Astrosite.org - Форум

Астрология, Мистика, Съновник, Здраве => Мистика => Темата е започната от: Aurora Borealis в Октомври 24, 2010, 02:15:21 am

Титла: Ритуали срещу уруки
Публикувано от: Aurora Borealis в Октомври 24, 2010, 02:15:21 am

 Повече интересни теми и дискусии тук (http://www.kolobok.us/smiles/artists/big/Connie_click-me.gif) (http://astroartis.com/forum/index.php)


======================================================================================


Тази тема за събиране на опит в баене или друг вид техники за освобождаване от уруки.

Материалите, които поствам са във вида, в който съм ги намерила в нета. Те са от опита на други хора и не съм ги преразказвала. Така че, ако нещо решите да го приложите във вашето ежедневие ще трябва да го адаптирате, както намерите за добре. В повечето случаи разказите са за бебета, защото са от бебешки форуми.

Надявам се тук хората да са споменали "точните думички", които "знаещите" така грижливо крият и които трябвало да се откраднат, за да подействат. Дрън-дрън!  :angry: Много от техниките са разказани вяло. Ако знаете и имате желание да доуточните някоя от тях, моля да го направите. :blink:

Аз съм се свикнала сама да си бая без да знам "истинските" думи с отмиване на лицето и очите на течаща вода. Мен често ме хващат лоши очи  :'( и от това бях провокирана.  

1. Прекарване на вода през метла

"Та слагате купичка или някакъв съд на прага на една от вратите(в майка го правех на прага м/у кухнята и столовата) вземате чаша вода и метлата и прекарвате водата от чашата през чистата страна на метлата(откъм дръжката). С така събраната в съда вода измивате очите, лицето и ръчичките на бебето.
Правят същото, но без метла. Просто прекарват струята вода през дръжката на врата(която и да е, аз в къщи го правех на кухнята) в някакъв съд и отново се измива бебето.
И двата варианта имат наистина моментален ефект. Иначе и аз съм мила очите със светена вода, пръскала съм му леглото. Свекърва ми правеше нещо и с домашен сапун и метла спомням, слага домашния сапун(предполагам става със всякакъв сапун) в/у метлата, застава на прага на стаята, където е детето и пръска вода върху метлата и сапуна в посока.... сега се зачудих дали към стаята или обратно(за да избяга злото).
И нещо последно. Преди да влезе бебето в дома си от родилния дом, на входната врата под чержето или под килима се слага люспичка от сапун. Това се прави, за да не се изрива бебето, особено ако сред първите гости има неразположени жени. Аз лично си сложих така люспичка още преди да вляза в болницата и я махнах след 40-тия ден."


2. ".....мия й очичките, а на челцето с палец и кръгообразно движение казвам 3 пъти "очи мием, уроци отмивам, уроци отмивам от всякакви очи"

* ".....когато детето заспи да близнеш палеца си и докато търкаш челото от долу нагоре казваш: "Всички уроки и почуди на..(името на детето) са по небо" и така  3-пъти."
*това определено е само за бебета: "......като 3 пъти й измивам очите и при всяко миене нареждам :" Тебе те майка родила, тебе ти майка уроки измила." А ако нямам възможност да я измия с вода, я близвам 3 пъти по челото и тихичко пак казвам това нещо"

3. По Петър Димков

Веднага да се измие лицето на урочасаното дете със светена вода или с “жива” вода /за нея се взема една паничка чиста вода и в нея се загасват 2-3 живи въглена/, с благоговейно произнасяне на думите:
“В името на Бога на Мъдростта, в името на Бога на Истината да се пречисти и освети тази вода, за да се измие от лицето и ръцете на детето ми лошите мисли и чувства на урочасалия го.”

Едновременно с измиването на ръцете и лицето на детето да му се даде да изпие от същата вода 3 глътки като се повтарят или същите свети думи, или пък следната формула: “Измий очи зли, измий очи от уроки.” След това останалата вода се изплисква или зад главата на урочасания, или пък по някоя котка или куче. След това измиване на урочасаното дете, майката с езика си да лизне 2-3 пъти челото му и то от веждите към косата, повтаряйки си на ум същите свети думи или пък посочената формула. След това детето се поставя на легло, прекръства се с парче каменна сол, произнасяйки думите: “В името на Бога на Любовта, на Бога на Мъдростта, в името на Бога на Истината да се очисти детето ми, урочасаното /казва се името на детето/ от лошите мисли и чувства на урочасалия го.” След това солта се хвърля в огъня с думите: “Както се пука солта, тъй да се пукат лошите
очи, урочасали детето ми.”

