Astrosite.org - Форум за Астрология

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Автор Тема: Лунни Домове-Индийска Астрология  (Прочетена 5458 пъти)

Синухе

 • Редовен участник
 • ***
 • Публикации: 4978
 • Chance favors the prepared mind
Лунни Домове-Индийска Астрология
« -: Октомври 17, 2007, 02:34:29 pm »

Анализ на лунните домове

Посочената лунна домификация е мунданна.

1. АШВИНИ: От 0 до 13о 20` Овен - Особено упорити хора, но верни на тези, които обичат.Способни на саможертва и истински приятели, когато си в беда.В същото време има наличие и на високомерие.Внимателно обмисля всяка своя стъпка.Не обича сантименталностите.По правило здраве, богатство и успехи.

2. БХАРАТИ: От 13о 20` до 26о 40` Овен - Чистосърдечни, говорят открито без да се интересуват какво ще си помислят другите.Почтени, никога не отиват срещу съвестта си.Имат качества на лидери.Живот пълен с пикове и спадове.Малко авантюристи си падат.Подчиняват се само на хора, от които се възхищават.

3. КРИТТИКА: 26о 40` Овен до 10о 00` Телец - Твърде разумни.Действат под влияние на поривите си.Обикновено имат щастлив семеен живот.Оптимистични, ортодоксални и енергични.По правило живеят там, където са се родили.Жените са отлични стопанки, предани и верни.

4. РОХИНИ: 10о 00` до 23о 20` Телец - Много привлекателни, с добри маниери и умеят да се обличат с вкус.Мекосърдечни и малко неуравновесени.Правдиви и благородни, отстояват справедливите каузи и са готови да наказват виновните.Никой не може да им промени мнението, особено ако са взели вече решение.Отлични за обществена дейност.

5. МРИГАШИРА: 23о 20` Телец до 6о 40` Близнаци - Искрени и доверчиви - лесно можеш да ги излъжеш.Уважават мнението на другите, но си вършат, каквото са намислили.Не се контролират добре и това ги вкарва в затруднени положения.Голяма страст към материално благополучие.Роднините им докарват много проблеми.

6. АРДРА: 6о 40` до 20о 00` Близнаци - Добри психолози, с чувство за хумор, могат да бъдат душа на компаниите.Рано встъпват в брак.Възможно е да има две майки или двама бащи.Специализират в електрониката или медицината.Занимават се с наука или друг тип изследвания.Ако тук Слънцето съвпадне с Луната това ще даде живот далеч от дома.

7. ПУНАРВАСУ: 20о 00` Близнаци до 3о 20` Рак - Стават добри астролози.Математически начин на мислене придружен от силна интуиция.Децата му ще получават помощ от другите, а ако се наложи от обществени структури.Ще може да печели зад граница.Тук се намират обаче и откритите врагове.

8. ПУШЯ: 3о 20` до 16о 40` Рак - Това са противници на идеите, които излизат извън рамките на закона.Могат да имат успех в театъра и изкуствата.Имат нестабилно материално положение.Притежават добро красноречие основано на сладкодумие и желание да се харесват.Способни да да създават дълбоко невярна представа за себе си.Могат да съгрешат с чужди пари.

9. АШЛЕША: 16о 40` Рак до 0о 00` Лъв - Имат търговски способности.Военни или работят в полицията.Възможен успех в нефтената промишленост.Не правят разлика между богати и бедни, прости и умни, добри и лоши.Заедно с това са недоверчиви.Възможна неблагодарност към родителите, особено ако имат причини.Жените са прекрасни домакини обаче.Проблемните деца също са тук.Строеж на собствен дом или вила.

10. МАГХА: 0о 00` до 13о 20` Лъв - Високо положение в живота.Ползват се с уважение сред образованите хора.Поемат върху себе си твърде много отговорности.Доста праволинейни, което им създава проблеми и може да бъде главна причина да не се издигнат колкото заслужават в живота.Могат да бъдат добри архитекти и дизайнери.Много пътувания, но без особен резултат.Силна семейна карма в негативен план.Децата до едногодишна възраст.Семейството в конфликтен резонанс.Почтително отношение към началниците.

