе си, намисляте си въпрос, отваряте на някоя страница, без да гледате си слагате пръста на който и да е било ред, и после четете изречението, към което принадлежи думата, която пръста ви е посочил.  :rolleyes:
Хубавото на метода е, че не изисква някакви особени специфики - да рапознавате конкретни символи, както изискват Тарото, Руните, бобчетата и т.н - просто хубава книга, фантазия и добра интуиция, мисля че всеки във форума ги има.  :P

Дойде ми наум, че можем да направим това като забавна форумска игра - да кажем някой задава въпрос, друг му тегли цитат, интерпретира го, после поставя своя въпрос, но може да е и просто свободна дискусия, в която да обменим мнения, цитати и впечатления от този метод ... та давайте, вие сте.  :rolleyes:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Anabell в Ноември 25, 2011, 09:40:33 pm
Аз имам една книга на Пратчет - каталог на всичките му герои от Света на диска, и си гледам така на себе си.
 :P
Имало е страхотни попадения. Имаше една книга за един изчезнал диамант - май се казваше Лунният камък и
там единият герой постоянно си гледаше с Чичо Томовата колиба (мисля, че с тази книга) и много добре си ги
тълкуваше нещата  :P :P.

Но лично считам, че в този форум има прекалено много негативна енергия, за да участвам в такава игра публично. 
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Silence в Ноември 26, 2011, 12:12:21 pm
Да, не е като да няма минуси накацали, преди няколко години бяха малко по-малко. Но преди всичко - публичността в подобни мероприятия не ми е по вкуса. По-скоро бих поиграл на четири очи с някой по-приближен ми. Но идеята определено е симпатична.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: AH в Ноември 26, 2011, 03:22:57 pm
малко ще променя играта:)

Зададох въпрос, отворих книга на Стивън Кинг и прочетох:"Той тръгна бавно и целенасочено през яркия следобед, който като че ли беше направен целия от синьо небе, червени листа и златист въздух"

Какви асоциации поражда това у теб?:) Ако трябва с "да" или "не" да се отговори на въпроса, "да" ли е или "не"?:)
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Lillie в Ноември 26, 2011, 03:27:34 pm
Да.
И какъв е изводът? :)
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Ноември 26, 2011, 03:41:46 pm
Според мен също е да и ми говори за доста ентусиазъм или че нещото, за което питаш, се постига бавно, изисква много енергия и ентусиазъм, но накрая усилието си струва. Някак си разкрива и нови хоризонти, усещания, кара те да преоткриеш света по няккакъв начин.  :blink: Може да споделиш дали според теб това, което казвам звучи логично като отговор на това, за което си питала.  ;D
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: AH в Ноември 26, 2011, 03:45:59 pm
Според мен също е да и ми говори за доста ентусиазъм или че нещото, за което питаш, се постига бавно, изисква много енергия и ентусиазъм, но накрая усилието си струва. Някак си разкрива и нови хоризонти, усещания, кара те да преоткриеш света по няккакъв начин.  :blink: Може да споделиш дали според теб това, което казвам звучи логично като отговор на това, за което си питала.  ;D

да- но дали ще стане и дали ще си струва, ще видим в неопределено бъдеще :blink:

дай сега ти цитат :blink:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: AH в Ноември 26, 2011, 03:47:07 pm
Да.
И какъв е изводът? :)

изводът се предполага, че ще е на тоя, който интерпретира :blink:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Ноември 26, 2011, 06:54:05 pm
"Корабът изчезна от очите ни и ние нямахме представа къде отидоха те с него" - как ще се развият нещата в дадена сфера на живота, като цяло, за определен период от време.  :P
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: AH в Ноември 27, 2011, 05:49:36 am
"Корабът изчезна от очите ни и ние нямахме представа къде отидоха те с него" - как ще се развият нещата в дадена сфера на живота, като цяло, за определен период от време.  :P

Първото чувство е за неизвестност, неопределеност и  неяснота, но внушава  още куп други идеи:
-при така съществуващата ситуация, не бива да се доверяване само на едно сетиво/очите/
-корабът е материален носител с технически параметри и ограничения – духът му обаче, няма ограничения
-изчезването е невъзможно – има трансформации
-представите могат да бъдат ограничени, но и неограничени
-ние винаги сме на някакъв път

И като извод:
В тоя период от време трябва да се извърши трансформация, която да разшири способностите и представите, извеждайки ни на нов етап на развитие.


Цитат от мен, /от първата ми попаднала книга – на Шекли – Недокоснат от човешки ръце/ -  като отговор на друг мой въпрос: „ През следващите няколко часа в канцеларията царстваше тишина“
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Ноември 27, 2011, 11:32:44 am
АН, страхотен анализ. Бяхме ползвали и карти с една приятелка, тя пъке много добра в това и я питах за конкретни неща, но ми каза и това, което ти ми каза преди малко.  :-[ Супер си.

Твоя ми навява идеята за изчакване. Трябва да изчакаш някого да помисли за нещо, за да може после да потъргнат нещата. Или ти самата трябва да изчакаш и да помислиш за нещо, преди да направиш, това за което питаш. Навява ми също самота, уединение, което значи че с каквото и да е свръзано, вероятно изисква да се фокусираш навътре в себе си и там да търсиш отговора. Също донякъде има мистериозност, непредсказуемост ... ако тя се отнася към теб, мисля че за момента това трябва да е нагласата ти към света спрямо това нещо. Да не говориш на хората за ходовете си, да не им показваш какво мислиш, да ги оставиш в невидение. Ако по някакъв начин е свързано с друг човек, той явно притежава тези качества. Изводът ми е, че според мен във всички случаи изисква да си с повишено внимание към малките, труднозабележими обстоятелства. ;)
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Синухе в Ноември 27, 2011, 08:17:02 pm
:rolleyes:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Freya в Ноември 27, 2011, 11:04:37 pm
Аз вкъщи имам само специализирана литература а и нищо друго не чета по принцип. ;D
Въпроса касае отношенията ми с определен човек.

"Защитното поведение има много нива и може да се прояви в различни роли в зависимост от контекста, в който се намираме. Например във връзките защитата се проявява в прекалено много компромиси или когато правим за патньора повече, отколкото за себе си."

Книгата е относно личностно развитие.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Ноември 27, 2011, 11:33:56 pm
Ами Freya в случая мисля, че си улучила хубава специализирана литература, която върши доста добра работа. Според мен по този цитат трябва да внимаваш до колко реално отношенията си струват, усилията, които влагаш в тях. Не казвам, че не може да праоработят или нещо такова, напротив, просто трябва да внимаваш да не стане така, че да даваш много от себе си и насрещната страна да го приеме като даденост и да е нагла въпреки това.  :angry: Затова трябва да се замислиш малко повече над компромисите, които правиш в тези отношения.
Щом имаш специализирана литература, не знам ... астрологичните също вършат много хубава работа.  :blink: Такива, които са с интепретацията на положението на планетите. Сега, ако хванеш "Най-лесния начин да научим астрологията", което е принципно СТРАХОТНА поредица за начинаещи, става малко трудно, защото там нещата са по-скоро наистина технически и е като учебник.  :blink:

Синухе, явно методът работи доста добре за теб, щом ти се е паднал така изразен цитат - в смисъл че е бил и с наклонено написан в книгата, пък и като цяло е доста богато художествен. Струва ми се, че няма за какво да се притесняваш за развитието на нещата в тази област.  ;) ;) ;)
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: romantica в Ноември 27, 2011, 11:45:47 pm
Искам и аз да се включа :blink:

Нямам конкретен въпрос. Питам като цяло за новата 2012-та, каква ще е за мен.

Избрах си 2 книги: "Малкият принц" на Екзюпери, четена доста пъти и една, която си купих преди няколко месеца, но не съм започнала да я чета "Човекът и неговите символи" на Юнг.

От първата, стр.37 "Изчисти своите действащи вулкани." :o
От втората, стр.206 пръста ми посочваше 2 думи "пропускащите коне" :unsure:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Ноември 28, 2011, 12:04:03 am
Ооо romantica ти вдигна нивото на трудност.  ;D ;D Принципно трябва цяло изречние, но ще се опитам и така да тълкувам ... главната идея като гледам тези две словосъчетания "действащи вулкани" и "препускащи коне" е някакво противоречие в твоята собствена личност. Има някакви качества в теб, които се намират в сблъсък и енергиите, които ги предизвикват, не се разбират. За 2012 явно вече въпросът с тях ти идва на първи план. Имаш възможността, вместо да имаш "действащи вулкани" - т.е сподаично да изпускаш, по не особено приятен начин огромни количества енергия, да ги превърнеш тези вулкани в "препускащи коне" - Като трети фактор опитоми другите два, започне да ги координира, енергията ще се експресира по един по-полезен и адекватен начин.  :rolleyes: Изключително, според мен благоприятно положение, смисъл усилията са много, но това, което ще ти донесе определено си струва.  :P
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: romantica в Ноември 28, 2011, 12:16:00 am
Благодаря ти ThunderGoddess :blink:
Много правилно тълкуваш! Ако погледнем и числата - страниците. Първата е 37, едноцифрено дава 1, аз съм със съдбовен път 1, т.е. противоречието си ми е заложено и както казваш - изпускам на периоди. А през 2012-та ще съм с лична година 8, стр. отговаря точно. Кончетата като символ на свободата, силата, здравословната любов към себе си - все неща, които трябва да постигна...  :blink:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: tania в Ноември 28, 2011, 01:19:40 am
Реших и аз да опитам  :blink: Как ще се развият отношенията ми с ... ? Погледнах в *Алхимикът* на Пауло Коелю и ми се падна - *Изкарвам прехраната си, като предсказвам бъдещето на хората - казал той. Познавам науката на пръчиците и знам, как да ги използвам, за да проникна в онова пространство, където всичко е написано.*  :o
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Hm в Ноември 28, 2011, 04:43:43 am
Някой ще гледа ли за мен? Въпросът е общо за мен, за близкото бъдеще и какво трябва да правя.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: tania в Ноември 28, 2011, 09:58:56 am
Някой ще гледа ли за мен? Въпросът е общо за мен, за близкото бъдеще и какво трябва да правя.
Погледнах във *Върху криле от светлина* на Рона Хърман -*Мнозина от вас са работили всеотдайно дълго време, за да се приведат в хармония на тяло, ум и Дух. Сега е време да се отпуснете и да си позволите да бъдете това, което вашият Дух би искал да бъдете.*  :blink:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Ноември 28, 2011, 10:09:30 am
tania, според мен твоя цитат казва, че в случая, повече отколкото в повечето случаи, нещата зависят от бъдещи събития и отношението на вас като участници в това. Тук неизвестните, струва ми се, са доста повече от едно и като цяло работата става доста комплексна и въпроса е добре ли ще минеш между капките на държа (предизвикателствата на планетите). В зависимост от отва кои и как ще преминеш, зависи как ще ти се развият отношенията с човека, за сега конкретен изход няма. Чувствай се свободна да погледнеш или цитатче, или карти Таро или каквото и да е било всеки път, когато имаш чувството, че е станало нещо, от което произлиза някакво развитие, за да се види накъде е правилната посока.  :P Иначе ми се струва, че са доста интензивни тези взаимоотношения и има доста силно привличане от двете страни. На Плутоновско малко ми прилича цялото нещо, май той ви е сватовника, защото някак си нещата остават прикрити, но имате добро усещане за нуждите един на друг.
Hm, той цитата като цяло е доста показателен. Оставам с впечатлението, че през годините доста си работила над себе си, за да коригираш това, което не харесваш, но има нещо в теб, което никога не е доволно и това е извора при теб на проблемите, смисъл реално ти проблеми нямаш. Постигнала си едно завидно ниво на успехи. Затова тук си призована, по-скоро, не да постигнеш конкретно, а просто да се откажеш от мотото "може и още да се направи" и да приемеш себе си такава, каквато си, да приемеш живота си такъв, какъвто е, да видиш красотата, която те заобикаля. По отношение на духовното си развитие, завършила си някакъв важен период от промени, предстои нов цикъл, който работи по различен начин. Ще го разгадаеш с времето и него.  ;)
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Синухе в Ноември 28, 2011, 01:39:05 pm
  :P

 
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: venerra в Ноември 28, 2011, 03:23:13 pm
Аз пък реших и книгата да е на случаен принцип и със затворени очи взех една от библиотеката. Падна се готварска :( Все пак отворих - рецепта за крем карамел  ;D /телец съм, ядене ми в главата/

Вижда ми се несериозно. Може ли някой да отвори и за мен   :rolleyes:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Deter в Ноември 28, 2011, 03:41:49 pm
" Аз кимнах и не можех да сдържа усмивката си, докато гледах как Франк си проправя път към бара, леко изправен."
Въпроса предполага отговор да или не, книгата е .... "Колко важно е да бъдеш омъжена"  :haha:
 около мен в момента има само справочници, таз книжка сигурно е на секретарката  ;D
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Ноември 28, 2011, 04:09:17 pm
Deter, според мен отговора е доста да, въпроса е че май не ти се вярва и някак си реакцията ти е.  :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: ЧЕСТНО ЛИ Е ДА БЕ.  ;D ;D ;D ;D ;D ТВА НЕ ГО ВЯРВАМ.  :unsure: :unsure: :unsure: :unsure:. Нещата ще се развият добре, обаче за теб, каквото и да си питала.  :P

venerra, виж, досега с готварска книга не бях пробвала. Най-интересното, което съм правела, беше с лекции по Обща теория на правото и беше забавно.  ;D ;D Понеже нищо не разбирах.  ;D ;D Като цяло ... тук според мен трябва да се замислиш над екзистенациалния проблем за крем-карамела. Обичаш ли го? Лесно ли ти е да го приготвиш? Каквото ти е отношението към него, такова ще ти е отношението към отговора, а от отношението към отговора можеш да разбереш и какъв е всъщност той.  :P

Синухе, тиии по извънземни ли си падаш?  :o  Като гледам цитат с тези шумерски богини и богове, не очаквай да е по-малко чалната в главата.  ;D  :P ;D :P
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Deter в Ноември 28, 2011, 06:11:47 pm
ThunderGoddess от мен имаш едно голяма БЛАГОДАРЯ  :58:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: tania в Ноември 28, 2011, 07:18:45 pm
Благодаря, ТhunderGoddess  :58: Отношенията ни наистина са доста Плутонови...  :blink:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Ноември 28, 2011, 07:27:24 pm
Пак заповядайте, момичета, радвам се да съм полезна!  :08:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Hm в Ноември 28, 2011, 11:35:59 pm
Някой ще гледа ли за мен? Въпросът е общо за мен, за близкото бъдеще и какво трябва да правя.
Погледнах във *Върху криле от светлина* на Рона Хърман -*Мнозина от вас са работили всеотдайно дълго време, за да се приведат в хармония на тяло, ум и Дух. Сега е време да се отпуснете и да си позволите да бъдете това, което вашият Дух би искал да бъдете.*  :blink:

Благодаря за гледането!


Hm, той цитата като цяло е доста показателен. Оставам с впечатлението, че през годините доста си работила над себе си, за да коригираш това, което не харесваш, но има нещо в теб, което никога не е доволно и това е извора при теб на проблемите, смисъл реално ти проблеми нямаш. Постигнала си едно завидно ниво на успехи. Затова тук си призована, по-скоро, не да постигнеш конкретно, а просто да се откажеш от мотото "може и още да се направи" и да приемеш себе си такава, каквато си, да приемеш живота си такъв, какъвто е, да видиш красотата, която те заобикаля. По отношение на духовното си развитие, завършила си някакъв важен период от промени, предстои нов цикъл, който работи по различен начин. Ще го разгадаеш с времето и него.  ;)

Да, доста работих през последната година и половина, за да поправя това, което не харесвам. Наистина има нещо в мен, което никога не е доволно и смята, че нещата могат да са и по-добре.

Не знам дали съм постигнала завидно ниво на успехи.

Да и аз усещам, че съм завършила важен период от промени, свързани с вътрешна работа. Положих доста усилия в тази посока.

Мисля, че цитатът точно определя това, което ми се случваше, а и продължава да ми се случва и това, което аз усещам и знам, че трябва да предстои.


Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Синухе в Ноември 29, 2011, 12:35:05 pm
  :rolf:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Kali в Декември 03, 2011, 02:06:42 pm
Може ли помощ и за мен? Привет на всички като начало :blink:
Въпросът касае професионална реализация.

"Ноздрите й бяха разширени, очите й - пълни с животинска жар, чертите й - раздвижени; тя се смееше с белите си зъби, с едната ръка, чиито нокти изглеждаха по-светли от плътта, засенчи очите си, а с другата помаха на публиката."
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 03, 2011, 04:17:26 pm
Ми мисля, че си много амбициана да постигнеш нещо и имаш възможността в момента. Всичко зависи много от усилията ти, продължавай да се движиш със същият ентусиазъм, с който си сега. Имаш някаква харизматичност, на която можеш да разчиташ, за да постигнеш успехи в тази сфера на живота. Ако планираш някаква промяна на работата, може да ти донесе популярност по някакъв начин и като цяло, мисля че или си намерила, или скоро ще намериш точно своето нещо.  :P :P :P
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Kali в Декември 03, 2011, 04:47:09 pm
Благодаря ти, ThunderGoddess. А ще бъде ли успешно?
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Hm в Декември 03, 2011, 05:12:50 pm
Кой ще отваря за мен напосоки по въпорса за любовта?  :rolleyes:


Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Deter в Декември 03, 2011, 05:28:03 pm
Кой ще отваря за мен напосоки по въпорса за любовта?  :rolleyes:
Hm, отворих първата книга която ми попадна в ръката
" Искаше Анди да е до нея. Той не беше ял цял ден, забеляза, че някои от очакващите мъже идваха и си отиваха,
имаше и други - бяха чакали по-дълго и от него. Приличаше на безкраен процес. Копнееше да бъде при Кейт."
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Hm в Декември 03, 2011, 06:11:43 pm
Кой ще отваря за мен напосоки по въпорса за любовта?  :rolleyes:
Hm, отворих първата книга която ми попадна в ръката
" Искаше Анди да е до нея. Той не беше ял цял ден, забеляза, че някои от очакващите мъже идваха и си отиваха,
имаше и други - бяха чакали по-дълго и от него. Приличаше на безкраен процес. Копнееше да бъде при Кейт."

 ;D

Благодаря!


 ;D
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 03, 2011, 06:13:47 pm
Kali да, ако продължаваш в същия дух, ще те издигне доста и ще си доволна от постигнатото. Много положителен цитат.  :blink:
Hm (благодаря за асистирането, Deter) Според мен копнееш за нещо в момента по-постоянно, така да се каже, някой с който можеш да създадеш стабилни отношения, може да не е конкретен някой, нека просто да кажем, че искаш сериозна връзка. За съжаление поне за момента не виждам, поне от този цитат, някакви индикации да можеш да създадеш стабилно отношение, по-скоро се появяват различни, излизаш с тях, флиртове и така не много дълготрайни отношения. Иначе много женихи ще те искат, много нещо.  :P Въпроса е дали ще ти допадне някой от тях за нещо повече. Според мен за нещо повече, трябва да се мисли по-нататък, или поне предпоставките ще бъдат по-нататък.  :blink: Съдейки по този цитат, вероятно ти е писнало и си се нагледала на тази ситуация, но тя не е толкова негативна, колкото изглежда. Да ти удари едно рамо един Сатурн или някой друг транзит, който предполага дълготрайност на отношенията и си готова.  :lol:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: strelicka в Декември 03, 2011, 06:48:12 pm
много забавно  ;D

на въпроса каква ще е новата 2012 година, от "Червеният дракон" на Томас Харис:

"Слушайте не се опитвам да ви повдигам духа като преди бойна акция.В тази игра твърди правила не съществуват.Ще действате според обстоятелствата, ще се вслушвате във вътрешният си глас..."
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 03, 2011, 07:00:54 pm
Мисля, че скоро е минал някакъв психически много натоварен период от живота ти - много личностно развитие се е събрало на едно място, много проблеми са изникнали изведнъж и е трябвало да се биеш на няколко фронта, но през новата 2012 този период вече ще е свършил и звездите, така да се каже, ще ти дадат една заслужена почивка.  ;D Няма някакви конкретни предизвикателства, проблемни сфери, които да ангажират специално вниманието ти и в които трябва да внимаваш, мисля, че ще е една сравнително спокойна година, в която просто ще доподредиш онова, което си започнала в предишните. Всъщност, мисля че това е идеята. В крайна сметка за един човек, който винаги живее с предизвикателсто (а си мисля, че ние всички от този форум, донякъде като отворим транзитите, прогресиите и т.н и погледнем, се чувстваме предизвикани да преборим негативните влияния, да извлечем максимум позитивно от хубавите), може да е предизвикателство в един момент да живее без предизвикателство. Така, че Стреличка, мисля тази година листа ти е бял, съчинението е на тема, каквато си избереш, няма конкретно зададени ограничителни въпроси. Твори на свобода живота си!  :blink:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: strelicka в Декември 03, 2011, 07:35:32 pm
ThunderGoddess, :58:

благодаря ти, много ми допадна тълкуването ти, и е факт това,което касае миналото
а бъдещето,дай боже всекиму това,което си написала  ;) ;D
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: AH в Декември 05, 2011, 09:58:03 am
Може ли помощ и за мен? Привет на всички като начало :blink:
Въпросът касае професионална реализация.