Най-после при запалено кандило пред иконата се произнася Молитва за болен от уроки.
“Господи, Боже мой, Царю на вековете, Вседържител и Всесилен. Ти всичко правиш и преправяш само по едно желание. Ти седем пъти Си обърнал в роса разпалената пещ и пламъка на Вавилон и Си запазил невредими и тримата момци. Ти лекар Си и изцелител на всички, които на Тебе се надяват. На Тебе се молим и от Тебе просим. Премахни, изгони и отнеми всяко дяволско влияние, всяко сатанинско помрачение и нападение и всяка лукава хитрост и вреда, както уроките на злодеи и лукави човеци от Твоя раб /Твоята робиня/, /казва се името/, които са станали жертва поради хубост, смелост или благополучие или поради ревност и завист от зли очи. Сам Ти, човеколюбиви Владико, простри властната Си ръка и силната Си върховна мишца, посети това Твое създание и Му изпрати мирен, силен, верен ангел- пазител на душата и тялото му /й/, който да забрани и премахне от него /нея/ всяка вреда и уроки, станали от вредности и завистливи човеци, та запазван /запазвана/ от Теб, Твоя раб /робиня/ невредим и здрав /невредима и здрава/ с благодарност да те възпява и да казва: “Господ ми е помощник и няма да се уплаша. Какво ще ми стори човек?” И още: “ Няма да се уплаша от зло, защото Ти си с мене, Бог на моята поддръжка, силен и властен началник на мира, Отец на бъдещия век.”
О, Господи, Боже наш, съжали твоето създание и избави Твоя раб /Твоята робиня/, /името/, от всяко зло, от всяка вреда и изпитание и от огъня, що става от уроки. Запази го /я/ от всички гореказани зли неща, заради молитвите на благословената и славна Владичица наша, Богородица, и вечна Дева Мария, заради застъпничеството на светловидните ангели и заради молитвите на всички светии. Амин.”


4. (http://www.kolobok.us/smiles/artists/big/Connie_click-me.gif) Обичаи и ритуали – Лидия Стаева    (http://books.google.bg/books?id=571dwnqsfCIC&pg=PA73&lpg=PA73&dq=%D0%BA%D0%B0%D0%BA+%D1%81%D0%B5+%D0%B3%D0%B0%D1%81%D1%8F%D1%82+%D0%BA%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%BA%D0%B8&source=bl&ots=JgRxAns6MA&sig=hiIVZkWibWYBS1HY0u7eazU93mo&hl=bg&ei=BtjCTOCtJ8LCswbm2qyeCA&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=5&ved=0CCYQ6AEwBDgK#v=onepage&q&f=true)

5. Гасене на клечки /гасене на въглен/ гасене на вода

*"....да правя,вечер или следобяд  пълня чаша с вода и паля една клечка кибрит,кръстосвам чашата и я пускам във водата,паля втора клечка и пак кръстосвам чашата и я пускам вув водата така че да направят кръст,паля трета клечка пак кръстосвам върху водата и я пускам до двете клечки в чашата и после топя пръст във водата и намокрам очите,водата се изхвърля чак на сутринта"

и тука с вариации какно се прави с останалата вода:

** отпива се 3 пъти от водата и се измиват три пъти очите
** а след като се отпие, останалата вода знам че се хвърля на улицата, да избягат уроките . Мама, казваше че отиват на кучето. Като и трите пъти се отпива от различно място от чашата.
**да изсипвам водата в саксия с цвете
**

. Гасене на клечки - друг вид

"Взимате 3 клечки кибрит и чашка с вода и започвате да ги палите една по една, правите кръст със запалената клечка над водата и я пускате.С първата се казва на глас името на детето,с вторатасе казва "за сини очи",а с третата"за всички останали очи". Още едно- отивате над печката с ръце и над загрял котлон пускате на три места сол и казвате "както пука солта ,така да пукат очите им"-прави се кръстче преди да се пусне солта."

6. С лъжици - от Марая    :blink:

Хвани 3 лъжици и мини през вратите в къщата ти с вода , след което застани пред огледалото и се измий с тази вода, лицето и ръцете , напръскай се цялата....
Нали имаш минерали , пъхни един аметист да престой в една чаша вода и се концентрирай в/у водата , сложи дланта си в/у чашата....Помоли водата да ти донесе хармония , баланс и спокойствие.....


Титла: Re:Ритуали срещу уруки
Публикувано от: Марая в Октомври 24, 2010, 05:26:30 pm
Първото и основно нещо е положителната мисъл!
Всяка негативна отваря пътя на феномена уроки!
Всичко става , чрез очите. А те имат способността чрез мощни биоенергийни импулси да разрушават дори и мозъчни клетки....