11. ПУРВАПХАЛГУНИ: 13о 20` до 26о 40` Лъв - Привлекателни, ярки личности.Много независими и свободолюбиви.Дом на началниците, защото не могат да се подчиняват.Дом и на обществената изява.Също така чувстват интуитивно проблемите на другите и им протягат ръка дори преди да им е поискана помощ.Често сменят работата си.Успокояват се след 45-та година.Имат проблеми в семейството.

12. УТТАРАПХАЛГУНИ: 26о 40` Лъв до 10о 00` Дева - Дом на религията.Имат приятни маниери и добро обществено поведение, поради което и добра репутация.Дом на откритите врагове, защото никога не си признават вината и дразнят с това хората.Чистосърдечни са, но и много импулсивни.Сфери на живот: рекламен бизнес, учители, писатели, изследователи и инженери.Ако тук има съвпад на Венера с Меркурий ще има 2 брака.

13. ХАСТА: 10о 00` до 23о 20` Дева - Нестабилно материално положение.Проблеми с издръжката на семейството.Жените са добри домакини - правят от нищо нещо.Конфликти с роднините.Обикновено не работят и разчитат на средствата на мъжа или родителите.Болести на дихателните пътища.Добро образование.Спокойни хора.Мислят много за децата.

14. ЧИТРА: 23о 20` Дева до 6о 40` Везни - Дом на красивите хора, спокойни, чаровни и обаятелни.Притежават силна интуиция и могат да станат добри астролози.Имат много врагове, защото отговарят бързо - без да мислят.Дом на политиката.Талант на скулптор, ако светилата се намират тук.Не се разбират с бащите и са привързани към майките.Не живеят в дома, където са се родили.До 32 години имат доста проблеми, а после нещата се оправят.

15. СВАТИ: 6о 40` до 20о 00` Везни - Пътешественици и търговци.Интелекта им и тяхната рабоспособност са най-силните им страни.Много добри приятели и също толкова опасни врагове.Ако Луната е тук в квадрат със Слънцето, Марс или Сатурн дава импотентност при мъжете и фригидност при жените.Щастието им е в децата.Могат да се пристрастят към алкохола.

16. ВИСАКХА: 20о 00` Везни до 3о 20` Скорпион - Отлични бизнесмени, организатори и оратори.Могат да влияят на психиката на хората.Гордеят се с родителите, повече с бащата.Имат проблеми обаче със синовете си.Дом на семейството.Умеят да постигат добра взаимност с брачния партньор.Венера и Луната тук дават дарба в изкуствата.

17. АНУРАДХА: 3о 20` до 16о 40` Скорпион - Много препятствия в живота и липса на вътрешен покой.Не могат да установят стабилни отношения с когото и да било.Като сфери на живот - живеят далеч от родното място и рискуват да започват нов живот без да разполагат с особена поддръжка.Луната и Слънцето тук означават, че ще имаш две майки или двама бащи.Имат едно презрение към по-ниските социални слоеве, независимо те от какъв произхождат.

18. ДЖЕЙСТХА: 16о 40` Скорпион до 0о 00` Стрелец - Отговорни и акуратни.Професионалното развитие за тях е приоритетно.Заедно с това да се пазят от алкохол и наркотични вещества.Борят се за репутацията си и държат повече на нея, отколкото на семейството.Най-близките роднини стават врагове.Жените често си поставят за цел на живота възхода и кариерата на съпруга.Слънцето тук в аспект с Юпитер означава финансово благополучие.Със Сатурн обратното.С Венера наранява здравето и дава опасност от нездрави полови връзки.

19. МУЛА: 0о 00` до 13о 20` Стрелец - Дом на приятелите, но на тези, които са склонни да те използват, а да не правят почти нищо за теб.Неустойчиво материално положение.За сметка на това щастлив брак.Разбират се с половинките си.Ако Юпитер е в Магха, а Слънцето тук стават добри лекари.В същото време трудности при получаването на висше образование в други специалности.Слънце и Лена в МУЛА дават известност и богатство.Сатурн дава жестокост, а Венера - религиозност.

20. ПУРВАШАДХА: 13о 20` до 26о 40` Стрелец - Най-много им помагат братята, ако ги имат, но за сметка на това родителите не им помагат.Дават съвети, но никога не слушат какво им се говори.Твърдоглави.Когато помагат го правят напълно, но после все едно не те познават.Това е дом на висшето образование и научния подход към проблемите.Имат изследователски дух.Ако Слънцето е тук имат склонност да поемат бизнеса на бащата, въпреки че не се разбират с него.Ако Луната е тук в детството има опасност за живота.Може да вижда в астралния свят.

