Astrosite.org - Форум

Астрология, Мистика, Съновник, Здраве => Алтернативна Медицина => Темата е започната от: Nebesna в Януари 23, 2009, 03:31:37 pm

Титла: Супер минералът зеолит
Публикувано от: Nebesna в Януари 23, 2009, 03:31:37 pm
СУПЕР МИНЕРАЛЪТ ЗЕОЛИТ

Екип от европейски учени за пръв път успяха да разкрият химичната структура на минерала зеолит на 22 юни 2008г. с помощта на ретгеноскопско изследване.

Зеолитът е порест минерал с бял цвят, съставен предимно от алуминий, силиций и кислород. Поради действието си на молекулно сито той има изключително широко и разнообразно приложение. Ефективността и селективността на зеолитите зависят от разпределението на алуминиевите атоми и от размера на порите в решетката. При синтетичните му разновидности размерите на зърната са в пъти по-малки – едва няколко микрометра, докато зърната на природните зеолити са от порядъка на милиметри.
Екип от Националния онкологичен център в София начело с проф. Пенка Благоева изследва приложението му в лечението на онкологични заболявания.

Основни свойства

Зеолитът представлява фино сито, което задържа в себе си вещества с определена големина на молекулите, а пропуска други. При попадането на зеолитите в друга среда, най-вече течности, между техните йони и йоните на продукта, в който се намират, започва активен йонообмен. Това очиства организма от отровни вещества. Именно тази структура придава на зеолитите уникални свойства:

- много висок катионообменен капацитет към калций, магнезий, натрий и калий;
- високи сорбционни свойства към амония и някои органични съединения;
- абсорбция спрямо радиоактивни елементи като цезий 134, цезий 137, стронций 90;
- абсорбция спрямо тежки метали - олово, цинк, хром и др.;
- способност да разделя газовете по принципа на молекулните сита;
- способност да изсушава газовете.


Нежелан страничен ефект е обезводняването. Ако приемате тази добавка и в същото време не поемате достатъчно течности, има опасност да получите обезводняване, поради увеличаване на концентрацията и затруднената циркулация на кристалните структури. За да се изхвърлят от организма отровите, е необходимо да се пият достатъчно течности.


ПРОМИШЛЕНО ПРИЛОЖЕНИЕ:

1.   Добавя се в храната на птици и животни за подобряване на здравословното им състояние, поради наличните в минерала калций, натрий, калий и микроелементи в лесноусвоима форма.

2.   Използва се за очистване на водата от амонячен азот и фосфати.

3.   Влага се в праховете за пране като заместител на фосфатите и омекотител.

4.   В пастите за зъби замества редица вредни компоненти.

5.   Служи за пречистване на сокове, вина, захарни разтвори и зехтини от разнообразни примеси.

6.   Намира широко приложение при производството на маргарин и шоколадови изделия.

7.   Обезмирисва идеално различни субстанции.

8.   Пречиства течности от амониеви йони и йони на тежките метали – кадмий, мед, арсен и др. Незаменим при очистване на замърсени с радиация течности.

9.   Без него са немислими редица нови технологии в химическата, хранително-вкусовата, фармацевтичната, военната промишленост.

10.    Използване се за обезвреждане на радиоактивни отпадъци.

Естествените зеолити се използват много по-рядко поради по-ниската си чистота, но са подходящи за третиране на ядрени отпадъци. След катастрофата в Чернобил тонове зеолит са били разпръснати за почистване на замърсената територия около централата.

Мястото, което намират тези минерали в българската промишленост и селско стопанство, за съжаление е почти символично, изключително поради скептичното отношение на нашите общественици към такива авангардни нововъведения, както и поради традиционно голямото ни чуждопоклонничество.
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: Nebesna в Януари 23, 2009, 03:33:11 pm
ЛЕЧЕБНИЯТ МИНЕРАЛ ИМА СТРУКТУРА НА ПЧЕЛНА ПИТА.

Брус Мак Дъгал- един от големите изследователи на качествата на зеолита пише, че на микроскопско ниво се вижда, че минералът формира скелет със структура на пчелна пита.

Тази високопорьозна структура осигурява много обширна електрично реактивна повърхност от 450 кв. метра на един грам. Натоварената с отрицателно електричество повърхност дава възможност зеолитът да привлича и задържа катийони от средата, в която се намира, и от своя страна да отделя други. Като си представим, че най-големите замърсители днес – мед, цинк, олово, въглероден двуокис и серен двуокис, са катийони, можем да си представим всъщност каква работа върши минералът.


БЪЛГАРСКИЯТ ЗЕОЛИТ

В България има богати находища на естествен зеолит – клиноптилолит – в района на Кърджали – т.нар. туфи (с. Бели пласт).

„Бентонит” АД произвежда четири марки зеолит от различни фракции, предназначени за селското стопанство и за пречистване на промишлени и битови отпадни води, където особено успешно улавя тежките метали.

ЗАЩО В РОДОПИТЕ ИМА ТОЛКОВА МНОГО ДЪЛГОЛЕТНИЦИ?

Жителите на селата и махалите в Източните Родопи, където са съсредоточени находищата на клиноптилолит, почти нямат здравословни проблеми и този факт сам по себе си заслужава подобаващо внимание. Досега причините за дълголетието на тези хора се търсеха в чистия въздух, киселото мляко и здравословната им храна. Всеизвестно е, че в небето над Кърджали се събира най-мръсният въздух в страната, който въздушните течения разнасят по цялото поречие на Арда; консумацията на кисело мляко не е по-голяма от тази в едно средностатистическо семейство в цялата страна, защото кравите в този район на планината се отглеждат предимно за месо, а не за мляко. А с храна, която ядат местните жители, не всеки би могъл да опази стомаха си здрав – основно пържени мекици и консервирано в буркани месо, голяма част от мъжете системно употребяват концентрирани напитки и цигари.

От само себе си се налага изводът, че причината за изключителното здраве на тези хора се крие не в това, че не приемат отрови, а че тези отрови се изхвърлят от телата им и по никакъв начин не им пречат да се чувстват перфектно до дълбока старост. И основната причина за това е водата, която тече от техните чешми. Вода, йонизирана по естествен начин със зеолит. 

Какви са лечебните свойства на зеолита?


Известно е още, че вода, преминала през зеолит, придобива лечебни свойства. Попаднал във водна среда, клиноптилолитът променя химическия състав и вкусовите качества на водата. Вода, обработена със зеолит нормализира кръвното налягане, премахва безсънието, потенето, напрегнатостта. Хората, употребяващи йонизирана със зеолит вода, не познават болести като язви, гастрити, колити, проблеми на сърдечно- съдовата и нервната система.

Минералът лекува и предпазва от най-различни заболявания - рак, язва, сърдечно-съдови проблеми, стомашно-чревни разстройства, колити, гастрити, хипертония, неврози. (становище на екип от

Националния онкологичен център в София начело с проф. Пенка Благоева). Сериозни изследвания се правят от 1999 г. насам, след Шестия конгрес по онкология.