"Ноздрите й бяха разширени, очите й - пълни с животинска жар, чертите й - раздвижени; тя се смееше с белите си зъби, с едната ръка, чиито нокти изглеждаха по-светли от плътта, засенчи очите си, а с другата помаха на публиката."

Аз обърнах внимание на следното в цитата:“ засенчи очите си,“ – а ако го съчетая с транзит на Слънце и Меркурий над натален Нептун в 11-ти дом, бих казала, че може и да не „засенчваме“ очите си по отношение на приятелите  пак в контекста на въпроса за работата:)
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Херлок Шолмс в Декември 07, 2011, 02:58:32 am
Здравейте и тук:)
 Интересно и ми се иска да се пробвам ,пък Hm ще каже.  Очите ми извади това" Приличаше на един безкраен процес". Отговорът е тук според мен.Случва се нещо което периодично се преповтаря. Едни и същи "обекти" , ситуации, ,разговори,...и т.н.Не знам какво е ,но ми се струва че става въпрос за нещо циклично.Свързвам я с ГА  Луната от Таро.Или връзка на приливи и отливи....
ПС. Пробвам се за ''сефте" така че, ще имама нужда от обратна връзка. Наистина ме грабна...:)
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Херлок Шолмс в Декември 07, 2011, 03:02:36 am
Бих помолила и аз да имам цитат свързан с мойте си "Радини вълнения":)
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Kali в Декември 07, 2011, 08:18:43 am
Аз обърнах внимание на следното в цитата:“ засенчи очите си,“ – а ако го съчетая с транзит на Слънце и Меркурий над натален Нептун в 11-ти дом, бих казала, че може и да не „засенчваме“ очите си по отношение на приятелите  пак в контекста на въпроса за работата:)

Така ми е по-лесно, АН. Изморих се разнопосочни сигнали. Аз не си знам мястото.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 07, 2011, 08:47:16 am
Значи давам ви още една идея, ако нямате художествена литература пред себе си, отворете или Читанка или Литернет, избирате една буква произволна на автора, едно произволно произведение и един произволен цитат.  :P Ей така теглих и на Херлок един  :P

В средата на поляната цъфтеше тънка, нежна маргаритка. Около нея грееха сините пламъци на теменужките, по-нататък се редяха камбанките, а още по-нататък блестяха жълтурчетата, разпръснати между тревите като парички. Сега след бурята всички бързаха да избършат мокри очи и да погледнат слънцето.

Полъхна вятър. В тревите покапаха хиляди капки роса — цветята се радваха на отминалата буря.

Ето че дойде и първата пчела. Тя се стрелна над поляната, крилете й заблестяха.

— Как сте, звездички? — извика тя. — Чухте ли новината? Бурята изкъртила стария дъб.

— Онова ли дърво, чиито клони се поклащаха като рамене на лъв? — попитаха теменужките. Те растяха по-нависочко и виждаха всичко пред себе си.

— Жалко — каза маргаритката, — този дъб спираше вятъра и ни правеше завет.


Според мен, Херлок, се имаш за по-слаба, отколкото всъщност си и очакваш от този човек да ти е като опора, но всъщност си мисля, че той доста по-лесно би паднал, в някои обстоятелства, чисто психически, много преди теб. Може би това се дължи на някакви резки промени в живота ти, които са се случили наскоро, които може да се оприличат като буря. Може би този човек по някакъв начин ти е помогнал, дори да не го съзнава и така си се сближила с него. Но според мен наистина тук преобладава чувството на желание за защита на едно чисто подсъзнателно ниво, което се асимилира като положителна емоция, трепет, на съзнателно ниво. Въпроса в случая е какво следва с отношенията ти с този човек, след като установиш, че не си толкова крехка, за колкото се мислиш.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Херлок Шолмс в Декември 07, 2011, 01:23:11 pm
Благодаря Гръмотвержке  ;D.Ти най-добре знаеш как е след бурия.... ;D
Вярно е ,че рязко смених поската  напоседък .Не само във вазимоотношенията-те са все така ...неустановени ,но в живота си. Странното е ,че на Сибинаските символи от онези дни на същият въпрос изтеглих нещо подобно и беше нещо, че някаой преживява физически проблеми ,които предивикват психични трансформации.
А от твоя цитат ми се наби на очи следното:"избършат мокри очи и да погледнат слънцето"....хубаво е.. Мерси!
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 07, 2011, 01:24:40 pm
Радвам се ако съм помогнала!  :blink: И пак заповядай!  :P
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Ноември 09, 2013, 12:07:08 pm
Подновявам темата, ако някой иска да си зададе въпроса!

http://chitanka.info/books (http://chitanka.info/books)

За скоростно намиране на цитати, които да отговорят на вашия въпрос!  ;D
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: galiusha в Ноември 09, 2013, 12:41:04 pm
Интересен метод...
Ще се съберем ли с момчето ми?

"Самира израсна здрава и красива за радост на любящите си родители. За нещастие, при повторното си забременяване Юланда пометна и не бе способна да забременее отново. Невъзможността й да дари Парис със син я изпълваше с тъга, но той нито веднъж не изрече дума, с която да я обвини. Вместо това, с всеки изминал ден, те ставаха все по-близки и любовният огън между тях продължи да гори."
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Ноември 09, 2013, 12:46:33 pm
Според мен имате все още и двамата чувства един към друг. Проблемът е, че не сте склонни да се извините за нещо сами на себе си. Обвинявате се много за минали грешки. И двамата на решавате да поемете рискове. И ако продължавате да го правите така и да не си казвате, и една дума по този въпрос, няма как да се съберете. Зависи от действията ви. Засега сте избрали такъв курс, с който няма да се получи ....
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Just_a_Dream в Ноември 12, 2013, 11:43:38 am
И аз искам да задам въпрос...Ще забогатея ли до 2 години? Цитата,който отварям е от някаква книга по астрология за Зодия Близнаци.Явно е на бившата колежка..."Налага се да промените някои от вижданията си по отношение на допълнителен бизнес,за който ви уговарят.Същевременно при някои от вас се очаква предложение за нова работа.""
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Oceanborn в Ноември 12, 2013, 12:17:04 pm
Аз не виждам какво да се тълкува - то си е написано :))). Ще сменяш работата и най-вероятно ще започнеш нов бизнес от който ще забогатееш :).
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Oceanborn в Ноември 12, 2013, 12:20:26 pm
И аз се включвам. Въпроса ми е: Ще сменя ли партньора си догодина?

Отворих " За любовта и сянката " на Исабел Алиенде. Разтворих книгата с 2 ръце. От лявата страна където ми попадна палеца пишеше:" Не. той беше преместен на друго място." От дясната страна където ми попадна палеца пишеше: "Същият,моля.".

Направо съм....потресена.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Just_a_Dream в Ноември 12, 2013, 01:00:29 pm
И аз се включвам. Въпроса ми е: Ще сменя ли партньора си догодина?

Отворих " За любовта и сянката " на Исабел Алиенде. Разтворих книгата с 2 ръце. От лявата страна където ми попадна палеца пишеше:" Не. той беше преместен на друго място." От дясната страна където ми попадна палеца пишеше: "Същият,моля.".

Направо съм....потресена.
Много странно.Може би ще се появи нов човек в живота ти,но ти ще се колебаеш дали да започнеш връзка с него или да продължиш с предишния.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: dream girl в Ноември 12, 2013, 01:19:35 pm
Зададох въпрос дали ще имам връзка с Х и се падна следния цитат:"Обърна се към вратата на сградата точно в момента,в който Сериозния Учен изведе някакъв висок и слаб човек,облечен в скромни дрехи.Момчето се развълнува.Отдавна не беше изпитвало такова вълнение.Когато вървиш по пътя,гледките те радват само в началото,после свикваш,дори и с разнообразието. Може би от приятеля на Сериозния учен можеше да научи нещо полезно." Последното изречение си е показателно.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: vezni в Ноември 12, 2013, 05:31:55 pm
Появи се човек, към когото не съм безразлична. Интересува ме какви са неговите намерения, чувства и т.н. и как ще се развият нещата. Много ще съм благодарна на мнение :)
Това е първото, което прочетох:
"…Жена му ако е българка, много ще ми бъде чудно, но той е българин. Има си българи роднини. Наистина той не им ходи и те не му ходят, но туй не изменява званието им на негови роднини. Ако искате да знаете истината, жена му е, която не може да ги търпи. Тя е живяла някъде из Европа, па сега не може да търпи простите. Натура."

После, незнайно защо, копирах това:

 "Избраният й ден е сряда? Господин Жан, упоителният тълковател на Вагнера, Верди и Маскани, като се прощава с барон де-Мармелон (според метрическите книги: Шлойме Келипирмахер), никога не казва au revoire, а винаги à mercrede, monsieur le baron! До сряда, г-н барон!

И нека някой обикновен смъртен да се опита да проникне в сряда в къщата на Madame Parvan! — Портиеринът Григор (между нас казано: Гунчо от Блъсничево) е йоще по-горд. Той по-скоро ще издере очите на „тукашния“, отколкото да го пусне в светилището на аристократията. "
Аз понеже нищо не мога да си разтълкувам, ако иска нека някой тегли за мен. Много съм объркана, все страдам за едни мъже...
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Sonic_Pro в Ноември 14, 2013, 01:00:24 am
vezni, сложна е ситуацията, друго не се наемам да кажа :) Падна ти се това:
Цитат
— Защо е Хитлер?
— Кога е прав.
— Къде беше онзи приведен и побелял старец, когото наричах татко, когато въртележката се повреди?
— Как беше асът в Мюнхен?
— Хо-хо, бери-бери.

Първият ти цитат ме навежда на мисълта, че може би няма да си допаднете с родата му.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: kitsa в Ноември 14, 2013, 11:53:05 am
.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 10, 2013, 11:30:37 pm
Джъст а дрийм и Оушън, имате наистина доста директни цитати, много е хубаво, когато хората си теглят такива, на мен винаги ми се падат много символистични. Нямам какво да добавя, всичко си е казано в прав текст. Джъст наистина трябва да преомисли някаква по-нетрадиционна възможност вероятно, която попринцип не би погледнала, за да направи пари.
А Оушън, ти няма да си смениш партньора. Възможно е да замине някъде, да имате временно връзка от разстояние, но въпреки всичко, ще откриеш че държиш много на него.

Дрийм гърл - Според мен този цитат е повече съвет от висшето ти аз, отколкото обещание за връзка с дадения човек. Разпитай приятелите му, за да научиш повече информация за него.

Везни - или човека срещи теб е много надут и много терудно ще те допусне до себе си, да не кажа невъзможно, или ти се държиш като недостъпна и не му даваш никакъв шанс да повярва, че може да стане нещо между вас.

Китса - човека би трябвало да те потърси, да те помоли за прошка, нещо такова. Дали си струва, ти вече ще си прецениш. ;)
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: zikovu в Декември 11, 2013, 10:42:46 am
аз нещо не мога да загрея как се намират цитати, но си зададох един любовен въпрос, отидох на линка и натиснах една буква и първата книга, която ми излезе беше "уйнсбърг,охайо"...после пак пробвах 2ри път и попаднах на книгата "Романтични времена"....................абе любов май ще има- а това ми стига да го знам! ;D
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: MoonLight в Декември 11, 2013, 10:48:33 am
Здравей,Тъндър.Ще може ли да погледнеш и моя цитат-въпроса "развитие в професионален план до 3месеца".


Двойната звезда
Любен Дилов

Цитат
В Организацията на обединените нации обсъждаха поредната точка от новата харта за правата на човека. На нея бяха засекли още преди пет години и въпреки добрата воля на всички нации все не се намираше общоприемлива формула за това, що е човешко достойнство. Представителят на една от северните държави отново бе използвал повода да упрекне някои режими в южните държави, че погазвали достойнството на гражданите си. Делегатите на тия режими се защищаваха с присъщата на южните народи пламенност и дебатите, както обикновено, протичаха бурно. Както обикновено обаче, цялото красноречие, мъдростта и страстите, с които те се водеха, не стигаха до ония, за чиито права ставаше дума, защото на средствата за информация отдавна бе омръзнало да ги отразява. А освен това точно през тия дни отново се появиха неидентифицираните летящи обекти.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: zikovu в Декември 11, 2013, 11:07:33 am
аз нещо не мога да загрея как се намират цитати, но си зададох един любовен въпрос, отидох на линка и натиснах една буква и първата книга, която ми излезе беше "уйнсбърг,охайо"...после пак пробвах 2ри път и попаднах на книгата "Романтични времена"....................абе любов май ще има- а това ми стига да го знам! ;D

айде все пак отворих книгите на които попаднах. Питам за перспективите пред мен и човек (стара история, от която наскоро изтупахме праха)

"Къщата в Уайнсбърг, където Сет Ричмънд живееше заедно е майка си, нявга бе една от забележителностите на градчето, но сетне славата й доста позавяхна. " "Ричмъндовата къща бе изградена от варовик, из селцето се говореше, че взела уж да се скапва — нищо подобно, с всяка година ставаше все по-красива. "

И втората:

"Oбичах баща ти така, както презирам собствения си баща! Никога, никога не бих сторила зло на Бенхамин! — гласът й се издигна до истеричен вик.Цялата агония и мъка на този кошмарен ден се изляха в грубата му, отмъстителна целувка. Като хапеше устните й, той я вдигна от ваната и я притисна до себе си. Тя бе толкова малка и крехка, толкова нежна. И се подчиняваше на грубата му страст, без да се противи.Магдалена чувстваше душевната му болка, подобна на тази, която изпитваше самата тя. Усети в устата си вкуса на кръв, но не обърна внимание на това. Бе го чакала, бе копняла за него толкова време, толкова много безкрайно дълги месеци — и сега го държеше в прегръдките си!"
   
Btw. цитатите са по- големи, но съм извадила онова от тях, което първо прочетах. Уникално е- защото при този втория цитат - просто отношенията ни наистина бяха много на крайности....странна ми е появата на родителски фигури и в двете истории. Би ми било интересно да прочета интерпретациите. :blink:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 12, 2013, 06:22:20 pm
Здравей,Тъндър.Ще може ли да погледнеш и моя цитат-въпроса "развитие в професионален план до 3месеца".


Двойната звезда
Любен Дилов

Цитат
В Организацията на обединените нации обсъждаха поредната точка от новата харта за правата на човека. На нея бяха засекли още преди пет години и въпреки добрата воля на всички нации все не се намираше общоприемлива формула за това, що е човешко достойнство. Представителят на една от северните държави отново бе използвал повода да упрекне някои режими в южните държави, че погазвали достойнството на гражданите си. Делегатите на тия режими се защищаваха с присъщата на южните народи пламенност и дебатите, както обикновено, протичаха бурно. Както обикновено обаче, цялото красноречие, мъдростта и страстите, с които те се водеха, не стигаха до ония, за чиито права ставаше дума, защото на средствата за информация отдавна бе омръзнало да ги отразява. А освен това точно през тия дни отново се появиха неидентифицираните летящи обекти.

Не мисля, че ще има някакво развитие крайно за теб, Лайте, ще търсиш все още точната работа. като цяло, по отношение на работата, това е период на хаос, неразбирателство, на неща, които изглеждат по един начин, а реално стоят по друг, в който ще имаш много идеи или предложения, но нито едно достатъчно добро.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 12, 2013, 06:29:41 pm
аз нещо не мога да загрея как се намират цитати, но си зададох един любовен въпрос, отидох на линка и натиснах една буква и първата книга, която ми излезе беше "уйнсбърг,охайо"...после пак пробвах 2ри път и попаднах на книгата "Романтични времена"....................абе любов май ще има- а това ми стига да го знам! ;D

айде все пак отворих книгите на които попаднах. Питам за перспективите пред мен и човек (стара история, от която наскоро изтупахме праха)

"Къщата в Уайнсбърг, където Сет Ричмънд живееше заедно е майка си, нявга бе една от забележителностите на градчето, но сетне славата й доста позавяхна. " "Ричмъндовата къща бе изградена от варовик, из селцето се говореше, че взела уж да се скапва — нищо подобно, с всяка година ставаше все по-красива. "

И втората:

"Oбичах баща ти така, както презирам собствения си баща! Никога, никога не бих сторила зло на Бенхамин! — гласът й се издигна до истеричен вик.Цялата агония и мъка на този кошмарен ден се изляха в грубата му, отмъстителна целувка. Като хапеше устните й, той я вдигна от ваната и я притисна до себе си. Тя бе толкова малка и крехка, толкова нежна. И се подчиняваше на грубата му страст, без да се противи.Магдалена чувстваше душевната му болка, подобна на тази, която изпитваше самата тя. Усети в устата си вкуса на кръв, но не обърна внимание на това. Бе го чакала, бе копняла за него толкова време, толкова много безкрайно дълги месеци — и сега го държеше в прегръдките си!"
   
Btw. цитатите са по- големи, но съм извадила онова от тях, което първо прочетах. Уникално е- защото при този втория цитат - просто отношенията ни наистина бяха много на крайности....странна ми е появата на родителски фигури и в двете истории. Би ми било интересно да прочета интерпретациите. :blink:

Знаеш ли ... като каза стара любовна история, ако трябва да бъда честна, се замсилих защо един човек би се заловил с нещо старо - защото не вярвам, че в нещо старо може да се намери нещо прогресивно и водещо към  по-добро настояще, повече от 90% от тези повтораемости на любновни истории свършват така, както са свършили първия път, нищо по-различно. И мисля, че почти всеки мисли така относно "старата любов", въпреки че може да прехвърчат искри. Този твоя първи цитат все едно казва, че във вашия случай изобщо не е така и даже напротив, все едно за да бъдете наистина пълноценно заедно, е трябвало да се разделите, да научите нещо и сега като пак поддържате контакт, нещата биха се развили по-добре, отколкото преди.

Втория цитат ми е малко по-мрачен, мисля че е силно застъпена нуждата от оработване на някакви стари неизразени чувства от детството. Във всяка връзка това на някакво ниво се отработва, но за мен, когато се появят родители  така в цитат за любовни отношения, означава, че това е по-силно застъпено като елемент. Това си е нож с две остриета - от една страна таквиа връзки сякаш обещават повече привличане, има някаква дори и мистичност около другия човек, която е неразгадаема и ни дръжи около него, защото реално ние чрез него виждаме другото си аз - Сянката. От друга страна такива отношения може да станат доста драматични и насилствени. Въпроса е наистина как и до колко хората, участващи в тях, умеят да ги управляват.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: blud в Декември 12, 2013, 07:47:40 pm
зададох въпрос
цитат
Ако търсиш истинската любов, си си избрала най-трудната задача. Задачата, спрямо която целият останал труд е само подготовка. Любовта не е капитулация. Или да изгубиш себе си. Тя е знак, че си израснал. Не търси прави линии, Мая. В живота няма такива неща.

 карта от таро-Слънцето-обърнато
цитата е от Кама сутра-теглих и картинка, ама не е за описване ;D
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Freya в Декември 12, 2013, 08:43:33 pm
аа готината тема  :blink:
въпросът ми е как да подобря отношенията си с мъжете, така че да се чувствам удовлетворена от връзката и да срещна mr. right, принца на черен кон а.к.а. любовта на живота ми   :blink:

И ми е някакво сатурнотво/плутонско и реших направо да стрелям с една енциклопедия по психология  ;D
"Критичният анализ на класическите експерименти върху конформността показва, че осезаемо конформно поведение може да се държи на разнообразни източници, като не всички от тях имат нещо общо социалната конформност.
Оф... това като го прочетох реших да пробвам с друга книга - "петте езика на любовта" и ми се падна "В какво друго не сте съгласни?"   :57:

Сега се чудя дали би могло да се направи гадаене по произволна песен  :lol:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: sladurkata в Декември 12, 2013, 09:09:56 pm
Питам за мене и един мъж излязоха ми два цитата все за убийства, ето единия

"Смъртта на Род съвпадна с повратен момент в живота на Лора. Тя току-що беше започнала работа като криминален репортер и все още не знаеше как да се справя с ужаса и агонията, които й се налагаше да гледа всеки ден. И когато я изпратиха да отрази един случай, при който проститутка беше отхапала члена на свой клиент, след което се застреляла в главата, не издържа и мина на антидепресанти и ежеседмични посещения при психотерапевт."

 :o
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 12, 2013, 10:59:17 pm
зададох въпрос
цитат
Ако търсиш истинската любов, си си избрала най-трудната задача. Задачата, спрямо която целият останал труд е само подготовка. Любовта не е капитулация. Или да изгубиш себе си. Тя е знак, че си израснал. Не търси прави линии, Мая. В живота няма такива неща.