Използвам много и различни билки за отблъскване и прогонване на енергийните полета...
Ето още нещо от мен....
Усетя ли , че някой започва атака заключвам ръцете и краката си.
Или издигам мислена преграда.
Тъмните очила също са изпитана марка!
В колата ми винаги има корен от бял оман.....
С етеричните масла също правя защити....Много силно защитно масло е лимоновата трева....
Титла: Re:Ритуали срещу уруки
Публикувано от: Aurora Borealis в Октомври 24, 2010, 07:11:44 pm
МАрая, това с лъжиците бих искала само да те попитам дали това имаш предвид - да застана под рамката на вратата и с вода да облея лъжиците. Така ли? :rolleyes:
Титла: Re:Ритуали срещу уруки
Публикувано от: priya в Октомври 24, 2010, 07:47:55 pm
.
Титла: Re:Ритуали срещу уруки
Публикувано от: Марая в Октомври 24, 2010, 08:44:33 pm
МАрая, това с лъжиците бих искала само да те попитам дали това имаш предвид - да застана под рамката на вратата и с вода да облея лъжиците. Така ли? :rolleyes:

Да! С водата през бравата и обратно в купата!
А с купата след това се измиваш! :blink:
Титла: Re:Ритуали срещу уруки
Публикувано от: romantica в Октомври 24, 2010, 09:52:08 pm
Листо от Демир Бозан също е добре да се носи в портфейла  :blink: Петурата му наподобява пентаграм.
Титла: Re:Ритуали срещу уруки
Публикувано от: Марая в Октомври 24, 2010, 11:04:44 pm
Листо от Демир Бозан също е добре да се носи в портфейла  :blink: Петурата му наподобява пентаграм.

Много трудно се намира Демир бозан.... :blink:
Но е добро и то много !
Титла: Re:Ритуали срещу уруки
Публикувано от: romantica в Октомври 25, 2010, 12:22:31 am
Много трудно се намира Демир бозан.... :blink:
Но е добро и то много !

Аз си взех пакет с изсушени листа от билкова аптека преди година, 100гр. - 3лв  :blink:
Титла: Re:Ритуали срещу уруки
Публикувано от: Марая в Октомври 25, 2010, 12:27:22 am
Много трудно се намира Демир бозан.... :blink:
Но е добро и то много !

Аз си взех пакет с изсушени листа от билкова аптека преди година, 100гр. - 3лв  :blink:

Под същото наименование ли го намери?
Титла: Re:Ритуали срещу уруки
Публикувано от: Aurora Borealis в Октомври 25, 2010, 12:30:33 am
Много трудно се намира Демир бозан.... :blink:
Но е добро и то много !

Аз си взех пакет с изсушени листа от билкова аптека преди година, 100гр. - 3лв  :blink:

Къде е тази аптека?  :unsure:
Титла: Re:Ритуали срещу уруки
Публикувано от: Kaya в Октомври 25, 2010, 01:16:16 am
с това "чудно биле" е флуднат цял интернет
начи основното му свойство е да спомага затварянето на рани, но се твърди, че са го ползвали баби баячки за друг вид ритуали
Титла: Re:Ритуали срещу уруки
Публикувано от: Марая в Октомври 25, 2010, 01:20:06 am
с това "чудно биле" е флуднат цял интернет
начи основното му свойство е да спомага затварянето на рани, но се твърди, че са го ползвали баби баячки за друг вид ритуали


Пословична съм с ритуалите....Ползвам много билки , камъни , етерични масла , смоли....
Има заместители на билките които се намират трудно!
Принципно билки за тези неща набирам сама на Еньов ден...Замествам Демир Бозан с петопръсник!
Върши същата работа!
Но , ако намеря Демир бозан ще свирна.... :blink:
Титла: Re:Ритуали срещу уруки
Публикувано от: romantica в Октомври 25, 2010, 01:24:05 am
Много трудно се намира Демир бозан.... :blink:
Но е добро и то много !

Аз си взех пакет с изсушени листа от билкова аптека преди година, 100гр. - 3лв  :blink:

Под същото наименование ли го намери?

Да, под същото име е!
Титла: Re:Ритуали срещу уруки
Публикувано от: romantica в Октомври 25, 2010, 01:35:17 am
Много трудно се намира Демир бозан.... :blink:
Но е добро и то много !