Национален онкологичен медицински център. адрес:
1756 София,  ул. Пловдивско поле No.6
тел.:  регистратура        +359 (2) 870-31-28 ,             +359 2 9714898
nomc@abv.bg
управител: д-р Живко Петров

Минералът, представлява фино “сито”, което задържа в себе си вещества с определена големина на молекулите, а пропуска други. По този начин човешкият организъм може да се прочисти от отровни вещества:
-   притежава абсорбиращи свойства спрямо радиоактивните елементи като Цезий 134 и Цезий 137, стронций, както и от тежките метали олово, цинк, хром.
-   свързва и елиминира амоняка от клетките, както и нитрозамините;
-   елиминира млечната киселина от мускулира и подобрява мускулния тонус (подходящ за прилагане при спортисти) 
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: Nebesna в Януари 23, 2009, 03:35:14 pm
ЛЕЧЕНИЕ С ЛЕЧЕБНИ ЗАЛЕЖИ ОТ С. БЕЛИ ПЛАСТ:

Лечението с лечебните залежи край Бели пласт се извършва основно с лечебната вода и със зеолитовите камъни.

А. С лечебната вода
Тази минерална вода е от дълбочина 90 м. Употребата й повече от месец се отразява добре върху проблеми, свързани със сърдечно-съдовата система.

Б. Със зеолитовите камъни
Местните хора казват, че ако се вземе зеолитов камък от района на лековитата вода и вечерта се потопи в съд с вода, то на сутринта той ще е отдал невероятните си свойства на тази вода, която след прецеждане се пие като лечебна.

На тази база ЕТ "Термокомплект" създаде зеолитови филтри за пречистване на питейни води против ракови и други заболявания.

Минералът клиноптилолит от скалите на Бели пласт пази от рак и лекува рак. У нас болните от тази коварна болест са над 150 000. Екип, начело с проф. Пенка Благоева и химичката Н. Измирова, кхн от „Националния онкологичен център” от 1999 г.  изследват действието на този минерал.

Целесъобразно е пиенето на минерала, разреден с вода. Действието му е вълшебно, според Измирова.

Поглъщането на смления минерал, размесен с мед, последвано от изпиването на чаша минерален сок, е твърде полезно. Само половин час след употребата изчезват симптомите, породени от високо кръвно налягане, колити, гастрити и напрегната нервна система. Употребата на клиноптилолита се отразява добре върху кожата и неутрализира последиците от умората.

Този минерал има бърз благоприятен ефект при стомашно-чревни разстройства.

Препоръчва се следната подготовка и начин на употреба на зеолит :

Зеолитът на прах се поставя в тава и се нагрява до температура 200-250 градуса по Целзий в продължение на 2-3 часа в домашна печка. След охлаждане прахът се поставя в затворен съд, готов за употреба. При тази термична обработка той се обеззаразява и увеличава своята активност след дехидратация.

Начин на употреба:
В една чаша, напълнена с чешмяна вода, се поставя една чаена лъжичка от праха. Препоръчва се преди това в чашата да се пусне едно хапче разтворим витамин С. Разбърква се и се пие сутрин след закуска и вечер преди лягане.
Фирма "Термокомплект" Кърджали разполага с определени дози фино смлян клиноптилолит от находището при лековитата вода.

Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: Синухе в Януари 23, 2009, 04:12:23 pm
Клиноптилолит

Зодия: Няма зодиакален знак.
Чакра: Не е обвързан с определена чакра.
Цвят: сив, сивозеленикав, розов и синкав
Облик: плътни масиви; при раздробяване - късове с
неправилна форма
Химически състав: видзеолит, алумосиликат. Кристал-
ната му решетка е прорязана от микрокухини и канали, запъл-
нени с водни молекули и нестабилно закрепени най-често ка-
лиеви и натриеви йони. Притежава свойството да обменя йо-
ните си с други от средата, в която е поставен. Това въздейст-
вие, което може да бъде и селективно, го е направило най-
използвания за различни цели минерал през изминалите сто
години.
Твърдост: между 3 и 5
Находища: над 1000 находища в повече от 40 страни;
България е на едно от първите места в света по запаси на качес-
твен клиноптилолит - над 10 милиарда тона в Източните Родо-
пи.
Търговски вид: Добива се промишлено, основно за из-
нос.
Приложение: Почти няма област от икономиката, в коя-
то този минерал да не се използва. Внася се в почвата като
носител на хранителни съставки и адсорбатор на тежките йони
в нея. Добавя се в храната на птици и животни за подобряване
на здравословното им състояние. То се постига от наличните в
минерала калций, натрий, калий и микроелементи в лесноус-
воима форма. Използва се за очистване на водата от амонячен
азот. Влага се в праховете за пране като заместител на фосфа-
тите и омекотител. В пастите за зъби замества редица вредни
компоненти. Служи за пречистване на сокове, вина, захарни
разтвори, зехтини от разнообразни примеси. Намира широко
приложение при производството на маргарин и шоколадови
изделия. Обезмирисва идеално различни субстанции. Пречиства
течности от амониеви йони и йони на тежките метали
-кадмий, мед, арсен и др. Незаменим при очистване на замър-
сени с радиация течности. Без него са немислими редица нови
технологии в химическата, хранително-вкусовата, фармацев-
тичната, военната промишленост. В много публикации е обявен
за минерал на 20 век заради изключителните му качества.
Лечебни свойства: Вода, йонизирана с клиноптилолит, оказва
мощно лечебно въздействие върху организма. Тя изхвърля
отровите, приети чрез храната и регулира обмяната на
веществата. Има силен стимулиращ ефект върху сърдечно-съ-
довата, нервната и храносмилателната система. Влияе благоп-
риятно при нервни безпокойства, безсъние, напрегнатост, язви,
гастрити, колити. Пречиства бъбреците и жлъчката от песъчинки,
нормализира кръвното налягане. Единственият минерал, който
помага при обилно изпотяване, предизвикано от нервни
проблеми: 150 г клиноптилолитова вода се смесва с 50 г ябълков
оцет или лимонов сок и сместта се пие минимум три пъти
дневно преди ядене леко затоплена.
За постигане на лечебен ефект при изброените пробле-
ми е необходимо да се употребява ежедневно клиноптилоли-
това вода. За целта е нужно минимум 90 грама клиноптилолит
да престои най-малко 8 часа в съд с питейна вода, необработе-
на с хлор. Минералът може да въздейства върху водата близо
три месеца, след което трябва да се замени.
ВНИМАНИЕ: Използваният за лечебни цели клинопти-
лолит трябва да отговаря на определени условия: чистота, про-
центно съдържание, термообработка и др.
Други указания: Водата се пие по всяко време на деня.
Няма противопоказания, възрастови ограничения, нито стра-
нични явления при нейната употреба. През първите няколко
дни след започване на терапията е възможно да подейства ди-
уретично. При наличието на замърсявания в бъбреците и жлъч-
ката може да се появят болки в тази област, които скоро отзву-
чават.
Клиноптилолитова вода може да се пие неограничено време.

Ползвал съм клиноптилолидна вода,при това минерала е сравнително евтин-грамажа за 3 месеца,обработен и готов за употреба е в рамките на 2-3 лв.Ще взема пак да го ползвам .
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: Nebesna в Януари 23, 2009, 05:06:50 pm
Цитат
Ползвал съм клиноптилолидна вода,при това минерала е сравнително евтин-грамажа за 3 месеца,обработен и готов за употреба е в рамките на 2-3 лв.Ще взема пак да го ползвам .

От къде купи минерала? Много спешно ми трябва за мама, която е с тежка диагноза и трябва да пие в големи количества. Аз употребявам отскоро синтетичната му форма, която е в капсули и се разпространява у нас от немска фирма като хранителна добавка. Но е доста скъп - 45 евро. Вземам го с 20% -на отстъпка. Това са 180 капсули, които се пият по 1 капсула на ден от здрави хора и стига за 6 месеца.