 карта от таро-Слънцето-обърнато
цитата е от Кама сутра-теглих и картинка, ама не е за описване ;D

Разбирам нуждата ти от потайност по отношение на въпроса, но честно казано, ако не съм сигурна какъв е, няма как да ти кажа отговора.  ;D ;D ;D

аа готината тема  :blink:
въпросът ми е как да подобря отношенията си с мъжете, така че да се чувствам удовлетворена от връзката и да срещна mr. right, принца на черен кон а.к.а. любовта на живота ми   :blink:

И ми е някакво сатурнотво/плутонско и реших направо да стрелям с една енциклопедия по психология  ;D
"Критичният анализ на класическите експерименти върху конформността показва, че осезаемо конформно поведение може да се държи на разнообразни източници, като не всички от тях имат нещо общо социалната конформност.
Оф... това като го прочетох реших да пробвам с друга книга - "петте езика на любовта" и ми се падна "В какво друго не сте съгласни?"   :57:

Сега се чудя дали би могло да се направи гадаене по произволна песен  :lol:

Фрея, струва ми се, че ти вече знаеш или поне подозораш отговора. Склонна си в отношенията си с мъжете да се съгласяваш на прекалено много неща, да правиш прекалено много компромиси за тях. Няма как да си щастлива наистина в такива връзки, защото рано или късно всичко недоизказано, премълчано или спестено, се натрупва като една голяма буца и тя по един или друг начин, трябва да излезе. Това, което трябва да придобиеш като качество, е елегантно да защитаваш позицията си, без да стават големи скандали и дразги в самата връзка, има си начини. Къде ти е Марсът? Къде ти е Венерата? Имат ли аспект?

Иначе да, и с песен може да се гадае. Ако мелодиите по-лесно те впечатляват от словата, отоговр може да даде и самата мелодия. Всичко може да даде отговор и да е гадателски инструмент, въпрос на въображение, търпение и слушане.  ;)

Питам за мене и един мъж излязоха ми два цитата все за убийства, ето единия

"Смъртта на Род съвпадна с повратен момент в живота на Лора. Тя току-що беше започнала работа като криминален репортер и все още не знаеше как да се справя с ужаса и агонията, които й се налагаше да гледа всеки ден. И когато я изпратиха да отрази един случай, при който проститутка беше отхапала члена на свой клиент, след което се застреляла в главата, не издържа и мина на антидепресанти и ежеседмични посещения при психотерапевт."

 :o

Сладурка, според мен трудни отношения, трудна връзка е това. С много силно Плутоново багрило. Трудно е да се намери границата на в тези отношения, защото чрез тази връзка ще изживееш някакво преживяване, което много те приближава до един архетипен свят, мистичния свят на подсъзнанието ти, където може да има скрита много ярост и двамата заедно сякаш ще си преоткриете тези недооправени неща. Проблема е, че все едно си играеш с ядрена бомба - ако не знаеш как да контролираш силата, доста силно ще гръмне в лицето ти. Надявам се накрая да няма, наистина, хора с отхапани членове.  ;D ;D ;D
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: MoonLight в Декември 13, 2013, 05:20:40 am
Не мисля, че ще има някакво развитие крайно за теб, Лайте, ще търсиш все още точната работа. като цяло, по отношение на работата, това е период на хаос, неразбирателство, на неща, които изглеждат по един начин, а реално стоят по друг, в който ще имаш много идеи или предложения, но нито едно достатъчно добро.

 :72: Благодаря ти много за отделеното време!
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: sladurkata в Декември 13, 2013, 08:58:22 am
Много си права, Thunder, и двамата трябва да си осъзнаем плутоня, иначе ...
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: zikovu в Декември 13, 2013, 10:08:53 am
аз нещо не мога да загрея как се намират цитати, но си зададох един любовен въпрос, отидох на линка и натиснах една буква и първата книга, която ми излезе беше "уйнсбърг,охайо"...после пак пробвах 2ри път и попаднах на книгата "Романтични времена"....................абе любов май ще има- а това ми стига да го знам! ;D

айде все пак отворих книгите на които попаднах. Питам за перспективите пред мен и човек (стара история, от която наскоро изтупахме праха)

"Къщата в Уайнсбърг, където Сет Ричмънд живееше заедно е майка си, нявга бе една от забележителностите на градчето, но сетне славата й доста позавяхна. " "Ричмъндовата къща бе изградена от варовик, из селцето се говореше, че взела уж да се скапва — нищо подобно, с всяка година ставаше все по-красива. "

И втората:

"Oбичах баща ти така, както презирам собствения си баща! Никога, никога не бих сторила зло на Бенхамин! — гласът й се издигна до истеричен вик.Цялата агония и мъка на този кошмарен ден се изляха в грубата му, отмъстителна целувка. Като хапеше устните й, той я вдигна от ваната и я притисна до себе си. Тя бе толкова малка и крехка, толкова нежна. И се подчиняваше на грубата му страст, без да се противи.Магдалена чувстваше душевната му болка, подобна на тази, която изпитваше самата тя. Усети в устата си вкуса на кръв, но не обърна внимание на това. Бе го чакала, бе копняла за него толкова време, толкова много безкрайно дълги месеци — и сега го държеше в прегръдките си!"
   
Btw. цитатите са по- големи, но съм извадила онова от тях, което първо прочетах. Уникално е- защото при този втория цитат - просто отношенията ни наистина бяха много на крайности....странна ми е появата на родителски фигури и в двете истории. Би ми било интересно да прочета интерпретациите. :blink:

Знаеш ли ... като каза стара любовна история, ако трябва да бъда честна, се замсилих защо един човек би се заловил с нещо старо - защото не вярвам, че в нещо старо може да се намери нещо прогресивно и водещо към  по-добро настояще, повече от 90% от тези повтораемости на любновни истории свършват така, както са свършили първия път, нищо по-различно. И мисля, че почти всеки мисли така относно "старата любов", въпреки че може да прехвърчат искри. Този твоя първи цитат все едно казва, че във вашия случай изобщо не е така и даже напротив, все едно за да бъдете наистина пълноценно заедно, е трябвало да се разделите, да научите нещо и сега като пак поддържате контакт, нещата биха се развили по-добре, отколкото преди.

Втория цитат ми е малко по-мрачен, мисля че е силно застъпена нуждата от оработване на някакви стари неизразени чувства от детството. Във всяка връзка това на някакво ниво се отработва, но за мен, когато се появят родители  така в цитат за любовни отношения, означава, че това е по-силно застъпено като елемент. Това си е нож с две остриета - от една страна таквиа връзки сякаш обещават повече привличане, има някаква дори и мистичност около другия човек, която е неразгадаема и ни дръжи около него, защото реално ние чрез него виждаме другото си аз - Сянката. От друга страна такива отношения може да станат доста драматични и насилствени. Въпроса е наистина как и до колко хората, участващи в тях, умеят да ги управляват.


БРАВО, БРАВО, БРАВО!  Само това мога да напиша. По втория цитат се вижда жестокост в  проявата на любов- и това с този човек е факт- той към мен. Мисля,че си права за това, което казваш за миналите любови!
Тъндър- ще си намеря целия цитат за къщата може би  ще помогне с нещо и да даде допълнителен поглед :58:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: zikovu в Декември 13, 2013, 10:10:05 am
Това е целия цитат, който си компирах.

"Къщата в Уайнсбърг, където Сет Ричмънд живееше заедно е майка си, нявга бе една от забележителностите на градчето, но сетне славата й доста позавяхна. Засенчи я грамадната тухлена къща на Бъкай Стрийт, която издигна банкерът Уайт. Домът на Ричмъндови бе разположен в малка падинка оттатък края на Мейн Стрийт. Когато фермерите идеха в града по прашния път откъм юг, минаваха край ореховата кория, заобикаляха панаирната площадка с високата дъсчена ограда, цялата облепена с афиши, пускаха конете в тръс пред падинката покрай Ричмъндовата къща и оттам — право в града. Повечето от земите на север и юг от Уайнсбърг бяха засадени с ягодови и овощни градини и Сет виждаше фургони с берачи — момчета, момичета, жени, отиваха сутрин към нивите и вечер се връщаха, посипани с прах. Гълчавата на тълпата и грубите закачки, дето се подвикваха от фургон на фургон, често пъти грозно изнервяха Сет. Мъка му бе, че той не може шумно да се смее, да подхвърля безсмислени шеги, да се пъчи и надува в тоя безкраен поток от движение и кикот, който не стихваше нагоре-надолу по пътя.
Ричмъндовата къща бе изградена от варовик, из селцето се говореше, че взела уж да се скапва — нищо подобно, с всяка година ставаше все по-красива. "
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: zikovu в Декември 13, 2013, 10:17:58 am
искам да си обясня нелепото поведение на човек към мен

"Добре, господине, вие сте единственият пълноправен наследник на майор О’Флаерти, починал през август 1828 година в Калкута.
   — Такова богатство не се поддава на _калкутация_! — възкликна критикарят.
   — В завещанието си майорът бил отредил известни суми за някои обществени заведения, но сега френското правителство е иззело наследството му от фондовете на Индийската компания. В момента то съществува в брой, в напълно осезаема форма. От две седмици безплодно търсех хора, заинтересувани от наследството на госпожица Барб-Мари О’Флаерти, когато вчера на тая маса…
   В тоя миг Рафаел скочи и направи такова рязко движение, сякаш го бяха ранили. Последва нещо като безмълвен възторжен вик; в първия миг сътрапезниците му изпитаха смътна завист и обърнаха към него пламналите си очи. После се чу мърморене, което напомняше шум в роптаеща театрална зала, развълнувана врява, която нарасна, защото всеки искаше да каже някоя дума и да ознаменува огромното богатство, което бе донесъл нотариусът. Отрезвял внезапно от послушалата го съдба, Рафаел бързо разгъна върху масата салфетката, с която бе измерил шагреновата кожа. Без да се вслушва в нищо, той разстла отгоре й талисмана и неволно потръпна, като видя мъничката разлика между очертанията, изрисувани на бялата повърхност, и очертанията на кожата.
   — Е, какво пък толкова? — възкликна Тайфер. — Богатството му е добре дошло."


май трябва просто да го приема като подарък от съдбата и да благодаря, че се е случило
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Freya в Декември 13, 2013, 01:28:26 pm
аа готината тема  :blink:
въпросът ми е как да подобря отношенията си с мъжете, така че да се чувствам удовлетворена от връзката и да срещна mr. right, принца на черен кон а.к.а. любовта на живота ми   :blink:

И ми е някакво сатурнотво/плутонско и реших направо да стрелям с една енциклопедия по психология  ;D
"Критичният анализ на класическите експерименти върху конформността показва, че осезаемо конформно поведение може да се държи на разнообразни източници, като не всички от тях имат нещо общо социалната конформност.
Оф... това като го прочетох реших да пробвам с друга книга - "петте езика на любовта" и ми се падна "В какво друго не сте съгласни?"   :57:

Сега се чудя дали би могло да се направи гадаене по произволна песен  :lol:

Фрея, струва ми се, че ти вече знаеш или поне подозораш отговора. Склонна си в отношенията си с мъжете да се съгласяваш на прекалено много неща, да правиш прекалено много компромиси за тях. Няма как да си щастлива наистина в такива връзки, защото рано или късно всичко недоизказано, премълчано или спестено, се натрупва като една голяма буца и тя по един или друг начин, трябва да излезе. Това, което трябва да придобиеш като качество, е елегантно да защитаваш позицията си, без да стават големи скандали и дразги в самата връзка, има си начини. Къде ти е Марсът? Къде ти е Венерата? Имат ли аспект?

Иначе да, и с песен може да се гадае. Ако мелодиите по-лесно те впечатляват от словата, отоговр може да даде и самата мелодия. Всичко може да даде отговор и да е гадателски инструмент, въпрос на въображение, търпение и слушане.  ;)
Може би си права, наистина лесно се съгласявам и правя компромиси или търся вината в мен, но опитвам се да се науча да изисквам и да отстоявам себе си :) Благодаря за съвета
Венера и Марс нямат аспект, Марс в първи дом в Козирог, Венера 10ти в Скорпион
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: blud в Декември 13, 2013, 01:37:54 pm
зададох въпрос
цитат
Ако търсиш истинската любов, си си избрала най-трудната задача. Задачата, спрямо която целият останал труд е само подготовка. Любовта не е капитулация. Или да изгубиш себе си. Тя е знак, че си израснал. Не търси прави линии, Мая. В живота няма такива неща.

 карта от таро-Слънцето-обърнато
цитата е от Кама сутра-теглих и картинка, ама не е за описване ;D

Разбирам нуждата ти от потайност по отношение на въпроса, но честно казано, ако не съм сигурна какъв е, няма как да ти кажа отговора.  ;D ;D ;D

Въпроса ми е-През новата година  ще се промени ли към по-добро отношенията в семейството
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 13, 2013, 05:07:37 pm
Фрея, имаш много бойна комбинация от Венера и Марс. Честно да ти кажа, очаквах Венера да е по-силна от Марс, понеже тя е принципа на хармонията, така да се каже и тя е склонна да прави компромиси спрямо другите хора. Марс отстоява себе си. Но Венера в Марсов знак малко или много не търпи. Марса ти да не говорим - хем екзалтиран, хем поставен в много хубав дом - потърси какъв фактор в хороскопа ти е склонен да прави такива неизгодни примирения с другите и знай, че той твърде натрапчиво доминира, предоминира даже по начина, който си избрала да изживееш съзнателно наталната си карта. Лошото е, че това, което оставиш като неизживяно, идва при теб под формата на външни обстоятелства, така че не се и съмнявам, че привличаш много рогати, инати и доминиращи хора около себе си. Но на едно дълбоко ниво, реално това си ти самата.

Blud, струва ми се, че за семейството и семейните ценности имаш някакви много точно определени и фиксирани очаквания и желания какво трябва да се случва там. Но някак семейството ти не отговаря на това, което ти очакваш от него, то е различен тип семейство. Проблем е, че може би, залисана от желанието представите ти да са истина, не виждаш как реално нещата могат да бъдат по-добре или кои са по-силните страни на начина, по който нещата стоят в момента. Аз много дълго считах, че съм теглила късата клечка откъм семейство, защото съм била нещо като черната овца в него и характера ми е коренно различен от този на другите членове, но един ден, ей така, бяхме седнали на една маса с приятели или познати, споменаха ми за някакви си техни семейни неща, които демонстрираха абсолютната липса на задружност и си дадох сметка, че семейството ми може да е от всякакви хора, но каквото и да стане, ние оставаме единни и си помагаме. И разбрах, че преценката ми преди е грешна. От тогава нещата текат много по-гладко, отколкото преди, виждам ги в една нова светлина.   Интерпретирам цитата ти и от още една друга гледна точка - че именно докато не откриеш това, което е и силната страна на семейството ти, някак едва ли ще почувстваш наистина силата на любовта си към тях, а това е нещото, което сплотява и каквото и да се е случило, във всички случаи побеждава над обстоятелствата, стига да го има. Разбери го един вид като отхвърляне на проекция, която имаш спрямо семейството си. Нещата не са толкова прости, колкото изглеждат.  :blink: Успех!
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 13, 2013, 05:15:01 pm
Това е целия цитат, който си компирах.

"Къщата в Уайнсбърг, където Сет Ричмънд живееше заедно е майка си, нявга бе една от забележителностите на градчето, но сетне славата й доста позавяхна. Засенчи я грамадната тухлена къща на Бъкай Стрийт, която издигна банкерът Уайт. Домът на Ричмъндови бе разположен в малка падинка оттатък края на Мейн Стрийт. Когато фермерите идеха в града по прашния път откъм юг, минаваха край ореховата кория, заобикаляха панаирната площадка с високата дъсчена ограда, цялата облепена с афиши, пускаха конете в тръс пред падинката покрай Ричмъндовата къща и оттам — право в града. Повечето от земите на север и юг от Уайнсбърг бяха засадени с ягодови и овощни градини и Сет виждаше фургони с берачи — момчета, момичета, жени, отиваха сутрин към нивите и вечер се връщаха, посипани с прах. Гълчавата на тълпата и грубите закачки, дето се подвикваха от фургон на фургон, често пъти грозно изнервяха Сет. Мъка му бе, че той не може шумно да се смее, да подхвърля безсмислени шеги, да се пъчи и надува в тоя безкраен поток от движение и кикот, който не стихваше нагоре-надолу по пътя.
Ричмъндовата къща бе изградена от варовик, из селцето се говореше, че взела уж да се скапва — нищо подобно, с всяка година ставаше все по-красива. "

Преди да подновиш отношения с този човек, да не си имала някаква връзка, за която, може да се каже, че за обществото е изглеждала, едва ли не, идеална и е представлявала всичко, което можеш да си пожелаеш?
Иначе имай предвид, че тези отношения е вероятно малко или много, да те ограничават в други сфери откъм емоционален план. Да не би самият човек да е ревнив или със силно развито чувство на притежание?
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 13, 2013, 05:18:23 pm
искам да си обясня нелепото поведение на човек към мен

"Добре, господине, вие сте единственият пълноправен наследник на майор О’Флаерти, починал през август 1828 година в Калкута.
   — Такова богатство не се поддава на _калкутация_! — възкликна критикарят.
   — В завещанието си майорът бил отредил известни суми за някои обществени заведения, но сега френското правителство е иззело наследството му от фондовете на Индийската компания. В момента то съществува в брой, в напълно осезаема форма. От две седмици безплодно търсех хора, заинтересувани от наследството на госпожица Барб-Мари О’Флаерти, когато вчера на тая маса…
   В тоя миг Рафаел скочи и направи такова рязко движение, сякаш го бяха ранили. Последва нещо като безмълвен възторжен вик; в първия миг сътрапезниците му изпитаха смътна завист и обърнаха към него пламналите си очи. После се чу мърморене, което напомняше шум в роптаеща театрална зала, развълнувана врява, която нарасна, защото всеки искаше да каже някоя дума и да ознаменува огромното богатство, което бе донесъл нотариусът. Отрезвял внезапно от послушалата го съдба, Рафаел бързо разгъна върху масата салфетката, с която бе измерил шагреновата кожа. Без да се вслушва в нищо, той разстла отгоре й талисмана и неволно потръпна, като видя мъничката разлика между очертанията, изрисувани на бялата повърхност, и очертанията на кожата.
   — Е, какво пък толкова? — възкликна Тайфер. — Богатството му е добре дошло."


май трябва просто да го приема като подарък от съдбата и да благодаря, че се е случило

Освен това, което казваш и е добра интерпретация, струва ми се, че и ти самата може да си направила нещо, с което силно си развулнувала човека и си му донесла някаква положителна емоция и по този начин, един вид, той ти благодари. Може да е дебилно, но поне се опитва да ти благодари  ;D
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: blud в Декември 13, 2013, 06:36:39 pm
Благодаря ! Изключително точен анализ! :blink:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: dream girl в Декември 13, 2013, 08:42:18 pm
Какъв човек е той?

"На следващия ден, след като през нощта бе спасила ранения Ангъс, Джейми спа до късно. Каза си, че си е заслужила почивката, ала внезапно си спомни, че е неделя и е пропуснала утринната литургии. Едно от задълженията й бе да присъства на сутрешната неделна служба и тя се ядоса, че никой не си бе направил труда да я събуди. Сега трябваше да даде един от своите шилинги, за да си купи индулгенция. Облече си кремава риза и рубиненочервена туника, обви около кръста си плетен кожен колан, който привърза хлабаво на една страна, за да стига до средата на бедрото й, както се носеше напоследък. Не искаше тези шотландци да я помислят за някаква невежа провинциална девойка. Вчеса косата си, щипна няколко пъти бузите си, за да им придаде розов цвят и отиде да види как е болният. Ако всичко с Ангъс бе наред, щеше да открие свещеника и да му изповяда греховете си, макар да се страхуваше от наказанието, което щеше да й бъде наложено."
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 13, 2013, 09:02:10 pm
Много принципиен и му се иска да е доста подреден и практичен. Вероятно е доста амбициозен и наистина е наясно с това какво иска и как да го постигне. Това, което до известна степен го обезоръжава е, че е доста завеян и поради тази причина, трябва все да има някой около него, който да го дръпа към земята, за да не литне той в небето.  ;D Дръжи доста на мнението на другите за него и иска да прави добро впечатление. Обича реда и попринцип не обича да нарушава правилата.  :blink:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: vezni в Декември 13, 2013, 09:05:32 pm
Попитах: "Как ще се развият отношенията ми с... от тук нататък, какво да очаквам?"
Ето от случайна творба на читанка какво излезе:
Аманда Куик - "Романтична афера"

" — Няма да посмее — отвърна Уинтърборн, но въпреки това отстъпи крачка назад. — Шарлот, изслушай ме. Не си толкова глупава да си мислиш, че можеш просто ей така, най-хладнокръвно да застреляш един човек. Ще те обесят за такова престъпление.

— Така да бъде! — Шарлот повдигна още малко оръжието си.