Аз си взех пакет с изсушени листа от билкова аптека преди година, 100гр. - 3лв  :blink:

Къде е тази аптека?  :unsure:

Аз го взех от билкова аптека във Варна. Фирмата мисля, че беше от Шумен сега ще погледна дали на етикета има отбелязан сайт и ще го напиша.
Титла: Re:Ритуали срещу уруки
Публикувано от: Марая в Октомври 25, 2010, 02:11:58 am
Много трудно се намира Демир бозан.... :blink:
Но е добро и то много !

Аз си взех пакет с изсушени листа от билкова аптека преди година, 100гр. - 3лв  :blink:

Под същото наименование ли го намери?

Да, под същото име е!

Това не е Демир бозан! А е петопръсник- много защитна билка ! Но не е едно и също....
Титла: Re:Ритуали срещу уруки
Публикувано от: romantica в Октомври 25, 2010, 02:16:18 am
Поставям снимки, обаче 20гр. са били 2.40лв.  :blink: ;D

http://prikachi.com/images.php?images/567/2607567S.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/570/2607570s.jpg
Титла: Re:Ритуали срещу уруки
Публикувано от: Aurora Borealis в Октомври 25, 2010, 02:25:12 am
Някъде четох, че народното название на Демир Бозана е Малко обичниче  :blink:
Титла: Re:Ритуали срещу уруки
Публикувано от: Марая в Октомври 25, 2010, 03:34:33 am
Някъде четох, че народното название на Демир Бозана е Малко обичниче  :blink:

Малко , ама обичниче ;D ;)

Титла: Re:Ритуали срещу уруки
Публикувано от: Aurora Borealis в Октомври 25, 2010, 03:56:10 am
От една баба по телевизията разбарх, че Омайничето било за това да накара някого да се влюби в теб  ;D От отварата си слагаш на клепачите на очите....и го омайваш  ;D


За Демир Бозана в нета пише, че го имало в СФ в някаква аптека на гърба на съдебната палата ул. 3 уши Нр 5.

ПП Още един адрес - София, ул. "Цар Самуил" №38.


*****

И като си го купим как да го сготвим и въобще кво да го правим? ;D

Титла: Re:Ритуали срещу уруки
Публикувано от: Aurora Borealis в Октомври 25, 2010, 04:12:46 am
Някакъв много сложен ритуал  :unsure:. Тук е ДБ е наречен жълтениче.  В билките са скрити сили срещу злото  (http://more.info.bg/addComment.asp?articleID=443016&issueID=1402&topicID=408)

Eто го магазина на ул. Цар Самуил  :blink:
Магазин ЗДРАВНИЦА  (http://www.zdravnitza.com/a/nav/news/s/s/news_id/da0d1111d2dc5d489242e60ebcbaf988)
Титла: Re:Ритуали срещу уруки
Публикувано от: Марая в Октомври 25, 2010, 04:23:31 am
Еее , той не е съвсем за уроки ;D ;D
И като си го купим как да го сготвим и въобще кво да го правим? ;D

С мисъл!  :blink: ;)
Титла: Re:Ритуали срещу уруки
Публикувано от: Aurora Borealis в Октомври 25, 2010, 04:26:59 am
Да, но билката е токсична. Остави мисълта. Открехни ни какво се прави с нея   ;)
Титла: Re:Ритуали срещу уруки
Публикувано от: romantica в Октомври 25, 2010, 04:34:31 am
Aurora, избираш си едно листо, което да е цяло (не начупено), пакетираш го в малко целофанче. И го поставяш в портфейла си  :blink:
Титла: Re:Ритуали срещу уруки
Публикувано от: Aurora Borealis в Октомври 25, 2010, 04:41:23 am
Благодаря, Романтика. Някога така си държах една четирилистна детелина, която ми бяха подарили. Сега се сетих за нея. Къде ли изчезна? :-\
Титла: Re:Ритуали срещу уруки
Публикувано от: Марая в Октомври 25, 2010, 04:46:39 am
Да, но билката е токсична. Остави мисълта. Открехни ни какво се прави с нея   ;)

Всичко е токсично!
Отровата е в дозата!
Аз правя с нея други неща , не я варя , не я пия , нищо не мия с нея!
Но не е за тук и не мога сега да ти разкажа.....
Утре ще ти пиша на лични за това! :wub:
Титла: Re:Ритуали срещу уруки
Публикувано от: Aurora Borealis в Октомври 25, 2010, 04:49:40 am
Ок, мерси  :blink:


пп На мен от вчера нещо ми е много мистично  :unsure: Обикновено нямам такива вълнения  :-\  Всъщост, това набира скорост от изминалата седмица и си смислех да събера материали от нета и колкото мога да ги систематизирам.