21. УТТАРАШАДХА: 26о 40` Стрелец до 10о 00` Козирог - Дом на голямата работоспособност.За тях бизнеса е най-важното и са много предпазливи.Рядко бързат за някъде.Имат нужда от обществено признание, иначе се смятат нещастни.Жените са упорити и лесно влизат в конфликт.Сферите на учители и банкови служители.Слънце тук дава музикални способности.Възможни изгаряния.Да се пази от огън и това, което може да гори.

22. ШРАВАН: 10о 00` до 23о 20` Козирог - Не отмъщават дори на най-злите си врагове.Красноречиви, акуратни и точни.Обичат изисканата храна.Пълен прогрес ги очаква едва след 60 години, а дотогава бавно натрупване.Стават отлични политици, защото са спокойни и се държат уверено.Склонност към духовни занимания.Марс тук дава научна работа.Венера - богатство от жени.Слънцето дава 1 брак и 1 дете, което трябва да се пази.

23. ДЖАНИШТХА: 23о 20` Козирог до 6о 40` Водолей - Подобряват материалното си положение след сватбата.Стават добри историци и учени в хуманитерните науки.Привързани към братята и сестрите си.Още от 24 години започва прогреса им в професионално отношение.Ако тук има съвпад Слънце-Меркурий може да останат ергени.Ако Луната е тук ще има проблеми със здравето.По-точно корема, трябва да спазват диета.Ще живеят дълго /около 90 години/.

24. САТАБИША: 6о 40` до 20о 00` Водолей - Отлична памет.Заради принципите си влизат в конфликт с околните без да му мислят за последствията.Ако тук има Новолуние, а Лагна /Асцендента/ е в Уттарабхадрапада - възможна слепота.Ако Новолунието се аспектира от Марс - пълна слепота.Това е Дом на здравето, лекарите и медицината.По него вървят заболяванията.Не е добре да има тук планети.Луната е особено опасна.Дава нещастни случаи, а ако Лагна е в Мригашира, а Слънцето, Марс и Сатурн са тук - гибел зад граница, в резултат на пожар или на нещастен случай извън дома.Това е дом, където дори да спечелиш пари, после ги губиш по удоволствия.

25. ПУРВАБХАДРАПАДА: 20о 00` Водолей до 3о 20` Риби - Обичат покоя и доброто ядене.Грижат се много за дрехите си.В този смисъл проявяват суетност.Стават учители, актьори и писатели.Много са умни, но малко мудни и лениви.Могат да вършат практически всякаква работа.Този дом се управлява от Юпитер и дава изключителен интелект, който позволява да си признават грешките и да се разкайват за греховете.Бащата се гордее с него, а майката страда, защото ще бъде отделена от него.Ако Слънцето е тук ще му помагат роднините.Успешен бизнес с напитки.Ако тук има ядро от Слънце-Луна и Марс ще умре до 3 годинки.Ако Луната е в 1о на Риби - ранна смърт.При това Лагна трябва да бъде в Шраван.

26. УТТАРАБХАДРАПАДА: 3о 20` до 16о 40` Риби - Безразлични към социалното положение, умеят да общуват с всички.Не искат да причиняват никакво безпокойство на другите.Дом на сексуалните преживявания.Не успяват да получат кой знае какво образование, но за сметка на това каквото започнат го завършват.Жените да не избират мъж, роден в Пунарваса.Слънце, заедно с Марс или Плутон тук може да даде рак.Това е дом на жените.Ако Луна или Слънце в женски хороскоп попадне дава благополучие.Това е и дом на юридическата система, на законноста и на нейното нарушение.Този дом обаче е опасен за децата на родения.

27. РЕВАТИ: 16о 40` до 30о 00` Риби - Не могат да пазят тайни и лесно се обиждат.Недоверчиви са даже към тези, които обичат, но от един момент нататък създават буквално фатална връзка.Стават отлични астролози, лекари и поети.Това е дом на религията във верующия смисъл.Не се търси философска обосновка.Това е дом на изкуството - най-вече литературата, танца и рисуването.Имат добро семейство.Ако мъжът е роден в Ардра обаче, жените от Ревати се развеждат.Ако Венера е в Рохини, Луната в Читра, а Лагна е на изгрев Слънце, то в дома половинката ще се стреми към физическа саморазправа.

Индийский гороскоп- Взаимоотношения

АШВИНИ (с 13 по 27 апреля) Животное-символ: конь
Ашвини ищут спутника, способного понять их неудержимое стремление к свободе. Их идеал - любитель приключений с богатым духовным миром. Совершенство в близком человеке им необходимо еще и потому, что они сами - воплощенная независимость и не умеют строить отношения. Страстные и чувственные, они бывают восхитительны в любви.


БХАРАНИ (с 28 апреля по 11 мая) Животное-символ: слон
Им, твердо стоящим на земле, необходим человек, стремящийся к прочным и длительным отношениям. Если такого удается найти и к тому же он разделит их увлечения, они готовы вступить за него в бой. Соперничество их вдохновляет. Ради благосклонности избранника они способны на все. Однако, добившись своего, могут охладеть, принимая как должное знаки его любви.

КРИТТИКА (с 12 по 25 мая) Животное символ:овца
Криттика по натуре страстны и чувственны, но на пути к прочному союзу их нередко пугает самый последний шаг. Им нравится, когда их завоевывают, и они никак не проявляют своих чувств, не убедившись, что вызывают интерес у избранника. Лидеры в любых других аспектах, в любви они любят роль зрителя.

РОХИНИ (с 26 мая по 8 июня) Животаое-символ: змея
Рохини любят самозабвенно, всем сердцем. Однако могут связать свою жизнь с тем, кто не способен оправдать их доверие. В своем безудержном стремлении к совершенству отношений им следует проявлять известную осторожность. Они не боятся демонстрировать свои чувства и, любя, способны на отчаянные поступки, но, чтобы сделать первый шаг, им нужно получить сигнал от избранника.

МРИГАСИРА (с 9 по 21 июня) Животное-символ: змея
Они не предпринимают усилий, чтобы вступить в интимные отношения. Первый шаг должен сделать другой: скрытные Мригасира держат свою сексуальную энергию в узде. Только тот, кто сумеет разбудить в них страсть, может рассчитывать на ответное чувство. В союзе с мужчиной им необходимо интеллектуальное взаимопонимание. Их отстраненность и надменность мешает им строить отношения.

АРДРА (с 22 июня по 5 июля) Животное-символ: собака
Нежные Ардра заботливы и верны, но иногда вкладывают в отношения слишком много сил и страсти. Им не мешает научиться ждать, пока мужчина сам не сделает первый шаг. Они ищут добросердечного и внимательного спутника, способного во всем их поддерживать и постоянно хвалить. Свою сексуальность они не скрывают. Однако без всякой видимой причины могут разочароваться в спутнике.

ПУНАРВАСУ (с 6 по 19 июля) Животное-символ: кошка
Нередко Пунарвасу недостаточно проявлений любви со стороны одного человека, и это сводит с ума тех, кто искренне любит их. Однако знаки внимания со стороны других мужчин им необходимы, чтобы показать: они не терпят даже намека на контроль. По этой же причине Пунарвасу не спешат проявлять свои сексуальные желания. Они могут показаться гордыми и неприступными, но умеют послать еле уловимый сигнал страсти.

ПУШИА (с 20 июля по 2 августа) Животное-символ: баран
Они очень замкнуты, им нелегко проявлять свои чувства даже по отношению к любимым и близким. Им приходится сдерживать свои сексуальные порывы. Пушиа нравится преследовать своих избранников - тем не следует подавать повода к ревности. Секс для Пушиа - самое главное удовольствие. Они редко поддерживают длительные и прочные любовные отношения.

АШЛЕША (с 3 по 16 августа) Животное символ: кот
Самодостаточным и скрытным, им необходим спутник, который не ущемлял бы их независимости. Собственники по натуре, в своем избраннике они не терпят собственничества. Им нужно знать, что для любимого человека они - Вселенная. Усомнившись же в этом, они становятся холодно-отчужденными. Но превращаются в нежных, чувственных и бесконечно преданных, если избранник принимает их такими, как они есть.