— Елате, Уинтърборн — обади се тихо непознатият — Хайде да си вървим. Малката наистина има намерение да изстреля някой куршум в един от нас и съм склонен да си мисля, че жертвата й ще бъда именно аз. Никоя девственица не заслужава толкова главоболия.

— Ами разписките ми? — попита Уинтърборн с треперещ глас. — Обеща да ми ги дадеш, ако ти позволя да имаш по-малкото момиче.

— Както изглежда обаче, ще трябва да намериш друг начин да си изплатиш дълга.

— Но аз нямам никакви източници, сър! — Уинтърборн бе отчаян. — Нямам какво да продам, за да покрия задълженията си към вас. Бижутата на жена ми са продадени. Останали са само някои от сребърните сервизи. Освен това не притежавам тази къща, само съм наемател тук.

— Сигурен съм, че ще измислите как да ми се издължите. — Непознатият бавно се отправи към стълбището, като изобщо не обръщаше внимание на Шарлот. — Но каквото и да измислите, направете така, че да не ми се налага да заставам очи в очи с един истински ангел на отмъщението, за да си получа моето. "

май наистина ще е само афера... дали ще бъде и това се питам
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: dream girl в Декември 13, 2013, 09:11:12 pm
 :58: Благодаря Thunder
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 13, 2013, 10:02:57 pm
Попитах: "Как ще се развият отношенията ми с... от тук нататък, какво да очаквам?"
Ето от случайна творба на читанка какво излезе:
Аманда Куик - "Романтична афера"

" — Няма да посмее — отвърна Уинтърборн, но въпреки това отстъпи крачка назад. — Шарлот, изслушай ме. Не си толкова глупава да си мислиш, че можеш просто ей така, най-хладнокръвно да застреляш един човек. Ще те обесят за такова престъпление.

— Така да бъде! — Шарлот повдигна още малко оръжието си.

— Елате, Уинтърборн — обади се тихо непознатият — Хайде да си вървим. Малката наистина има намерение да изстреля някой куршум в един от нас и съм склонен да си мисля, че жертвата й ще бъда именно аз. Никоя девственица не заслужава толкова главоболия.

— Ами разписките ми? — попита Уинтърборн с треперещ глас. — Обеща да ми ги дадеш, ако ти позволя да имаш по-малкото момиче.

— Както изглежда обаче, ще трябва да намериш друг начин да си изплатиш дълга.

— Но аз нямам никакви източници, сър! — Уинтърборн бе отчаян. — Нямам какво да продам, за да покрия задълженията си към вас. Бижутата на жена ми са продадени. Останали са само някои от сребърните сервизи. Освен това не притежавам тази къща, само съм наемател тук.

— Сигурен съм, че ще измислите как да ми се издължите. — Непознатият бавно се отправи към стълбището, като изобщо не обръщаше внимание на Шарлот. — Но каквото и да измислите, направете така, че да не ми се налага да заставам очи в очи с един истински ангел на отмъщението, за да си получа моето. "

май наистина ще е само афера... дали ще бъде и това се питам

Да, само афера ще е . Според мен влагаш твърде много, даже се престараваш и поради това, можеш да изглеждаш доста фанатична и ограничаваща мъжа в действията си. Освен това е твърде вероятно да има и втора жена и да ви върти двете заедно.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Freya в Декември 13, 2013, 10:15:45 pm
Фрея, имаш много бойна комбинация от Венера и Марс. Честно да ти кажа, очаквах Венера да е по-силна от Марс, понеже тя е принципа на хармонията, така да се каже и тя е склонна да прави компромиси спрямо другите хора. Марс отстоява себе си. Но Венера в Марсов знак малко или много не търпи. Марса ти да не говорим - хем екзалтиран, хем поставен в много хубав дом - потърси какъв фактор в хороскопа ти е склонен да прави такива неизгодни примирения с другите и знай, че той твърде натрапчиво доминира, предоминира даже по начина, който си избрала да изживееш съзнателно наталната си карта. Лошото е, че това, което оставиш като неизживяно, идва при теб под формата на външни обстоятелства, така че не се и съмнявам, че привличаш много рогати, инати и доминиращи хора около себе си. Но на едно дълбоко ниво, реално това си ти самата.

Мда, това определено не е Марса .. Слънце опозиция Луна е, това което ме кара да търся хармония и да правя компромиси в това отношение. Поне така ми се струва че този аспект действа и във връзките и май съм на тема слънце-луна във връзките последно време
А за рогатите вярно е, то по Марса... последните трима бяха двама козирог и един телец, оле имаше и един овен, край!  ;D Ама аз ги харесвам рогатите
Много интересни тълкувания правиш, като карти таро ли гледаш на тях?  :blink:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Freya в Декември 13, 2013, 10:50:07 pm
Искам да пробвам с още един въпрос, дали ще възобновим комуникация с Х.?
Някой ще ми изтегли ли откъс, моля  :blink:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: zikovu в Декември 13, 2013, 11:05:37 pm
Това е целия цитат, който си компирах.

"Къщата в Уайнсбърг, където Сет Ричмънд живееше заедно е майка си, нявга бе една от забележителностите на градчето, но сетне славата й доста позавяхна. Засенчи я грамадната тухлена къща на Бъкай Стрийт, която издигна банкерът Уайт. Домът на Ричмъндови бе разположен в малка падинка оттатък края на Мейн Стрийт. Когато фермерите идеха в града по прашния път откъм юг, минаваха край ореховата кория, заобикаляха панаирната площадка с високата дъсчена ограда, цялата облепена с афиши, пускаха конете в тръс пред падинката покрай Ричмъндовата къща и оттам — право в града. Повечето от земите на север и юг от Уайнсбърг бяха засадени с ягодови и овощни градини и Сет виждаше фургони с берачи — момчета, момичета, жени, отиваха сутрин към нивите и вечер се връщаха, посипани с прах. Гълчавата на тълпата и грубите закачки, дето се подвикваха от фургон на фургон, често пъти грозно изнервяха Сет. Мъка му бе, че той не може шумно да се смее, да подхвърля безсмислени шеги, да се пъчи и надува в тоя безкраен поток от движение и кикот, който не стихваше нагоре-надолу по пътя.
Ричмъндовата къща бе изградена от варовик, из селцето се говореше, че взела уж да се скапва — нищо подобно, с всяка година ставаше все по-красива. "

Преди да подновиш отношения с този човек, да не си имала някаква връзка, за която, може да се каже, че за обществото е изглеждала, едва ли не, идеална и е представлявала всичко, което можеш да си пожелаеш?
Иначе имай предвид, че тези отношения е вероятно малко или много, да те ограничават в други сфери откъм емоционален план. Да не би самият човек да е ревнив или със силно развито чувство на притежание?

Да, имаше такава връзка, но явно нещата не бяха така истински и стойностни за мен.  Аз си помислих, че може да имам аз пък конкуренция, но да се получи един вид, че старата любов ръжда не хваща. А за другото- брааавооо- как го улови - човека, в къщата, в прекрасната къща, но има някои неща от живота, на които не може да се радва.

:58:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: zikovu в Декември 13, 2013, 11:11:44 pm
искам да си обясня нелепото поведение на човек към мен

"Добре, господине, вие сте единственият пълноправен наследник на майор О’Флаерти, починал през август 1828 година в Калкута.
   — Такова богатство не се поддава на _калкутация_! — възкликна критикарят.
   — В завещанието си майорът бил отредил известни суми за някои обществени заведения, но сега френското правителство е иззело наследството му от фондовете на Индийската компания. В момента то съществува в брой, в напълно осезаема форма. От две седмици безплодно търсех хора, заинтересувани от наследството на госпожица Барб-Мари О’Флаерти, когато вчера на тая маса…
   В тоя миг Рафаел скочи и направи такова рязко движение, сякаш го бяха ранили. Последва нещо като безмълвен възторжен вик; в първия миг сътрапезниците му изпитаха смътна завист и обърнаха към него пламналите си очи. После се чу мърморене, което напомняше шум в роптаеща театрална зала, развълнувана врява, която нарасна, защото всеки искаше да каже някоя дума и да ознаменува огромното богатство, което бе донесъл нотариусът. Отрезвял внезапно от послушалата го съдба, Рафаел бързо разгъна върху масата салфетката, с която бе измерил шагреновата кожа. Без да се вслушва в нищо, той разстла отгоре й талисмана и неволно потръпна, като видя мъничката разлика между очертанията, изрисувани на бялата повърхност, и очертанията на кожата.
   — Е, какво пък толкова? — възкликна Тайфер. — Богатството му е добре дошло."


май трябва просто да го приема като подарък от съдбата и да благодаря, че се е случило

Освен това, което казваш и е добра интерпретация, струва ми се, че и ти самата може да си направила нещо, с което силно си развулнувала човека и си му донесла някаква положителна емоция и по този начин, един вид, той ти благодари. Може да е дебилно, но поне се опитва да ти благодари  ;D

Отношението беше яростно към мен...без аз да съм го предизвикала по някакъв начин - напротив дори бях мила
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 13, 2013, 11:32:28 pm
Фрея, тълкувам ги, да, един вид като карти Таро - от гледна точка на това, че символизма е сходен като този на картите, но символизма е универсален за всички системи, във всичко можем да намерим някакви архетипни образи. Но и доста ми помагат и скучноватите интерпретативни съчинения от средното училище, защото, поне за мен, това беше първия досег с информация, която изглеждаше една, а означаваше друго и за първи път си направих тогава труда да видя как точно работи тази система на асоциации. Ако гледаш на всеки цитат като на стихотворение на символист, със сигурност ще доловиш и отговора, който ти е даден.

Ето, на твоя отговорност аз ти теглих цитат дали ще подновиш отношенията ти с Х. Казвам на твоя отговорност, защото винаги тегля чалнати цитати от научна фантастика. И този не прави изключение:  ;D

Цитат
Ктистлмуп най-накрая взе да разбира.
— Направил си нещо с ума си. Химикали? На Марс предпочитаме директното стимулиране.
— Марс? Ама ти наистина ли…
— Барнс, трябва да ти задам няколко въпроса.
— Давай — махна небрежно с ръка Барнс.
— До каква степен е готова Земята да отбие атака от космоса?

Според мен отговора е ДА и е възможно поведението на въпросният човек да е доста предизвикателно

zikovu Двете неща едно на друго не пречат. Има хора, които имат сериозни проблеми със себе си и реагират агресивно, когато докоснеш някоя тънка струна на душата им, която принципно кътат само за себе си. Струва ми се, че това може да е и случаят в твоята ситуация.  Надявам се човекът да се усети навреме, обаче и да оправи държането си. Успех!  :58:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: zikovu в Декември 14, 2013, 07:14:51 am
Благодаря Thunder  :58:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: zikovu в Декември 14, 2013, 11:17:19 am
какви чувства изпитва към мен

"Докосването му предизвика водовъртеж от чувства и желания у нея, но гордостта й я накара да изпъне гръб. Нямаше да му позволи да разбере колко е засегната и не му отговори нищо.
   Той отпусна ръката си с горчива усмивка върху устните.
   — Мисля, че не сте. Няма какво повече да се каже, любов моя. — Тонът му беше точно толкова студен, колкото докосването му горещо. — Адвокатът ми ще пристигне до месец. Вие с баща ви можете да останете до тогава. — След това се обърна към коня и хвана юздите, като й хвърли още един поглед. — Можете да се свържете с мен за къщата.
   Той не можеше да си тръгне, не и след всичко, което бе направила! Беше пристигнал тук самоуверен и надменен и се готвеше да си тръгне по абсолютно същия начин.
   Чист, палещ гняв закипя във вените й. София сложи ръце на кръста."


между другото- пак е много точно попадението. Самоконтролът и хладината са факт. Има ли нещо отдолу? Как мислиш Тъндър?
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Freya в Декември 14, 2013, 12:30:45 pm
Фрея, тълкувам ги, да, един вид като карти Таро - от гледна точка на това, че символизма е сходен като този на картите, но символизма е универсален за всички системи, във всичко можем да намерим някакви архетипни образи. Но и доста ми помагат и скучноватите интерпретативни съчинения от средното училище, защото, поне за мен, това беше първия досег с информация, която изглеждаше една, а означаваше друго и за първи път си направих тогава труда да видя как точно работи тази система на асоциации. Ако гледаш на всеки цитат като на стихотворение на символист, със сигурност ще доловиш и отговора, който ти е даден.

Ето, на твоя отговорност аз ти теглих цитат дали ще подновиш отношенията ти с Х. Казвам на твоя отговорност, защото винаги тегля чалнати цитати от научна фантастика. И този не прави изключение:  ;D

Цитат
Ктистлмуп най-накрая взе да разбира.
— Направил си нещо с ума си. Химикали? На Марс предпочитаме директното стимулиране.
— Марс? Ама ти наистина ли…
— Барнс, трябва да ти задам няколко въпроса.
— Давай — махна небрежно с ръка Барнс.
— До каква степен е готова Земята да отбие атака от космоса?

Според мен отговора е ДА и е възможно поведението на въпросният човек да е доста предизвикателно

Да, много интересно.. успяваш да ги долавяш нещата, сигурно и сънища ще тълкуваш добре по този начин. :) И аз се опитвам да погледна на нещата така - като асоциации и архетипове и да разгадая символизма  :rolleyes:
Хм, вероятно ако ме потърси, то той би бил предизвикателен, то е ясно в предвид миналото... Ако има развитие ще дам обратна връзка :) Благодаря ти
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 14, 2013, 05:43:18 pm
какви чувства изпитва към мен

"Докосването му предизвика водовъртеж от чувства и желания у нея, но гордостта й я накара да изпъне гръб. Нямаше да му позволи да разбере колко е засегната и не му отговори нищо.
   Той отпусна ръката си с горчива усмивка върху устните.
   — Мисля, че не сте. Няма какво повече да се каже, любов моя. — Тонът му беше точно толкова студен, колкото докосването му горещо. — Адвокатът ми ще пристигне до месец. Вие с баща ви можете да останете до тогава. — След това се обърна към коня и хвана юздите, като й хвърли още един поглед. — Можете да се свържете с мен за къщата.
   Той не можеше да си тръгне, не и след всичко, което бе направила! Беше пристигнал тук самоуверен и надменен и се готвеше да си тръгне по абсолютно същия начин.
   Чист, палещ гняв закипя във вените й. София сложи ръце на кръста."


между другото- пак е много точно попадението. Самоконтролът и хладината са факт. Има ли нещо отдолу? Как мислиш Тъндър?

Има очакване ти да си активната страна, ти да си тази, която да го извади от, един вид "тъмината", в която е попаднал - нещо не си падамного този човек по експресивността, гори отвътре, но е несигурен в себе си и в това как ти ще реагираш, ако той покаже интерес и поради тази причина чака по-скоро ти да засвидетелстваш към него твоя.

Фрея, пак заповядай!  :58: А иначе за сънищата не, странно, но не тълкувам добре, в тази насока имам нужда от повече школовка. Някак си те не следват традиционната логика и ми е трудно да проследя логиката в нечии друг човешки ум. В моите сънища, също, защото всичко е някак абсурдно.  ;D
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 15, 2013, 01:30:56 am
Аз да ви кажа, че днес, освен с цитат, пробвах да си гледам даже със сериала, който гледах.  ;D ;D ;D Пуснах още недоизгледан епизод на произволна минута и оставих да чуя няколко реплики и доста конкретно отговориха на въпроса ми.  ;D
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: dream girl в Декември 15, 2013, 08:45:23 am
Ще имам ли връзка скоро?

"Венерианките посрещнали марсианците с отворени обятия. Те знаели интуитивно, че този ден ще дойде. Сърцата им се отворили широко за любовта, която не били изпитвали никога преди това."
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 15, 2013, 01:11:22 pm
Да, и явно ще е доста хармонична и сравнително безпроблемна.  ;)
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: dream girl в Декември 15, 2013, 01:27:07 pm
Благодаря ти Thunder  :88: Ако се появи нещо на хоризонта ще дам ОВ   ;D
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 15, 2013, 03:03:42 pm
Супер, чакам и се надявам да съм права!  :blink:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Freya в Декември 15, 2013, 05:06:28 pm
Аз да ви кажа, че днес, освен с цитат, пробвах да си гледам даже със сериала, който гледах.  ;D ;D ;D Пуснах още недоизгледан епизод на произволна минута и оставих да чуя няколко реплики и доста конкретно отговориха на въпроса ми.  ;D
хаха много интересно, то ако се поогледа човек и започне да забелязва неща, може да открие много знаци.. така че, защо не
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Crabby в Декември 15, 2013, 05:07:50 pm
Аз да ви кажа, че днес, освен с цитат, пробвах да си гледам даже със сериала, който гледах.  ;D ;D ;D Пуснах още недоизгледан епизод на произволна минута и оставих да чуя няколко реплики и доста конкретно отговориха на въпроса ми.  ;D
хаха много интересно, то ако се поогледа човек и започне да забелязва неща, може да открие много знаци.. така че, защо не

Винаги съм казвала, че на тъпите сериали мога и края да им позная след 10тина минути от филма  ;D ;D Кой сериал гледаш Тъндър?
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 15, 2013, 05:15:13 pm
В момента съм се закрастила на От местоперестъплението: Маями, въпреки че като гледам как разследват и като знам как попринцип се разследва, от време на време ме заболява сърцето.  ;D ;D Иначе си напълно права, на някои сериалчета края им е пределно ясен. А някои хубави как ги развалиха като ги направиха една голяма боза, не е истина.  ;)
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 15, 2013, 05:20:27 pm
Аз да ви кажа, че днес, освен с цитат, пробвах да си гледам даже със сериала, който гледах.  ;D ;D ;D Пуснах още недоизгледан епизод на произволна минута и оставих да чуя няколко реплики и доста конкретно отговориха на въпроса ми.  ;D
хаха много интересно, то ако се поогледа човек и започне да забелязва неща, може да открие много знаци.. така че, защо не

Абсолютно е така, знаците може да са навсякъде, може даже да са шокиращо абсурдни.  ;)
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: 911 в Декември 15, 2013, 06:10:51 pm
хм, зададох си въпрос -Ще настъпи ли нов,по- благотворен период за мен ,скоро?
Направо се изненадах ;D

"Роди се, разбира се! Щом строгите лекарски изчисления, точните аритметики и изпитаната бабешка десетопръстна система кажат нещо, няма начин… Четири килограма и двеста грама; петдесет и един сантиметра! На трети януари, хиляда деветстотин шейсет и пета. ".....
Велимир Петров -Хайде,път на младите!
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 15, 2013, 11:49:28 pm
Да, ще започне нов период, но какъв ще бъде, зависи от теб самата.  ;) Много математически ми идва този цитат някак, може би трябва да опиташ повече да се отпуснеш, с повече доверие в живота и така ще забележиш малките неща, които правят живота ни МНОГО по-щастлив. Успех!  ;)
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: zikovu в Декември 16, 2013, 07:47:02 am
Благодаря ти Тъндър :58: пак и отново
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: zikovu в Декември 16, 2013, 08:06:36 am
за моя приятелка, ще има ли  нов мъж в живота й скоро- в близките месеци, Книгата е на Мария Антонова за Рада Казалийска

Първо прочетох това, но някак си не го свързах с отговор..и за това се зачетох по- надолу

"Малка книжка за жените
дето им показва добре
да се пазят от злините
и да се отнасят мъдро."


---------------
"И тая планина висока,
Която виждамъ пред очи ти,
И тамъ една ръка широка,
Която пада от горе ти —
Не са ли те творения твои,
И тия страшни-ти планини,
Не си ли ги направил съ Слово Ти"


На мен по- скоро като НЕ ми се струва, като, че ли не е подходящ момента за нови любови. Във втория цицат се възхвалява нещо съществуващо вече. Май във филма остават добре познатите герои.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: zikovu в Декември 16, 2013, 08:17:21 am
ще попитам и за развитие в сегашната ми работа по определен проблем , Ерих Фром, Да имаш или да бъдеш

"Класическият източник за схващанията на Екхарт за притежателния модус е неговата проповед за бедността, основана на текста от Евангелието на Матея 5:3: „Блажени бедните духом, защото тяхно е Царството Небесно“. В тази проповед Екхарт разглежда въпроса: що е духовна бедност? В началото той казва, че не говори за _Външната_ бедност, бедност поради липсата на вещи, макар че тази беднота е достойна за възхвала. Той има предвид _Вътрешната_ бедност, за която става въпрос в Евангелието. Определя я така: „Беден е онзи, който нищо _не иска_, нищо _не знае_ и нищо _не притежава_“
Проблемът не засяга финанси...но така като гледам- едва ли ще има удовлетворяващо развитие за мен :-\ Няма да имам външната бедност, но вътрешната (неудовлетворението) си остава
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: zikovu в Декември 16, 2013, 08:24:57 am
 :blink: много ми хареса този метод  :blink:

Ще успея ли да си намеря нова и удовлетворяваща ме работа? Николай Телалов  "Да си отгледаш дракон"

"Остра карфичена болка го накара да се плесне здраво по врата. Комар. Дичо с погнуса избърса грозното кърваво петно по дланта си в крачола. Въздъхна, че дънките прекалено бързо започват да се нуждаят от пране…
Още един миниатюрен „Сикорски“ го атакува."


въх, че гадно.... :-X ..Но това ми прилича на някакъв шоков момент, който ще ме изненада и ще иска бързи реакции и правене на компромис от моя страна. Ще е нещо натоварено.

И в допълнение

"Тя чакаше пробуждането му, подпряла брадичка на коленете си. Радослав сънено забеляза до себе си табла, покрита с шарен пешкир, на която от писаните панички и чинийки на майка му вдигаше пара закуската. Верена размърда рамене:
Добра заран, юнако. Мляко с какао, милинки, дето им викате палачинки, сирене и кашкавал — казаха ми, че обожаваш тези неща."


Май ще получа всичко на тепсия ;D Но май..решението е някъде около мен- просто трябва да отворя очи?
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: 911 в Декември 16, 2013, 04:03:47 pm
Да, ще започне нов период, но какъв ще бъде, зависи от теб самата.  ;) Много математически ми идва този цитат някак, може би трябва да опиташ повече да се отпуснеш, с повече доверие в живота и така ще забележиш малките неща, които правят живота ни МНОГО по-щастлив. Успех!  ;)
Благодаря!  :wub:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 16, 2013, 04:08:40 pm
за моя приятелка, ще има ли  нов мъж в живота й скоро- в близките месеци, Книгата е на Мария Антонова за Рада Казалийска

Първо прочетох това, но някак си не го свързах с отговор..и за това се зачетох по- надолу

"Малка книжка за жените
дето им показва добре
да се пазят от злините
и да се отнасят мъдро."


---------------
"И тая планина висока,
Която виждамъ пред очи ти,
И тамъ една ръка широка,
Която пада от горе ти —
Не са ли те творения твои,
И тия страшни-ти планини,
Не си ли ги направил съ Слово Ти"


На мен по- скоро като НЕ ми се струва, като, че ли не е подходящ момента за нови любови. Във втория цицат се възхвалява нещо съществуващо вече. Май във филма остават добре познатите герои.

Според мен на теория търси нещо и така си го е постаивла съзнателно като някаква цел, но дълбоко в себе си тя се страхува да зпаочне нещо ново. Наранена е от предишни неща и не е готова за нова връзка и поради тази причина, едва ли ще привлече към себе си човек, с който да могат да създадат някаква връзка. Трябва да се научи, че спомените за един човек, не се лекуват с преживяванията с друг - за мен това е една много грозна практика, която, обаче доста често се случва.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 16, 2013, 04:11:00 pm
ще попитам и за развитие в сегашната ми работа по определен проблем , Ерих Фром, Да имаш или да бъдеш

"Класическият източник за схващанията на Екхарт за притежателния модус е неговата проповед за бедността, основана на текста от Евангелието на Матея 5:3: „Блажени бедните духом, защото тяхно е Царството Небесно“. В тази проповед Екхарт разглежда въпроса: що е духовна бедност? В началото той казва, че не говори за _Външната_ бедност, бедност поради липсата на вещи, макар че тази беднота е достойна за възхвала. Той има предвид _Вътрешната_ бедност, за която става въпрос в Евангелието. Определя я така: „Беден е онзи, който нищо _не иска_, нищо _не знае_ и нищо _не притежава_“
Проблемът не засяга финанси...но така като гледам- едва ли ще има удовлетворяващо развитие за мен :-\ Няма да имам външната бедност, но вътрешната (неудовлетворението) си остава

Да хареса ми как си го интерпретирала, няма да има благоприятно развитие за теб, към момента в тази ситуация ти остава само фрустрацията и наистина просот може би трябва да се стараеш да не я забелязваш толкова. Ако търсиш удовлетворяваща работа на всяка цена, вероятно трябва да помислиш за смяна, въопреки че знам колко е трудно към сегашния момент човек да си търси нещо и добре платено, и с готин колектив и всичко да е 6 ;)
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 16, 2013, 04:13:52 pm
:blink: много ми хареса този метод  :blink:

Ще успея ли да си намеря нова и удовлетворяваща ме работа? Николай Телалов  "Да си отгледаш дракон"

"Остра карфичена болка го накара да се плесне здраво по врата. Комар. Дичо с погнуса избърса грозното кърваво петно по дланта си в крачола. Въздъхна, че дънките прекалено бързо започват да се нуждаят от пране…
Още един миниатюрен „Сикорски“ го атакува."


въх, че гадно.... :-X ..Но това ми прилича на някакъв шоков момент, който ще ме изненада и ще иска бързи реакции и правене на компромис от моя страна. Ще е нещо натоварено.

И в допълнение

"Тя чакаше пробуждането му, подпряла брадичка на коленете си. Радослав сънено забеляза до себе си табла, покрита с шарен пешкир, на която от писаните панички и чинийки на майка му вдигаше пара закуската. Верена размърда рамене:
Добра заран, юнако. Мляко с какао, милинки, дето им викате палачинки, сирене и кашкавал — казаха ми, че обожаваш тези неща."


Май ще получа всичко на тепсия ;D Но май..решението е някъде около мен- просто трябва да отворя очи?

По-скоро изчакай, вотирят цитат според мен гледа по-далеч в бъдещето. Работи каквото си имаш сега и след време ще ти излезе от само себе си наистина атрактивното предложение. Иначе интересно - не ти бях прочела още този въпрос и в горния ти казах, че може би трябва да помислиш за смяна.  ;D ;D
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: zikovu в Декември 16, 2013, 04:35:12 pm
ето това си е професионалистът- тенк ю Тъндър! Много ми помагаш! :wub:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 16, 2013, 04:54:10 pm
Ю аре уелкъм  :wub:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: zikovu в Декември 17, 2013, 09:51:56 am
приятелка пита ще забременее ли през 2014

Книгата е "Яж, моли се и обичай"

"В първите няколко минути не можех да спра да се смея. Виждах над цялата долина, над купола от мангови дървета, а вятърът вееше косите ми като знаме. Гледах как слънцето залязва, а после легнах по гръб и гледах как изгряват звездите. Изпях кратка молива на санскрит и я повтарях всеки път, щом видех, че на смрачаващото се небе изплува нова звезда, сякаш аз пусках звездите, но после почнаха да никнат много бързо и не смогвах. Скоро цялото небе се превърна в бляскаво звездно шоу. Единственото нещо между мен и Бог беше… нищото"
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 17, 2013, 09:59:04 am
Единствено между мен и Бог беше нищото - според мен не, няма да забременее. Но пък ще се радва на живота и ще е красива година, може би другата вече ще си има и бебче, защото колкото по-радостен и доволен от живота е човек, толкова е по-възможно да му се сбъднат съкровените желания.  ;)
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: zikovu в Декември 17, 2013, 10:44:27 am
Благодаря ти, светкавичке! Все нещо виждаш дето ми убягва! :wub:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Bella в Декември 17, 2013, 02:05:09 pm
Тъндър, нареждам се и аз с молба за тълкуване. Въпросът е "Ще започна ли работа във фирма Х като Y през 2014 година?"

Ето и цитата:
ЧЕРЕН ДРОБ/ЖЛЪЧЕН МЕХУР: Черния дроб секретира жлъчка, която се съхранява в неговия родителски орган, жлъчния мехур. Жлъчният сок е необходим за храносмилането на разтворимите мазнини, които съдържат витамините А, Д. Е и К. Черният дроб филтрира кръвта от стомаха, далака и тънкото черво, помага за регулацията на кръвната захар и складира скорбялата (гликоген), която освобождава под формата на захар, когато организмът има нужда от нея. Неутрализира множество токсини, включително лекарства и алкохол. Помага за регулирането на нервната система и играе роля при мозичната функция, тъй като е свързан с гнева и депресията, които могат да прерастнат в клинична депресия (налице е биохимична основа), ако не се вземат навреме мерки.

Предварително благодаря!
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 17, 2013, 03:25:49 pm
Последната част от цитата ми навява идеята, че вероятно а теб тази работа е много важна и й отдаваш твърде много значение и рискуваш да си разклатиш здравето с това. Препоръката ми е да опиташ, все пак да не му обръщаш внимание до такава степен и да не придаваш чак тогава голямо значение, със сигурност нещата ще се наредят по-добре така.

Останалата част нещо не мога да разтълкувам - бих погледнала, обаче в медицинската астрология на какво съответства черния дроб и вероятно от там би могла да ми тръгне по-добре мисълта, но в момента наистина ми е избягало от съзнанието, от там вече можем да подведем цитата в едно по-индиректно значение и да го тълкуваме.

Всъщност, погледнах, съответства на Стрелец. Това знначи разширение. Освне това, гледам из съновниците черния дроб се тълкува като някакво подобрение на материалното състояние - въпреки, че не съм много сигурна, по-скоро за този цитат, предвид индиректните значения, бих казала - да.  :blink:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Bella в Декември 17, 2013, 04:55:40 pm
Благодаря ти, Тъндър. Май наистина прекалено много мисля за работа напоследък и ще трябва да намаля темпото и да го давам по-спокойно.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: zikovu в Декември 18, 2013, 08:09:27 am
Моя прителка пита за мъж в живота си какво да очаква от него (той според мен я харесва, но нищо не предприема спрямо нея)

"Така е — тя се съгласи, ала в гласа й не прозвуча нито самодоволство, нито престорена скромност. Думите й просто отразяваха истината. — Това съм искала винаги.
   Тананикайки си тихичко, тя тръгна към вратата и изчезна в мрака. Рейф изпсува, бавно се изправи на крака, измъкна револвера и я последва. Ани едва не се блъска в него, докато се връщаше с две борови клончета в ръка. Очите й се разшириха от учудване, щом забеляза погледа му, искрящ от гняв.
   — Излязох да взема две клончета да ги ползваме вместо четки за зъби — невинно промълви тя, размахвайки доказателството пред лицето му. — Извинявай, забравих…
   — Друг път недей да забравяш — отряза я той, сграбчи я за рамото и я блъсна в колибата. Тя стана червена като рак, прекрасното й настроение бе изчезнало безследно и Рейф съжали за грубостта си.
   Ани извади малко сол, за да изчистят зъбите си, и Маккей се отпусна назад с боровото клонче. Придирчивостта й към хигиената му напомни за времената, когато тези навици бяха естествена част от живота му, когато се миеше и бръснеше всеки ден и винаги носеше чисти дрехи. Тогава не можеше да си представи ежедневието без сапун, прах за зъби и соли за баня. Използваше скъп одеколон и танцуваше валс с изящни млади госпожици. Ала това бе отдавна, преди войната, в някакъв друг живот. Нямаше нищо общо между него и някогашния изискан младеж — спомняше си за онзи Рейф като за някакъв далечен познат.
   Ани затършува в медицинската си чанта и измъкна две кафяви парченца кора. Пъхна едното в устата си и му подаде другото:"
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: zikovu в Декември 18, 2013, 08:18:39 am
тази същата пита и за нов човек на хоризонта, ще се появи ли, че на оня нещо..да му се надяваш ли, да му се не надяваш ли....

"   — Да — отвърна тя. — В центъра на пещерата Тезей се изправя лице в лице с Минотавъра. Но Тезей не е загубил. Той убива Минотавъра."
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 19, 2013, 01:59:25 pm
Моя прителка пита за мъж в живота си какво да очаква от него (той според мен я харесва, но нищо не предприема спрямо нея)

"Така е — тя се съгласи, ала в гласа й не прозвуча нито самодоволство, нито престорена скромност. Думите й просто отразяваха истината. — Това съм искала винаги.
   Тананикайки си тихичко, тя тръгна към вратата и изчезна в мрака. Рейф изпсува, бавно се изправи на крака, измъкна револвера и я последва. Ани едва не се блъска в него, докато се връщаше с две борови клончета в ръка. Очите й се разшириха от учудване, щом забеляза погледа му, искрящ от гняв.
   — Излязох да взема две клончета да ги ползваме вместо четки за зъби — невинно промълви тя, размахвайки доказателството пред лицето му. — Извинявай, забравих…
   — Друг път недей да забравяш — отряза я той, сграбчи я за рамото и я блъсна в колибата. Тя стана червена като рак, прекрасното й настроение бе изчезнало безследно и Рейф съжали за грубостта си.
   Ани извади малко сол, за да изчистят зъбите си, и Маккей се отпусна назад с боровото клонче. Придирчивостта й към хигиената му напомни за времената, когато тези навици бяха естествена част от живота му, когато се миеше и бръснеше всеки ден и винаги носеше чисти дрехи. Тогава не можеше да си представи ежедневието без сапун, прах за зъби и соли за баня. Използваше скъп одеколон и танцуваше валс с изящни млади госпожици. Ала това бе отдавна, преди войната, в някакъв друг живот. Нямаше нищо общо между него и някогашния изискан младеж — спомняше си за онзи Рейф като за някакъв далечен познат.
   Ани затършува в медицинската си чанта и измъкна две кафяви парченца кора. Пъхна едното в устата си и му подаде другото:"

Според мен не трябва да се занимава с този мъж, той е някакъв скртит насилник и не може да й даде нищо хубаво в живота, по-скоро ще бъде като тежест около врата й, а не нещо друго. Направо си е опасен.

тази същата пита и за нов човек на хоризонта, ще се появи ли, че на оня нещо..да му се надяваш ли, да му се не надяваш ли....

"   — Да — отвърна тя. — В центъра на пещерата Тезей се изправя лице в лице с Минотавъра. Но Тезей не е загубил. Той убива Минотавъра."

Вероятно няма да полсуша съвета ми и ще се занимава с този от цитат 1. Но хубавото е, че той ще я научи на някакъв урок и след този урок, тя вече наистина ще може да намериш някакъв интересен и подходящ за нея човек.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: zikovu в Декември 19, 2013, 02:09:55 pm
не, тя не се занимава с него и няма и нищо да предприема и той като не предприема.

Ами...те и картите не са оптимистични за тях...
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 19, 2013, 02:16:49 pm
Разбирам Минотвавъра като някаква опасност непосредствена, явно изявена навън от нас, като препядствие по пътя ни 0 затова си помислих, че може да е първия мъж. Ако трябва да го генерализирам цялото гадание - според мен първо ще мине през някакъв много гаден период тази твоя приятелка, преди да дойде "пречистването" и възможността да привлече правилния човек.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: zikovu в Декември 19, 2013, 02:22:33 pm
Разбирам Минотвавъра като някаква опасност непосредствена, явно изявена навън от нас, като препядствие по пътя ни 0 затова си помислих, че може да е първия мъж. Ако трябва да го генерализирам цялото гадание - според мен първо ще мине през някакъв много гаден период тази твоя приятелка, преди да дойде "пречистването" и възможността да привлече правилния човек.

Малее..ужас милата...тя през какво мина вече. Само буклуци ти казвам. Ще ми се вече да й се усмихне щастието.

Аз приемам минотавъра, кято мъж, който тя тотално ще покори
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 19, 2013, 02:24:57 pm
Надявам се да не го убива само.  :blink: Иначе надявам се нещата за нея да се развият добре - аз вярвам, че винаги накрая доброто побеждава и онези, които са страдали, когато не е трябвало да страдат, накрая остават най-щастливите хора. Пожелавам й така да стане.  ;)
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: zikovu в Декември 19, 2013, 02:46:29 pm
ДАНОО, благодаря ти!!! и аз така се надявам да стане с нея! Тя ми е една от най- близките
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: SunMoon в Декември 20, 2013, 10:27:56 am
Темата е страхотна.

Искам да прекратя отношения с един човек, защото мисля, че не ми се отразява добре, на самата мен. Въпросът ми е, наистина ли си вредя като се занимавам с него ?

Цитатът е от "Портретът на Дориан Грей".

Това няма да бъде по-малко приятно.
   — За теб, струва ми се, ще бъде дори по-приятно — прошепна със съжаление Холуърд. — А сега, довиждане. Съжалявам, че не ми позволи да видя портрета още веднъж. Но няма какво да се прави. Напълно разбирам какво е чувството ти към него.
   Когато художникът излезе от стаята, Дориан Грей се усмихна. Горкият Базил! Той изобщо не подозираше истинската причина! И колко странно бе, че вместо да бъде принуден да разкрие собствената си тайна, той бе успял почти случайно да изтръгне тайната на приятеля си! Колко много неща му обясняваше тази необикновена изповед! Безсмислените пристъпи на ревност у художника, безумното обожание, пресилените славословия, минутите на странна сдържаност — сега той разбираше всичко това и изпитваше съжаление. Имаше нещо трагично в едно приятелство, така украсено от романтика.
   Той въздъхна и позвъни. На всяка цена трябваше да скрие портрета някъде. Не биваше да се излага повече на риска да бъде узната тайната му. Безумие би било от негова страна да го остави дори и за час още в стая, до която всеки от приятелите му имаше достъп.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 20, 2013, 11:14:31 am
Според мен ако прекъснеш завинаги отношения с този човек, накрая ще съжаляваш, че така си направила и ще искаш да върнеш времето назад. Възможно е отделянето ти от него да е възможност за теб да осмислиш поведението му и вероятно тогава ще ти станат ясни мотивите, които са стоели зад действията му и нещата, които е правил и които те измъчват. Струва ми се, че често неговите действия предизвикват у теб емоционални фрустрации и поради тази причина, отнема ти се възможността да се успокоиш наистина и да можеш да погледнеш нещата на спокойна и обективна глава.  Може би най-добър резултат ще постигнеш ако се отделиш временно от него, помислиш и наистина вникнеш в мотивите на човека, а след това вече, ако все още мислиш, че ти представлява тежест, да прекратиш отношения с него.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: WhiteRose в Декември 20, 2013, 12:24:46 pm
Интересна е темата. И аз реших да се включа.
Как ще се развият отношенията ми с У.? Ще прераснат ли в нещо по-сериозно?
Взех от библиотеката съвсем случайно една книга - "Машината на времето" от Харбърт Уелс и отворих на стр 67:
" Тя беше същинско дете. Непрекъснато искаше да е с мен. Опитваше да ме следва навсякъде и когато излязох на нова обиколка, ми се прииска да ме остави и затова избързах напред, а тя се измори и завика жално след мен. Но нали все пак ми се налагаше да се заема с проблемите на този свят. Казах си, че не съм дошъл в бъдещето, за да се занимавам с някакъв маловажен флирт. Независимо от това покрусата й, когато тръгвах без нея,беше най-голяма, излиянията й при раздяла на моменти стигаха до безумие и според мен в последна сметка нейната преданост бе за мен колкото успокоение, толкова и мъка. Не зная защо, но та за мен беше все пак голяма утеха. Мислех си,че нейната привързаност се дължи на детинска обич. Твърде късно обаче разбрах колко съм я наранил, като я напуснах. И твърде късно осъзнах напълно какво представляваше тя за мен. Защото, като проявяваше така обичта си и показваше по своему деликатно и незабележимо колко държи на мен, малкото, прилично на кукла създание, придаваше на завръщането ми в района на белия сфинкс усещането, че едва ли не се завръщам у дома, а превалях ли хълма, трескаво търсех с очи мъничката й фигура в бяло и златисто".
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 20, 2013, 01:29:33 pm
Интересна е темата. И аз реших да се включа.
Как ще се развият отношенията ми с У.? Ще прераснат ли в нещо по-сериозно?
Взех от библиотеката съвсем случайно една книга - "Машината на времето" от Харбърт Уелс и отворих на стр 67:
" Тя беше същинско дете. Непрекъснато искаше да е с мен. Опитваше да ме следва навсякъде и когато излязох на нова обиколка, ми се прииска да ме остави и затова избързах напред, а тя се измори и завика жално след мен. Но нали все пак ми се налагаше да се заема с проблемите на този свят. Казах си, че не съм дошъл в бъдещето, за да се занимавам с някакъв маловажен флирт. Независимо от това покрусата й, когато тръгвах без нея,беше най-голяма, излиянията й при раздяла на моменти стигаха до безумие и според мен в последна сметка нейната преданост бе за мен колкото успокоение, толкова и мъка. Не зная защо, но та за мен беше все пак голяма утеха. Мислех си,че нейната привързаност се дължи на детинска обич. Твърде късно обаче разбрах колко съм я наранил, като я напуснах. И твърде късно осъзнах напълно какво представляваше тя за мен. Защото, като проявяваше така обичта си и показваше по своему деликатно и незабележимо колко държи на мен, малкото, прилично на кукла създание, придаваше на завръщането ми в района на белия сфинкс усещането, че едва ли не се завръщам у дома, а превалях ли хълма, трескаво търсех с очи мъничката й фигура в бяло и златисто".

Не се надявай много, според мен този човек не е много наясно със себе си и с приоритетите си и е твърде вероятно да те нарани с действията си и в последствие да разбере, че не е постъпил добре. Проблема не е в теб, личи си, че ти си направила всичко, както трябва да бъде направено.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: MoonLight в Декември 21, 2013, 05:06:37 pm
Тъндър,отново се включвам с едно въпросче-мъж има ли чувства към жена?Предварително благодаря!!!


Тъй рече Заратустра
Книга за всички и никого


http://chitanka.info/text/24772 (http://chitanka.info/text/24772)
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 21, 2013, 05:12:17 pm
Не мисля, че има чувства, по-скоро се държи добре с човека, защото е добре възпитан или самата му натура е някаква по-любвеобвилна и скъсява лесно разстоянията с хората и обича да се радва на повече внимание.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Марая в Декември 21, 2013, 05:24:48 pm
Но блед, с треперещ глас, ръце прострях смутен:
— Когато отлетиш, какво ще стане с мен?
Мълчеше той. Нощта нападна небесата
и в миг се мръкна. — Щом изтръгнеш ми душата,
къде ще отлетиш? В кои ли самоти?
Мълчеше все така. — Кажи ми, кой си ти —
смъртта ли си? Или животът? Довери ми…
Тъмите ставаха все по-неутешими.
И рече мрачно той: — Не, аз съм любовта!
И цял се озари от мрачна красота.
И в мрака — огнен взор преди той в мен да впери —
звездите зърнах през крилата белопери.

И аз с един въпрос...
Ще намеря ли решение на финансовите проблеми около празниците? :rolleyes:

Благо-даря в аванс.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 21, 2013, 05:35:40 pm
Не мисля, че ще намериш реение на финансовите си проблеми, но за сметка на това ти предстоят дни, изпълнени с много хармония и щастие с любимите хора и даже ми се струва, че до края на годината, паричните въпроси ще ти отидат малко на втори план и няма толкова да ги мислиш.  ;)
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Марая в Декември 21, 2013, 05:58:56 pm
Не мисля, че ще намериш реение на финансовите си проблеми, но за сметка на това ти предстоят дни, изпълнени с много хармония и щастие с любимите хора и даже ми се струва, че до края на годината, паричните въпроси ще ти отидат малко на втори план и няма толкова да ги мислиш.  ;)

Мноого благо-даря! :wub:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: 911 в Декември 21, 2013, 06:20:47 pm
Ще поиска ли А. прошка от мен? :))

"Аз моля те — от жалкото ми слово
изтрий ти всичко земно и сурово
с ония капчици роса свещена,
дошли от светлината вдъхновена
на двата блясъка, душата окрили;
плачи тогава със последни сили,
докато в болката възторг те лъхне,
след туй се усмихни — да не издъхне!
Не вярвах, че ще видя съвършена
такава младост — светла и безценна!
Душата ми до болка те обича,
но тая ми любов светът нарича
със грозно име, за да я откъсне
от своя срам и своите мисли мръсни!"
Пърси Б. Шели- "Епипсихидион"
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 21, 2013, 06:59:50 pm
Да, и вероятно ще си получиш извинението в много, ама много мелодраматична форма и със всичко обяснено защо така е направил дадения човек.  ;) Може би не си и даваш сметка колко много той държи на теб но по време на това изясняване, ще можеш да прозреш истината.  ;)
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: 911 в Декември 21, 2013, 07:08:56 pm
Благодаря ти Тъндър :)) ...въпреки ,че не мисля ,че ще се случи скоро.Но ще видим
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: WhiteRose в Декември 22, 2013, 04:48:30 pm

Ще възобновя ли контакта си с Р.? Книжка „   Отровата на алкория“ от Дан Дастие:
’’Напълно объркани от бързината, с която се развиха събитията, бунтовниците не можаха да реагират, за да овладеят положението.Внезапната смърт на водача им и на двама от техните съучастници ги извади от равновесие, бяха неспособни да вземат каквото и да е решение. Смаяни от тази невероятна история, те започнаха да изтрезняват.’’
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 22, 2013, 08:32:00 pm
Той щше ти ише или ще се свърже с теб и като цяло, ситуацията после ще е доста объркана и няма да знаеш какво да правиш. Малко уранянски ми идва този цитат и загатва за някавка изненада - явно нещо няма да е точно както го очакваш.  ;)
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: WhiteRose в Декември 22, 2013, 09:51:25 pm
Благодаря, ThunderGoddess!
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: SunMoon в Декември 23, 2013, 04:03:09 pm
Според мен ако прекъснеш завинаги отношения с този човек, накрая ще съжаляваш, че така си направила и ще искаш да върнеш времето назад. Възможно е отделянето ти от него да е възможност за теб да осмислиш поведението му и вероятно тогава ще ти станат ясни мотивите, които са стоели зад действията му и нещата, които е правил и които те измъчват. Струва ми се, че често неговите действия предизвикват у теб емоционални фрустрации и поради тази причина, отнема ти се възможността да се успокоиш наистина и да можеш да погледнеш нещата на спокойна и обективна глава.  Може би най-добър резултат ще постигнеш ако се отделиш временно от него, помислиш и наистина вникнеш в мотивите на човека, а след това вече, ако все още мислиш, че ти представлява тежест, да прекратиш отношения с него.

Мерси ThunderGoddess. Поразмислих ;D .
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: WhiteRose в Декември 24, 2013, 07:02:45 am
Здравей, ThunderGoddess.
Гадаенето с цитати се оказа много точно.
Х. и У. ще сключат ли официално брак
"Това накара инфантата дотолкова да забрави сериозното си държание, че продължи да се смее дълго след като джудженцето беше изтичало от арената. Тя пожела пред чичо си танцът да бъде незабавно повторен. Обаче камерерата, под предлог, че слънцето препича твърде силно, реши, че ще е по-добре нейно височество  незабавно да се завърне в двореца, където за нея бил приготвен вече чудесен пир, имало дори и истинска торта за рождения ден, цялата украсена с нейните инициали, изписани с цветна захар и с хубаво сребърно знаме, което се веело на върха. Тогава инфантата се изправи с голямо достойнство, заповяда джудженцето да танцува отново за нея след часа на сиестата, изказа своята благодарност на младия граф Тиера Нуева за очарователния му прием и се запъти обратно към покоите си, последвана от децата в същия ред, в който бяха дошли."
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 24, 2013, 02:17:38 pm
Жената повече иска това, мъжът не толкова много и по всякакъв начин ще се опита да се измъкне. Но жената е много властна и не знам дали няма да успее да се наложи.  :P Благодаря ти за обратната връзка по предния цитат.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: zikovu в Декември 26, 2013, 09:41:44 pm
Тъндърче- помагай! :P
Приятелка се скара с момче, което харесва. Няколко въпроса и няколко цитата.

Как да постъпи тя в тази ситуация?
"Защо,защо?- повтори няколко пъти Шамс, сякаш въпросът му харесваше.- Я ми кажи, Кимя, ходила ли си някога да плуваш в река?"

Какво да очаква от него в ситуацията?
"..не само я обзе огромна скръб, но се почувства уязвима и самотна, сякаш след като беше изгубила кучето си, бе останала сам сама в целия огромен свят."

Какво изпитва към нея?
"Хората в публиката се усмихнаха и зашушукаха в знак на съгласие. В цялата зала се възцари сърдечна дружелюбна суетня. Бях толкова трогнат от този положителен отклик, че се просълзих. Най- после баща ми и Шамс получаваха уважението и любовта, които несъмнено заслужаваха."

И ще бъдат ли заедно?
"При всички положения Ела все не успяваше да направи чертата еднаква и над двете очи и над едното тя винаги беше по- дебела."

10х :wub:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Freya в Декември 26, 2013, 10:35:43 pm
това е интересно, да се разтълкува опредена ситуация с няколко въпроса и цитати...
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: anrita65 в Декември 27, 2013, 11:43:12 am
След всичко, което преживяхме, какво още да очаквам от съпруга си?

Мъри Лейнстър
Ключалката


Когато доведоха Бъч в станцията в кратера Тихо, той сякаш се сви при задействане на гравитационните бобини. Преди всичко представляваше нещо невъобразимо. Само очи, хилави ръце и крака и не му трябваше въздух, за да диша. Когато хората, които го бяха уловили, му го предадоха, на Уордън се стори, че е мека топка от настръхнала козина и ужасени очи.

— Да не сте луди? — гневно попита Уордън. — Да го водите така? Бихте ли поставили човешко бебе в условията на осемкратно притегляне? Махайте се!

Той се втурна към специалното детско помещение, което бе подготвил за някой като Бъч. В едната му страна беше изградено копие на жилищна пещера. Другата страна беше човешка училищна стая. Под цялото помещение гравитационните бобини не работеха, така че всичко в него тежеше, колкото му се полага да тежи на Луната.

Останалата станция имаше бобини, които придаваха нормално земно тегло на всичко. В противен случай персоналът на станцията половината време щеше да страда от морска болест. Когато го вкараха, Бъч се озова в онази част на станцията, където притеглянето беше равно на земното и той не можеше да повдигне дори кльощавата си мъхната лапа.

Но в специалното помещение не беше така. Уордън го остави на пода. Там на Уордън му беше неудобно — тежеше само девет килограма, вместо нормалните седемдесет и три. Поклащаше се и залиташе, както прави човек на Луната, когато няма гравитационни бобини, които да го стабилизират.

Но за Бъч такова състояние беше нормално. Той се поизправи и внезапно се втурна през помещението към жилищната пещера. Бяха я направили доста добре. Там имаше конусовидни парчета скали, високи около метър и половина, каквито се намираха във всички жилища на расата, към която принадлежеше Бъч. Имаше и люлеещ се каменен стол върху каменни опори. Но каменните остриета бяха вързани с тел, за да не би на Бъч да му хрумне някаква неподходяща идея.

Бъч хукна към тези познати му предмети. Покатери се по един от конусовидните камъни и прегърна върха му. После застина неподвижен. Уордън го гледаше. Бъч остана така няколко минути и изглежда, възприемаше всичко наоколо си, без да мести очи.

Внезапно главата му помръдна. Огледа повече подробности от обстановката. Раздвижи се за трети път и на Уордън му се стори, че се взира напрегнато в него — не можеше да каже дали е от страх или с някаква молба.

— Хм! — възкликна Уордън. — Значи за това са били тези камъни! Пръти за кацане, легла или гнезда, а? Аз съм бавачката ти, мойто момче. Играем ти мръсен номер, но няма как.

Знаеше, че Бъч не го разбира, но му говореше, както човек говори на куче или на бебе. Няма никакъв смисъл в това, но е необходимо.

Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 27, 2013, 01:08:42 pm
Тъндърче- помагай! :P
Приятелка се скара с момче, което харесва. Няколко въпроса и няколко цитата.

Как да постъпи тя в тази ситуация?
"Защо,защо?- повтори няколко пъти Шамс, сякаш въпросът му харесваше.- Я ми кажи, Кимя, ходила ли си някога да плуваш в река?"

Какво да очаква от него в ситуацията?
"..не само я обзе огромна скръб, но се почувства уязвима и самотна, сякаш след като беше изгубила кучето си, бе останала сам сама в целия огромен свят."

Какво изпитва към нея?
"Хората в публиката се усмихнаха и зашушукаха в знак на съгласие. В цялата зала се възцари сърдечна дружелюбна суетня. Бях толкова трогнат от този положителен отклик, че се просълзих. Най- после баща ми и Шамс получаваха уважението и любовта, които несъмнено заслужаваха."

И ще бъдат ли заедно?
"При всички положения Ела все не успяваше да направи чертата еднаква и над двете очи и над едното тя винаги беше по- дебела."

10х :wub:

1. На него би му харесало да я види слаба, ако иска да се сдобрят, трябва да се покаже един вид като слаба, ама аз почвам да се питам дали този човек си заслужава, след като иска по такъв начин да я унижава, за да си формира мъжкото достойнство. Аз лично на нейно място изобщо не бих го направила това.
2. Пак едни уязвими и самотни чувства, според мен ще е агресивен човека и то по онзи характерен за жените начин, да манипулират чрез чувствата, да насаждат вина и т.н.
3. На практика я обича и я харесва и в поввечето време намира поведението й за точно товас, което е търсил в една жена.
4. Единия ще влага повече усилия във връзката, неравностойни са, според мен приятелката ти влага повече.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 27, 2013, 01:15:41 pm
След всичко, което преживяхме, какво още да очаквам от съпруга си?

Мъри Лейнстър
Ключалката


Когато доведоха Бъч в станцията в кратера Тихо, той сякаш се сви при задействане на гравитационните бобини. Преди всичко представляваше нещо невъобразимо. Само очи, хилави ръце и крака и не му трябваше въздух, за да диша. Когато хората, които го бяха уловили, му го предадоха, на Уордън се стори, че е мека топка от настръхнала козина и ужасени очи.

— Да не сте луди? — гневно попита Уордън. — Да го водите така? Бихте ли поставили човешко бебе в условията на осемкратно притегляне? Махайте се!

Той се втурна към специалното детско помещение, което бе подготвил за някой като Бъч. В едната му страна беше изградено копие на жилищна пещера. Другата страна беше човешка училищна стая. Под цялото помещение гравитационните бобини не работеха, така че всичко в него тежеше, колкото му се полага да тежи на Луната.

Останалата станция имаше бобини, които придаваха нормално земно тегло на всичко. В противен случай персоналът на станцията половината време щеше да страда от морска болест. Когато го вкараха, Бъч се озова в онази част на станцията, където притеглянето беше равно на земното и той не можеше да повдигне дори кльощавата си мъхната лапа.

Но в специалното помещение не беше така. Уордън го остави на пода. Там на Уордън му беше неудобно — тежеше само девет килограма, вместо нормалните седемдесет и три. Поклащаше се и залиташе, както прави човек на Луната, когато няма гравитационни бобини, които да го стабилизират.

Но за Бъч такова състояние беше нормално. Той се поизправи и внезапно се втурна през помещението към жилищната пещера. Бяха я направили доста добре. Там имаше конусовидни парчета скали, високи около метър и половина, каквито се намираха във всички жилища на расата, към която принадлежеше Бъч. Имаше и люлеещ се каменен стол върху каменни опори. Но каменните остриета бяха вързани с тел, за да не би на Бъч да му хрумне някаква неподходяща идея.

Бъч хукна към тези познати му предмети. Покатери се по един от конусовидните камъни и прегърна върха му. После застина неподвижен. Уордън го гледаше. Бъч остана така няколко минути и изглежда, възприемаше всичко наоколо си, без да мести очи.

Внезапно главата му помръдна. Огледа повече подробности от обстановката. Раздвижи се за трети път и на Уордън му се стори, че се взира напрегнато в него — не можеше да каже дали е от страх или с някаква молба.

— Хм! — възкликна Уордън. — Значи за това са били тези камъни! Пръти за кацане, легла или гнезда, а? Аз съм бавачката ти, мойто момче. Играем ти мръсен номер, но няма как.

Знаеше, че Бъч не го разбира, но му говореше, както човек говори на куче или на бебе. Няма никакъв смисъл в това, но е необходимо.

Мисля, че и преди съм те виждала по астрофорумите и пак задаваше въпроси за мъжа си, доколкото помня, ако помня правилно, ставаше въпрос за изневяра. И сега, и преди, ще ти кажа, че няма смисъл да се унижаваш за това човек, според мен нищо не можеш да очакваш от него, целият цитат е един безнадежден, за някакви слаби и измъчени хора, които тежат 9 килограма вместо нормалните 73 и според мен това показва твоите усилия да направиш нещо и какво представляваш ти в ситуацията. Уордън е нещо като съпругът ти - и мисля, че края си е много показателен на цитата - "говореше му като на куче или на бебе", явно като нещо такова те възприема, не като жена, достойна за уважение и т.н. Намери си някой, който да те оцени.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: anrita65 в Декември 27, 2013, 01:39:40 pm
След всичко, което преживяхме, какво още да очаквам от съпруга си?

Мъри Лейнстър
Ключалката


Когато доведоха Бъч в станцията в кратера Тихо, той сякаш се сви при задействане на гравитационните бобини. Преди всичко представляваше нещо невъобразимо. Само очи, хилави ръце и крака и не му трябваше въздух, за да диша. Когато хората, които го бяха уловили, му го предадоха, на Уордън се стори, че е мека топка от настръхнала козина и ужасени очи.

— Да не сте луди? — гневно попита Уордън. — Да го водите така? Бихте ли поставили човешко бебе в условията на осемкратно притегляне? Махайте се!

Той се втурна към специалното детско помещение, което бе подготвил за някой като Бъч. В едната му страна беше изградено копие на жилищна пещера. Другата страна беше човешка училищна стая. Под цялото помещение гравитационните бобини не работеха, така че всичко в него тежеше, колкото му се полага да тежи на Луната.

Останалата станция имаше бобини, които придаваха нормално земно тегло на всичко. В противен случай персоналът на станцията половината време щеше да страда от морска болест. Когато го вкараха, Бъч се озова в онази част на станцията, където притеглянето беше равно на земното и той не можеше да повдигне дори кльощавата си мъхната лапа.

Но в специалното помещение не беше така. Уордън го остави на пода. Там на Уордън му беше неудобно — тежеше само девет килограма, вместо нормалните седемдесет и три. Поклащаше се и залиташе, както прави човек на Луната, когато няма гравитационни бобини, които да го стабилизират.

Но за Бъч такова състояние беше нормално. Той се поизправи и внезапно се втурна през помещението към жилищната пещера. Бяха я направили доста добре. Там имаше конусовидни парчета скали, високи около метър и половина, каквито се намираха във всички жилища на расата, към която принадлежеше Бъч. Имаше и люлеещ се каменен стол върху каменни опори. Но каменните остриета бяха вързани с тел, за да не би на Бъч да му хрумне някаква неподходяща идея.

Бъч хукна към тези познати му предмети. Покатери се по един от конусовидните камъни и прегърна върха му. После застина неподвижен. Уордън го гледаше. Бъч остана така няколко минути и изглежда, възприемаше всичко наоколо си, без да мести очи.

Внезапно главата му помръдна. Огледа повече подробности от обстановката. Раздвижи се за трети път и на Уордън му се стори, че се взира напрегнато в него — не можеше да каже дали е от страх или с някаква молба.

— Хм! — възкликна Уордън. — Значи за това са били тези камъни! Пръти за кацане, легла или гнезда, а? Аз съм бавачката ти, мойто момче. Играем ти мръсен номер, но няма как.

Знаеше, че Бъч не го разбира, но му говореше, както човек говори на куче или на бебе. Няма никакъв смисъл в това, но е необходимо.

Мисля, че и преди съм те виждала по астрофорумите и пак задаваше въпроси за мъжа си, доколкото помня, ако помня правилно, ставаше въпрос за изневяра. И сега, и преди, ще ти кажа, че няма смисъл да се унижаваш за това човек, според мен нищо не можеш да очакваш от него, целият цитат е един безнадежден, за някакви слаби и измъчени хора, които тежат 9 килограма вместо нормалните 73 и според мен това показва твоите усилия да направиш нещо и какво представляваш ти в ситуацията. Уордън е нещо като съпругът ти - и мисля, че края си е много показателен на цитата - "говореше му като на куче или на бебе", явно като нещо такова те възприема, не като жена, достойна за уважение и т.н. Намери си някой, който да те оцени.

Колко си права, само  не разбирам, защо той се държи с мен като с най важната жена в живота му, защо не иска да си тръгне и да ме остави намира, а иначе той  е този дето полага усилия да ме задържи, а аз знам цената си, неговата също.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: zikovu в Декември 27, 2013, 03:26:59 pm
Моя прителка пита за мъж в живота си какво да очаква от него (той според мен я харесва, но нищо не предприема спрямо нея)

"Така е — тя се съгласи, ала в гласа й не прозвуча нито самодоволство, нито престорена скромност. Думите й просто отразяваха истината. — Това съм искала винаги.
   Тананикайки си тихичко, тя тръгна към вратата и изчезна в мрака. Рейф изпсува, бавно се изправи на крака, измъкна револвера и я последва. Ани едва не се блъска в него, докато се връщаше с две борови клончета в ръка. Очите й се разшириха от учудване, щом забеляза погледа му, искрящ от гняв.
   — Излязох да взема две клончета да ги ползваме вместо четки за зъби — невинно промълви тя, размахвайки доказателството пред лицето му. — Извинявай, забравих…
   — Друг път недей да забравяш — отряза я той, сграбчи я за рамото и я блъсна в колибата. Тя стана червена като рак, прекрасното й настроение бе изчезнало безследно и Рейф съжали за грубостта си.
   Ани извади малко сол, за да изчистят зъбите си, и Маккей се отпусна назад с боровото клонче. Придирчивостта й към хигиената му напомни за времената, когато тези навици бяха естествена част от живота му, когато се миеше и бръснеше всеки ден и винаги носеше чисти дрехи. Тогава не можеше да си представи ежедневието без сапун, прах за зъби и соли за баня. Използваше скъп одеколон и танцуваше валс с изящни млади госпожици. Ала това бе отдавна, преди войната, в някакъв друг живот. Нямаше нищо общо между него и някогашния изискан младеж — спомняше си за онзи Рейф като за някакъв далечен познат.
   Ани затършува в медицинската си чанта и измъкна две кафяви парченца кора. Пъхна едното в устата си и му подаде другото:"

Според мен не трябва да се занимава с този мъж, той е някакъв скртит насилник и не може да й даде нищо хубаво в живота, по-скоро ще бъде като тежест около врата й, а не нещо друго. Направо си е опасен.

