Astrosite.org - Форум

Астрология, Мистика, Съновник, Здраве => Алтернативна Медицина => Темата е започната от: Lillie в Ноември 20, 2007, 08:38:32 pm

Титла: Луната и козметиката
Публикувано от: Lillie в Ноември 20, 2007, 08:38:32 pm
Когато Луната се намира в знака на Овена, в никакъв случай не боядисвайте косата си с боя. Косата ви може да се пресуши и да започне да се чупи. Може да се подстригвате, да си правите маникюр, масажи и други процедури, които желаете.

Когато Луната е в Телец, вие можете спокойно да извършвате всякакви козметични процедури. Маски, масажи, боядисване ще бъдат с много добър ефект. Избягвайте само да се подстригвате, защото след това косата ви ще започне да расте много бързо. Или, в противен случай, ако искате косата ви да порасне, запазете си час за подстригване при фризьор, особено ако Луната е растяща или във фазата малко преди пълнолуние. Запомнете, Луната по пълнолуние има максимална сила!

Когато Луната преминава през знака Близнаци и вие се подстрижете, косата ви ще расте много бавно. Този период е много подходящ за премахване на окосмяване по тялото, почистване на лицето, изрязване ан кожичките около ноктите, лечение на мазоли.

Когато Луната се намира в Рак, можете да се подлагате на всички козметични процедури. Само не подстригвайте косите си, защото ще започнат да растат много бързо. През тези дни пийте повече вода и използвайте овлажняващи кремове, защото кожата ви ще се изсушава много бързо. Избягвайте слънчевите бани през тези дни.

Когато Луната е в знака Лъв, не си боядисвайте косата, защото ще стане прекалено суха и чуплива, ще се изтощи и ще ви трябва много време за възстановяване. Всички останали козметични процедури са успешни и ще имат добро въздействие.

В дните, когато Луната е в знака Дева, можете да се подлагате на всякакви козметични процедури, само избягвайте препарати, в които има химически вещества. Използвайте натурални природни продукти.

Когато Луната е във Везни, вие можете да предприемете всякакви козметични процедури. Ако третирате косата ис с химикали, Везните ще омекотят вредното въздействие на препаратите. Все пак бъдете умерени и не прекалявайте. Когато Луната е в знака на Везните, не пропускайте шанса си да се разкрасите. Ефектът ще е много добър.

Когато Луната се намира в Скорпион, можете успешно да прилагате всякакви козметични процедури и те ще бъдат с много добър ефект. Избягвайте обаче използването на химически препарати, вместо тях използвайте натурални продукти.

През дните, когато Луната е в Стрелец, не бива да режете косите или ноктите си. Те ще станат чупливи и нездрави. Не ходете на фризьор през тези дни, ако имате тънки и сухи коси.

По време на Луна в Козирог можете да се подложите на всички козметични процедури и те ще бъдат с прекрасен резултат. Не се страхувайте да третирате косата си с препарати.

Когато Луната се намира във Водолей, вие трябва да се заемете с отстраняването на козметични дефекти - пърхут, мазоли и други. В тези дни не режете косата и ноктите си и не се третирайте с химически препарати. Ползвайте само естествени материали.

В дните, когато Луната преминава през знака Риби, можете да се заемете с най-различни козметични процедури. Всяка ще се окаже много ефективна. Само не подстригвайте косата си, защото ще започне да расте бързо. 
Титла: Re:Луната и козметиката
Публикувано от: holanda в Декември 10, 2010, 01:18:00 am
забелязах нещо..за жалост твърде късно.
Нямам късмет с епилацията по Луна в Козирог. Идва ми твърде hard - или ще ме изгорят,или ще ми се падне някаква нова и кекава козметичка,която не знае как да пипа и..  като се сетя направо ми идва да и запаля салончето  :91:,или ще ми обезобразят кожичката и ще се прибирам като...как да е. Все е зле.
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: eaglet в Декември 27, 2011, 11:15:22 am
Чудех се как така вчера се реших и се подстригах - направих си една къса, кариеристична прическа и фризьорката се справи много добре, с мерак ме оформи, а то Луната била в Козирог  ;D И цял ден си правех портфолиото, а  трябваше още преди три години да го направя, но това едва ли се дължи на луната  ;D
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Lillie в Декември 27, 2011, 11:23:17 am
Ходенето на козметик съобразявам с лунните фази, не толкова със знака на Луната. Подстригване си правя само на растяща Луна или непосредствено около пълнолуние, но тук вече гледам Луната да е в подходяща накшатра според индийския календар.  :blink:
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: eaglet в Декември 27, 2011, 11:37:49 am
Ходенето на козметик съобразявам с лунните фази, не толкова със знака на Луната. Подстригване си правя само на растяща Луна или непосредствено около пълнолуние, но тук вече гледам Луната да е в подходяща накшатра според индийския календар.  :blink:

На мен сега ми стана интересно и тепърва ще започна да наблюдавам тези влияния  :blink: Но, докато ровех в нета, попаднах на твоя пост  :blink: Ще почета малко и в тая насока, струва ми се, че луната ми влияе доста ...
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: SunMoon в Януари 08, 2012, 10:02:20 pm
Ходенето на козметик съобразявам с лунните фази, не толкова със знака на Луната. Подстригване си правя само на растяща Луна или непосредствено около пълнолуние, но тук вече гледам Луната да е в подходяща накшатра според индийския календар.  :blink:

В коя лунна фаза е добре да се прави кола маска и да се ходи на козметик ?
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Lillie в Януари 08, 2012, 10:32:22 pm
За кола маска и почистване на лице се препоръчва намаляващата фаза или малко преди новолуние.
Растящата фаза е подходяща за подхранващи процедури, доколкото знам.
Около пълнолуние кожата става по-склонна към възпаления, особено ако е чувствителна.
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Kaya в Януари 15, 2012, 09:47:28 pm
следващата седмица мисля, да ходя на почистване :)  и на изтръгване на космИ
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Provocatrice в Януари 16, 2012, 02:11:26 pm
Подстригване си правя само на растяща Луна или непосредствено около пълнолуние, но тук вече гледам Луната да е в подходяща накшатра според индийския календар.  :blink:
Кои са подходящите накшатри? :blink: Но не искам да ми расте бързо косата, точно обратното.
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: марсин в Март 19, 2013, 07:22:43 pm
...ех,че хубава темичка......може би защото когато ще предприемам нещо козметично винаги и задължително се съобразявам първо с Луната....фазата й и след това знака в който е - това много работи и недоумявам колко  малко хора го ползват това.... :blink:
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Lillie в Март 21, 2013, 08:32:25 am
А за по-щадящо боядисване предполагам, че Луна във Везни е по-подходяща, отколкото Луна в Лъв? Но пък сега ще се падне по пълнолуние, май ще е по-добре да изчакам малко.

Чудех се кога да си освежа цвета на косата. Преди два месеца се боядисах с трайна боя, тъмният цвет се запази, но се отми шоколадовият оттенък.
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: doraraikov в Март 21, 2013, 08:57:20 am
За боядисването на косата са подходящи знаците Дева и Везни намаляващи.

За подстригване този месец са подходящи дните :

- 22 март от 8-12 часа (тогава луната е в лъв и е 11 лунен ден)

- 23 март от 15 часа до края на деня (тогава луната е в лъв и е 13 лунен ден)

Подстригването на косата когато Луната е в Лъв заздравява косата особено когато е

нарастваща, но ако искате да ви е по пригладена прическата изберете Луна в Дева, като

обезателно вижте и лунния ден той също е важен освен фазата и.
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: jasmin_veni в Март 21, 2013, 12:38:11 pm
мен може да ме питате как да махнете досаден, черен цвят от супер силна боя ;D
Никога повече Вела! 4 месеца не мога да махна почти черно. Сега след две маски вълшебни - пада ли пада тази боя ;)
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Lillie в Март 21, 2013, 01:05:35 pm
На Вела боите нямат отмиване наистина, много са им трайни цветовете.
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Lillie в Март 21, 2013, 04:01:36 pm
боята няма ли тониращ балсам в тази гама, който да ползваш за миене?

Тониращ нямаше, имаше само подхранващ вътре в опаковката.
Но аз съм с тънка чуплива коса и по принцип избягвам да ползвам такива балсами, те допълнително изглаждат и омекотяват, косата става като перушина.
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Lillie в Март 21, 2013, 04:09:43 pm
Не, от тази марка боя не съм виждала да се продават такива балсамчета в търговската мрежа, но в някои фризьорски салони може и да има, от професионалната грижа.
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Нова в Март 22, 2013, 01:51:11 pm
Оффф, пък да споделя /този форум съвсем заприлича на БГ Мама ))))))/, вече близо година и повечко се броят на пръсти пътите, когато съм се гримирала и токала с китосване, отрязала съм ноктенцата до дъно, залагам само на по-скъп крем малко да засияе кожицата, плащам 2-3 пъти над средното на една козметичка да ми прави хубави веждички и туйто, естествено и свежо. Ми едно такова лесно и практично ми е, сутрин нямам грижи и въобще.. даже и хубава се чувствам. Не намирам стимул за повече, щото то е, както казват англичаните Same shit, different day. То който се ме харесва и с, и без грим си ме харесва и обратно. А и някакси напоследък се улавям, че ме дразни като видя по ТВ или на живо много добавки върху някоя буля. Напоследък обаче взех все по-често да срещам критики по въпроса. Първо на 8 март отивам само със спиралка и червилце с 3 други мои женени приятелки, те налакирани, с нарисувани нокти, екстеншъни, боя, едната ме скастри и каза, че винаги има смисъл да се глася в реплика на мое изказване в защита на обратното и каза, че дори и като си е вкъщи и домакинства първо слага грим. После един контрагент ден през ден всеки път като идва в офиса и ми поставя оценка на външния вид и като се сринах до 4,75... Вчера пътувам с една съученичка, дето не сме се виждали 100 години, тя беше с 10-год си щерка, имала и по-малка на 5, та тази домакиня и работеща майка беше и гримирана, и лакирана и аз й се възхитих, че успява, направих й комплимент, щото сега изглежда по-добре от ученическите години, то и аз, де, а дъщеря й, която се оказа, че сме родени на една дата, много съжали, че си нямам детенце и ме гледаше изучаващо. Майка ми допълнително ми каза по тел., че трябва да намирам смисъл... И днес под натиска на обществото, при луна в лъв, венера в овенски ингрес, почти тригониращи урана ми, съм си навила часовника по-рано, станала съм, ексфолиации, глупости, кремове, котешки очи, цапаници и ето ме, Нова. Дори съм решила да се стегна и пак заради другите да се фръцкам /щото не считам, че днес съм по-красива от вчера/, пак получих 5,75 и дори улових, че мъжете в коридора повечко ме заглеждат, с грим зелените ми очи засвяткват, инак се губят. Сега май дори съм уручасана, нещо ми се гади, глава.. ужаст ))) Само остава да ми поизрастнат ноктите ))))
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Lillie в Март 22, 2013, 02:10:12 pm
Вероятно тия жени има кой да ги издържа финансово и то добре, за да се гримират дори, когато си стоят вкъщи, да си слагат ноктопластики и екстеншъни. Ако ежедневно гонят рейсове и маршрутки, при всякакви метеорологични условия, много бързо ще им окапе екстеншъна.  ;D
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Нова в Март 22, 2013, 02:21:38 pm
Хаххаха, ми не, не бих казала, те са домакини, както отбелязах, сиреч я работят, я не, гледат там по едно дете или хич и така... майтап да става. Ма и не биха тръгнали като мен да препускат след михаля, де, аз съм от тия, дето го играят свободни и независими, те са от тия, дето ми казват, че е крайно време вече да спра та уча и да родя едно дете. Разни хора...
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: samoella в Март 23, 2013, 11:56:57 am
Не си единствената на която казват така -и на мен са ми го казвали-много си учила и работила крайно време е да помислиш и за семейство-те хората си нямат работа и гледат в другите, права си РАЗНИ ХОРА...
 
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Mims в Март 23, 2013, 02:16:00 pm
боята няма ли тониращ балсам в тази гама, който да ползваш за миене?

Тониращ нямаше, имаше само подхранващ вътре в опаковката.
Но аз съм с тънка чуплива коса и по принцип избягвам да ползвам такива балсами, те допълнително изглаждат и омекотяват, косата става като перушина.
На Палете имаше преди години тониращи балсами и почти съм убедена,че пак ги мернах наскоро .
Много добри бяха ,страхотни отенъци и блясък придават и успешно ми спестяваха едно боядисване.
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: марсин в Март 25, 2013, 06:07:33 pm
...ех,че хубава темичка......може би защото когато ще предприемам нещо козметично винаги и задължително се съобразявам първо с Луната....фазата й и след това знака в който е - това много работи и недоумявам колко  малко хора го ползват това.... :blink:
Хубава тема, но гледам за Луна в рак пише, че не трябвало да се подстригва човек, защото после бързо щяла да расте косата, а то не е така- расте гъста и буйна коса ако се подстрииже при Луна в лъв, а при Луна в рак не е хубаво да се стриже, защото после стърчи и не подлежи на оформяне, дори не е хубаво да се мие косата при Луна в този знак, зщото после пак стърчи напосоки.

..не само като е в рак,ами във всички водни знаци като е ,луната прави стърчаща косата и лоша прическата... :blink:
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Lillie в Март 25, 2013, 07:24:55 pm
Някъде четох, че при Луна във воден знак ако се подстригва косата, косъмът става по-тънък.

Обикновено се подстригвам или при Луна в първа четвърт, или непосредствено преди пълнолуние, най-късно по пълнолуние. Предпочитам Луна в Телец, Лъв и Везни. Забелязах, че при Луна в Телец ако се подстригвам, косъмът става по-плътен и здрав, по-бавно изтънява.

Връзка между лунните фази и епилацията не забелязах, в тази насока не ми влияят чак толкова.

Всеки път около пълнолуние кожата на лицето ми става свръхчувствителна - имам чувството, че и порите видимо се разширяват, като преди цикъл или овулация. Дори леко притискане може да причини червени петна, които по-трудно и бавно минават. Козметично почистване винаги планирам да е по намаляваща Луна, особено последна четвърт и балсамична, непосредствено преди новолуние.

Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: марсин в Март 25, 2013, 07:57:09 pm
Някъде четох, че при Луна във воден знак ако се подстригва косата, косъмът става по-тънък.

Обикновено се подстригвам или при Луна в първа четвърт, или непосредствено преди пълнолуние, най-късно по пълнолуние. Предпочитам Луна в Телец, Лъв и Везни. Забелязах, че при Луна в Телец ако се подстригвам, косъмът става по-плътен и здрав, по-бавно изтънява.

Връзка между лунните фази и епилацията не забелязах, в тази насока не ми влияят чак толкова.

Всеки път около пълнолуние кожата на лицето ми става свръхчувствителна - имам чувството, че и порите видимо се разширяват, като преди цикъл или овулация. Дори леко притискане може да причини червени петна, които по-трудно и бавно минават. Козметично почистване винаги планирам да е по намаляваща Луна, особено последна четвърт и балсамична, непосредствено преди новолуние.

..а аз ползвам деня преди пълнолунието и да не е воден знака....последно се подстригвах ,когато Луната беше във везни и ми стана една от най-хубавите прически,които са ми правили някога/под "прическа" имам предвид подстрижка /...това за Луната в земен знак е много полезно ,всъщност.... :blink:

....отн епилацията -винаги си я правя на самото новолуние и след това мажа с един лосион за намаляване на растежа на косъмчетата и значително по-бавно израстват така....

...отн лицето -започвам да го подхранвам след 4-5 ден от новолунието,щото изобщо не ми повлияват тогава нещата,които мажа по лицето си,а по пълнолунието е нужно много малко време,за да получа и усетя правилния ефект с кожата си..../но не и красива,за съжаление :mellow:/
   :blink:
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Veselin в Април 02, 2013, 08:57:02 am
Когато Луната преминава през знака Близнаци и вие се подстрижете, косата ви ще расте много бавно.
Точно това ми трябваше.  :blink: И без това искам да ходя по-рядко да се подстригвам, за да пестя пари. Ще ида този месец на 14 или 15 април, когато Луната ще е в Близнаци, да видя после дали няма по-бавно да ми израсте косата след това.
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: romantica в Април 02, 2013, 10:11:48 am
Когато е в Козирог и Водолей пак може да се постигне бавен растеж. Поне така пише в Лунните календари, които чета ;D
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Lillie в Април 02, 2013, 10:37:44 am
Правила съм епилация и по пълнолуние, за да усетя разликата, дали наистина повече боли и косъмчетата по-бързо израстват. Честно да ви кажа, не забелязвам разлика.

Но за косата е важно кога се подстригва и се третира при фризьор.
За кожата също, особено когато се правят по-агресивни козметични процедури.

А това за знака може да бъде относително, защото има различни календари. За подстригване специално спазвам ведическия календар - избирам подходящи накшатри и титхи (лунни дни), по-малко се влияя от знака, макар и да се стремя да го синхронизирам с препоръките според западната астрология. По-важна за мен е лунната фаза.

Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Нова в Април 05, 2013, 11:42:11 am
За разкрасяване, например подстрижка или покупка на нова дреха, обувки гледате ли положението на наталната венера и преминаването на луната през знака й или строго се фиксирате върху само знака на транзита по дефолт?
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Lillie в Април 05, 2013, 11:46:13 am
До такава степен не се вживявам да го планирам астрологично, но съм забелязала, че често при по-големи покупки, извършени на пръв поглед спонтанно, съм имала по-интересни транзити.
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Нова в Април 05, 2013, 11:56:26 am
Е, да есента транзитна венера като мина през юпито ми, че май имаше и някво затъмнение май тогава.. пълнолуние... Изхарчих всичко в тоз живот ))))) скъпи парфюми, дрехи с етикет... )))) направо не беше за разказване, с лека ръка за един ден ))))))

Обаче въпросът ми беше друг.. Например венерата ти е в скорпи. По дефолт при луна в лъв можем да се стрижем, купуваме злато и така... Обаче пък дрънчи каре на венерата? Ами тогава? Май за натала не е много удачен лъва, по-хубаво да чака везните или също телец пак ще е по-добре?
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Veselin в Април 13, 2013, 08:23:31 pm
Днес ходих към 17:30 да се подстригвам, тамън Луната беше в Близнаци, да видим колко бързо ще ми порасте косата после. ;D Не можах да изчакам Луната да стане и намаляваща, дано все пак има ефект.
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: марсин в Април 20, 2013, 02:50:16 pm
За разкрасяване, например подстрижка или покупка на нова дреха, обувки гледате ли положението на наталната венера и преминаването на луната през знака й или строго се фиксирате върху само знака на транзита по дефолт?

до сега съм гледала само Луната къде и как е,но ти сега ме подсещаш да я свързвам с нат Венера :blink:.....

...а относно бързината на растежа,Веско  съм забелязала,че когато се подстрежеш при намаляваща Луна/по-близо до новолуние,дори/ ще ти расте по-бавно....и като съчетаеш и със Луна в близнаци ....би трябвало изобщо да не порасте ;D

Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Veselin в Април 21, 2013, 08:31:21 am
В случая обаче Луната беше започнала да нараства.  :( Дано все пак да расте по-бавно. Чак след два месеца най-рано да ми се наложи да ходя да се подстригвам пак.
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Just_a_Dream в Април 21, 2013, 10:28:10 pm
Аз гледам и деня от седмицата,в който се подстригвам.Понеже съм родена в петък,знам че не бива да се подстригвам във вторник,понеже вторник е антагонист на петъка...Другото,което знам е че трябва да те "пипа" фризьор от твоя пол. Гледам и аспектите,които образува Венера.Незнам дали е актуално.Моя си приумица  :blink:
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: doraraikov в Април 22, 2013, 05:09:58 pm
Аз гледам и деня от седмицата,в който се подстригвам.Понеже съм родена в петък,знам че не бива да се подстригвам във вторник,понеже вторник е антагонист на петъка...Другото,което знам е че трябва да те "пипа" фризьор от твоя пол. Гледам и аспектите,които образува Венера.Незнам дали е актуално.Моя си приумица  :blink:
Защо пък вторник и петък да са антагонисти, това пък за първи път го чувам, вторник е денят на марс, а петък денят на венера.
Но по принцип  и аз не се подстригвам във вторник, той е марсов ден, марс е управител на скорпион който пък има отношение към косата.
Писала съм в по горен пост, за подстригване гледам лунен ден, увеличаваща луна и луна в лъв или дева.
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Just_a_Dream в Април 23, 2013, 10:07:08 am
Ами аз си го обяснявам с това,че Венера не се чувства добре в Овен...
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: doraraikov в Април 23, 2013, 11:09:18 am
Ами аз си го обяснявам с това,че Венера не се чувства добре в Овен...

Много интересно, сега погледнах, че сме подхванали полемика за Венера и Сатурн, а пък сега и тук продължаваме за дните от седмицата.  :rolleyes:
Има логика в това което казваш, може и да се избягва да кажем вторник като ден за подстригване, то излиза че най хубавия ден е петък за подстригване, а също и за маникюр и педикюр.
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Just_a_Dream в Април 23, 2013, 11:26:21 am
Ами аз си го обяснявам с това,че Венера не се чувства добре в Овен...

Много интересно, сега погледнах, че сме подхванали полемика за Венера и Сатурн, а пък сега и тук продължаваме за дните от седмицата.  :rolleyes:
Има логика в това което казваш, може и да се избягва да кажем вторник като ден за подстригване, то излиза че най хубавия ден е петък за подстригване, а също и за маникюр и педикюр.
Предполагам,че е така освен ако не си роден във вторник. Тогава трябва да избягваш петъка. Жалко,че не се сещам за другите дни антагонисти в момента...
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Just_a_Dream в Юни 12, 2013, 07:59:25 pm
За пореден път се убеждавам,че трябва да избягвам вторника за козметични и разкрасителни процедури. Веднъж отидох на маникюр във вторник и не останах доволна нито от рисунката,нито от самата работа по гела.Вчера пък бях на козметичка и ме претупа...
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Lillie в Юни 18, 2013, 12:10:58 pm
Днес е подходящ ден за козметични процедури и шопинг, може да се възползвате.  :blink:
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Lillie в Юли 01, 2013, 06:26:48 am
Wella няма отмиване - от всички бои, които някога съм ползвала, тази е най-трайна. Навремето нямаше голям избор от цветове, може сега да са включили нови нюанси.

Вчера си пребоядисах косата в друг цвят, с Perfect Mousse на Schwarzkopf, среднокафяво. Много съм доволна, изключително лесна е за употреба в домашни условия.

Безамонячната на Лореал се оказа нетрайна, но не ми хареса и полученият цвят - вместо шоколадово се получи махагон, по-наситен червеникав оттенък. А сега е кафяво без червени нюанси, както го искам.
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Just_a_Dream в Юли 01, 2013, 01:29:53 pm
Този или другия петък да се подстрижа? Кой от 2-та петъка е по-удачен?
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Нова в Юли 01, 2013, 02:21:01 pm
Този или другия петък да се подстрижа? Кой от 2-та петъка е по-удачен?

В сряда на 10-ти, млада луна в лъв.

Въпреки, че аз записах час за утре, вторник, в телец, ма то моето вече не търпи отлагане.
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Crabby в Юли 01, 2013, 02:24:48 pm
Аз пък сега почвам една мъчителна процедура, ще чакам да ми падне цвета от косата.. От черно, ще чакам да си дойде моят, светло кестеняво... 1 година не ми мърда, ама се реших да не я пера и изтощавам.  :-\ :-\ :-\
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Just_a_Dream в Юли 01, 2013, 03:15:42 pm
Аз гледам в петъците,понеже нали съм родена в петък...Как действа Луна в Дева на косата? Фризъора няма ли да е по-прецизен на Луна в Дева?
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Just_a_Dream в Юли 02, 2013, 06:39:04 am
Идеално! И аз искам всичко да е перфектно и ще се подстрижа тогава. Все пак съм с АЦ Дева и няма да се изнервя когато някой е бавен когато знам,че се бави за максимално добър резултат  :blink: Представяте ли си ме когато бях фризъорка как съм измъчвала хората с моя Девишки АЦ. На всичкото отгоре управителя му в 5-ти дом  :blink:
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Crabby в Юли 03, 2013, 10:39:19 am
Идеално! И аз искам всичко да е перфектно и ще се подстрижа тогава. Все пак съм с АЦ Дева и няма да се изнервя когато някой е бавен когато знам,че се бави за максимално добър резултат  :blink: Представяте ли си ме когато бях фризъорка как съм измъчвала хората с моя Девишки АЦ. На всичкото отгоре управителя му в 5-ти дом  :blink:

Абе и на дева да отидеш, ако работи женичката на процент, даже и асц. и да е в Дева, ще те претупа  ;D ;D ;D
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: ini в Юли 03, 2013, 10:49:08 am
Луната е в последна фаза. Подходящо ще е да се подстрижеш ако искаш да ти расте бавно косата.
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Нова в Юли 03, 2013, 10:51:22 am
Аз съм доволна от вчерашното освежаване във вторничен ден по намаляваща луна в телец. Не ми скъси косата излишно, премерено и уравновесено ме оформи, нищо по овен и водолей, амин!
Обаче нали ми карираше венерата, а венерата тригонираше юпито, та глей ко стааа.
Проработи лунарния уран във втори и изхарчих всичко в тоз живот, а дори още не съм си платила наема. Майната му на ретро мерка, няма вечни неща. Няма да ме надживяват вещите, я.
Освен косицата ми оформиха и веждичките и се сдобих с 6 нови артикула в гардероба. Чисто Нова съм.

Късно се прибирам с градския рейс и торбите от "мола" и съвестта ме гложди, щото не е редно да се правя, че поддържам такъв стандарт, когато не е вярно.

И не щеш ли на една спирка се качва млада жена на около моята възраст в количка, придружена от майка си. И изведнъж всички драми в главата спряха и си казах: ""Нова", носи си двата чифта нови обувки, върви, харчи, щото... може и да можеш."
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Crabby в Юли 03, 2013, 10:51:35 am
Луната е в последна фаза. Подходящо ще е да се подстрижеш ако искаш да ти расте бавно косата.

Кой иска такова нещо  :unsure: :unsure: :unsure:
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: ini в Юли 03, 2013, 10:53:48 am
Луната е в последна фаза. Подходящо ще е да се подстрижеш ако искаш да ти расте бавно косата.

Кой иска такова нещо  :unsure: :unsure: :unsure:
Късите прически го изискват, формата ще се запази по-дълго. Подходящо време е за кола маска, а боите може да изненадат с по-тъмен тон.
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Crabby в Юли 03, 2013, 11:05:00 am
Луната е в последна фаза. Подходящо ще е да се подстрижеш ако искаш да ти расте бавно косата.

Кой иска такова нещо  :unsure: :unsure: :unsure:
Късите прически го изискват, формата ще се запази по-дълго. Подходящо време е за кола маска, а боите може да изненадат с по-тъмен тон.