Мисля, че пълнолунието изигра роля за тази тема нищо, че е по оста 3-9 ти. По-скоро е с образователна цел. Така и го бях намислила - хората да могат да намерят информацията и да я прочетат по достъпен начин  :blink:
Титла: Re:Ритуали срещу уруки
Публикувано от: Марая в Октомври 25, 2010, 05:16:35 am
Ок, мерси  :blink:


пп На мен от вчера нещо ми е много мистично  :unsure: Обикновено нямам такива вълнения  :-\  Всъщост, това набира скорост от изминалата седмица и си смислех да събера материали от нета и колкото мога да ги систематизирам.

Мисля, че пълнолунието изигра роля за тази тема нищо, че е по оста 3-9 ти. По-скоро е с образователна цел. Така и го бях намислила - хората да могат да намерят информацията и да я прочетат по достъпен начин  :blink:

Имаш ли спомен къде ти е последния лунар? :blink:
Титла: Re:Ритуали срещу уруки
Публикувано от: Aurora Borealis в Октомври 25, 2010, 05:25:44 am
Имаш ли спомен къде ти е последния лунар? :blink:

На 1.10. Луната е в 7ми лунарен, но акцента на планетите отново е по оста 3-9 дом :blink:

Титла: Re:Ритуали срещу уруки
Публикувано от: Kaya в Октомври 25, 2010, 04:02:01 pm
Да, но билката е токсична. Остави мисълта. Открехни ни какво се прави с нея   ;)

то  и аз съм токсична, ако знаеш какво ям ;D ;D

аз пък имам 4 листан детелина от една приятелка за чр д в портмоненцето ( обаче не обичам да нося)
Титла: Re:Ритуали срещу уруки
Публикувано от: priya в Октомври 25, 2010, 04:24:00 pm
.
Титла: Re:Ритуали срещу уруки
Публикувано от: Aurora Borealis в Октомври 30, 2010, 05:00:04 am
Реших тази вечер да си набаям с гасене на клечки - ей така, мислите ми да отидат в друга посока. Усещам облекчение и изведнъж ми се доспа  :unsure:
Титла: Re:Ритуали срещу уруки
Публикувано от: Milkyway в Октомври 30, 2010, 02:48:36 pm
Много хубава тема :blink:

Разказвала съм ви и преди,че живеем обградени от много лоши съседи.
Миналата година на 11 декември се докоснах до отровата на една съседка,никога няма да забравя датата.Тя изля върху мен отровата си,с мен беше детето.То не знам дали е от този случай,но изобщо не иска да се прибираме и да влиза във входа ни.Плаче истерично.Дълго време като се прибирахме,все гледаше тяхната врата.Аз вярвам на неговите усещания и съм сигурна,че усеща лошата енергия.Затова след месеци канения и умувания,реших най-накрая да направим освещаване на апартамента.Утре ще го направим,всичко съм организирала,купила съм няколко иконки и т.н.
Купих също за детето от църковният магазин една малка възглавничка пълна със свети мощи(но забравих от кой дветец)с безопасна ,която се закача на дрехата за предпазване от уроки.Утре като дойде свещенника ще освети всичко.
Нали знаете ,че си имам слънце,меркурий и хирон в 9ти и съм си доста вярваща и религиозна,но не фанатично.

Та искам да ви кажа,че това е последната мярка,която предприех срещу това да  залива лошия енергия семейството ми.
Ще помоля свещенника да напръска и стълбите ,нагоре-надолу защото и до нас са такива хора и над нас :(
Титла: Re:Ритуали срещу уруки
Публикувано от: nerealna в Октомври 30, 2010, 07:33:00 pm
не свещички, не детелинки, не листа ще ви помогнат, а вярата че никой не може да ви навреди чрез магии  ;) но ако листенцето ще ви увеличи вярата, носете си го  ;D
Титла: Re: Ритуали срещу уруки
Публикувано от: Just_a_Dream в Ноември 18, 2013, 10:25:27 am
Ако усетя,че някой ме гледа недоброжелателно започвам да го гледам право в очите и повтарям наум "Каквото ми мислиш да ти се връща" Преди много години в нашия вход имаше бабичка с лочи очи.И каквото изречеше се случваше.Веднъж се загледа в едни деца и каза,че ще се спънат и паднат.Така и се случи.Но си спомням един ден както се разхождах,тя беше впила очите си в мен и усетих,че си мисли нещо лошо.Гледаше ме в краката.Тогава улових погледа и и изрекох наум "Каквото ми мислиш да ти се връща".На следващия ден тая същата куцукаше пред блока и повече никога не посмя да ме погледне  :blink: