Astrosite.org - Форум за Астрология

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Автор Тема: Любовта от астрологична гледна точка  (Прочетена 6935 пъти)

Last_Kiss

 • Ентусиаст
 • **
 • Публикации: 1900
Любовта от астрологична гледна точка
« -: Октомври 22, 2010, 10:09:28 pm »

Здравейте!
Отварям тази тема,защото ми се стува интересна и се надявам информацията,която намерих да ви е интересна и полезна и на вас!
Извинявам се,ако греша и всъщност вие тази информация я знаете!

Част 1

Продължавам по темата за любовта и за спецификите, свързани с Венера в рождения хороскоп. Започнах с Венера, тъй като това е фактор, свързан не толкова с генетичния императив при хората. В първата част засегнах обстойно въпроса за генетичното привличане, върху което никое човешко същество няма контрол. Може и да е изненадващо, че не започвам с най-базовото. Но в живота е така – всичко започва отвън навътре. Запознавате с някой прелестен представител на противоположния пол и нещо у вас реагира. Без задължително да означава, че след запознанството ще последва нещо сериозно и дълбоко. Това е Венера. Винаги всичко започва от нея.

Венера показва към какво сме привлечени, какво ще помислим за удовлетворяващо, средствата и начините, чрез които се опитваме да намерим и получим любов и щастие. Вече разбрахте какви са основните характеристики според положението й по зодиакални знаци. Принципно може да се изпишат и още и още характерни неща за различните знаци. Но знаковата позиция всъщност ни дава само фоновата информация, която се модифицира според конкретния хороскоп.

Важно е да се улови механизма, по който астрологически се преценява как даден човек ще се опитва да намери своето щастие и любов в живота.

След като се определи знаковата позиция, следва да преминем към допълнителните модификации.

Венера се появява основно в два типа – като утринна и като вечерна звезда. В хороскопа това се открива лесно. Когато по хода на зодиакалните знаци Венера е в знак преди Слънцето, това означава, че изгрява преди него и приема названието утринна звезда. Наричаме я вечерна звезда, когато изгрява след Слънцето и съответно по хода на знаците се намира в знак след Слънцето.

На картинката виждате нагледно: 

 

В проявлението на Венера като утринна или вечерна звезда има съществена разлика.

Венера като утринна звезда носи послание за емоционален живот, който е насочен винаги към очакването, към надеждата, към бъдещето. Човекът е изпълнен с оптимизъм и рядко чака дълго, за да задоволи и консумира желанията си. Парадоксално и иронично бих казала, че най-сигурното нещо при него е несигурността. Това може да бъде травмиращо, защото няма нищо по-ужасно от несигурността в любовта. Но е и удивително, защото палитрата от емоции и усещания винаги е различна и търсеща, неподвластна на никакви обществени доктрини. Такава Венера не е логична, тя рядко се осланя на натрупан опит и винаги очаква нещата да са различни.

Ето това е Венера утринна звезда – обляна в златиста светлина, перфектната примамка да бъдеш съблазнен от загатнато щастие. Като шампанско с ягоди. И не бъркайте! Ако във вашия хороскоп Венера е разположена така, то примамката не сте вие. Вие се привличате спонтанно от всичко, което е блестящо, магнетично, има прелъстителна усмивка и чар, много чар и много сексапил.

Емоционалният стил на Венера утринна звезда е младежки – импулсивен и свръхсензитивен. Тези хора успяват по-лесно да се съвземат от неуспешните си връзки, когато са били отблъснати или когато връзките прекъсват. Което се случва често. Тъй като емоцията и чувството върви „преди” самото случване. Този тип чувства и емоции лесно се пречупват и нараняват.

Поради способността си да бъдат по-гъвкави и по-бързо да преодоляват разривите, те изглеждат по-неемоционални и повърхностни. Но всъщност само изглеждат така, защото умеят да прикриват емоциите си добре, така че външно да изглеждат студени, невъвлечени в емоция. Този стремеж идва от факта, че въпреки да следват вътрешния си порив, все пак имат желание да не излизат твърде много от социалните норми. Макар да го правят. Тази Венера емоционално е много общителна и не спира да гледа в бъдещето. Креативна и изпълнена с ентусиазъм чисто по юношески за нови неща.

В тази позиция Венера е огряна от слънчевите лъчи, защото Слънцето върви след нея и облива със светлината си. Като прожектор на сцената, който следва движението на актьор. Човек с този тип Венера оценява всяко нещо още преди да предприел каквато и да е активност. Когато една жена срещне мъж, тя знае, още преди да е влязла в по-близки отношения с него, дали този мъж е желан или не. Същото важи и за мъжете. Ако не са привлечени към другия в самото начало, шансовете това да се случи по-късно, са минимални. Тя/той просто няма да вложат никакви усилия да опознаят другия по-добре. Това е негативната страна – ако нещо не го чувствам като добро или не ми харесва как изглежда, значи то не е добро. Да, в повечето случаи се оказва така. Но не винаги. Не винаги.

Венера като вечерна звезда.

Тя се свързва с по-култивиран емоционален израз, който винаги е обагрен и повлиян от различни етични или морални правила. Тук чувството, емоцията и оценката идват, след като са предприети някакви действия към постигане на желаното. Човекът винаги си дава възможност да „разбере” за какво иде реч. Чувствата и емоциите, получени след „разбирането”, са обусловени от минали преживявания и съобразени в някаква степен от нормите на обществото, които диктуват как някой би трябвало да се чувства при определени обстоятелства. Нещо което при Венера утринна звезда не се случва.

Тенденцията да се следват тези обществени стандарти и на тази база да се оценяват нещата, е изключително засилена. Човекът постоянно прави опити да бъде „обективен” в емоционалните си дела. Това спъва всякаква истински спонтанна изява на чувства, желания, емоции. Рядко може да се наблюдава публична емоционална изява, дори и под повърхността човекът да изживява много интензивно нещата. Външният израз е премерен и зрял. Ако миналите преживявания са били разочароващи, тази склонност на човека да изгражда преценката си върху минал опит може да блокира емоционалния живот.

 В този случай обаче човек много повече се радва на нещата, които има в живота си. За разлика от Венера като утринна звезда. Защото успява да улови важността и стойността им едва след като влезе в тях, когато започне да полага някаква грижа за тях. И да ги задържи. Жена (мъж) с такава позиция на Венера не иска да преценява веднага стойността на даден партньор в самото начало. Едва когато се свърже с него и мине известно време, едва тогава е в състояние да разбере дали този партньор е за него/нея. Чарът и сексапилът на другия, неговата стойност, изпъкват (или не изпъкват) по-късно, когато го опознаят по-добре.

Така една Венера в знак телец все още ще търси материална стабилност, лукс и удобство, но ако изгрява преди Слънцето, ще го изявява спонтанно, ярко. В любовта ще търси тази материална сигурност повече според собствените си виждания, според своя собствена скала. Ако на пръв поглед даден човек не изглежда стабилен, тя ще продължи към следващия. Рядко ще му даде шанс да го опознае по-добре.

Ако изгрява след Слънцето, Венера първо ще се съобрази с това какво диктува обществото, какви са нормите и няма да си позволи големи отклонения. Ще подбере онова, което й се струва достатъчно добро и ще се задържи в него, за да си даде време да го оцени. В любовта ще се осланя повече на нещата, които обществото приема за нормални, когато иде реч за материална стабилност. И ще даде шанс на всеки да покаже онова, което не се вижда на пръв поглед. Едва тогава ще го оцени според миналия си опит и създадените ценности.

Или с други думи – Венера утринна звезда е като любовта в младостта. Ярка, експанзивна, търсеща и гледаща винаги в бъдещето. Емоциите са водещи винаги. Не иска да чака докато има толкова много неща, които може да изживее. Венера вечерна звезда е като любовта в зрелостта. По-стабилна, по-опитомена в проявите и облягаща се на минал опит. Емоциите идват по-късно, рядко са в началото, докато преживяването не е започнало.

Има обаче и още една „разновидност” на Венера. Когато в рождената карта е в ретроградна позиция. Това е отбелязано със символа “R” до самата планета. В една от статиите се спрях на този феномен, ретроградното движение. Той е много интересен и когато се срещне по време на раждането. В тези случаи Венера пак се отнася към двете категории – утринна или вечерна звезда. Но вече носи допълнителен „товар”.

Какво ни казва ретроградна Венера в рождения хороскоп?

