Astrosite.org - Форум за Астрология

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Автор Тема: ПРИТЧИ И МЪДРИ МИСЛИ  (Прочетена 110943 пъти)

Марая

 • Маниак
 • ******
 • Публикации: 28276
 • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:ПРИТЧИ И МЪДРИ МИСЛИ
« Отговор #80 -: Септември 09, 2010, 03:12:58 pm »

-Докторе в един английски вестник прочетох фраза,която сигурно сте написали вие: ако не сте вие , то тогава е някой , който ви познава и е написал под ваше влияние.
Подаде ми късче хартия, на което пишеше:
ХУБАВОТО НА ЛОШОТО Е , ЧЕ НЕ Е НАЙ-ЛОШОТО.

Из : Писма до Клаудия
Хорке Бокай
Активен

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

sunrain

 • Пристрастен
 • ****
 • Публикации: 6710
Re:ПРИТЧИ И МЪДРИ МИСЛИ
« Отговор #81 -: Септември 12, 2010, 11:57:03 am »

"Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее".

"Любовта е в този, който обича.""На този свят няма нищо по-меко и по-слабо от водата. Но да подчини твърдото и неподатливото, тя няма равна на себе си. Всеки знае, че слабото побеждава силното, че непреклонният отстъпва пред добродушието - всеки го знае и все пак никой не се съобразява с това".
Лао Дзъ
Активен
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

Asol

 • Редовен участник
 • ***
 • Публикации: 4140
Re:ПРИТЧИ И МЪДРИ МИСЛИ
« Отговор #82 -: Септември 13, 2010, 09:19:10 am »

Човек е щастлив, когато притежава това, което сам обича, а не това което другите харесват.

Не намалявайте значението на това, което не познавате. Агни йога, Зов

По-добре с искреност да си спечелиш стотина врагове, отколкото с лицемерие десетина приятели!

Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой би искал да те прикове към кръста и кой - да те прегърне.

Уча се да отказвам неща, които биха довели до успех, ако условието е да заплатя с вътрешното си спокойствие.
Шърли Маклейн
Активен

kaily

 • Пристрастен
 • ****
 • Публикации: 5145
  • http://www.kaily.dir.bg
Re:ПРИТЧИ И МЪДРИ МИСЛИ
« Отговор #83 -: Септември 13, 2010, 09:49:26 am »

"Как по дяволите можеш да си щастлив, когато в шест и трийсет те събужда
будилника и трябва да скочиш от леглото, да се облечеш, да ядеш набързо,
да сереш, да пикаеш, да си измиеш зъбите, да се срешеш, да се блъскаш в
транспорта, за да се добереш до някакво място, където всъщност правиш
...пари за някой друг и от теб се иска да си благодарен, че ти е
предоставена тази възможност?" Чарлз Буковски
Активен

kris

 • Редовен участник
 • ***
 • Публикации: 2298
 • (:
Re:ПРИТЧИ И МЪДРИ МИСЛИ
« Отговор #84 -: Септември 13, 2010, 11:26:26 am »

 :blink:
« Последна редакция: Декември 24, 2013, 11:03:40 am от kris »
Активен

Asol

 • Редовен участник
 • ***
 • Публикации: 4140
Re:ПРИТЧИ И МЪДРИ МИСЛИ
« Отговор #85 -: Септември 13, 2010, 01:08:06 pm »

Лъжецът
“Арменски приказки и басни”

Имало едно време един арменски цар, който бил много любопитен и непрекъснато жадувал за все нови и нови развлечения. Веднъж царят изпратил свои вестоносци из цялото царство със следното послание: “Слушайте царската воля! Който от вас успее да докаже пред нашия цар, че е най-отявления, най-дръзкия и най-хитрия лъжец в цяла Армения, ще бъде възнаграден с ябълка от чисто злато, която нашият велик господар лично ще му връчи!”

Хора от всички краища на царството започнали да се тълпят пред портите на двореца и нетърпеливо напирали да се доберат до тронната зала, където трябвало да бъде проведено необичайното състезание. Струпали се всякакви личности – от най-бедните до най-богатите от абсолютно всички съсловия – селяни и занаятчии, просяци, скитници и крадци, принцове и принцеси, търговци и земевладелци. Очевидно в страната нямало недостиг на лъжци и на царя били потребни много дни и нощи, за да изслуша най-претенциозните от многобройните кандидати.

Обаче царят все не бил доволен, защото още след първите фрази ядосано махвал с ръка и се провиквал, че вече бил слушал тази лъжа за десети път. Владетелят дори започнал да се уморява и да съжалява за неразумното си хрумване, дори се питал дали да не обяви състезанието за приключено, без да е избран победител, когато ненадейно през прага на залата плахо пристъпил един просяк, целият в дрипи, по-окаян от всички други бедняци в царството. В ръката си просякът стискал дръжката на очукана глинена кана. “Какво мога да сторя за теб, нещастнико?” – сърдито попитал царят. “Ваше величество – смирено се поклонил странникът, - не ме ли помните? Дължите ми едно златно гърне и аз дойдох, за да си го взема обратно.” “Ти си абсолютен лъжец!” – изкрещял царят. – Нищо не ти дължа!” “Абсолютен лъжец, така ли ме нарекохте Ваше величество? – попитал несмутимо просякът. – Тогава ми дайте златната ябълка като награда за умението ми да лъжа.” Царят едва сега се усетил, че този хитрец е на път да го изиграе и се опитал да се измъкне с извъртане: “Не, не, сбърках! Ти не си лъжец!” “Тогава ще мога ли да си получа златното гърне?” – попитал мъдрият просяк.

Царят бил принуден да признае, че просякът честно си е заслужил наградата и заповядал да му дадат златната ябълка.Селянинът и ябълката
(“Басни”, Езоп)

Един селянин решил да отсече безплодното ябълково дърво в градината си, защото за нищо друго не ставало, освен да кацат на него врабчета и други птички. Грабнал брадвата и започнал да сече стеблото. Врабчетата го помолили да не отсича ябълката, като му обещали да му чуруликат всяка сутрин и да възпяват благословените му отрудени ръце. Но той не обърнал внимание и нанесъл още два силни удара с брадвата по основата на стеблото. Но видял скритата вътре хралупа, навел се и измъкнал оттам пчелна пита, натежала от мед. Вкусил от меда, усладило му се и веднага запокитил настрани брадвата.

Оттогава се грижел усърдно за ябълковото дърво, като че ли било свещено за него. Така става в живота – всички хора се вълнуват единствено от това, от което имат полза.Султанът и неговият велик везир
(Хитроумни уловки, описани в книгата на арабската мъдрост и на най-ловките измами)

Един велик везир служил на своя султан цели тридесет години и бил прочут и много ценен заради своята лоялност, правдивост и упование пред Аллах. Неговата честност обаче му създала толкова много врагове в двореца, че столицата гъмжала от слухове за лицемерието и лукавството на великия везир. Придворните не пропускали нито ден, без да нашепват неуморно в ухото на доверчивия султан да си отваря зорко очите и така се стигнало дотам, че султанът не издържал, окончателно загубил доверие в своя велик везир, макар последният да бил напълно почтен и невинен. Султанът заповядал да го осъдят на смърт, въпреки че трудно би се намерил друг поданик , който да е служил така предано на своя върховен господар.

По онова време обичаят изисквал на осъдените на смърт да им завържат ръцете на гърба и да ги хвърлят в султанския кучкарник, където държали най-злите ловни кучета. Но преди да го хвърлят там, за да бъде разкъсан от озъбените псета, великият везир помолил като последна милост да му бъде разрешено да попита господаря си: “Моля те, о, господарю на съдбите на всички правоверни, дай ми само десет дни живот, за да мога да се разплатя с всички, към които имам дългове, а също и да си събера парите от борчовете на другите към мен. Обещавам да раздам тези пари на хората, които бяха добри с мен. Сетне ще ми се остане само да разпределя имането си сред децата и роднините си, без да забравям щедрите дарове за моите телохранители.” Султанът изслушал уверенията на дворцовата стража, че обреченият велик везир няма къде да избяга и склонил да изпълни последното му желание.

Везирът веднага потеглил към дома си и трескаво събрал стотици златни монети за рушвет на главния пазач на султанските ловни кучета. Но първо предложил на пазача само сто жълтици с думите: “Позволи ми аз да се грижа за кучетата през идващите десет дни.” Пазачът охотно се съгласил и така следващите десет дни кучетата се облажили с невиждано щедри дажби., които великият везир лично им поднасял. На десетия ден те вече захапвали късовете месо направо от ръцете му.

На единадесетия ден великия везир бил извикан при султана. Отново му повторили обвиненията и под зоркия поглед на султана пазвантите вързали ръцете на злочестия велможа зад гърба му и го отвели навън, за да го хвърлят на кучетата. Но щом го съзрели, едрите песове само размахали дружелюбно опашките си, а после го наобиколили и започнали да му се умилкват. Султанът и придворните останали удивени. Накрая султанът не издържал и попитал великия везир, защо кучетата не го разкъсват. Мъдрият везир отвърнал: “Грижих се за тези кучета цели десет дни, и то така, както никой досега не се беше грижил за тях. Сега всички виждате какво може да се постигне с повече доброта, грижовност и щедрост. Като се грижих за Ваше Величество цели тридесет години и каква отплата доживях да дочакам? Бях осъден на смърт, и то само заради лъжливите обвинения на моите най-зли врагове.”

От срам султанът се изчервил като божур. Не само, че отменил присъдата над великия везир, но и го дарил с три ката най-фини дрехи, след което ми позволил сам да се разправи с тези, които са го предали тъй вероломно. Но благородният мъж им опростил греховете и ги пуснал да си вървят по живо, по здраво.
Активен

Stella

 • Пристрастен
 • ****
 • Публикации: 7765
Re:ПРИТЧИ И МЪДРИ МИСЛИ
« Отговор #86 -: Септември 19, 2010, 08:33:58 am »

Мини притча

Запитали един пророк-
то било нявга в древността,
какво той смята на света
за най-големия порок-
лъжата, измамата или разврата?
Набръчкал своя древен лик,
като че ли тоз въпрос е чакал,
отговорил мъдрият старик-
ВЛАСТТА в ръцете на простака
Активен
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

Vision

 • Редовен участник
 • ***
 • Публикации: 3523
Re:ПРИТЧИ И МЪДРИ МИСЛИ
« Отговор #87 -: Септември 19, 2010, 10:37:34 am »

''Лесно е да мразим лошите хора. Спомнете си обаче съвета на Св. Августин да ненавиждаме греха, но да обичаме грешника. Когато разпознаете някого като носител на злото, спомнете си, че от това ви предпазва само Божията милост.
Обявявайки определени човешки същества за носители на злото, аз явно се решавам на сурово критична стойностна оценка. "Не съди, за да не те съдят", учи моят Бог. Тези, така често цитирани извън контескта думи на Исус всъщност не означават да не съдим ближните си. Защото после той добавя: "Лицемерецо, извади първом гредата от окото си и тогава ще видиш как да извадиш сламката от окото на брата си." Той е искал да каже, че трябва да бъдем много предпазливи, когато съдим другите, и че тази предпазливост започва от самопреценката.
Не можем да се надяваме, че ще излекуваме човешкото зло, докато не се научим да го гледаме в очите. Гледката не е привлекателна."

от въведението на книгата ''Хора на лъжата" на Морган Скот Пек
Активен


Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

romantica

 • Ентусиаст
 • **
 • Публикации: 1637
Re:ПРИТЧИ И МЪДРИ МИСЛИ
« Отговор #88 -: Септември 20, 2010, 11:07:42 pm »

Лечебни думи...

http://www.youtube.com/watch?v=ac5SGwRPv0o

Съжалявам!
Моля те, прости ми!
Благодаря ти!
Обичам те!Активен

romantica

 • Ентусиаст
 • **
 • Публикации: 1637
Re:ПРИТЧИ И МЪДРИ МИСЛИ
« Отговор #89 -: Октомври 09, 2010, 05:28:34 am »

"Колкото по-малко искате от човека или от себе си, толкова по-малко ще получавате."
« Последна редакция: Октомври 17, 2010, 07:11:13 am от romantica »
Активен

holanda

 • Гост
Re:ПРИТЧИ И МЪДРИ МИСЛИ
« Отговор #90 -: Октомври 12, 2010, 09:58:15 pm »

Не се опитвай да се стремиш към чужди реалности. Познай своята собствена. Ако си тъжен - бъди тъжен! Не отвръщай поглед от своята тъга. Ако си радостен - бъди радостен! И ако си внимателен, бдителен, ако си постоянно нащрек, ще разбереш, че и радостта, и тъгата са само облаци, които идват и отминават, а това, което нито идва, нито отминава, това, което винаги остава, е небето. То е твоята реалност. И ти можеш да създадеш облаци, но небе не можеш. Можеш да бъдеш небе, Но облаци не можеш. Фалшивите неща винаги Ще си останат фалшиви И тяхното количество няма да ги направи истински. Колкото и много знания да натрупаш, Те ще бъдат безполезни, ако не са подплатени с истинско познание. Тогава в очите на хората можеш да изглеждаш мъдрец, защото хората са склонни да бъркат ерудицията с мъдростта, но дълбоко в себе си ще бъдеш глупак и ще криеш своето нещастие с усмивка, и ще криеш своето невежество със титли и научни степени, лишени от пълнеж. И зад твоята духовност ще прозира лицемерие. В основата на твоя мир ще има кратер на вулкан. А твоята любов ще бъде само дреха на омразата. И ти ще изглеждаш, но няма да бъдеш. Ще си богоподобен, но само подобен – не и божествен. И твоето божествено подобие няма да топли никого. Ще бъдеш като изкуствено цвете – Красиво, но ще ти липсва аромат. И ти можеш да зарадваш нечии очи, но не и нечие сърце. АКО СЪЗНАНИЕТО В ТЕБ НЕ Е СЪЗРЯЛО, АКО ЛЮБОВТА В СЪРЦЕТО ТИ НЕ Е РАЗЦЪФНАЛА....

" Кресчендо на Любовта "
          Б. Русанов
Активен

Asol

 • Редовен участник
 • ***
 • Публикации: 4140
Re:ПРИТЧИ И МЪДРИ МИСЛИ
« Отговор #91 -: Октомври 31, 2010, 09:34:05 pm »

Певец и куче
(Валери Петров - "От иглу до кюнец")

Тенорът Пласидо Доминго
си купил диво куче Динго,
отвел го в своята квартира,
но щом решил да репетира,
при солото на Радамес
кротувал новият му пес,
но щом запял и Дон Хосе,
завило дивото му псе,
така че целият квартал
да оглушее замечтал.
  Морал:
  Дори да те е поласкала
  мечта да пееш във "Ла Скала",
  едно е да си диво Динго,
  а друго - Пласидо Доминго


Катарама и ремък
(Валери Петров - "От иглу до кюнец")

- От тебе, Ремък, полза няма! -
една блестяща Катарама
извика тъй.- А ти ма! Ти ма!
От теб каква пък полза има! -
отвърна Ремъкът със гняв.
И почна се. Кой крив - кой прав,
но в миг разпадна се коланът,
преди - безумци те! - да схванат,
че панталонът към шкембето
дъжи се сигурно, додето
те двамата,
и Ремъкът, и Катарамата,
са заедно, а щом не са,
се смъква начаса,
тъй както стана и тогаз.
И бях посраменият аз!
Активен

Марая

 • Маниак
 • ******
 • Публикации: 28276
 • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:ПРИТЧИ И МЪДРИ МИСЛИ
« Отговор #92 -: Октомври 31, 2010, 11:15:36 pm »

Пътят към ада. Той е постлан с добри намерения.
Пътят за рая… Той пък навярно с много лишения.
Млечният само така е наричан, казано с две думи.
Божите пътища, всички го знаем - те са неведоми.
Пътят към Него: спорят религии за собствеността.
Пътят за вкъщи - всичките пътища вред по света.
Пътят към храма е буренясала всъщност пътека.
Рим? Там не води път ни един вече толкова века!
Пътят житейски отвежда със сигурност в небитието.
Чистата обич е едонопосочния път към сърцето.
Пътят към дъното е към върха, за онези оттатък.
Пътят към истината? Дълъг е, ала няма по-кратък.
"Пътища - много!" - казваме, щом се колата обърне
и пак не смогва никой за себе си пътя да зърне.
Активен

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

sunrain

 • Пристрастен
 • ****
 • Публикации: 6710
Re:ПРИТЧИ И МЪДРИ МИСЛИ
« Отговор #93 -: Ноември 04, 2010, 05:24:29 pm »

Винаги давай на света и на хората около теб най-доброто, което можеш и имаш...въпреки всичко!


Ключът към щастието е да разберем, че важно е не какво ни се случва, а как реагираме на онова, което ни се случва.


Тези, които носят светлина на другите, никога не остават на тъмно.САМО СЪЗДАДЕНОТО ОТ МЕЧТАТЕЛИ Е ВЕЧНО!


"ВСЕКИ МОЖЕ ДА Е СЪПРИЧАСТЕН СЪС СТРАДАНИЯТА НА ПРИЯТЕЛ,
НО ТРЯБВА ДА ИМАШ МНОГО ФИНА ДУША,
ЗА ДА СИ СЪПРИЧАСТЕН И С УСПЕХИТЕ МУ."
ОСКАР УАЙЛД
Активен
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

kris

 • Редовен участник
 • ***
 • Публикации: 2298
 • (:
Re:ПРИТЧИ И МЪДРИ МИСЛИ
« Отговор #94 -: Ноември 04, 2010, 05:35:12 pm »

 :blink:
« Последна редакция: Декември 24, 2013, 02:23:23 am от kris »
Активен

nerealna

 • Гост
Re:ПРИТЧИ И МЪДРИ МИСЛИ
« Отговор #95 -: Ноември 18, 2010, 12:32:07 am »

Една притча от книгата на Хорхе Букай, която четох преди време и мн ми хареса.
Не знам дали ще преразкажа точно, но смисъла е важен - за гледната точка.

Младо семейство-  принц и принцеса много се обичали. Веднъж, когато си яли плодове в градината в купата останала само една круша и принцесата започнала да я яде. Принца казал, че и на него му се ядяло и тя веднага му я дала. Той я изял. след това разказвал на претлите си - "тя ме обича толкова много, че веднъж дори ми даде да изям последния от любимите й  плодове".
Минали години. любовта м/у принцът и принцесата избледняла, започнали да се карат и да се мразят.Тогава принцът разказвал на приятелите си - "тя изобщо никога не ме е обичала. дори веднъж ми даде нагризан плод , представяте ли си"
 ;D
« Последна редакция: Ноември 18, 2010, 12:36:37 am от nerealna »
Активен

sunrain

 • Пристрастен
 • ****
 • Публикации: 6710
Re:ПРИТЧИ И МЪДРИ МИСЛИ
« Отговор #96 -: Ноември 24, 2010, 03:39:56 pm »

Уроци за живота


Имало едно време една групичка от малки жабчета, които си организирали надбягване.
Целта била да се изкачат на върха на една много висока кула!

Долу, около кулата се събрала голяма тълпа да наблюдава състезанието и да аплодира участниците...
Състезанието започнало...

Истина Ви казвам:

Никой от тълпата не вярвал от сърце, че малките слабички жабчета ще достигнат върха на кулата.
Чували се изказвания, като например:
"О, пътят е толкoва труден!!!
Те НИКОГА няма да достигнат върха."
Или пък:
"Няма начин да достигнат върха. Кулата е толкова висока!"

Малките слабички жабчета започнали да се скапват. Едно по едно ...
... Освен онези, които с бодра крачка се изкачвали нагоре и нагоре ...

Тълпата продължавала да крещи:

"Толкова е трудно!!! Никой няма да успее!"
Все повече жабчета се уморявали и се отказвали ...
... Но ЕДНО продължавало нагоре, и нагоре, и нагоре ...

Това няма да се предаде!

На самия край всички други вече се били отказали да изкачат кулата. С изключение на онова мъничко жабче, което, след неимоверно усилие, единствено успяло да стигне до върха!

ТОГАВА всички други жабчета естествено поискали да разберат, как точно това жабче е успяло да го направи?
Един от участниците попитал малкото жабче, как то, което е успяло, е намерило силата, за да достигне целта?
Оказало се, че...
Победителят бил ГЛУХ!!!!

Поуката от тази история е:

Никога не слушайте негативните или песимистични изказвания на другите и ги подминавайте, защото те Ви отдалечават от Вашите най-красиви мечти. Онези, които носите в сърцето си!
Винаги мислете за силата, която носят думите.
Защото всичко, което чувате или четете повлиява на действията Ви!
Следователно:
Бъдете ВИНАГИ ПОЗИТИВНИ!
И преди всичко:
Бъдете ГЛУХИ, когато хората Ви казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ!
Винаги мислете:
Аз мога да го направя!
« Последна редакция: Декември 02, 2010, 09:29:24 pm от sunrain »
Активен
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

Last_Kiss

 • Ентусиаст
 • **
 • Публикации: 1900
Re:ПРИТЧИ И МЪДРИ МИСЛИ
« Отговор #97 -: Ноември 24, 2010, 08:23:46 pm »

Тройният филтър на Сократ

Веднъж при Сократ дошъл познат и казал:
- Искам да ти кажа нещо, което чух за един твой приятел.
- Чакай малко – отвърнал Сократ – Преди да ми разкажеш това, трябва да минеш през моя Троен филтър. Трябва да филтрираш това, което се каниш да ми кажеш за мой приятел.

-Първият филтър — Истина.
- Кажи ми, ти абсолютно ли си уверен, че това е истина?
- Не – отговорил гостът – аз просто го чух от други.
- Значи, ти не си уверен, че това е истина.
- Сега вторият филтър – Добро.
- Това, което се каниш да ми разкажеш за моя приятел, съдържа ли нещо хубаво?
- О, наопъки, доста лошо е.
- И така, ти се каниш да ми кажеш нещо,което може да се окаже неистина, и на всичкото отгоре е лошо.
- Третият филтър – Полезност.
- Мога ли аз да извлека някаква полза от казаното от теб?
- Всъщност, не – отговорил човекът.
- В такъв случай, ако това, което искаш да ми кажеш не е нито правдиво, нито добро, нито полезно, то за какво ми е нужно да го знам?- казал мъдреца и отпратил госта.
Така Сократ и не научил, че жена му Ксантипа му изневерявала с най-добрия му приятел.
** Оттук извода:
Живей според Тройния филтър на Сократ и ще бъдеш щастлив!
Активен

sunrain

 • Пристрастен
 • ****
 • Публикации: 6710
Re:ПРИТЧИ И МЪДРИ МИСЛИ
« Отговор #98 -: Ноември 25, 2010, 07:28:28 pm »

ЦИТАТИ, МИСЛИ И ФРАЗИ на Виктор Юго:


- На света има само две достойнства, на които можем и трябва да се прекланяме - това са гениалността и искрената доброта

- Победата над страха ни дава сили

- Свободата започва с ирония

- Животът е песен, чийто припев е смъртта

- Законът на материалния свят е равновесието, а на нравствения свят - справедливостта

- Логиката е безмилостна

- Да се оправдаеш с лошите дела на другите, е все едно да се миеш с кал

- Смелите мечти разкриват пътя към бъдещето

- Във вътрешния свят на човека, добротата е слънцето
Активен
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

holanda

 • Гост
Re:ПРИТЧИ И МЪДРИ МИСЛИ
« Отговор #99 -: Ноември 29, 2010, 02:08:41 am »

Приказка за двата вълка в нас
Когато бях момиче малко и в село детството прекарвах, най-много вечерите аз обичах и очаквах. Тогава дядо приказки любими трябваше да ми разказва .


- В нас детето ми живеят – веднъж започна дядо да говори
- два вълка – Милият и Злият.Стоят си там така стаени и в тебе тихичко се крият.

Злият е гнева и гордостта ти, а другият добрият – щедростта и любовта ти.

Първият със страх се храни, но и теб изяжда, а другият - мирът и радостта ти, със скромността и вярата се ражда.
Не се срамувай, че са твои, всеки вълците познава и при всеки те живеят стига да ги разпознава.
Вечна битка в теб ще водят и често ще се крият, ту първия ще надделява, ту вторият – добрият.
По силен ще направиш този, който повечко го храниш, ако таиш в себе си омраза – злият побеждава.
Добрият става силен, когато си щастлива, когато обичта откриеш,състрадателна и мила.


- Дядо този първият ме плаши, ами ако го открия?

- Не го ли храниш чедото ми, той се скрива и умира.ot tuk ..

http://petia-paty.blogspot.com/2009/09/blog-post_06.html
Активен