Малко, след като го открих, разбрах за диагнозата на майка ми. Но за болни е необходимо да се увеличи дозировката на 3 пъти дневно по 2 капсули, което означава, че тези 180 капсули стигат само за 1 месец. Много е скъпо лечението. Искам да си набавя за майка по-евтина форма на минерала и все пак бих искала да зная, че е достатъчно пречистен.
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: Nebesna в Януари 23, 2009, 05:27:18 pm
Наистина усещам, че има пречистващо действие - аромата на тялото и урината се променя. Има обезмирисващ ефект. Усещам и леко раздвижване на песъчинки в единия бъбрек и лек дискомфорт, но се надявам да премине - все пак организмът се чисти и е нормално да има раздвижване на шлаките. Когато Юпитер и Плутон си устроиха среща в Стрелец в моя Асцендент, вероятно черният ми дроб е бил доста затормозен и през изтеклата година често се събуждах подпухнала и усещах тялото си подуто. Отоците веднага изчезнаха и се подобри храносмилането. Ах, защо не го открих по-рано?
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: Синухе в Януари 23, 2009, 05:56:49 pm
Минерала го продават на пакетчета (на късове,не на прах),специално ходих до Хасково да го взема(миналата пролет от едни минералози ),после открих че го има и съвсем близо до Бургас.Може да се поръчва и по пощата(в момента нямам телефона,но мога да го намеря).Минерала е обработен както казах,използва се обаче само за приготвяне на клилоптилолидна вода.Приготвянето е лесно-поставя се в една голяма туба изворна вода целият пакет,на следващия ден вече може да се пие,като малко преди да свърши водата се долива нова и така в продължение на 3 месеца.След това се използват нови късове.
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: Kali в Януари 23, 2009, 08:46:24 pm
Лили, и аз мисля, че е много добра идея да пробвате и други алтернативни методи, дано само заболяването е лечимо. Те могат да се прилагат едновременно с класическото лечение. Може би вече се чувстваш в някаква степен разочарована от билките и се страхуваш да поемеш отново риск, затова пробвай едновременно лечение. Има много добри лекари, които ползват алт. методи и често постигат завидни резултати. Аз например ако в момента съм човек, то е само защото децата ми се справиха с бронхиалната астма с хомеопатия. Имах голям късмет да попадна на много добри специалисти без проби/грешки с нестандартни методи, но преди това бях опитала всяко класическо лечение.
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: Nebesna в Януари 23, 2009, 09:04:36 pm
Минерала го продават на пакетчета (на късове,не на прах),специално ходих до Хасково да го взема(миналата пролет от едни минералози ),после открих че го има и съвсем близо до Бургас.Може да се поръчва и по пощата(в момента нямам телефона,но мога да го намеря).Минерала е обработен както казах,използва се обаче само за приготвяне на клилоптилолидна вода.Приготвянето е лесно-поставя се в една голяма туба изворна вода целият пакет,на следващия ден вече може да се пие,като малко преди да свърши водата се долива нова и така в продължение на 3 месеца.След това се използват нови късове.

Благодаря ти! Ако можеш да намериш телефона, ако не-дай адрес на фирмата - ще прескочим до Бургас.
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: Uran в Януари 24, 2009, 08:01:10 pm
http://anticancer-bg.com/bg/ncd/
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: Aurora Borealis в Януари 25, 2009, 11:02:20 pm
Тук може да се поръча КЛИНОПТИЛОЛИТ он-лайн. Не знам дали тази цена е добра.

http://bgfengshui.com/16/146.html
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: Nebesna в Януари 26, 2009, 11:56:24 pm
ЗЕОЛИТЪТ ЛЕКУВА ЧЕРНИЯ ДРОБ

Зеолитът се прилага като помощнa терапия при хепатит, тумор и цироза на черния дроб, както и при мононуклеоза. Изследванията показват, че зеолитът има значително антивирусно действие, включително и при хепатит С, при който, прилагането на зеолит се е отразява положително на повече от 70 % от пациентите. При болните от хепатит С се отбелязва намаляване на вирусния титър в кръвта, по-бързо възстановяване на черния дроб и окончателно изчезване на вируса.

В частните клиники Humanomed 2 във Вилах, под ръководството на главен лекар д-р Волфганг Томе, бяха направени изследвания на 120 пациенти, разделени в три групи. Наблюдавани са антиоксидантното, имуномодулиращото и антивирусното въздействие на активирания зеолит. Тези изследвания отчитат значително антивирусно въздействие, включително и при заболяванията от хепатит C. Положителен ефект е налице при най-малко 70 % от пациентите. В групата на болните от хепатит С е постигнато намаляване на вирусния титър в кръвта на пациентите и възстановяване на черния дроб, като вече не е отчетено наличие на вируса в черния дроб.

Прилагането на зеолит при заболявания на черния дроб, включително и при хроничен вирусен хепатит, показва, след определен период на лечение, изчезване на умората и подуването, както и намаляване на трансаминазата в кръвта. Нормализират се AST, ALT, GOT, AP, LDH и билирубинът. Поради това се прилага като помощнa терапия при  хепатит, тумор и цироза на черния дроб, както и при мононуклеоза.

Множество примери показват, че при декомпенсирана цироза, още през първия месец на приемането на добавката, настъпва подобряване на общото състояние, изчезване на асцита и регулиране на ензимния състав на черния дроб.
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: Nebesna в Януари 27, 2009, 12:03:10 am
МЕГАМИН Е ТЪРГОВСКОТО НАИМЕНОВАНИЕ НА ЗЕОЛИТ-КАПСУЛИ. ПРЕПАРАТЪТ СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА ОТ ФИРМА "ЕНЕРДЖЕТИКС". ПРЕПАРАТЪТ Е ЧИСТ СИНТЕТИЧЕН ЗЕОЛИТ.

ГЕРМАНКАТА АНДРЕА ФРИЦ: МЕГАМИНЪТ ОТСТРАНИ ТУМОРНИТЕ МЕТАСТАЗИ В ЧЕРНИЯ МИ ДРОБ

Андреа Фриц (1961 г.), търговец от Цвикау, Германия, разказва:
“През май 1998 година, ми откриха рак на матката.” казва Андреа Фриц и добавя, че я оперирали през юни същата година. След два месеца, както разказва тя, започнала с лъчетерапията. Въпреки това, метастазите в черния й дроб се увеличили и лекарите й препоръчвали да направи още един цикъл лъчетерапия. Междувременно научила от свои познати за продукта Мегамин, който си набавила и веднага започнала да приема. „На всеки час взимах по две капсули”, обяснява г-жа Фриц и допълва, че след седмица забелязала първите подобрения. А именно, отново започнала нормално да спи, апетитът й се възвърнал, изчезнали и тъмните кръгове под очите й.
Тъй като лъчетерапията предизвиква почерняване на кожата, лекарите се питали как така кожата й не почернява. Но тя, както казва, не искала да им сподели, че взима Мегамин. След по-малко от три месеца Фриц отишла на контролен преглед, при който лекарите установили, че вече няма туморни  метастази. Андреа Фриц и след това продължила да взима Мегамин като превантивна мярка.
По-късно се случило още едно нещастие на Андреа Фриц. „След края на работното време, докато чистех снек-бара, в който работех, се спънах и паднах с главата напред във фритюрник, който беше пълен с кипящо масло с температура 146 градуса по Целзий” разказва тя. Получила изгаряния трета степен по цялото лице и лявата ръка, добавя тя. Като си слагала върху изгорените места прах Мегамин, само след седмица, по лицето й започнала да се появява нова кожа. “След три седмици изгарянията напълно изчезнаха, а по лицето ми не се забелязва и най-малка следа от изгаряне.” завършва доволно Андреа Фриц.

