Astrosite.org - Форум за Астрология

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Автор Тема: Нептун във 2-ри дом ??? Помогнете !  (Прочетена 1741 пъти)

DARANI

 • Новак
 • Публикации: 3
Нептун във 2-ри дом ??? Помогнете !
« -: Март 19, 2014, 07:11:47 pm »

След като 2 години ползвах определен час на раждане, за да правя хороскопи на моя приятел, (майка му беше дала час и отделно правихме ректификация при астролог) преди няколко дни изненадващо установихме, че часът на раждане е с около 1ч.30мин. по-късен, след като по друг повод извадихме дубликат на актът му за раждане(на оригинала не го пише). Беше шок за мен!!! Има няколко изненадващи неща в новата му натална карта. Едно от тях е Нептун във 2-ри дом и някак си не ми се връзва, не за друго, но той е всичко друго, но не и прахосник и непрактичен мечтател. Бих казала, че е най-практичния човек, който познавам. Умее чудесно да си прави сметките, да пести, да си подержда приоритетите, да влага много логика и здрав разум и далновидност в действията си що се отнася до печелене на при, боравене с финанси. Има силен подтик към печеленето на пари и не ги приема абстрактно и имагинерно (Каквото дава Нептун).Вероятно това се дължи на това, че е Телец, със Луна в Дева. И на силният му Сатурн(10 дом), в тригон с Нептун(2 дом) и Меркурий(7дом) и секстил с Венера(9дом). Има достатъчно силна земя в картата му. Втори дом е в Скорпион (а Плутон е в 12 дом (това е другата изненада за мен) секстил с Нептун 2-ри дом и Марс в 10-ти дом) Но всичко, което изчетох за Нептун във 2-ри дом е доста ужасно, а и не отговаря на неговото отношение към финансовата сфера, което ме озадачава. Ще кача картата му, за да я разгледате. И ще съм ви много благодарна, ако ми дадете мнения и тълкования на тези разположения. Също така, тъй като той има желание в някакъв по-близък бъдещ момент да се преориентира към собствен бизнес, кои сфери на дейност ще са подходящи според вас с тези разположения ? До сега той много успешно се занимава като мениджър на ресторанти и комплекси, но му се иска да смени сферата на дейност. Сега с този Нептун тук изпаднах в недоумение, защото стандартните професии, които управлява Нептун не са за него. Благодаря ви предварително !
Активен

Lillie

 • Маниак
 • ******
 • Публикации: 30532
Re: Нептун във 2-ри дом ??? Помогнете !
« Отговор #1 -: Март 19, 2014, 07:34:30 pm »

Нептун във втори дом въобще не е достатъчен фактор, за да определим някого като непрактичен или прахосник.
В тази карта има други фактори, потвърждаващи обратното.
А ако изключим транссатурновите планети от схемата на тълкуване, коя планета ще определя отношението му към финансите, умението да се разпорежда с тях?

Щом е мениджър на ресторанти и комплекси, Рак на МС и Луна като управител на МС се връзват. Лъв на МС и позицията на неговия управител в Телец/8 дом биха изместили насоката. Марс и Сатурн в 10 дом в квадрат със Слънце дават стремеж към управленски позиции, такъв човек не иска да бъде подчинен.
Активен
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

DARANI

 • Новак
 • Публикации: 3
Re: Нептун във 2-ри дом ??? Помогнете !
« Отговор #2 -: Март 19, 2014, 08:56:54 pm »