Обратна връзка тук: тя реши да прекрати всякакви контакти, да не се занимава и нищо да не очаква. Той я ядоса -бил постнал във фб-то си снимки с разни женички и танцьорки от някакви заведения и тя реши съответно да хвърли в коша надеждите за нещо общо- вижда, че човека не е на такъв етап в живота си. виж подчертаното ;D
Не знам..може той да реши да действа и да я сваля, като види, че тя съвсем го е отписала...

Чакай да тегля цитат- Какво ще предприеме той в тази ситуация?
"Изчезнала е. Явно е избягала, докато всички сме спали."

Мисля, че изчезва от живота й и няма да има някакво продължение.

А за тълкуването на новите неща- факирка си голяма! Мъжа е точно такъв и ситуацията е точно такава. Браво! Той винаги ще иска да е отгоре.Но тя и ми е казвала, че си търси пък такъв мъж :lol:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 27, 2013, 11:52:11 pm
Еххх те хората са казали "внимавай какво си пожелаваш", но то трябва да ти се случи наистина, за да разбереш какво си си пожелал.  ;D ;D

А за другия новия цитат и на мен тълкуването ми е такова, ще си събере поличката този и дим да го няма. Бъзльо си пада малко.  ;D ;D ;D
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Freya в Декември 28, 2013, 12:11:21 am
Ще срещна ли мъж, ще имам ли връзка скоро време до 2-3 месеца?

"-Даваш ли си сметка какво ще последва, ако Виелгорски и неговите марионетки вземат властта? - попита Мирски.
-Те не са хора на разума - заяви Притикин.
-Но въпреки това, почти съм сигурен, че зад тях стоят поне една трета от войниците. Останалите не поддържат никого - те просто нямат мнение. Мен сигурно ненавиждат - нали съм командир. Ако ставаше дума само за Белозерски, нямаше от какво да се безпокоим - никой не обича политическите офицери. Но Виелгорски има златна уста. Белозерски шиба с език, докато Виелгорски умее да гали. Няма да му е трудно да спечели привърженици."

хаххаа, този дето шиба с език ... май не го искам  ;D  ти какво мислиш Тъндър?
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 28, 2013, 12:45:20 am
И според мен още не ти е време за връзка - имаш нужда от "емоционална почивка" малко и равносметки. Струва ми се, че повече ти липсва секса, интимността, такива неща, но въпреки това, на едно по-дълбоко ниво нещо никак не ти се ще да се обвързваш с някого.  :blink:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: remedeos в Декември 28, 2013, 01:32:04 am
За Шива бих се замислила :-[не е за испускане. :rolleyes:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: karita в Декември 28, 2013, 10:30:44 am
Ще възобновя ли отношенията си с Д
-Тъкмо сложих парафин казах му-Ще трябва да изчакаш.
Той стоеше и ме гледаше през голямото лъскаво пространство.А то се люшкаше и блестеше помежду ни, подобно на красиво езеро.И ставаше все по-дълбоко и по-дълбоко.Видях го, че е готов да направи първата крачка, и го оставих , но когато стигна до средата на стаята ,погледът му помръкна.Достраша го да не стане прекалено дълбоко.Тогава направих за Нектор Кашпо онова, на което ме беше научила монахинята.Протегнах ръка през пространството ,което го плашеше и му  я подадох.А когато се вкопчи в ния с цялата мощ на ръцете си, го издърпах.

Тъндър, ще се радвам да чуя мнението ти
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 28, 2013, 04:12:10 pm
Да, карита, според мен ще възобновите отношенията си, но трябва да си готова на компромиси някакви и да помогнеш на човека, както пише в цитата, той ще направи първата крачка, но може деа се и откаже на средата и тогава трябва малко да му помогнеш. Но ми се струва, че ако подновите отношения и му помогнеш тогава, определено няма да съжаляваш, а може отношенията ви да придобият нова дълбочина.  :P

remedeos - има индуистки божества с повече ръце от на Шива, можеш да се ориентираш към едно от тях, със сигурност ще е незабравимо преживяване!  ;D ;D ;D ;D
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Ralinda в Декември 28, 2013, 04:32:59 pm
Ще пътувам ли в чужбина след няколко месеца?

"Пътуването беше кошмарно. Още преди "Уахин" да излезе от пристанището на Уелингтън, морската болест ги хвана и ги държа по целия път от хиляда и двеста мили през бурното мразовито море."
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 28, 2013, 04:39:10 pm
Да, но е възможно да нямаш много позитивни преживявания и нещо да се обърка.  ;)
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Ralinda в Декември 28, 2013, 04:46:14 pm
 blagodarq za otgovora
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: karita в Декември 28, 2013, 06:02:46 pm
Да, карита, според мен ще възобновите отношенията си, но трябва да си готова на компромиси някакви и да помогнеш на човека, както пише в цитата, той ще направи първата крачка, но може деа се и откаже на средата и тогава трябва малко да му помогнеш. Но ми се струва, че ако подновите отношения и му помогнеш тогава, определено няма да съжаляваш, а може отношенията ви да придобият нова дълбочина.  :P


Благодаря ти много Тъндър :blink:
И на мен ми се стори така ,но нещата са такива ,че на този етап просто ми се струва направо невероятно
Ще дам обратна връзка
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Freya в Декември 28, 2013, 08:48:58 pm
И според мен още не ти е време за връзка - имаш нужда от "емоционална почивка" малко и равносметки. Струва ми се, че повече ти липсва секса, интимността, такива неща, но въпреки това, на едно по-дълбоко ниво нещо никак не ти се ще да се обвързваш с някого.  :blink:
Благодаря Тъндър,..да, може би имам нужда от време.. иначе секс добре, само че аз не разбирам секса без емоция и чувства
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 28, 2013, 08:52:27 pm
В интерес на истината, и аз. Но винаги има два избора - или да преосмислиш защо не го разбираш или просто да си устискаш.  ;)
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Freya в Декември 28, 2013, 08:59:56 pm
в смисъл такъв.. дори и да е просто за секса, аз не бих била с когото и да е, трябва да ми хареса и е много възможно да ми се появят и чувства в последствие..  :-\ ако ми харесва човека, значи сигурно ще вложа чувства, дори да не го искам съзнателно, а ако не ми хареса просто няма да стигна до там с него..
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 28, 2013, 09:04:56 pm
На мен или ми се появяват чувства в началото, или изобщо никога, при никакви положения не се появяват и доста мъже са си патили от това, защото те наистина не разбират. Мислят си, че с поведение, жестове и т.н, могат да променят нещата, но мен това изобщо не ме печели, защото такива неща ме трогват само ако наистина ги искам и ги желая, а ги искам и желая само ако имам чувства към някого, иначе са ми просто досадни, защото съм свикнала да съм независима и да не търся опора в когото и да е било. В твоята ситуация ти най-добре се познаваш и съм сигурна, че като си дойде ситуацията, сама адекватно ще си прецениш дали си струва или не, каквото ти се прелага.  :P
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: zikovu в Декември 29, 2013, 06:26:01 pm
На мен или ми се появяват чувства в началото, или изобщо никога, при никакви положения не се появяват и доста мъже са си патили от това, защото те наистина не разбират. Мислят си, че с поведение, жестове и т.н, могат да променят нещата, но мен това изобщо не ме печели, защото такива неща ме трогват само ако наистина ги искам и ги желая, а ги искам и желая само ако имам чувства към някого, иначе са ми просто досадни, защото съм свикнала да съм независима и да не търся опора в когото и да е било. В твоята ситуация ти най-добре се познаваш и съм сигурна, че като си дойде ситуацията, сама адекватно ще си прецениш дали си струва или не, каквото ти се прелага.  :P

вдигам 2 ръце за да се причисля към казаното. Аз съм СЪЩАТА!....Дали е от Луната в Коза? Точно така е- Или Били..тва е.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Декември 29, 2013, 06:55:51 pm
Според мен си е от Луната в Коза, да, аахаха, не можеш да накараш Козата да направи нещо, което тя не е решила да направи. Пък особено да чувства нещо, абсурд.  ;D ;D ;D А и другото, характерно при мен, но мисля, че на теб съм ти го казвала - свърша ли веднъж с един човек, откъсна ли се емоционално от него, свършила съм завинаги и каквото и да прави, не може пак да ме свърже със себе си. Придобива статута на тези, които се опитват да направят впечатление, но няма как да им се получи.  ;D
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: zikovu в Декември 29, 2013, 07:23:38 pm
Според мен си е от Луната в Коза, да, аахаха, не можеш да накараш Козата да направи нещо, което тя не е решила да направи. Пък особено да чувства нещо, абсурд.  ;D ;D ;D А и другото, характерно при мен, но мисля, че на теб съм ти го казвала - свърша ли веднъж с един човек, откъсна ли се емоционално от него, свършила съм завинаги и каквото и да прави, не може пак да ме свърже със себе си. Придобива статута на тези, които се опитват да направят впечатление, но няма как да им се получи.  ;D

200% вярно....
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: WhiteRose в Януари 04, 2014, 06:38:46 pm

Здравей, Тъндър
Можеш ли да ми помогнеш с разгадаването на два пасажа от един криминален роман „Заплетената следа“ по следните въпроси:
1.   Ще срещна ли сродната си душа през 2014 година – стр.163 „- По очевидни причини не се дават подробности кога и къде ще стане тя. Но макар и да не се издава на вестниците, разбира се, датата е добре известна сред дипломатическите кръгове. Конференцията ще се състои утре вечер – четвъртък – във Версай. Сега, предполагам, разбирате страшната сериозност на положението. Няма да скрия от вас, че присъствието на министър-председателя на конференцията е крайно необходимо. Пацифистката пропаганда, подхваната и подклаждана от германските агенти сред нас, е много дейна. По всеобщо мнение повратна точка на конференцията ще бъде силната личност на министър – председателя. Отсъствието му може да има най-съдбоносни последици – вероятно преждевременен и катастрофален мир. А нямаме кого да пратим на негово място. Единствен той може да представлява Англия“.
2.   Ще започна ли сериозна връзка през 2014? От същата книга, стр. 76 – „В единайсет часа на другата сутрин крачехме с моя приятел по прочутата тисова алея на Холдърнес хол. Преведоха ни през разкошния портал от времето на кралица Елизабет 1 в кабинета на негова светлост. Там заварихме министър Джеймз Уайлдър, сдържан и любезен, но в играещите му очи и по трепкащото от леки спазми лице се долавяше снощният безумен ужас.“
Благодаря ти много!!
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Януари 05, 2014, 04:10:37 am
1. Прекалено много мислиш за това, но не мисля, че тази година ще ти се случи подобно нещо. Обръщап му прекалено голямо внимание, което може да прерастне в едно огромно нетърпение и да направиш прибързани и грешни изброи на любовния фронт. Можеш да влезеш в отношения с човек, за който си наясно че не е 100 процента за теб и за който знаеш, че едва ли ще издържите много - просто защото твърде много ти се иска да има някой, да пробваш.
2. Отново сякаш се повтаря мотивът на силното ти желание, но пак, отговора ми е не, сякаш има някакъв друг транзит или обстоятелство, което наистина много силно те карат да търсиш връзка, но повярвай, причината е повече вътре втеб и търсиш по-скоро свързаност с някакъв твой вътрешен ресурс, отколкото връзка с някой човек.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: WhiteRose в Януари 05, 2014, 08:59:21 am
Благодаря, Тъндър!
Имам усещането, че си права!
Приятен ден!
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Viveka в Януари 05, 2014, 11:41:48 am
здравейте,

Ето го моя въпрос: "Какво изпитва към мен?"

Отговор, Улица Консервна, Стайнбек:

Без никакви усилия и залисии и без много да му мислят, те дотърколиха на пясъка един до друг четири заоблени камъка. Петелът, който бе дръзнал тази сутрин да предизвика изгрева, сега лежеше очистен, обезкрилен и обезнозен в пълната с вода петгалонова тенекия, а край него плуваха обелените лукови глави; в туй време между камъните лумна малък огън от сухи върбови клони, един съвсем малък огнец. Само глупците могат да палят големи огньове. На този петел му беше нужно по-длъжко време да уври, защото и по-длъжко време бе расъл и трупал мазнинка. Но щом водата захвана тихичко да клокочи, от него веднага се надигна приятен аромат.


хахах, не виждам много връзка, но ще се радвам на вашите коментари.
Благодаря
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Януари 05, 2014, 01:11:01 pm
Ахахахаххахаа забавен е цитата.  ;D ;D ;D ;D Обезоръжила си момъка определено и мисля, че си е изгубил главата по тебе. Но ще тррябва да почакаш малко време, докато демонстрира по-открито емоции, според мен при него нещата идват бавно, но сигурно и така е и със страстите, трудно му се палят, човек повече на рационалното е, отколкото на емоционалното, затова така става.  :P
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Freya в Януари 05, 2014, 02:04:46 pm
Здравей Тъндър, аз имам нов въпрос, "ще се получи ли нещо в интимен план между мен и Х.?" По принцип по предния въпрос да ти кажа си права, наистина имам нужда от време.. емоционално не се чувствам готова. Учудвам се обаче, че Х. е доста настоятелен и заинтересован към мен, въпреки че сметнах, че вероятно привличането ни е било просто моментно. Струва ми се и че доста открито си изразява емоциите, при положение че не се познаваме добре. За сега няколко пъти ми звъни да излезем, но аз или съм заета или болна или се разминаваме. А ако се стигне до някъде, вероятно ще му споделя, че имам нужда от повече време.. и все пак..

"- О, не сър, вече започвам да свиквам... само дето, виждате ли, тия белезници стягат ужасно...
- Ще получите нови, щом желаете. Продължавайте сега!
- Да... попаднах в дупката, която централният мозък отвори под краката ми, когато Тери ме подгони, там долу срещнах каубоя и ние... кажете, не бих ли могъл да получа чаша вода?"
- Не
- Но аз съм толкова жаден...
- Първо говори негоднико, после поискай вода!
- Но аз говоря вече пет часа непрекъснато!
- Зъбиш се, така ли?
- Не, аз само...
- Още една дума нищожество и ще изхвърчиш през люка, ясно ли е?
- Но...
- ЗАТВАРЯЙ СИ УСТАТА, ГОВЕДО ТАКОВА! КЪДЕ Е РОБОБРАТА? КЪДЕ Е ЖЕЛЯЗНАТА ЧЕЛЮСТ? КЪДЕ ТИ Е ПИСТОЛЕТЪТ? ЗАЩО СТАНА ПРЕДАТЕЛ? ЗА КОГО РАБОТИШ? ЗАЩО СЕ ВЪРНА ТУК? КЪДЕ СА БОМБИТЕ, КОИТО ВЪЗНАМЕРЯВАШЕ ДА ПОСТАВИШ НА КОРАБА? ОТГОВАРЯЙ!"
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Viveka в Януари 05, 2014, 02:23:25 pm
ThunderGoddess, благодаря :):)
Това ми е най-забавната тема в целия форум :)
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Януари 05, 2014, 02:44:07 pm
Здравей Тъндър, аз имам нов въпрос, "ще се получи ли нещо в интимен план между мен и Х.?" По принцип по предния въпрос да ти кажа си права, наистина имам нужда от време.. емоционално не се чувствам готова. Учудвам се обаче, че Х. е доста настоятелен и заинтересован към мен, въпреки че сметнах, че вероятно привличането ни е било просто моментно. Струва ми се и че доста открито си изразява емоциите, при положение че не се познаваме добре. За сега няколко пъти ми звъни да излезем, но аз или съм заета или болна или се разминаваме. А ако се стигне до някъде, вероятно ще му споделя, че имам нужда от повече време.. и все пак..

"- О, не сър, вече започвам да свиквам... само дето, виждате ли, тия белезници стягат ужасно...
- Ще получите нови, щом желаете. Продължавайте сега!
- Да... попаднах в дупката, която централният мозък отвори под краката ми, когато Тери ме подгони, там долу срещнах каубоя и ние... кажете, не бих ли могъл да получа чаша вода?"
- Не
- Но аз съм толкова жаден...
- Първо говори негоднико, после поискай вода!
- Но аз говоря вече пет часа непрекъснато!
- Зъбиш се, така ли?
- Не, аз само...
- Още една дума нищожество и ще изхвърчиш през люка, ясно ли е?
- Но...
- ЗАТВАРЯЙ СИ УСТАТА, ГОВЕДО ТАКОВА! КЪДЕ Е РОБОБРАТА? КЪДЕ Е ЖЕЛЯЗНАТА ЧЕЛЮСТ? КЪДЕ ТИ Е ПИСТОЛЕТЪТ? ЗАЩО СТАНА ПРЕДАТЕЛ? ЗА КОГО РАБОТИШ? ЗАЩО СЕ ВЪРНА ТУК? КЪДЕ СА БОМБИТЕ, КОИТО ВЪЗНАМЕРЯВАШЕ ДА ПОСТАВИШ НА КОРАБА? ОТГОВАРЯЙ!"


Човека е яко ревнив и прилепчив. Звъни ти няколко поредни пъти след като не сте много близки, представи си тогава какво би станало, ако си станете по-близки. Именно поради тази причина не бих те посъветвала да скъсяваш личната дистанция между теб и него, на мен по този цитат ми прилича даже малко на прикрит психопат или някой, който е на границата да бъде такъв. То сякаш и Вселената до известне степен ти го указва с това, че ти все имаш работа или ти се случва нещо като се каниш да се видиш с него, случайностите не са съвсем случайни.  ;)

Вивека, мерси за милите думи хахаха.  ;D ;D
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Freya в Януари 05, 2014, 03:03:26 pm
Май наистина е леко прилепчив, за ревнив не знам още. Просто аз не съм свикнала на такива мъже, така открито да си изразяват емоциите и интереса, още в началото. Все съм излизала с по-сдържани мъже, които трудно показват чувства, емоции. А и може да е толкова "needy" защото наскоро е приключил връзка или май още не я е приключил напълно, не съм сигурна.

Но и аз видях в него нещо, което ми хареса и почувствах близост за момент, така че ако обстоятелствата все пак се стекат в "наша" полза, най-малкото бих му дала шанс. Съмнява ме да е психопат, струва ми се най-нормален от последните ми...  ;D Аз все на луди попадам. Но то и аз съм откачена. Ама ще видим, знам ли го, не си е показал рогата още. Но да, за сега нещо не се получава, но пък ще видим... ще пиша ако има развитие. Благодаря ти !  :blink: :rolleyes:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ssissi в Януари 05, 2014, 11:40:30 pm
Здравей Тъндър,реших да се допитам до цитатите и картите ,относно един човек,напуснал живота ми преди две години,и с когото не сме се чували и виждали от тогава.До днес...усетих ,че макар и подтиснато ,част от чувството ми към него е живо,дълбоко в душата ми
въпросът е:Как да разбирам това че Х осъществи контакт с мен след толкова време
 Необитаем от години свят —

Потънала във паяжини къща,
Населена със сенките на глад,
На детски сън — крилат, ала сакат —
Защо сега отново в теб се връщам?
Защо те будя пак? Защо? Нима
В теб има нещо светло, за което
Си заслужава мъката, срама
И пътя чер до твоята земя,
Останала далеч в небитието?

 Бордеи. Студ. Изсмукани лица
Крещяха срещу чизми и фуражки.
Войни и дъжд. И дрипави деца,
Които дирят в локвите слънца,
За да не мръзнат в своя сън сирашки…
И полутъмен някакъв площад
Със името на пресветъл апостол.
И някакъв хлапак. При туй сакат,
Намислил да цери цял болен свят,
Преди сам себе си да изцери… Ах, просто
Не мога да го проумея сам!

С какво ме викаш пак, свят на тъгата?
… Човек навярно все се връща там,
отдето пръв път по света голям
е тръгнал… Просто, кръгла е земята

и втори въпрос-какво ще се получи в личен план помежду ни-не влагам само любовен привкус
Почти две години не се върнахме в родната къща, макар да изпитвахме дълбока носталгия. Искахме за три години да спестим пари и повече да не се наемаме с гурбетчийство. Но през зимата майка ми се оплака, че боледува и само срещата с нас може да върне здравето й. През пролетта й обещах да се завърнем за лятото на нейните кръгли 80 години — и го изпълнихме…

Мариана Тинчева-Еклесия
Онзи, който повярва
Извинявам се ако съм нахълтала в темата и ще се радвам ако отделиш време за мен
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Януари 05, 2014, 11:48:27 pm
Ретро Венеррата явно е върнала старата любов при теб с пълна сила.  ;) Но няма лошо, не са никак лоши цитатите и за развитието ... :)

По първият, според мен човекът много дъло време се е чувствал самотен, обезнадежден, всичко му е било сиво и някак си си е сомнял, че когато е бил с теб е било по-различно, по-слънчево и поради тази причина като му е писнало анистина да му е гадно, е решил да потърси теб, един вди да върне нещо щастливо в живота си. Мисля, че и той има нужда да бъде обичан и определено би се радвал да му демонстрираш вниманието и чувствата си.