МИРНА КРАМАР ОТ БЕЛИШЧЕ: СЛЕД КАТО ВЗИМАХ МЕГАМИН, СЕ ОТЪРВАХ ОТ КОВАРНАТА БОЛЕСТ

Мирна Крамар (1946 г.), Белишче. Заради лошото си общо здравословно състояние, през април миналата година, се обадих на моя лекар. „След тримесечни изследвания, диагнозата беше установена – рак на плеврата.” обяснява Мирна Крамар. Добавя също така, че през юли същата година започва курс химиотерапия, за която са й предписани шест цикъла. Тя, както казва, се чувствала много отпаднала. При по-големи натоварвания, прекомерно се изтощавала и общото й здравословно състояние било много лошо. „Правиха ми и торакоскопия, за да установят какво има в плеврата.”, като посочва, че с рентген това не могло да се установи. Най-накрая се установява, че има вода в лявата половина на белия дроб или пропускливост на плеврата, която чрез дренаж, сипвайки прах, искали да залепят.
   Мирна била слушала много за Мегамина, а след първата химиотерапия, изпила съдържанието на една кутийка Мегамин, в малки дози. Резултатите изпратила на  д-р Ивкович, който й препоръчал приемането на ударни дози Мегамин, под формата на капсули, прах и суспензия. „Скоро започнах да се чувствам по-здрава.” радостно разказва Мирна Крамар и добавя, че през март тази година е била на преглед, на който е установено отшумяването на болестта.
   Болестта й, от която средно заболява един на хиляда души и която за академичната медицина е все още нелечима, беше успешно преборена. Мирна казва, че днес без проблеми се качва до третия етаж на сградата, в която живее, без дори да се измори много. Все пак не се натоварва прекалено, както я съветва и лекарят й.
   „Всичките курсове химиотерапия понесох отлично с Мегамин и продължавам да го взимам”, завършва своята житейска история Мирна Крамар.

Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: Vision в Май 27, 2010, 10:08:05 am
.
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: kris в Юни 10, 2010, 02:19:30 pm
 :blink:
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: danni_it в Март 11, 2011, 07:38:14 pm
Минерала го продават на пакетчета (на късове,не на прах),специално ходих до Хасково да го взема(миналата пролет от едни минералози ),после открих че го има и съвсем близо до Бургас.Може да се поръчва и по пощата(в момента нямам телефона,но мога да го намеря).Минерала е обработен както казах,използва се обаче само за приготвяне на клилоптилолидна вода.Приготвянето е лесно-поставя се в една голяма туба изворна вода целият пакет,на следващия ден вече може да се пие,като малко преди да свърши водата се долива нова и така в продължение на 3 месеца.След това се използват нови късове.

Sinuhe, ako e vyzmojno bi li nameril telefona za pory4ka na minerala! Blagodarq!
Титла: Re:Супер минералът зеолит
Публикувано от: water в Май 06, 2011, 01:20:34 am
danni_it  - Мога да ти изпратя. Аз си купувам от "Бентонит" Кърджали, изпичам го и си пия вода вече две години.
Ако желаеш кажи. За пари няма да говорим. :blink:
Титла: Re:Супер минералът зеолит
Публикувано от: danni_it в Май 06, 2011, 05:00:27 am
Water,  благодаря за отзивчивостта!!! Най- сетне някой да ми отговори...Само не знам как ще стане с пращането...аз не живея в БГ. След седмица една моя приятелка ще пътува за Италия и ще дойде при мен за няколко дни на гости...Евентуално ако имаш възможност да се свържеш с нея и да го пратиш по нея, съответно ще бъде и заплатена и цената която е нужна. Ако желаеш пиши ми на лични за да се уточним. И едно огромно благодаря от сърце!!!
 :58:
Титла: Re:Супер минералът зеолит
Публикувано от: Zeolit в Май 13, 2011, 11:14:36 pm
Приятели ,
мога да ви осигуря  този минерал срещу минимална сума :)
Действието му е стахотно !
Титла: Re:Супер минералът зеолит
Публикувано от: Марая в Май 13, 2011, 11:28:04 pm
Приятели ,
мога да ви осигуря  този минерал срещу минимална сума :)
Действието му е стахотно !

Какво разбираме под минимална сума? ;D
Титла: Re:Супер минералът зеолит
Публикувано от: Zeolit в Май 13, 2011, 11:37:20 pm
Ами аз го вземам директно от скалата розов  е така че разходите ми да набавата му не са кой знае колко ,по късно ще приложа снимки за да ви покажа
А иначе за да не заприлича на търговия който се интересува  цената ще бъде коментирана на моята поща когато имам идея кой колко иска -нали ме разбирате правилно  :blink:


ето preslavpetrov1@gmail.com
Титла: Re:Супер минералът зеолит
Публикувано от: Stella в Май 15, 2011, 03:55:04 am
Ами аз го вземам директно от скалата розов  е така че разходите ми да набавата му не са кой знае колко ,по късно ще приложа снимки за да ви покажа
А иначе за да не заприлича на търговия който се интересува  цената ще бъде коментирана на моята поща когато имам идея кой колко иска -нали ме разбирате правилно  :blink:


ето preslavpetrov1@gmail.com

Аз наистина бих искала да видя снимки. Аз си го купувам и е сив на цвят. Виждала съм от с. Бели пласт, но само на места е розов и не зная на кой примес се дължи розовия цвят. Истинският минерал няма розов отенък.
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: blago 1961 в Август 19, 2011, 11:40:40 am
Употреба на минералите от рода на зеолитите
 
Зеолити: от гръцки  зео- кипя, и литос- камък заради способността им да кипят при нагряване, поради бурното отделяне на съдържащата се в тях т.нар. зеолитова вода.
Това е група от над 30 минерала, които по химичен състав и структура са близки до фелдшпатите Na2O.K2O.Al2O3.SiO2.CaCO3 . Зеолитовите скали имат широко разпространение сред класифицираните вулканогенни - седиментни скали под формата на пластове, слоеве, прослойки или лещи. Като примеси в тези скали се съдържат глинести минерали, калцит, доломит, вулканокластичен материал и др. У нас са широко разпространени, особено във вулканските скали от Североизточните Родопи  и Средногорската еруптивна област.                                                                                                                      Зеолитовите скали в последните години намират все по-широко приложение в практиката. Единствено те могат да осъществяват финно разделяне на течности и газове едни от други, като при извършване на този процес позволяват възстановяването им и това предполага многократното им използване.
  Изключително голямо е приложението им за йонен обмен. В порите на кристалните им решетки се намират нестабилно закрепени калиеви или натриеви йони. При попадане на зеолитите в друга среда ( най-вече течности ), между техните йони и йоните на продукта в който се намират, започва активен йонообмен.
  Един от най-използваните в практиката минерал от групата на зеолитите е клиноптилолита.
  Използва се за пречистване и понижаване твърдостта на води, включително и за пречистване на отпадъчни води от радиоактивни елементи.Използват се като адсорбент, добавка във фуражите за домашни животни, за регулиране състава и подобряване на структурата на почвите, за филтри (молекулярни сита, в нефтопреработването и т.н.).
  Клиноптилолитът се използва за внасяне в почвата с цел подобряване на водозадържането в нея и адсорбиране на излишъка от амониев азот. Същият минерал обезмирисява веществата, към които е добавен и отнема от тях тежките йони, като ги поглъща. В световната практика той се използва в многообразни сфери, като една от основните е животновъдството. Прибавен като добавка в храната на птици и животни, той гарантира отличното им здравословно състояние и чистото им от токсини месо. В много страни е задължителна профилактиката с него на водата, в която се отглеждат риби за консумация.
  Зеолитите са и едни от компонентите за получаване на качествени полимери и гумени изделия (повишават техните механични показатели като якост, износоустойчивост, стареене). При добавяне на 8% добавка във вестникарската хартия на клиноптилолит, то тя не пожълтява години наред.                       В последно време клиноптилолита измести почти напълно натриевите полифосфати в праха за пране, тъй като освен че действа избелващо, омекотява и водата.
  От десетилетия водещите петролни компании използват зеолитови сита за очистване на употребявано машинно масло от най-финните въглеродни съставки. Клиноптилолитът си е завоювал достойно място в пастите за зъби като една от основните съставки .
  Незаменим е при използването в хладилната промишленост като изолатор-неговото присъствие гарантира сухи и обезмирисени камери на хладилните агрегати. С него се филтрират вина, сокове, растителни масла и трапезни води.
   Качеството му да отнема йоните на тежките метали, в това число и на най-силните отрови, го прави пръв помощник на еколозите. След аварията в Чернобил районът около атомната централа бе неутрализиран от радиация точно с клиноптилолит.
  В Източните Родопи има десетки извори и чешми, чиято вода преминава през клиноптилолитови пластове.Употребата и не води до никакви странични последствия. Вода може да се йонизира и в домашни условия чрез поставяне на 150-200 гр. късчета минерал в нея за 10-12 часа. При пиенето и през първите няколко дни действа диуретично, в последствие тези признаци изчезват. Благоприятно въздействие върху организма се дължи на наличието на калиеви и натриеви йони. Те са основни регулатори на жизнените процеси. Натриевите йони коригират дехидратацията на организма и свързаните с нея прояви- хипотония, влошено състояние на кожата, спазми  на  гладката мускулатура,  нарушения  във  функциите  на нервната система и кръвообращението. Калиевите йони са основни вътрешно-клетъчни, играещи важна роля за нормалното функциониране на различните органи и системи, особено на сърдечно-съдовата, отделителната и стомашно-чревната.
  Научни съобщения от медицинските среди определят
клиноптилолита като най-ефективния антиоксидант. Описани са
положителни    резултати при    лечението    на    канцерогенни заболявания. Има съобщения за благоприятно влияние на трудно лечими сърдечни проблеми. Водата обработена с клиноптилолит оказва мощно лечебно въздействие върху организма. Тя изхвърля отровите, приети чрез храната и регулира обмяната на веществата. Има силен стимулиращ ефект върху сърдечно-съдовата, нервната и храносмилателната система. Влияе благоприятно при нервни безпокойства, безсъние, напрегнатост, язви, гастрити, колити.
  По настоящем в находищата на клиноптилолит в Източните Родопи има над 100 млрд. тона. Някои от тях са разработени , а други изоставени. В много публикации е обявен за минерал на 20 век заради изключителните му качества.
  В световна практика в последно време /поради някои бизнес интереси и други съображения/, се наблюдава зачестяването на умишлените горски палежи .При гасене на пожар с вода става разлагане на водата на кислород и водород при температура 750-800о С, с което се поддържа горенето, а температурата на горящото дърво е от порядъка на 1100-1200 0С. Особено тежко е положението с горящите борови гори. Температурата на горене на насмоленото дърво е от порядъка на 1300 -13500С и обливането с вода на такава горяща дървесина има ефекта на експлозия. В света не е позната по-добра уредба за гасене на горски пожари от тази с прахово гасене.
Методите са няколко:
  -гасене с тринатриев фосфат/Na3PO4.10H2O/.В този случай гасенето е ефективно, но се отделят натриеви, азотни  и фосфорни окиси, които са вредни за здравето и околната среда.Прахът покрива горящите повърхности и спира притока на кислород, а химически свързаната вода се отлага на повърхността. При този вид гасене е възможно отделянето на съдържащи фосфор токсични химични вещества.
    R1R2 P =Os x
Където R1 и R2 са свързани с централния фосфорен атом, биологично активни вещества. Те могат да бъдат алкоксилолови или алкилови радикали.
    Х- остатъци от органични и неорганични киселини, свързани с централния фосфорен атом. Най-токсични са съединенията съдържащи флуорен (F) атом или цианова група (CN). Възможно е в кумулираната връзка с централния фосфорен атом вместо кислород да участват серни съединения (Rn.S).
  -гасене с глинести и кварцови минерали.Метода не е толкова ефективен поради липсата на химически свързана вода.

  -поради горе изложените причини за сега най-доброто решение са зеолитите- Na2O.K2O.Al2O3.SiO2.CaCO3.nH2O и в частност горе изложения минерал клиноптилолит, чийто добив и подготовка са сравнително евтини и лесни.   При гасене със зеолити финните частици прах, полепват върху горящата повърхност и забавят процеса на горене, като спират достъпа на кислород  O2. От друга страна голяма част от водата е свързана слабо свързаната вода се отделя към 1000С -1500С.,а химически свързаната вода се отделя от минералния прах /дехидратация при температури 300-350 0С/, спомага за задушаването на пламъка и подпомага полепването на минералните частици върху горящата повърхност. По този начин се забавя и прекратява процеса на окисление ( горене ).   

                                                                                     Благовест Коджаниколов
                                                           
                                                            blago_vest@yahoo.com
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: AH в Август 20, 2011, 07:55:11 pm
Употреба на минералите от рода на зеолитите
 
Зеолити: от гръцки  зео- кипя, и литос- камък заради способността им да кипят при нагряване, поради бурното отделяне на съдържащата се в тях т.нар. зеолитова вода.
Това е група от над 30 минерала, които по химичен състав и структура са близки до фелдшпатите Na2O.K2O.Al2O3.SiO2.CaCO3 . Зеолитовите скали имат широко разпространение сред класифицираните вулканогенни - седиментни скали под формата на пластове, слоеве, прослойки или лещи. Като примеси в тези скали се съдържат глинести минерали, калцит, доломит, вулканокластичен материал и др. У нас са широко разпространени, особено във вулканските скали от Североизточните Родопи  и Средногорската еруптивна област.                                                                                                                      Зеолитовите скали в последните години намират все по-широко приложение в практиката. Единствено те могат да осъществяват финно разделяне на течности и газове едни от други, като при извършване на този процес позволяват възстановяването им и това предполага многократното им използване.
  Изключително голямо е приложението им за йонен обмен. В порите на кристалните им решетки се намират нестабилно закрепени калиеви или натриеви йони. При попадане на зеолитите в друга среда ( най-вече течности ), между техните йони и йоните на продукта в който се намират, започва активен йонообмен.
  Един от най-използваните в практиката минерал от групата на зеолитите е клиноптилолита.
  Използва се за пречистване и понижаване твърдостта на води, включително и за пречистване на отпадъчни води от радиоактивни елементи.Използват се като адсорбент, добавка във фуражите за домашни животни, за регулиране състава и подобряване на структурата на почвите, за филтри (молекулярни сита, в нефтопреработването и т.н.).
  Клиноптилолитът се използва за внасяне в почвата с цел подобряване на водозадържането в нея и адсорбиране на излишъка от амониев азот. Същият минерал обезмирисява веществата, към които е добавен и отнема от тях тежките йони, като ги поглъща. В световната практика той се използва в многообразни сфери, като една от основните е животновъдството. Прибавен като добавка в храната на птици и животни, той гарантира отличното им здравословно състояние и чистото им от токсини месо. В много страни е задължителна профилактиката с него на водата, в която се отглеждат риби за консумация.
  Зеолитите са и едни от компонентите за получаване на качествени полимери и гумени изделия (повишават техните механични показатели като якост, износоустойчивост, стареене). При добавяне на 8% добавка във вестникарската хартия на клиноптилолит, то тя не пожълтява години наред.                       В последно време клиноптилолита измести почти напълно натриевите полифосфати в праха за пране, тъй като освен че действа избелващо, омекотява и водата.
  От десетилетия водещите петролни компании използват зеолитови сита за очистване на употребявано машинно масло от най-финните въглеродни съставки. Клиноптилолитът си е завоювал достойно място в пастите за зъби като една от основните съставки .
  Незаменим е при използването в хладилната промишленост като изолатор-неговото присъствие гарантира сухи и обезмирисени камери на хладилните агрегати. С него се филтрират вина, сокове, растителни масла и трапезни води.
   Качеството му да отнема йоните на тежките метали, в това число и на най-силните отрови, го прави пръв помощник на еколозите. След аварията в Чернобил районът около атомната централа бе неутрализиран от радиация точно с клиноптилолит.
  В Източните Родопи има десетки извори и чешми, чиято вода преминава през клиноптилолитови пластове.Употребата и не води до никакви странични последствия. Вода може да се йонизира и в домашни условия чрез поставяне на 150-200 гр. късчета минерал в нея за 10-12 часа. При пиенето и през първите няколко дни действа диуретично, в последствие тези признаци изчезват. Благоприятно въздействие върху организма се дължи на наличието на калиеви и натриеви йони. Те са основни регулатори на жизнените процеси. Натриевите йони коригират дехидратацията на организма и свързаните с нея прояви- хипотония, влошено състояние на кожата, спазми  на  гладката мускулатура,  нарушения  във  функциите  на нервната система и кръвообращението. Калиевите йони са основни вътрешно-клетъчни, играещи важна роля за нормалното функциониране на различните органи и системи, особено на сърдечно-съдовата, отделителната и стомашно-чревната.
  Научни съобщения от медицинските среди определят
клиноптилолита като най-ефективния антиоксидант. Описани са
положителни    резултати при    лечението    на    канцерогенни заболявания. Има съобщения за благоприятно влияние на трудно лечими сърдечни проблеми. Водата обработена с клиноптилолит оказва мощно лечебно въздействие върху организма. Тя изхвърля отровите, приети чрез храната и регулира обмяната на веществата. Има силен стимулиращ ефект върху сърдечно-съдовата, нервната и храносмилателната система. Влияе благоприятно при нервни безпокойства, безсъние, напрегнатост, язви, гастрити, колити.
  По настоящем в находищата на клиноптилолит в Източните Родопи има над 100 млрд. тона. Някои от тях са разработени , а други изоставени. В много публикации е обявен за минерал на 20 век заради изключителните му качества.
  В световна практика в последно време /поради някои бизнес интереси и други съображения/, се наблюдава зачестяването на умишлените горски палежи .При гасене на пожар с вода става разлагане на водата на кислород и водород при температура 750-800о С, с което се поддържа горенето, а температурата на горящото дърво е от порядъка на 1100-1200 0С. Особено тежко е положението с горящите борови гори. Температурата на горене на насмоленото дърво е от порядъка на 1300 -13500С и обливането с вода на такава горяща дървесина има ефекта на експлозия. В света не е позната по-добра уредба за гасене на горски пожари от тази с прахово гасене.
Методите са няколко:
  -гасене с тринатриев фосфат/Na3PO4.10H2O/.В този случай гасенето е ефективно, но се отделят натриеви, азотни  и фосфорни окиси, които са вредни за здравето и околната среда.Прахът покрива горящите повърхности и спира притока на кислород, а химически свързаната вода се отлага на повърхността. При този вид гасене е възможно отделянето на съдържащи фосфор токсични химични вещества.
    R1R2 P =Os x
Където R1 и R2 са свързани с централния фосфорен атом, биологично активни вещества. Те могат да бъдат алкоксилолови или алкилови радикали.
    Х- остатъци от органични и неорганични киселини, свързани с централния фосфорен атом. Най-токсични са съединенията съдържащи флуорен (F) атом или цианова група (CN). Възможно е в кумулираната връзка с централния фосфорен атом вместо кислород да участват серни съединения (Rn.S).
  -гасене с глинести и кварцови минерали.Метода не е толкова ефективен поради липсата на химически свързана вода.

  -поради горе изложените причини за сега най-доброто решение са зеолитите- Na2O.K2O.Al2O3.SiO2.CaCO3.nH2O и в частност горе изложения минерал клиноптилолит, чийто добив и подготовка са сравнително евтини и лесни.   При гасене със зеолити финните частици прах, полепват върху горящата повърхност и забавят процеса на горене, като спират достъпа на кислород  O2. От друга страна голяма част от водата е свързана слабо свързаната вода се отделя към 1000С -1500С.,а химически свързаната вода се отделя от минералния прах /дехидратация при температури 300-350 0С/, спомага за задушаването на пламъка и подпомага полепването на минералните частици върху горящата повърхност. По този начин се забавя и прекратява процеса на окисление ( горене ).   

                                                                                     Благовест Коджаниколов
                                                           
                                                            blago_vest@yahoo.com
радвам ти се на ентусиазма:)- имаш ли нещо общо с минералогията, седиментологията или най-общо с геологията?:)
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: niko_2225 в Октомври 03, 2011, 04:09:18 pm
някой яко желае мога да му изпратя зеолит
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: potrebitell в Октомври 04, 2011, 02:01:53 pm
Попаднах на интересен сайт по темата rhodosorb.com (http://rhodosorb.com)
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: Tiana в Октомври 11, 2011, 12:14:49 am

Аз поръчах от този сайт:
http://www.vantony.com
тъй като исках направо готов за употреба, но много дълго време след като потвърдих поръчката никой не ми изпрати. Обаждах се по телефона, питах, все ми обещаваха утре, но така и не ми го изпратиха. Да го имате предвид, ако решите да поръчвате от там.  :rolleyes:
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: Lillie в Октомври 11, 2011, 10:28:25 am
С предварително плащане!?  :unsure:
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: Синухе в Октомври 12, 2011, 11:33:28 am
От този сайт си взех черен турмалин,пристигна си бързо,дори имаше и подарък аметист.  :unsure:
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: Shreya в Октомври 12, 2011, 05:33:16 pm
Тези зеолити, които се предлагат, имат ли някакви направени проби на съдържанието за наличие на токсични елементи? :unsure:
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: ана в Октомври 15, 2011, 09:52:46 pm
можете ли да ми кажете откъде да се снабдя със зеолит.
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: Tiana в Октомври 21, 2011, 12:32:00 pm
С предварително плащане!?  :unsure:

Не с предварително, с наложен платеж. Но и до днес няма ни вест ни кост от моя зеолит. Вече става трети месец. Явно не са имали в наличност, но не ми го казаха, а приеха поръчката.