На първо място – „Аз съм различна. Не очаквайте от мен да бъда нормална според онова, което обществото смята за нормалност”. Различието на тази Венера се състои в това, че тя не само е различна, но и дарява с нещо уникално. Има шансът да живее според собствената си ценностна система повече от всеки друг. Не само е способна, но и ще го направи.

При откриването на ретроградна Венера в хороскопа, всеки астролог вече знае, че се сблъсква със сериозен житейски казус. Не е задължително да бъде проблемен, но в повечето случаи е такъв. Защото това е човек, при когото ще открием нещо специално, нещо коренно различно, нещо, което е срещу обществената посока и начин на мислене. Венера, като естествен сигнификатор на любовта, брака, интимността, е знак, че има по-малка вероятност човекът да се чувства удовлетворен в „нормалното” обществено русло.

Той ще има по-специфични източници и пътища към любовта и интимността и това му дава по-малки шансове да ги открива. А когато ги открие трудностите в отношенията са почти сигурни. Защото в едно партньорство, ако хората не се движат напред, отношенията им страдат. А как да стане това движение напред, след като Венера, дори и само видимо, се движи назад?!

Когато ретроградието е съчетано с изгрев преди Слънцето (утринна звезда), такъв човек е в състояние да шокира донякъде, в това число и по отношение на любовта в живота си. Склонен е да живее в крайностите – от разпътен живот до аскетизъм и себеотричане. Понякога в живота на тези хора има нещо трагично, свързано с любовния им живот.

Ако ретроградието е на Венера като вечерна звезда, пак се наблюдава една външна резервираност. Но отвътре кипи вулкан. При тази позиция рядко има разпътен живот. Повече се срещат различни прояви на саможертва и по-голяма склонност към аскетизъм и въздържание. Тук любовта е почти винаги една единствена и завинаги.

Следващото нещо, което е необходимо да се вземе предвид, това са аспектите на Венера. Ако сте прочели статията за аспектите, то вече знаете, че аспектите са „погледи” между планетите. И чрез тези погледи те си влияят, внасят промяна една у друга.

Как се изразяват различните планети, когато аспектират Венера? Какви промени внасят у Венера?

Слънцето и Венера.

Специално за аспектите със Слънцето, ситуацията стои по-особено. Венера никога не се отдалечава на повече от 47° от Слънцето. И следователно единствените възможни главни аспекти са съвпад и полуквадрат. В повечето случаи няма никакъв аспект от Слънцето.

Не случайно започнах с това колко съществена разлика има, когато Венера изгрява преди или след Слънцето. Именно защото няма възможност да преценяваме по аспекти – те са ограничени.

Но по този въпрос, а и за аспектите на другите планети, ще пиша в следващата статия.


 
Източник: http://www.grreporter.info
Активен

Last_Kiss

 • Ентусиаст
 • **
 • Публикации: 1900
Re:Любовта от астрологична гледна точка
« Отговор #1 -: Октомври 22, 2010, 10:13:08 pm »


Част 2

В тази статия ще направя леко отклонение преди да продължа с аспектите на Венера. Ще се спра на една много рядка техника, която почти не се използва днес в западна астрология. Уникална по своята семпла простота и в същото време удивителна с това колко дълбока информация може да се извлече. Нарича се планетарно прилягане или планетарен порядък.

Това е древна традиция и никак не е нова. Френският астролог Александър Волгин (по произход от Русия, но живял и работил във Франция) е един от водещите астролози на 20 век. Той е направил най-обширно изследване на планетарния порядък. И напълно закономерно потъва измежду куп други непотребни.

Всъщност определянето на Венера като утринна или вечерна звезда, се базира точно на тази техника за реда на „прилягането” на планетите една към друга. Така че след като сме определили дали Венера е утринна или вечерна звезда, можем да определим какъв е планетарния порядък за нея и да извлечем есенцията.

Приложете я към своите хороскопи, или към хороскопите на други хора. Ще се изненадате със сигурност. Може да използвате първо само планетите до Сатурн. После да включите и другите три.

Накратко ще дам информация каква точно е тази техника. Всяко нещо в живота има начало, среда и край. Тази уникална концепция за началото, средата и края има приложение и в хороскопа. Така ако искаме да разберем откъде идва и накъде отива енергията на коя да е планета, трябва да погледнем какъв е реда за нея. Животът е низ от опитности. Ако го разгледаме в контекста на прераждането, то всеки се ражда с някакъв вроден опит в дадена сфера. Нека това е любовта. Раждаме се с нещо, което вече знаем, вече сме научили и сега (в този живот) трябва да научим нещо друго. Новите уроци никога не отхвърлят наученото досега, защото трябва да стъпим на някаква база, за да продължим.