А  да права си :) аз пък искам да расте, и да падне черното.. ще си чакам ли чакам... :rolleyes: :rolleyes:
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Just_a_Dream в Юли 03, 2013, 11:10:40 am
Когато косата се подстриже на мамаляваща фаза се и заздравява  :blink:
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Crabby в Юли 03, 2013, 02:54:04 pm
Аз тази събота ще посетя фризьора, ако ще изглеждам като идиот с половината кафяво, половината черно, то поне съм поостриган идиот  ;D ;D ;D


sunnily кой ден се пада този месец за подстрижка или следващият път като дата?
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Crabby в Юли 03, 2013, 02:59:22 pm
Цял живот съм с такава коса - тъмен кестен и леко къдрава и вече искам промяна, затова така се инатя за това лилаво.

7 години съм с черна, имам сериозна нужда от промяна.

Типично то в натала ми си е показано, аз не обичам промяната и много трудно се навивам, както винаги и сега беше защото партньора ми, ми намекна че ще ми отива повече моя си цвят...не че и така не ме харесват де  :-\
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Crabby в Юли 03, 2013, 03:00:39 pm
sunnily кой ден се пада този месец за подстрижка или следващият път като дата?
На 15ти, виж този сайт, аз от него гледам:
http://www.lunenkalendar.vselena.com/ (http://www.lunenkalendar.vselena.com/)

Мерси  :58: :kissd:
Колко сладурски сайт!
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Just_a_Dream в Юли 03, 2013, 03:27:57 pm
Тази сутрин косата ми ме дразнеше адски много и учудващо за мен самата си записах час за подстригване, въпреки намаляващата Луна. Да ви кажа получи се много добре! Луната е в Телец-Венерина Луна. Звучи добре за разкрасителни процедури или бъркам?  :blink:
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Lillie в Юли 03, 2013, 09:19:28 pm
Цял живот съм с такава коса - тъмен кестен и леко къдрава и вече искам промяна, затова така се инатя за това лилаво.

Бих казала да не си разваляш хубавата тъмнокестенява коса и естественото излъчване с лилаво, ама ти решаваш.  :blink:
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Lillie в Юли 04, 2013, 07:25:57 am
В момента съм с цвят като твоя, "среднокафяво" се води. Стои много естествено и дава блясък. А последният цвят, който беше "шоколад", не ми хареса, много червенееше. Едни и същи оттенъци стоят по различен начин при различните бои. Но с шоколадови експерименти повече няма да правя, на мен ми стоят като махагон.
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Veselin в Юли 04, 2013, 02:06:53 pm
Добре си го ориентирала, точно при Луна в Близнаци.
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Londa в Ноември 01, 2013, 08:39:22 am
Хора, много съм се навила да се подстригвам, но ме притеснява ретро мерка, а и искам промяна на прическата да правя.За средата на месеца няма да мога да я оставя, защото ще сме на почивка за 2 дена.Ако оставя за края на месеца може и да ми мине мерака.....
Споделете  моля дали сте се подстригвали при ретро Мерк?!) ;D
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Londa в Ноември 01, 2013, 08:53:47 am
Akruks, супер си, имах нужда някой да ме навие! ;D
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Just_a_Dream в Ноември 30, 2013, 05:28:54 pm
Ще се подстригвам другата седмица в петък в 9 сутринта.Луната ще бъде във Водолей  :angry: Но поне тъкмо се е разделила от съвпад с Венера и е в секстил с Меркурий и в тригон с Марс. Родена съм в петък и най-добре ми действат разкрасителни процедури в този ден. Пък може да отробатя Луната като си измисля по-модерна или изчанчена прическа  :P
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: remedeos в Ноември 30, 2013, 06:04:25 pm
Когато се подстригвам,гледам лунния ден.Ако е неблагоприятен и ще си навлека нежелани ефекти,не ходя.Обикновено  избирам 13 или 14 лунен ден.Около новолуние повечето са кофти за целта.
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Just_a_Dream в Декември 06, 2013, 12:53:27 pm
Ще се подстригвам другата седмица в петък в 9 сутринта.Луната ще бъде във Водолей  :angry: Но поне тъкмо се е разделила от съвпад с Венера и е в секстил с Меркурий и в тригон с Марс. Родена съм в петък и най-добре ми действат разкрасителни процедури в този ден. Пък може да отробатя Луната като си измисля по-модерна или изчанчена прическа  :P
Да ви се похваля! Супер доволна останах от подстригването.Фризъорката ми проверяваше всичко по 3 пъти,всеки косъм си знае мястото и ме изсуши много интересно.Право с извити навън краища.Тя винаги ми оформя някаква прическа към самото подстригване и не иска пари за нея...Учудена съм,че въпреки,че Луната е във Водолей косата ми е много добре оформена и няма неприятни Уранови изненади  ;D Но Уран си е такъв де-очаквах изненади,затова няма изненади  ;D
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Lillie в Декември 06, 2013, 01:12:37 pm
И аз съм много доволна от последното подстригване и забелязах, че когато се подстригвам непосредствено преди пълнолуние, косата става много жизнена, по-плътна и здрава, израства по-бързо. Сега има и изразена асиметрия вече, а предния път се получи като кошница и косата стана много непослушна, стърчеше много странно – Луната беше в Рак в деня на първото подстригване, намаляваща. Сега е много добре – достатъчно е да измиеш и да оставиш да изсъхне по естествен начин  и вече има прическа без да е необходимо да се ползва сешоар, специални четки и ролки. Но моята коса си е такава, след измиване изглежда, сякаш излизам от фризьор, а това пести доста време за оформяне на прически.
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Just_a_Dream в Декември 06, 2013, 01:27:31 pm
И аз съм много доволна от последното подстригване и забелязах, че когато се подстригвам непосредствено преди пълнолуние, косата става много жизнена, по-плътна и здрава, израства по-бързо. Сега има и изразена асиметрия вече, а предния път се получи като кошница и косата стана много непослушна, стърчеше много странно – Луната беше в Рак в деня на първото подстригване, намаляваща. Сега е много добре – достатъчно е да измиеш и да оставиш да изсъхне по естествен начин  и вече има прическа без да е необходимо да се ползва сешоар, специални четки и ролки. Но моята коса си е такава, след измиване изглежда, сякаш излизам от фризьор, а това пести доста време за оформяне на прически.
И аз не съм доволна от Луна в Рак за подстригване-косата ми наистина се омазняваше повече и беше абсолютно непослушна  :angry:
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Just_a_Dream в Декември 06, 2013, 01:28:27 pm
И аз съм много доволна от последното подстригване и забелязах, че когато се подстригвам непосредствено преди пълнолуние, косата става много жизнена, по-плътна и здрава, израства по-бързо. Сега има и изразена асиметрия вече, а предния път се получи като кошница и косата стана много непослушна, стърчеше много странно – Луната беше в Рак в деня на първото подстригване, намаляваща. Сега е много добре – достатъчно е да измиеш и да оставиш да изсъхне по естествен начин  и вече има прическа без да е необходимо да се ползва сешоар, специални четки и ролки. Но моята коса си е такава, след измиване изглежда, сякаш излизам от фризьор, а това пести доста време за оформяне на прически.
Блажено ти завиждам!  :P
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Lillie в Декември 06, 2013, 01:36:25 pm
Кой каквото няма, за това мечтае –  бих искала да имам дълга, права и гъста коса вместо тази кошница на главата. Хората се къдрят, аз я изправям. Но поне няма нужда от издухване, след всяко измиване сама се надига.
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Just_a_Dream в Декември 06, 2013, 01:40:45 pm
Може да си я изправиш химически.Едно време мечтаех за това,понеже моята е чуплива,но несъразмерно чуплива...Знаеш ли,че едно време като измислили къдрина за сефте първоначално го използвали за изправяне  :lol:
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Lillie в Декември 06, 2013, 01:47:28 pm
За тънък косъм това не е особено добро решение, при мен обемът е за сметка на чупливостта.
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: shrioder в Декември 06, 2013, 05:29:04 pm
И аз съм много доволна от последното подстригване и забелязах, че когато се подстригвам непосредствено преди пълнолуние, косата става много жизнена, по-плътна и здрава, израства по-бързо. Сега има и изразена асиметрия вече, а предния път се получи като кошница и косата стана много непослушна, стърчеше много странно – Луната беше в Рак в деня на първото подстригване, намаляваща. Сега е много добре – достатъчно е да измиеш и да оставиш да изсъхне по естествен начин  и вече има прическа без да е необходимо да се ползва сешоар, специални четки и ролки. Но моята коса си е такава, след измиване изглежда, сякаш излизам от фризьор, а това пести доста време за оформяне на прически.
хаха,така е,но нали знаеш за  лафа..,че и най-добрия фризьор не може да направи прическата,която се получава по време на секс :blink:
Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Lillie в Декември 08, 2013, 11:10:04 am
Вчера козметичката ми предложи да си направя перманентен грим на вежди, аз преди време нали за това мислех. Но след като се оказа, че тези пигменти се татуират и може да има странични ефекти, се отказах.
А тя се учуди защо толкова протестирам, обясних й с какъв леден душ са ме поляли във форума след задаване на въпроса.  ;D

Цитат
хаха,така е,но нали знаеш за  лафа..,че и най-добрия фризьор не може да направи прическата,която се получава по време на секс

Шурик, неслучайно най-добрите коафьори са мъже.  :P ;D


Титла: Re: Луната и козметиката
Публикувано от: Londa в Декември 11, 2013, 09:31:15 am
Преди 2 седмици на Луна в Скорпи смених тотално визията.Направих си плътен бретон и съм супер доволна. :-[