И аз ще съм благодарна ако някой каже откъде да се снабдя, но с готов, който само се пуска във водата.
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: sunrain в Октомври 21, 2011, 04:04:13 pm
Ако сте от Варна, мога да помогна, за другите градове - не.
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: pina_kapina@abv.bg в Октомври 23, 2011, 09:04:31 am
az go namerih v edin sait polovin kilogram e i e nai evtin tam. Sled kato go pora4ah na sledva6tiq den be6e pri men i sam dovolna http://topobiavi.net/Kozmetika-i-meditsina/Drugi/obiava-49772-Zeolit-klinoptilolit-lechebniyat-mineral-na
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: Silence в Ноември 08, 2011, 08:32:01 pm
http://vbox7.com/play:fa9f9fda68
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: БИСЕР05 в Декември 28, 2011, 10:38:08 am
Аз съм лекар и работя с нетрадиционна медицина ,с минерала зеолит работя повече от 2 години .Мога само да кажа, че няма по ефикасно средство за много заболявания включително и онкологичните.Няма да описвам ефикасноста му -много се е изписало вече.Който се интересува, разполагам с количества на пречистен зеолит цената му е 12,50 лв за 0,500 кг.-2 фракции за директен прием и за пречистване на питейната вода.   За контакти тел.0898598272 /0988805695 д-р Господинов.

Начин на употреба : ПРИЕМ Един път на 3 месеца 30-40 дни по 6-7 г. на денонощие, разделени на 3 приема ( по ½ чаена лъжичка 20-30 минути преди хранене), запивайки с чаша вода или прясноизцеден сок, като количеството приети течности за денонощие, да бъде не по-малко от 2,5 литра.
При онкологични заболявания:6 месеца по 6-7 г. на денонощие, разделени на 3 приема (по 1 чаена лъжичка, 20-30 мин. преди хранене) запивайки с чаша вода или прясно изцеден сок, като количеството приети течности за денонощие, да бъде не по-малко от 2,5 литра
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: Shreya в Декември 30, 2011, 08:01:39 pm
http://vbox7.com/play:fa9f9fda68
Интересна дискусия се е получила :blink:. Дали я има в аудио-файл?
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: Silence в Декември 31, 2011, 01:33:35 am
Да, MP4, около 190MB. Мога да ти го изпратя / кача някъде, ако искаш да го имаш.
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: SunMoon в Януари 08, 2012, 09:56:04 pm
Зеолит има във Фън Шуй щанда в Халите  :blink:.
Миналата година пих 3 месеца, за бактерията клебсиела пнеумоние, на мен лично не ми се отрази, леля ми казваше пък, че водата и премахмва безсънието, мисля, че и при мен имаше такъв ефект, за друг ефект не мога да кажа.
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: мама в Януари 30, 2012, 02:36:40 pm
Не ми е ясно когато се взема зеолит на прах, разтворен във вода, може ли едновременно с това да се пие зеолитова вода?
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: niko_2225 в Февруари 27, 2012, 12:41:52 pm
тук е най евтин

Лечебен минерал на 20-ти век
зеолит (клиноптилолит)   минералът на 20 век с лечебни свойства                 


Известно е още, че вода, преминала през зеолит, придобива лечебни свойства. Попаднал във водна среда, клиноптилолитът променя химическия състав и вкусовите качества на водата. Вода, обработена със зеолит нормализира кръвното налягане, премахва безсънието, потенето, напрегнатостта. Хората, употребяващи йонизирана със зеолит вода, не познават болести като язви, гастрити, колити, проблеми на сърдечно- съдовата и нервната система.

Минералът лекува и предпазва от най-различни заболявания - рак, язва, сърдечно-съдови проблеми, стомашно-чревни разстройства, колити, гастрити, хипертония, неврози.
   

Зеолит- 0.600 за 10 лв
За поръчки :
Тел. 0884448585
zeolit_1@abv.bg
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: Oceanborn в Март 03, 2012, 09:13:36 pm
Много сте ми противни, дрисльовци и дрисли, опитващи се да пускат евтини рекламки във форума.

Поръчайте си истински зеолит от БЕНТОНИТ АД - Кърджали. 25 килограма са 6 лева. С него се пречиства водата, не се пие. Не слушайте някакви мишоци с евтини реклами. Който иска, да ми пише, ще му дам без пари, само да си плати транспорта. Ако е от София, ще го получи без пари.
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: Infinity в Март 13, 2012, 01:33:59 pm
Здравейте,
аз също мога да кажа, че това за мен е чудодеен камък, въз основата на много доказани положителни ефекти, на хора страдащи от рак и диабет, хора , които от първо лице са ми разказвали за невероятното си подобрение след употребата му. Наистина е най-добре да се вземе от мястото на находището, там поне знаеш, че е чисто и не са го смесили например с керемида (за да се получи розов цвят) или с нещо друго за да добият повече количество. Алчността на хората винаги ще е жива и затова няма да коментирам завишените с около 100 пъти цени!!! Исках да кажа, че при по-тежките диагнози като рак или диабет е хубаво да се приема праха, който също се продава там (Кърджалийско). Там си имат партидни номера на всеки чувал с прах и знаеш какво купуваш. Не знам какви точно бяха цените, но са жълти стотинки, за грамажите, които продават на капсули. Единствено после си го печем на фурната за 3 часа, за да го активираме и си го съхраняваме в кутии. Познат със диагноза нелечим рак, започна да пие от скъпите вносни, капсулирани зеолити, но след време го смени с нашия тук и просто си го капсоловаше сам. Ефектът е същия- жив и здрав е дядото на над 80 години - а бяха казали на близките му - "Нама смисъл да го мъчим с лечение, няма закога". Този човек, си е жизнен, върви и най-важното - без метастази!!!!!!!!!!!!! За мен е ясна причината това да се крие като факт от широката публичност, надявам се и за вас. Фармацевтите са като ударени с мокър парцал, след доказаните подобрения. Нали се сещате коолко е скъпо да се поддържа човек със злокачествен тумор? И не само... Дано само на време се усетим като нация как да съхраним и уползотворим може би нещо по ценно от всички друго на света.
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: Boko в Март 29, 2012, 08:52:45 pm
някой яко желае мога да му изпратя зеолит
kato kak shte stane towa?http://astrosite.org/forum/index.php?action=profile;u=7246
Титла: Re:Супер минералът зеолит
Публикувано от: danni_it в Април 08, 2012, 10:27:22 pm
danni_it  - Мога да ти изпратя. Аз си купувам от "Бентонит" Кърджали, изпичам го и си пия вода вече две години.
Ако желаеш кажи. За пари няма да говорим. :blink:


ВИЖДАМ, чЕ ТЕМАТА СЕ Е ДОРАЗВИЛА, НО В ТЪРГОВСКИ ВИД, ПО ТАЗИ ПРИчИНА КОПИРАМ ОТГОВОРА, КОИТО БЯХ ПОЛУчИЛА ПРЕДИ ГОДИНА ТУК. ИСКАМ ДА ДОБАВЯ, чЕ ПОЛУчИХ ЗЕОЛИТА ОТ чОВЕК, КОГОТО НЕ ПОЗНАВАМ, чРЕЗ МОЯ ПРИЯТЕЛКА, КОЯТО МИ ГО ДОНЕСЕ. НА ПРЕДЛОЖЕНИЕТО МИ ЗА ЗАПЛАщАНЕ ОТГОВОРЪТ БЕшЕ - НЕ Е НУЖНО. ИСКРЕННО СЪМ БЛАГОДАРНА ЗА чОВЕщИНАТА, КОЯТО БЕшЕ ПРОЯВЕНА ОТ ЕДИН НЕПОЗНАТ ЗА МЕН чОВЕК, НА КОЙТО ПОЖЕЛАВАМ МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ В ЖИВОТА.
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: e.karakasheva в Април 17, 2012, 10:33:48 pm
Здравейте ,
искам да попитам : Може ли някой да ми каже как  се  приема този минерал ?
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: xaoc777 в Май 13, 2012, 09:57:45 am
Много сте ми противни, дрисльовци и дрисли, опитващи се да пускат евтини рекламки във форума.