Така планетата (по реда на зодиакалните знаци), от която тръгва Венера  показва по какъв начин сме се научили да търсим и изживяваме любовта. Кое ще ни запали искрата. А планетата, към която отива Венера показва как ще се опитаме да изразим и живеем любовта сега. Ще влизаме в любовта чрез познатото, но ще се учим на нещо ново.

Сигурно звучи сложно, затова ще поставя картинка – хороскопът е на Ричард Бъртън. Избрах го напосоки, а и е достатъчно известна личност.


Виждате маркиран планетарния порядък за Венера:

„тръгва” от Меркурий и „отива” към Юпитер

Накратко това се интерпретира по следния начин: любовта се е изживявала чрез непостоянство, чрез започване на връзки една през друга (Меркурий е променлив и постоянно в движение, не се задържа дълго никъде и си играе постоянно). Сега този стил се запазва, чрез него пак се влиза в интимни отношения. Но този път любовта ще се стреми да се изрази и изживее чрез Юпитер – планетата на излишествата, на преувеличаването, на щедростта и изобилието. Урокът на Юпитер още е свързан с това човекът да се научи на оптимизъм и вяра в любовта, да се научи да открива красотата във всичко, да извлича удоволствие от всичко. Е, това няма как да не влече след себе си синдрома „винаги може и още”. Проблемът е, че не става в моногамна връзка, а в много връзки. Меркурий не може да остане дълго на едно и също и място. Търси постоянно все нови и нови стимули.

Това може да се направи за всяка една планета, лунни възли, Асцендент и Медиум Цели. По същата схема Луната „тръгва” от Нептун и „отива” към Марс. Въпреки своята простота тази техника дава изненадващо добри интерпретации. В планетарните линкове като начална и крайна точка не са включени лунните възли, Асцендентът и Медиум Цели. Те могат да бъдат само фокусните средни точки, които се държат от другите две. Единствено планетите могат да „държат”, тъй като имат тегло и физическа същност. Те са реални физически обекти.

Тъй като темата е за любовта и на фокус е Венера, ще дам основните интерпретации за нея в различните планетарни вериги. Дори и да има няколко знака между планетите, това няма никакво значение.

В първата таблица са основните дефиниции за това по какъв начин човек е склонен да започва интимни отношения, какъв е старта и мотива.

 

 

Венера "тръгва" от и се мотивира от:


слънце

Желание за утвърждаване на егото. Любовта е една от централните теми в живота. Тези хора поставят огромно ударение на любовта в живота, самоутвърждават се чрез нея. Виждат себе си в хората, които обичат и когато обичат другия могат да обичат и себе си. В интимни отношения влизат, когато изпитат желание да бъдат обичани. Любовта започва егоистично.

луна

Желание да задоволят нуждата си от емоционална сигурност. В любовта тези хора умеят да се грижат за другия и да изразяват много чувства. Много сантиментални. Любовта започва, когато се почувстват сигурни с някого и получават възможност да се грижат за него.

меркурий

Желание за разнообразие, гъвкавост и променливост. В интимни отношения влизат на игра, когато открият възможност да я "изговорят" и "обменят". Умеят да бъдат много комуникативни, общуват с другите чрез любовта. Нуждаят се от постоянни стимули в любовта и са движени от импулса да намерят тази стимулация по всякакви начини.

марс

Желание да изиграят и проявят на действия любовните си увлечения. Влизат в любовни отношения, когато усетят прилив на енергия и възбуда, когато преследват. Подхода в любовните отношения е агресивен и понякога деструктивен. Привличат се от ситуации, в които могат да се изразяват екзалтирано, да налагат любовта си.

юпитер

Желание да изживеят изобилието в живота. На практика са непретенциозни при влизането в интимни отношения. Намират стимули почти във всичко. Заклети оптимисти. Нямат нужда от специална причина, за да започнат отношения. Харесват всичко и никога не им стига. Винаги търсят още и още. Способни да влизат в интимни отношения с хора, които да осигурят финансово всичките им изкушения.

сатурн

Желание да се ограничат или по-скоро нежелание за любов. Влизането в интимни отношения е свързано с ограничения. Подхождат с подозрение и много внимание към любовта. Страхуват се, че тя носи само страдание, че могат да я загубят. Но точно това ги мотивира да започнат интимни отношения, влизат в отношения, които да носят потенциални трудности. Това е  нелека позиция за старт при Венера, тъй като не носи много възможности за човека да поиска и потърси любов.

уран

Желание да се откроят по някакъв начин, да проявят своята индивидуалност и уникалност. Интимността им е много независима и свободна. Любовта при тях започва внезапно, като гръмотевица, понякога при много необичайни обстоятелства и когато се почувстват много специални. Влизат с гръм и трясък в интимни отношения, което изненадва дори тях самите. Изразяват се абсолютно свободно по много открит начин. Думата табу липсва в речника им.

нептун

Желание за романтика, феерия, идеалната любов. Умеят да се изразяват по един много фин, деликатен и идеалистичен маниер. Най-големите романтиции и идеалисти, но и най-обърканите хора в любовните си отношения. Ако нещо породи усещане за идеалната любов, те се влюбват и отдават изцяло. Това е мотивът им да влязат в интимни отношения - романтика като в приказките.

плутон

Желание да изпитат любовта в най-дълбоките й измерения. Обсебени от желание да я изживеят по най-интензивния начин. Носят непреодолим устрем да намерят Любовта - с главно Л. Влизат в инитмни отношения само когато усетят дълбоко привличане и искат да притежават изцяло даден човек с неговата любов.

 

Във втората таблица са основните дефиниции за това на какво се учи човекът в любовта, каква опитност придобива.

 

Венера "отива" към и се стреми да:


слънце

Намери индивидуалност, да утвърди еготото си. Чрез любовта успяват да намерят смисъл в живота, който има общо само с тях самите, не и с другия. Учат се да се самооценяват чрез хората, които обичат, да оценяват трайните отношения.

луна

Намери емоционална сигурност. Учат се как да изразяват любовта си спонтанно и открито. Може да изпадат в безпомощни стагниращи ситуации, докато не се научат да се радват на момента, да следват потока на живота и да позволят на емоциите си да се изливат.

меркурий

Намери разнообразие, гъвкавост и променливост. Учат се да общуват с другите чрез "обмяна" на любов, да "играят" като деца с любовта. Всичко ново е остър стимул за тях. Затова може да имат много непостоянни и кратки връзки и безброй флиртове.

марс

Учат се да изразяват активно чрез действия емоционалните си импулси и любов. Да я проявяват активно, да бъдат инциативни и динамични в любовта. Могат да проявявят агресивност в интимните отношения.

юпитер

Да изживеят изобилието в живота. Да се научат да откриват любов навсякъде, да се учат на вяра и оптимизъм чрез любовта, да поддържат искрата чрез нея.. Това води до постоянен "глад" за още и още. Никога не им е достатъчно. Може да влизат в отношения заради финансовата страна.

сатурн

Да намери дисциплина и структура в любовта. Учат се да приемат ограниченията в любовта, да бъдат предпазливи и внимателни, да бъдат реалисти, да не стъпват много тежко, защото иначе боли. Нерядко страдат в любовта, губят я. Склонни да влизат в "студени" и практични връзки.

уран

Учат се да изразяват любовта си свободно, по всякакви ундивидуални начини. Да открият нещо уникално в себе си и да останат абсолютно независими. Да не се съобразяват с никакви социални норми, приятелски съвети и обществени традиции. Учат се да ценят живота и да си позволяват да експериментират.

нептун

Намерят романтиката в любовта. Често влизат в много объркани интимни отношения, стигащи до отчаяние. Учат се да изразяват любовта си по много деликатен и фин начин. Да се отдават изцяло до почти пълна загуба на себе си. Любовта може да бъде изключително изтощителна, затова и да води до тотален безпорядък в живота.

плутон

Намерят любов, която да ги обсеби по най-интензивния начин. Всичко трябва да бъде крайно при тях. Учат се да изпитват любов дълбоко и страстно, за да намерят удовлетворение.


Накратко ще спомена нещо допълнително. С годините планетарния порядък може да се променя. Което означава, че при някои хора има няколко стадия на развитие и придобиване на опитност по отношение на любовта в живота им. По-просто казано, ако в рождения хороскоп планетарния ред за Венера е Марс-Венера-Слънце, след определен брой години той може да се промени на Слънце-Венера-Юпитер. Това се определя чрез прогностична техника, наречена вторични прогресии. При нея всеки ден след раждането се приравнява на 1 година от живота.

Подобна промяна не означава, че рожденият модел се обезсилва и анулира. По-скоро показва, че човекът ще успее да усвои зададените от рождения хороскоп опитности и след определена възраст да промени стила си, по който влиза в интимни отношения и ги изживява.

Разбира се има такива хороскопи, при които планетарния ред на Венера може да остане неизменен почти през целия активен любовен живот. При такава ситуация трудно може да се говори дали човекът ще успее да усвои уроците си.

Но това много рядко се среща, тъй като Венера се движи със скорост средно от 1° дневно. А и винаги е в близост до Слънцето и Меркурий. И символизира факта, че с годините човек променя отношението си и начините, по които подхожда към любовта и интимните си връзки. Природата е помислила за всичко. И ни го „казва” чрез своя уникален език.
Активен

Марая

 • Маниак
 • ******
 • Публикации: 28276
 • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Любовта от астрологична гледна точка
« Отговор #2 -: Октомври 22, 2010, 10:26:37 pm »

Някога Венера е причинила гигантските катаклизми...
Маите твърдят , че тя е била сателит на Юпитер . В резултат на сблъсък с огромен метеорит , Венера е излязла от орбитата си и е минала много близо да земята...., като е променила и наклона на оста си , с което е предизвикала земетресения , наводнения както и промени в географския релеф.
Според тях Венера е МЪЖКА ПЛАНЕТА! :blink: Името с което е позната на древните е Вукук Какиш....
Имало е период в който Венера наистина е изглеждала по-голяма от Слънцето и Луната. Искала е да блести , да бъде най-ярката и най-красивата на небето!
Накрая обаче *Сърцето на Небето* наказал Венера и я превърнал в звезда , която да възвестява изгрева на Слънцето и на Луната .....Зорница  и  Вечерница  ! :blink:
Активен

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Asol

 • Редовен участник
 • ***
 • Публикации: 4140
Re:Любовта от астрологична гледна точка
« Отговор #3 -: Октомври 22, 2010, 10:45:29 pm »

Статиите на Гали в този сайт са интересно четиво и като стил на писане и като съдържание. Мерси, че си решила да споделиш информацията. :blink:
Активен

Марая

 • Маниак
 • ******
 • Публикации: 28276
 • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Любовта от астрологична гледна точка
« Отговор #4 -: Октомври 22, 2010, 11:10:18 pm »

Това е най-красивия воден кристал създаден с думата ЛЮБОВ! :blink:

« Последна редакция: Октомври 22, 2010, 11:49:26 pm от Марая »
Активен

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Milkyway

 • Редовен участник
 • ***
 • Публикации: 3770
Re:Любовта от астрологична гледна точка
« Отговор #5 -: Октомври 22, 2010, 11:38:11 pm »

Наистина много интересни виждания,тълкувания.
По тях ,моята венера тръгва от меркурий и след това отива към марс :rolleyes:
Активен

Last_Kiss

 • Ентусиаст
 • **
 • Публикации: 1900
Re:Любовта от астрологична гледна точка
« Отговор #6 -: Октомври 22, 2010, 11:39:22 pm »

Благодаря за разказа за Венера,Марая!  :wub:
Радвам се,че съм била от полза,Асол!  :wub:
Активен

Last_Kiss

 • Ентусиаст
 • **
 • Публикации: 1900
Re:Любовта от астрологична гледна точка
« Отговор #7 -: Октомври 22, 2010, 11:44:36 pm »

А иначе в натала ми,Венера тръгва от Нептун (ето го виновника да съм толкоз романтична явно) и отива към Сатурн.Погледнах си и прогресиите  ;D имам прогрес явно,тъй като Венера тръгва от Сатурн и отива към Луната.Интересното беше,че когато прочетох какво значи да тръгва от Сатурн наистина отговаря на това как се чувствам и как виждам любовта в момента и след като сметнах,че има доста доза истина в тази статия и че тълкуванията са точни(поне в моя случей  :rolleyes:) реших да споделя информацията с вас.  :P
Вие сте!Ако искате споделете от къде ви тръгва и на къде отива Венерата ви и според прогресиите има ли някаква разлика,прогрес да го наречем и как ви влияе,има ли истина в тълкуването,което е предложено по-горе?
« Последна редакция: Октомври 23, 2010, 12:01:47 am от Last_Kiss »
Активен

Марая

 • Маниак
 • ******
 • Публикации: 28276
 • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Любовта от астрологична гледна точка
« Отговор #8 -: Октомври 22, 2010, 11:52:13 pm »

Благодаря за разказа за Венера,Марая!  :wub:
Радвам се,че съм била от полза,Асол!  :wub:

Моля !

За себе си мога да кажа , че Венера тръгва от Марс :

Желание да изиграят и проявят на действия любовните си увлечения. Влизат в любовни отношения, когато усетят прилив на енергия и възбуда, когато преследват. Подхода в любовните отношения е агресивен и понякога деструктивен. Привличат се от ситуации, в които могат да се изразяват екзалтирано, да налагат любовта си.


И отива към сатурн

Да намери дисциплина и структура в любовта. Учат се да приемат ограниченията в любовта, да бъдат предпазливи и внимателни, да бъдат реалисти, да не стъпват много тежко, защото иначе боли. Нерядко страдат в любовта, губят я. Склонни да влизат в "студени" и практични връзки.

Едно към едно! :(
Активен

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

nerealna

 • Гост
Re:Любовта от астрологична гледна точка
« Отговор #9 -: Октомври 22, 2010, 11:54:01 pm »

при мен е от юпитер  към хирон .. за юпитер е точно, така както пише, но за хирон няма инфо :(
Активен

xtz

 • Ентусиаст
 • **
 • Публикации: 631
 • Усмихвай се докато имаш зъби.
Re:Любовта от астрологична гледна точка
« Отговор #10 -: Октомври 22, 2010, 11:55:11 pm »

При катастрофата в Слънчевата система, предизвикана от чудовищната притегателна сила на Черно слънце, при която се е целяло тя да се разруши с откъсване на Планетите от Слънцето, Венера е пострадала най-малко. Това ù дава най-ценното в нейното влияние: стремеж към съвършени изяви, към изящното и красивото, желанието и умението да се прави и върши всичко най-добре, стремеж и способности към изкуствата в най-широк смисъл, като се започне от приложните и се стигне до всички изящни изкуства. Това особено силно е изразено в случаите, когато Венера се намира при върховете на четирите главни точки.

Моята Венерка се намира почти на асцендента ми (29тия градус на 12ти дом). Тя тръгва от слънцето и стига до луната по натал. А прогресивната пак тръгва от слънце, но към меркурий (позаглеждам се по разни пичове :Д)
Активен
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

Last_Kiss

 • Ентусиаст
 • **
 • Публикации: 1900
Re:Любовта от астрологична гледна точка
« Отговор #11 -: Октомври 22, 2010, 11:58:31 pm »

при мен е от юпитер  към хирон .. за юпитер е точно, така както пише, но за хирон няма инфо :(

Да,за Хирон няма,защо не погледнеш другата планета,която имаш,след Хирон?  :-\
Активен

nerealna

 • Гост
Re:Любовта от астрологична гледна точка
« Отговор #12 -: Октомври 23, 2010, 12:00:42 am »

при мен е от юпитер  към хирон .. за юпитер е точно, така както пише, но за хирон няма инфо :(

Да,за Хирон няма,защо не погледнеш другата планета,която имаш,след Хирон?  :-\

така и направих :) следващата е меркурий и ми пасва също:)
Активен

Nessus

 • Нов участник
 • *
 • Публикации: 104
Re:Любовта от астрологична гледна точка
« Отговор #13 -: Октомври 23, 2010, 01:20:14 am »

Леле, ами сега :o
Помагайте моля ;)

При мен венерката в натала е в квадратура със съвпада на уран и плутон и върви към тях, без пречки по пътя си ;). Да, да ама не. По време на това пътуване се обръща ретроградно и.... тръгва обратно към себе си. :o
Това наистина незнам как да го разбирам :o
Тая моята пак ме изненада :blink:
Няма угодия с нея - казвам ви ;D
Активен
Времето не лекува раните, то ни дава шанс да разберем  дали си е струвало да ни боли...

Lillie

 • Маниак
 • ******
 • Публикации: 30532
Re:Любовта от астрологична гледна точка
« Отговор #14 -: Октомври 23, 2010, 01:25:20 am »

Моята тръгва от Меркурий и таман да се срещне с Кету, му обръща ретроградно гръб и пак се връща при Меркурий. По прогресия от миналата година е станала директна и Марс я подбутва отзад.  ;D
Активен
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Марая

 • Маниак
 • ******
 • Публикации: 28276
 • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Любовта от астрологична гледна точка
« Отговор #15 -: Октомври 23, 2010, 01:29:14 am »

Моята тръгва от Меркурий и таман да се срещне с Кету, му обръща ретроградно гръб и пак се връща при Меркурий. По прогресия от миналата година е станала директна и Марс я подбутва отзад.  ;D

Подсети ме , че моята се връща към себе си , на 30г е станала ретро!
На 72 ще стане пак директна по прогресии.... ;D ;D ;D , малеее , каква ли лИбоФ ме чака на дърти години с некое деденце! :rolf:
Активен

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Nessus

 • Нов участник
 • *
 • Публикации: 104
Re:Любовта от астрологична гледна точка
« Отговор #16 -: Октомври 23, 2010, 01:33:36 am »

Моята тръгва от Меркурий и таман да се срещне с Кету, му обръща ретроградно гръб и пак се връща при Меркурий. По прогресия от миналата година е станала директна и Марс я подбутва отзад.  ;D

Подсети ме , че моята се връща към себе си , на 30г е станала ретро!
На 72 ще стане пак директна по прогресии.... ;D ;D ;D , малеее , каква ли лИбоФ ме чака на дърти години с некое деденце! :rolf:


Блазе ти  ;D
Аз това няма да го доживея
или поне трябва да стигна до 90 - всъщност защо пък не ;D, пък и любов може, щото пак ще срещне слънцето по пътя си ;D ;D
Мале каква любоф ни чака ;D :rolf:
Активен
Времето не лекува раните, то ни дава шанс да разберем  дали си е струвало да ни боли...

Марая

 • Маниак
 • ******
 • Публикации: 28276
 • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Любовта от астрологична гледна точка
« Отговор #17 -: Октомври 23, 2010, 01:47:18 am »

Моята тръгва от Меркурий и таман да се срещне с Кету, му обръща ретроградно гръб и пак се връща при Меркурий. По прогресия от миналата година е станала директна и Марс я подбутва отзад.  ;D

Подсети ме , че моята се връща към себе си , на 30г е станала ретро!
На 72 ще стане пак директна по прогресии.... ;D ;D ;D , малеее , каква ли лИбоФ ме чака на дърти години с некое деденце! :rolf:


Блазе ти  ;D
Аз това няма да го доживея
или поне трябва да стигна до 90 - всъщност защо пък не ;D, пък и любов може, щото пак ще срещне слънцето по пътя си ;D ;D
Мале каква любоф ни чака ;D :rolf:

Важното е , че се движи! Напред-назад няма значение!
Представи си я в поза мирно..... ;D
Активен

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Mirabella

 • Пристрастен
 • ****
 • Публикации: 5209
Re:Любовта от астрологична гледна точка
« Отговор #18 -: Октомври 23, 2010, 02:35:45 am »

Last_Kiss, благодаря! Прекрасни материали!
Моята Венера тръгва от Нептун - всичко в интерпретацията е вярно - и отива към Меркурий - тук не е съвсем вярно. :blink: Редът ще се промени още догодина в прогресивната карта - Венера ще тръгва от Луната. Ще стана като д-р Камерън от "Д-р Хаус" - ще харесвам да се грижа за sick puppies. ;D
Активен

liamfieta

 • Нов участник
 • *
 • Публикации: 193
Re:Любовта от астрологична гледна точка
« Отговор #19 -: Октомври 23, 2010, 03:26:19 am »

Материалите се страхотни! Поздравления! Имам само един въпрос - ако да речем Венера е в Телец, Близнаци или друг знак, но пред нея няма друга планета - започвайки от Овен, или пък е във Козирог, Водолей и след нея няма друга планета, как би следвало да се тълкува?
Активен