Благодаря за отговора :-). Да абсолютно така е, видимо е, че за него ще е добре да работи за себе си, без да е в подчинение, и на практика е точно така. Също със този Марс в Лъв на МС, не е случайно че се занимава и със спорт (екстремни споротве), но това му е хоби. Иначе Извън транссатурновите планети, планетите, които ще определят отношението му към финансите, вероятно трябва да са Венера( като естествен сигнификатор на 2 дома и господар на неговия 8 дом) и Юпитер ( Втори знак във 2-ри дом е Стрелец) ??  Или греша ? Аз все още съм само лаик  :rolleyes:
Разбира се , една планета сама по себе си нищо не значи. Тя все пак има своето значение в даден дом, знак, аспекти, градуси и се опитвам да я разтълкувам в контекста на картата му, и имам затруднения само със стандартните тълкувания на този Нептун. А и както споменах вече, аз съм още начинаеща в тази област  :rolleyes:   Просто той  ме попита в коя друга област би бил успешен, защото наистина иска да смени сферата си на дейност и да инвестира в собствен бизнес, но се лута все още  .. а аз малко се обърках с този Нептун във втори,  все пак няма как да го подмина - важен е, а не знам как да го интерпретирам точно за него. Четох много в различни книги и статии, все едно и също горе долу пише за това разположение на Нептун и все неща свързани със загуби, нереализирани мечти по отношение на финансите , абстрактно отношение към парите, илюзии и прахосничество. А пък най-общите нептунови сфери на дейност, които също би трябвало да са важни предвид това разположение, също не ми се връзват с неговите умения и качества : нито затвори, нито болници, нито медицина, нито парфюмерия, илюзионизъм, морски професии и т.н...  А все пак трябва да го анализирам и този Нептун, освен всичко останало и да извлека най-положителното от това положение за него, за да му помогна да бъде успешен с финансите си.  :rolleyes:
 
Активен

MayFlower

 • Нов участник
 • *
 • Публикации: 305
Re: Нептун във 2-ри дом ??? Помогнете !
« Отговор #3 -: Март 19, 2014, 10:11:03 pm »

Прикачената карта има много сходства с моята, включително и Нептун във 2-ри дом. Натива има хубав тригон Сатурн-Нептун, който освен че не позволява прахосничество и разточителство, дава и сбъдване на мечти. Аспекта към Сатурн, съчетан със Слънце в Телец, няма как да позволят на Нептун да се изяви в крайностите, които си изброила.

При мен Марс на МЦ в Лъв и Сатурн в 10-ти дом в квадрат към Слънце, предразположиха към професия, свързана с Политика, много типично за десетодомен Сатурн.
В картата която си поставила куспида на 2-ри дом не е в Стрелец, а в Скорпион, съответно търси Плутон как е разположен. Ако пък изключиш външните планети, Марс става управител на 2-ри дом, разположен в 10-ти, много ясно показва стремежа и инициативата на натива да започне собствен бизнес, трудно му е да бъде подчинен.
Активен
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

Happy58

 • Нов участник
 • *
 • Публикации: 204
Re: Нептун във 2-ри дом ??? Помогнете !
« Отговор #4 -: Март 20, 2014, 08:37:35 am »

Да споделя още нещо относно нептун - при мен той прави квадратура към 2 дом. Принципно, Нептун си иска "жертвите" и си ги взима, каквото и да направим. Един начин за избягване на отрицателни проявления е, подтика за печелене на пари да е свързан с общото благо. Хауърд Саспортас дава следния пример - ако искаш да откриеш ресторант, вместо мотивът да е "откривам ресторант, за да спечеля пари", да бъде "в този квартал няма добър ресторант, аз ще направя един, за да може хората да имат приятно място за развлечение/храна  и т.н."

Надявам се, схващаш идеята.
Активен

Stella

 • Пристрастен
 • ****
 • Публикации: 7765
Re: Нептун във 2-ри дом ??? Помогнете !
« Отговор #5 -: Март 21, 2014, 08:08:14 pm »

Нептун е "финансова" планета и ако работата му е свързана с неща, които Нептун управлява, ще може да печели пари от това, още повече щом Нептун има стабилизиращ тригон със Сатурн в картата.
Активен
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

neo

 • Нов участник
 • *
 • Публикации: 72
Re: Нептун във 2-ри дом ??? Помогнете !
« Отговор #6 -: Март 23, 2014, 09:46:43 pm »

Хаха, каква паника да не би финансовото положение на избраника да не е застрашено :). И аз съм с Нептун във 2-ри, но изглежда се занимавам с каквото трябва - създавам илюзии :)
Активен

Аз

 • Новак
 • Публикации: 1
Re: Нептун във 2-ри дом ??? Помогнете !
« Отговор #7 -: Август 16, 2013, 11:57:47 am »

Здравейте :) И аз искам да задам един въпрос относно Слънце, Нептун и Уран във втори дом с неблагоприятни аспекти с Марс и Юпитер. Ще ви бъда много благодарна ако погледнете картата и кажете дали тези аспекти означават, че ще има трудности с печеленето на пари и че никога няма да има финансова сигурност или провал в кариерата? Прикачвам наталната карта. Ще съм ви много благодарна за отделеното време! :)
Активен