МАГХА ( c 17 по 30 августа) Животное-символ: крыса
Магха вовсю наслаждаются жизнью и всегда готовы к сексу. Их основная задача - найти спутника, понимающего, насколько им нужны сила и власть. Магха очень мужественны, а их сильный сексуальный аппетит особо привлекателен для тех, в ком не разбужена чувственность.

ПУРВА ФАЛГУНИ (с 13 августа по 13 сентября) Животное-символ: мышь
Им необходимы прочные, доверительные и длительные отношения. Чтобы сохранить их, Пурва Фалгуни готовы на жертвы. Прежде чем послать избраннику сигнал страсти, они ждут, пока их желание не дойдет до точки кипения. Влюбленные в Пурва Фалгуни не должны пугаться их редких вспышек гнева: Пурва Фалгуни разжигают таким образом страсть в том, кто им очень дорог.

УТТАРА ФАЛГУНИ (с 14 по 27 сентября) Животнок символ: буйвол
Без своей второй половины им не жить. Их неудержимое стремление к совершенству и справедливости нередко создает проблемы и для них самих, и для их близких, однако по натуре они добросердечны и щедры. Основная задача спутника Уттара Фалгуни - поддерживать сексуальный интерес к себе. Этой накшатре необходима цель - тот, за кем нужно охотиться и кто не сдается сразу,

ХАСТА (с 27 сентября по 20 октября) Животное-символ: буйволица
Они зависят от перемен настроения, эмоциональная поддержка им необходима как воздух. Сдержанные и "непробиваемые" внешне, на самом деле они неспокойны, ранимы и крайне уязвимы. Неуправляемым по натуре, им нужна независимость, но в любовных отношениях они проявляют редкую щедрость и бескорыстие. Их природная практичность замечательно уживается с невероятной чувственностью.

ЧИТРА (с 11 по 23 октября) Животное-символ: тигрица
Читра ищут того, кто разделил бы с ними беды и радости, но избранник должен соответствовать их сексуальному темпераменту - и тут они не терпят компромиссов. Они стараются подчинить избранника своей воле, а решив, что он им больше не нужен, проявляют удивительные безразличие, холодность и даже жестокость.

СВАТИ (с 24 октября по 6 ноября) Животное-символ: буйвол
Создание семьи - важнейшая жизненная задача для Свати, хотя по отношению к избраннику они часто бывают придирчивы и критичны. Они очень практичны и твердо стоят на земле, хоть и скрывают эту сторону своей натуры. Они не придают большого значения своей сексуальности и умеют дождаться нужного момента, чтобы удовлетворить свои желания.

ВИШАХА (с 7 по 19 ноября) Животное-символ: тигр
Даже несмотря на полную удовлетворенность сложившимися отношениями, неспокойные в душе Вишаха могут вдруг почувствовать смутное раздражение - и изменить. Внутреннее недовольство собой толкает их и на частую смену поклонников. Обладая мощной сексуальной энергией, они ищут спутника, способного утолить этот голод. Их сексуальность - искра, готовая возгореться в любой момент.

АНУРАДА (с 20 ноября по 2 декабря) Животное-символ: олень
Любовь необходима Анурада, как никому в Зодиаке, и ради любви они готовы буквально на все. Они не вступают в чисто сексуальные отношения, для них желание - лишь часть всепоглощающего чувства. Поэтому им так нелегко сохранять союз с одним избранником - им все время кажется, что они еще не встретили свою "главную любовь".

ЙЕШТА (с 3 по 15 декабря) Животное символ: олень
Они могут быть предельно сексуальны, чувственны, властны и - столь же непостоянны. Рядом с ними может быть лишь тот, кто непрестанно открывает им новые горизонты. При свойственных Йешта сексуальных аппетитах невозможно хранить верность одному человеку. Если Йешта кем-то заинтересуются, то сметают любые преграды. И в погоне за предметом страсти могут быть безжалостны.

МУЛА (с 16 по 28 декабря) Животное-символ: собака
Нерешительные, переменчивые и ненадежные, Мула не могут оставаться в общепринятых рамках поведения. Они постоянно экспериментируют и находят особое удовольствие в жизни на грани дозволенного. Им не нужны серьезные или стабильные отношения, однако они могут вступить в длительный союз - при условии, что спутник не потребует от них подчинения нормам и правилам.