По втория цитат - не изключвам възможността след няколко месеца пак да се окажете заедно като двойка.  ;)
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ssissi в Януари 08, 2014, 05:16:59 pm
Благодаря ти от сърце,ще дам обратна връзка,при развитие
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Lillie в Януари 12, 2014, 02:23:50 pm
Да се включа и аз в темата.  :blink:

Зададох си въпрос за един специален човек, отворих произволно книгата, която видях, че е паднала долу на пода от секцията ("Корпус Херметикум", превод на Дж. Мид), насочих се интуитивно към един абзац и ето какво прочетох там:

"И така, ще започна своята проповед с призив към Бога, Властелин на Вселената и Създател, (неин) Владика и (нейно) Вместилище, който бидейки Всичко, е Един, и бидейки Един, е Всичко; защото Пълнотата на всички неща е Една и (е) в Единия, и този последен Един не са два различни, а и двамата са Едно Единно."
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Януари 12, 2014, 03:31:26 pm
Ами Лили, не знам как точно си формулирала въпроса си в главата, за да мга да ти дам повече информация, но от това, което виждам е, че този човек наистина е много важен в живота ти и ще остане доста дълго време в него и дори и да се разделите или нещо да стане между вас, със сигурност неговата диря ще е нещо, което няма да можеш да забравиш. Струва ми се, че сякаш обаче емоциите са повече положителни и ще имате красиви мигове. Ти с този човек много силно се подтиквате взаимно към личностно израстване и осъзнаване на различни вътрешни, подсъзнателни неща.  :blink:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Lillie в Януари 12, 2014, 03:34:21 pm
Благодаря.  :blink:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: zikovu в Януари 14, 2014, 02:45:33 pm
психаря ще спре ли да ме тормози

“Предполагам, става дума за жена му. — Сам можеше понякога да е малко наивна, но не и сляпа.
   — Да отбележим, че, меко казано, още не е преодолял загубата й. Той дори не може да говори за нея.
   Тя си спомни начина, по който очите му потъмняваха понякога, дълбоко и плътно, сякаш светлините в затворена стая биваха изгасени. Няколкото пъти, когато бе споменавал Изабел, Джери бе останала с впечатлението, че той само се преструва заради онези, които иначе не биха го оставили на мира да продължи живота си. За разлика от Сам, която дълбоко в себе си сигурно бе почувствала облекчение от смъртта на Мартин, Обри пазеше скръбта си като заровено съкровище.
   — Това изисква време. —“

Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: dream girl в Януари 14, 2014, 03:00:23 pm
Zikovu според мен последното изречение ти дава верния отговор-ще те остави на мира и ще почувстваш облекчение,но трябва да мине малко време   ;)
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: zikovu в Януари 14, 2014, 03:09:30 pm
Zikovu според мен последното изречение ти дава верния отговор-ще те остави на мира и ще почувстваш облекчение,но трябва да мине малко време   ;)

много благодаря...търпение му е майката- дано ми издържат нервите най- вече.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Януари 14, 2014, 03:13:26 pm
Зикову, и аз съм на такова мнение - човека там още се бори с чувствата си, ти просто не го ебавай, след време ще се умори и ще си продължи пътя и ще спре да те тормози. Ама ти си с Луна в Коза, знам, че знаеш как да си сложиш капаците и все едно нищо не виждаш ахахах.  :P
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: zikovu в Януари 14, 2014, 03:17:56 pm
Зикову, и аз съм на такова мнение - човека там още се бори с чувствата си, ти просто не го ебавай, след време ще се умори и ще си продължи пътя и ще спре да те тормози. Ама ти си с Луна в Коза, знам, че знаеш как да си сложиш капаците и все едно нищо не виждаш ахахах.  :P

..абе ще види той....- като му забия един козешки рог там къдет не тряя :lol:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Януари 14, 2014, 03:23:04 pm
Зикову, и аз съм на такова мнение - човека там още се бори с чувствата си, ти просто не го ебавай, след време ще се умори и ще си продължи пътя и ще спре да те тормози. Ама ти си с Луна в Коза, знам, че знаеш как да си сложиш капаците и все едно нищо не виждаш ахахах.  :P

..абе ще види той....- като му забия един козешки рог там къдет не тряя :lol:

Ахахахах право натам, не му мисли, да си е правил сметката преди да се закача  :D
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: zikovu в Януари 17, 2014, 09:18:40 am
тъндър  ;)

Ще получа ли тази работа?

„Беше по-висока, разбира се. И може би по-хубава. Но все пак същата Тоанет. Зашеметените му възприятия почти се разбунтуваха против този смайваш факт, който събори преградите, издигнати от него около мечтите и въздушните замъци, както стените на бисера се издигат около нараненото място. Джимс не можеше да види в нея никаква промяна освен това, че беше станала по-женствена. Трудът на Хепсиба, трудът на самия Джимс, свободата и смелостта му бяха пометени като прах, когато я погледна, и той отново се почувствува като онова по-долно същество, което й поднасяше орехи, пера и кленова захар и се молеше вътрешно по детинския си начин тя да му се усмихне. Това не беше нова Тоанет, отдалечила се с още милион мили от него, както си беше мислил, а старата Тоанет, която отново го превръщаше в роб, разравяше пак купището на разбитите и запокитени надежди, разпалваше полуизтлелите му желания, лишаваше го от гордостта и силата му и караше кръвта да кипи в жилите му.“
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: zikovu в Януари 17, 2014, 11:59:55 am
и да попитам- мъжът Х. обвързан ли е и ако- до колко е сериозно?


„ Той е много мил, защо да не е мой тип?
Тя рядко приемаше навътре мнението на другите, но не можа да преглътне думите на Брет. Правеше я така уязвима, че дори не искаше да мисли за това. Какъв според него бе нейният „тип“?
— Никога няма да е душата на компанията — студено каза Брет. „
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: ThunderGoddess в Януари 17, 2014, 01:58:48 pm
тъндър  ;)

Ще получа ли тази работа?

„Беше по-висока, разбира се. И може би по-хубава. Но все пак същата Тоанет. Зашеметените му възприятия почти се разбунтуваха против този смайваш факт, който събори преградите, издигнати от него около мечтите и въздушните замъци, както стените на бисера се издигат около нараненото място. Джимс не можеше да види в нея никаква промяна освен това, че беше станала по-женствена. Трудът на Хепсиба, трудът на самия Джимс, свободата и смелостта му бяха пометени като прах, когато я погледна, и той отново се почувствува като онова по-долно същество, което й поднасяше орехи, пера и кленова захар и се молеше вътрешно по детинския си начин тя да му се усмихне. Това не беше нова Тоанет, отдалечила се с още милион мили от него, както си беше мислил, а старата Тоанет, която отново го превръщаше в роб, разравяше пак купището на разбитите и запокитени надежди, разпалваше полуизтлелите му желания, лишаваше го от гордостта и силата му и караше кръвта да кипи в жилите му.“


Мисля, че не, ще останеш на старата си.  :( Но е възможно в работата, която си сега на нея, да има промени, които да се отразят позитивно на теб самата и може би ще се почувстваш по-добре там. Пак не напълно комофртно и сигурно пак ще търсиш нещо друго, но ще е по - поносимо.  :blink:

и да попитам- мъжът Х. обвързан ли е и ако- до колко е сериозно?


„ Той е много мил, защо да не е мой тип?
Тя рядко приемаше навътре мнението на другите, но не можа да преглътне думите на Брет. Правеше я така уязвима, че дори не искаше да мисли за това. Какъв според него бе нейният „тип“?
— Никога няма да е душата на компанията — студено каза Брет. „


Не знам дали питаш за себе си или за някоя друга приятелка, която се интересува от този мъж, но той не е нейния тип, според мен е вероятно да си затваря (щ) очите за някои недостатъци с цел да го приеме(ш), но накрая пак няма да излезе кой знае какво от тази история. Това и казва цитата и някак сякаш не отговаря на главния въпрос, а логиката е, че реално зая човека, койот пита, е по-важно това предупреждение, отколкто информацията, за която пита.  :blink:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: zikovu в Януари 17, 2014, 02:21:19 pm
благодаря! за себе си питах и двата пъти

ами аз си мисля, че е възможно да получа работата за която питам, но в основата си нещата да не са много по различни от това сега. НО ДАНО ако остана на старата да има положителните промени както казваш.


а по втория цитат- не- не се опитвам да го приема- познавам го отгоре до долу. Нямам инфо какво се случва, а ми е интересно.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: dream girl в Януари 17, 2014, 06:07:25 pm
Zikovu по втория цитат-този човек май се е отнесъл много студено и жестоко с теб.Цитатът не показва дали е обвързан,а по-скоро неговото отношение към теб.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: zikovu в Януари 17, 2014, 06:38:26 pm
Zikovu по втория цитат-този човек май се е отнесъл много студено и жестоко с теб.Цитатът не показва дали е обвързан,а по-скоро неговото отношение към теб.

да, така се отнесе- но аз даже наскоро питах дали ще предприеме нещо за да изживеем отново някакъв романс...ии ооо какъв цитат ми се падна :-[ но е прекалено розов за да е истина ;D няма смисъл да го публикувам...но за това си мисля, че цитата тук е по темата.

аз мисля, че той няма нищо сериозно според цитата- има много отрицание в него.. :rolleyes:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Freya в Януари 20, 2014, 12:37:57 pm
Здравей Тъндър, аз имам нов въпрос, "ще се получи ли нещо в интимен план между мен и Х.?" По принцип по предния въпрос да ти кажа си права, наистина имам нужда от време.. емоционално не се чувствам готова. Учудвам се обаче, че Х. е доста настоятелен и заинтересован към мен, въпреки че сметнах, че вероятно привличането ни е било просто моментно. Струва ми се и че доста открито си изразява емоциите, при положение че не се познаваме добре. За сега няколко пъти ми звъни да излезем, но аз или съм заета или болна или се разминаваме. А ако се стигне до някъде, вероятно ще му споделя, че имам нужда от повече време.. и все пак..

"- О, не сър, вече започвам да свиквам... само дето, виждате ли, тия белезници стягат ужасно...
- Ще получите нови, щом желаете. Продължавайте сега!
- Да... попаднах в дупката, която централният мозък отвори под краката ми, когато Тери ме подгони, там долу срещнах каубоя и ние... кажете, не бих ли могъл да получа чаша вода?"
- Не
- Но аз съм толкова жаден...
- Първо говори негоднико, после поискай вода!
- Но аз говоря вече пет часа непрекъснато!
- Зъбиш се, така ли?
- Не, аз само...
- Още една дума нищожество и ще изхвърчиш през люка, ясно ли е?
- Но...
- ЗАТВАРЯЙ СИ УСТАТА, ГОВЕДО ТАКОВА! КЪДЕ Е РОБОБРАТА? КЪДЕ Е ЖЕЛЯЗНАТА ЧЕЛЮСТ? КЪДЕ ТИ Е ПИСТОЛЕТЪТ? ЗАЩО СТАНА ПРЕДАТЕЛ? ЗА КОГО РАБОТИШ? ЗАЩО СЕ ВЪРНА ТУК? КЪДЕ СА БОМБИТЕ, КОИТО ВЪЗНАМЕРЯВАШЕ ДА ПОСТАВИШ НА КОРАБА? ОТГОВАРЯЙ!"


Човека е яко ревнив и прилепчив. Звъни ти няколко поредни пъти след като не сте много близки, представи си тогава какво би станало, ако си станете по-близки. Именно поради тази причина не бих те посъветвала да скъсяваш личната дистанция между теб и него, на мен по този цитат ми прилича даже малко на прикрит психопат или някой, който е на границата да бъде такъв. То сякаш и Вселената до известне степен ти го указва с това, че ти все имаш работа или ти се случва нещо като се каниш да се видиш с него, случайностите не са съвсем случайни.  ;)

Вивека, мерси за милите думи хахаха.  ;D ;D

Здрасти Тъндър, и тук давам ОВ по този въпрос (на хорара който зададох за него по същото време, дали ще се стигне до интимни отношения, тълкуването беше че няма да се получи) но пък се стигна до такива, едни любовни работи ми говори... мале мале, направо ме отнесе, имахме 3 срещи до сега, като едната беше направо невероятна,  не ми се е случвало да изляза с мъж на такава среща.. направо ми завъртя главата, на следващия ден направо си мислех че съм влюбена, но това за момент, а сега сякаш не знам какво чувствам и аз.. объркана работа..  :blink: та това за сега, пък после ще видим.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Shreya в Януари 27, 2014, 01:48:37 am
Много ми допада темата  :blink: Някой дали би искал да ми тегли цитат в любовно-емоционално отношение близките 3-4 мес. как ще се развият?
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: _perla_ в Януари 27, 2014, 10:32:26 pm
Много готина темичка, направо се развеселих  :blink: Поздравления! Сега и аз да се включа. На въпрос ''какво изпитва към мен'' ми се падна:

   ''И аз бях имала леки връзки като тази, но не ги бях оценявала на времето. Бяха простички и безпроблемни, но понякакъв начин им липсваше истинска дълбочина.
   Колко стабилна може да е една любов, ако човек не познава най-тъмните кътчета от душата на своя любим? Това бе дилемата пред която бях изправена с Гидиън.
   Започваше ден втори след Гидиън. Искаше ми се да отида при него и да му се извиня, че си тръгнах. Искаше ми се да му кажа, че съм на негово разположение, че съм готова да го изслушам или просто мълчаливо да го подкрепя. Но бях прекалено силно емоционално обвързана. Прекалено лесно можех да бъда наранена. Прекалено много се страхувах да не бъда отхвърлена.Знаех, че няма да ме допусне до себе си и това ме караше да се страхувам още повече. Знаех, че дори да се сдобрим, непрекъснато ще се разкъсвам от факта,че споделя с мен само малки парченца от истината."

Цитата си го избрах, без да гледам от една книга, която не съм чела. Беше подарък към едно списание и стои от доста време на нощното шкафче, ама май накрая ще взема да я прочета  :blink:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: _perla_ в Януари 27, 2014, 10:35:05 pm
 :blink:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: _perla_ в Януари 28, 2014, 10:20:16 pm
Shreya това е за теб:

''Изкрещях, но ръката на Нейтън запуши устата ми. Притисна ме и главата ми потъна във възглавницата"

Не ми идва много любовен този цитат  :blink:

Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Shreya в Януари 29, 2014, 01:08:07 am
Сега видях откъде е цитатът... мда, и на мен не ми изглежда любовен, но в тази част става въпрос за мъж, който има проблемни сънища.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: _perla_ в Януари 29, 2014, 08:45:07 am
Сега видях откъде е цитатът... мда, и на мен не ми изглежда любовен, но в тази част става въпрос за мъж, който има проблемни сънища.

От книгата на Силвия Дей ''Открита пред теб''. И моя от там го взех  :blink:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: zikovu в Януари 29, 2014, 10:33:44 am
Сега видях откъде е цитатът... мда, и на мен не ми изглежда любовен, но в тази част става въпрос за мъж, който има проблемни сънища.

не знам къде е Тъндър дано да е добре, цитата ми прилича на това, че някакви неща ще трябва да се пазят в тайна и да не се показват/ изказват явно
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: zikovu в Януари 29, 2014, 10:38:21 am
Много готина темичка, направо се развеселих  :blink: Поздравления! Сега и аз да се включа. На въпрос ''какво изпитва към мен'' ми се падна:

   ''И аз бях имала леки връзки като тази, но не ги бях оценявала на времето. Бяха простички и безпроблемни, но понякакъв начин им липсваше истинска дълбочина.
   Колко стабилна може да е една любов, ако човек не познава най-тъмните кътчета от душата на своя любим? Това бе дилемата пред която бях изправена с Гидиън.
   Започваше ден втори след Гидиън. Искаше ми се да отида при него и да му се извиня, че си тръгнах. Искаше ми се да му кажа, че съм на негово разположение, че съм готова да го изслушам или просто мълчаливо да го подкрепя. Но бях прекалено силно емоционално обвързана. Прекалено лесно можех да бъда наранена. Прекалено много се страхувах да не бъда отхвърлена.Знаех, че няма да ме допусне до себе си и това ме караше да се страхувам още повече. Знаех, че дори да се сдобрим, непекъснато ще се разкъсвам от факта,че споделя с мен само малки парченца от истината."

Цитата си го избрах, без да гледам от една книга, която не съм чела. Беше подарък към едно списание и стои от доста време на нощното шкафче, ама май накрая ще взема да я прочета  :blink:

ясно е, че си му дълбоко в душата на човека, но се страхува да не бъде отхвърлен и за това нищо не показва
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: _perla_ в Януари 29, 2014, 11:07:59 am
Много готина темичка, направо се развеселих  :blink: Поздравления! Сега и аз да се включа. На въпрос ''какво изпитва към мен'' ми се падна:

   ''И аз бях имала леки връзки като тази, но не ги бях оценявала на времето. Бяха простички и безпроблемни, но понякакъв начин им липсваше истинска дълбочина.
   Колко стабилна може да е една любов, ако човек не познава най-тъмните кътчета от душата на своя любим? Това бе дилемата пред която бях изправена с Гидиън.
   Започваше ден втори след Гидиън. Искаше ми се да отида при него и да му се извиня, че си тръгнах. Искаше ми се да му кажа, че съм на негово разположение, че съм готова да го изслушам или просто мълчаливо да го подкрепя. Но бях прекалено силно емоционално обвързана. Прекалено лесно можех да бъда наранена. Прекалено много се страхувах да не бъда отхвърлена.Знаех, че няма да ме допусне до себе си и това ме караше да се страхувам още повече. Знаех, че дори да се сдобрим, непекъснато ще се разкъсвам от факта,че споделя с мен само малки парченца от истината."

Цитата си го избрах, без да гледам от една книга, която не съм чела. Беше подарък към едно списание и стои от доста време на нощното шкафче, ама май накрая ще взема да я прочета  :blink:

ясно е, че си му дълбоко в душата на човека, но се страхува да не бъде отхвърлен и за това нищо не показва

 ;D ;D ;D Мечтиии....мечтиии  :49: Права си наистина не дава индикации, че е така. Благодаря,  Zikovu  :blink:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Shreya в Януари 29, 2014, 10:19:23 pm
Сега видях откъде е цитатът... мда, и на мен не ми изглежда любовен, но в тази част става въпрос за мъж, който има проблемни сънища.

не знам къде е Тъндър дано да е добре, цитата ми прилича на това, че някакви неща ще трябва да се пазят в тайна и да не се показват/ изказват явно
Вероятно потиснати емоции и чувства. Жалко :unsure:
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: Любопитка в Януари 31, 2014, 11:01:20 pm
Здравей Тъндър,здравейте и на другите момичета
запитах какви отношения ще имам с човекът Х
 "— Не знам какво става с Аби. Може би това ще я разсъни.
— По-добре да побърза, че ще закъснее за репетиция — казах аз и продължих към кухнята.
Всичко с Аби е наред, помислих си. Носят й кафето в леглото като на празник. Някои хора са късметлии.
Докато чаках да се опече филийката, излязох навън в градината. Постоях малко във вътрешния двор, наслаждавайки се на галещото слънце и на тежкия мирис от разцъфтелите орлови нокти, който се носеше из въздуха. После се върнах, за да закуся. "
   Ланс Салуей Опасно лято
и в допълнение
като каква жена ме приема той?


    Във тази нощ — изплетена дантела
от пръсти,
сребърни пера
дланта, като в гнездо събрала
излюпена от свещи светлина.

    Ефирен допир… Отпих от тебе със наслада.
Дъхът си спрях от страх, че може би ще литнеш.
 Във тази нощ красива
очите ти горяха като свещ
и пламнаха по мене всички клони.

    Тревата запращя…
Сред свитите ми длани
усетих устните ти как кръжат…
Не чакам слънчевото утро.
Гнездо на нежност е нощта.
 
Благодаря предваритено

Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: issidorra в Февруари 09, 2014, 09:28:19 pm
Преди известно време Тъндър писа, че повече не желае да влиза във форума, няма да дойде, за да разтълкува цитатите.
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: _perla_ в Февруари 10, 2014, 07:03:33 am
Колко жалко и него ли изгониха  :-\
Титла: Re: Гледане с цитати
Публикувано от: zvezdichka в Април 07, 2014, 03:46:23 pm
Страхотна темичка и аз ще опитам  с един любовен роман.... И на въпроса ми дали има чувства към мен? : Тя не бързаше.Взираше се в него. В стегнатите му мускули....в здравата му, леко окосмена гръд... искаше да вкуси всеки милиметър от тялото му  :o    ;D ;D ;D ;D Аз за неговите чувства питах  ;D