Поръчайте си истински зеолит от БЕНТОНИТ АД - Кърджали. 25 килограма са 6 лева. С него се пречиства водата, не се пие. Не слушайте някакви мишоци с евтини реклами. Който иска, да ми пише, ще му дам без пари, само да си плати транспорта. Ако е от София, ще го получи без пари.
Пия зеолит на прах и имам и от тези камъни, с които се йонизира вода и се чуствам доста по добре от както започнах да пия за профилактика. Има няколко фирми в нета, които предлагат ама аз лично си вземам от детоксалит, защотото и офертата е най изгодна.. има и някакви дето не знам от къде са и кви са и ги продават на кило..не си вземайте от тях - могат да са от замърсени находища с неясен произход без нужните иследвания....
А бе въобще как пиете нещо, без да знаете какво пиете. Това е като в магазина както всички си купувате JUNK FOOD без да ви интересува кое Е какво значи и колко е вредно и къде ли не е забранено освен тук.
Пийте без да четете, пък ще видите след няколко години кой прав, кой крив....
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: desipetrova в Юни 04, 2012, 09:29:41 pm
Здравейте!Спешно се нуждая от минерала,както на прах така и на парчета.Опитах да се свържа с „Бентонит” АД,но неуспешно.Писах мейл,звънях на посочените в сайта телефони,но безуспешно!
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: rossi9 в Юни 05, 2012, 03:41:40 pm
desipetrova, аз си поръчах на musi21017@abv.bg.
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: Meri в Юли 31, 2012, 10:05:56 am
Наивността убива!!!
Приятели, съветвам всички да не купуват Клиноптилолит, или записаният тук Зеолит за орална употреба. Всички са мошеници, включително Нико, Мико, Мит.бг, доктор смърт-Господинов ли беше, този дето се рекламира тук и който би трябвало да подпише хипотратова клетва да не вреди на пациентите, но за него парите са много по-важно от здравето на хората, нито пък Иван Митев, нито който и да е произвежда и продава безопасен и подходящ за вътрешна употреба от хората Клиноптилолит. Заблуждават ви с разни "сертификати" и "изследвания", които са издадени за да потвърдят, че минералът е еди какъв си, но не и че той е годен за човешка употреба. Правят се изследвания, например както ги прави фирма Фарер, които гарантират качеството на водата в която е престоял Клиноптилолит... за поливане на растения!!! Хитреците обаче умишлено ни заблуждават, че въпросните сертификати и изследвания са за гарантиране, че продуктът може да се консумира от хора. БАБХ е органът който трябва да даде разрешение за употреба от хора на всеки продаван продукт, но няма засега продукт от Клиноптилолит/Зеолит одобрен за употреба от хора. Държавните контролни органи естествено не предприемат нищо срещу мошениците, които си играят със здравето на хората защото капитализмът и "пазарната икономика" гарантират на служителите там солидни парични стимули за да си траят. В някакъв сайт бях прочела отговор от фирма Бентонин-Кърджали, че се изумяват от наивността и глупостта на хората които им пишат за продаваните от тях продукти от клиноптилолит, които се предлагат в интернет от разни фирми и граждани твърдящи, че те се използвали за орална употреба и лечение... От тази  фирма там заявяват, че продуктите им не са подходящи и дори вредни за употреба от хората, защото са добити направо от кариерата, надробени и непречистени... А тук някои тарикати представят Сертификата на фирма Бентонит като такъв гарантиращ чистотата и свободната употреба на минерала от хора. А пък онзи доктор Смърт, който се хвали че от десетки години използва минерала и е голям специалист-масажист, представя сертификати за масажи с пчелен мед и др.п. като твърди, че те му дават правото да продава минерала купен от  фирма Бентонит за орална употреба от хората!!!
Имам познат, който от една година се снабдява с Клиноптилолит от кариерата в село Бели Пласт и е раздал на познати и непознати може би стотици килограми напълно безплатно, дори е изпращал по пощата на непознати, които са го молели да им изпрати, като не само не им е искал пари, а е изпращал минерала за своя сметка. Виждате ли разликата между различните хора - този мой познат и хора като Митев, Нико, Мит, д-р Смърт-Господинов и още безброй други печалбари, които без свян тровят наивните потребители. Този мой приятел се е срещал с учени от БАН, които са го посъветвали как да употребява минерала и в никакъв случай да не купува от продаваните по интернет клиноптилолитови продукти, продавачите на някои от които въпреки че предоставят разни сертификати и изследвания са ги поръчвали за изготвяне за съвсем различни цели от това дали те са годни за употреба от хора. Капитализмът и мошеничеството вървят ръка за ръка според учените и затова потребителите трябва много добре да се информират преди да закупят какъвто и да е продукт.
И отново ви съветвам да не купувате клиноптилолита предназначен единствено за селското стопанство и струващ 0,24 стотинки за килограм, продаван от търговци в нета за... колко десетки лева??? - вие сами си знаете.
Титла: Re: Супер минералът зеолит
Публикувано от: Oceanborn в Август 07, 2012, 03:28:24 pm
Привет,
напълно сте права за това което сте написала.

Аз лично си купих чувал от БЕНТОНИТ АД. Пратиха ми го с ЕКОНТ по пощата. Чувала струва 6 лева. Доставката е 24 лева.25 килограма.

Казаха ми, че не могат да кажат дали може да се ползва от хора и какво му е действието. Ползвали го фирми за пречистване на вода за растения, животни и прочее, но за хора НЕ Е СЕРТИФИЦИРАН. Имали доста случай на запитвания от хора и знаят за какво го ползва " масата " ,но те не го продават за хора, а за други цели.

Всеки сам преценява как и за какво да го използва.

Предложих преди време, който е от София да му дам безплатно, няма проблем. Но след един случай, в който потребителка на сайта ме помоли да дам за нейн болен роднина и аз естествено откликнах - обадих се на сина на този човек и му казах,че може да се срещнем в София и да му дам. Той ми обясни колко е зает тези дни и как не можел да го вземе, ала - бала. В крайна сметка, аз ли да им се моля да им дам или те имат интерес да се организират и да си вземат? Потребителката ми се извини за недоразумението, а за мен остана сметката от телефона и поредното недоумение....

Затова, който иска, да ми пише на лични и да дойде до Драгалевци - мога да дам до 1 кг на човек.

Аз в момента не го ползвам. Докато го ползвахме вкъщи го слахагме в каните за вода, преди това естествено го миехме добре, за да се махне горния прашен пласт и така водата оставаше бистра. Сменях го на 3-4 седмици.

В момента не го слагаме, просто нямам време да мисля и за това.

А относно тези изманици, които продават в Интернет и мамят хората, мога само да им кажа - има Видов ден и всеки си плаща сметката, рано или късно! Заблуждават болни хора и им дават надежда. Този минерал НЕ Е ПАНАЦЕЯ. НЕ лекува рак, диабет и прочее - казвам ви го от личен опит и не се заблуждавайте.

Нека всеки да пробва и прецени за себе си!