ПУРВА АШАДХА (с 29 декабря по 11 января) Животное-символ: обезьяна
Пурва Ашадха можно считать приверженцами моногамии. Уверяя избранника в своей верности, они не кривят душой. Если спутник понимает серьезную натуру Пурва Ашадха, то союз нерушим. Как любовники Пурва Ашадха могут быть изобретательны и неутомимы.

УТТАРА АШАДХА (с 12 по 24 января) Животное-символ: мангуста
Потребности Уттара Ашадха чрезвычайно сложны и противоречивы. Они играют по своим собственным правилам и не бывают счастливы в рамках традиционного союза. Чтобы чувствовать свою незаурядность, им нужна свобода. Выдумщики в сексе, они умеют заинтриговать объект своих желаний.

ШРАВАНА (с 25 января по 6 февраля) Животное-символ: обезьяна
Им трудно выражать свои чувства, и они неустанно ищут того, кто смог бы оценить их деликатность, понял бы глубину их переживаний и не принимал бы потребность в одиночестве за неумение любить. В то же время, очаровательные в своем остроумии, они не всегда принимают близкие отношения всерьез.

ДХАНИШТА (с7 по 19 февраля) Животное-символ: львица
Тому, кто оправдывает их надежды, Дханишта остаются верны всю жизнь. Они очень ответственны; обладая незаурядной силой духа и харизмой, они контролируют свои сексуальные желания. И никогда не скрывают своих намерений по отношению к тем, кто их привлекает, - пока не находят "самого главного и единственного" в своей жизни.

ШАТАБХИШАК (с 20 февраля по 4 марта) Животное-символ: лошадь
Они старательно прячутся за маской сдержанности и строгости, однако очень часто мечтают о страстном сексе. У Шатабхишак, которые не желают признаваться в этих мечтах самим себе, могут возникнуть проблемы. Обычно, даже испытывая страстное влечение, они не берут на себя инициативу.

ПУРВА БХАТРА (с 5 по 17 марта) Животное-символ: лев
И на мир, и на спутника жизни Пурва Бхатра смотрят сквозь розовые очки, а в своих отношениях с поклонниками видят лишь положительные стороны. Чем нередко провоцируют измены и обман. В любовные отношения Пурва Бхатра вкладывают массу энергии, сил и эмоций. Динамичные и отважные, они обладают яркой индивидуальностью и мощной сексуальной притягательностью.

УТТАРА БХАТРА (с 18 по 31 марта) Животное-символ: корова
Эмоциональные натуры, Уттара Бхатра не просто мечтают об идеальном союзе, но активно его создают. Однако, если отношения не складываются, как им хотелось бы, - заводят связи на стороне или живут в одиночестве. В последнем случае Уттара Бхатра старательно учатся обходиться без любви и секса. Они бывают нежны и заботливы, но чаще можно встретить надменных или аскетичных Уттара Бхатра.

РЕВАТИ (с 1 по 12 апреля) Животное-символ: слон
Самые щедрые и жертвенные в Зодиаке, они не заинтересованы в чисто сексуальных отношениях. Им необходимы серьезный роман и глубокие чувства. Тот, кто хочет быть рядом с Ревати, должен понимать их духовный мир, их внутренние потребности. Когда Ревати одолевают сомнения, они теряются. Их часто мучает ревность - им необходимо научиться верить в свои силы и доверять другим.

 
Активен

Синухе

 • Редовен участник
 • ***
 • Публикации: 4978
 • Chance favors the prepared mind
Лунни Домове-Индийска Астрология
« Отговор #1 -: Октомври 17, 2007, 02:38:20 pm »

http://www.astrologer.ru/book/lunarzodiac/I.html.ru

Това е по-пълно представяне на Лунните домове с планети и прочие на руски.
Активен

Lillie

 • Маниак
 • ******
 • Публикации: 30532
Лунни Домове-Индийска Астрология
« Отговор #2 -: Октомври 17, 2007, 02:52:10 pm »

Нали се сещаш, че въпросните лунни домове вървят в комплект с индийска астрология, айяманша и прочие екстри?  B)  
Активен
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Инти

 • Редовен участник
 • ***
 • Публикации: 2068
Лунни Домове-Индийска Астрология
« Отговор #3 -: Октомври 17, 2007, 03:05:52 pm »

Изключително точна  информация,макар и кратка, синтезът й показва дълбочина и прецизност.
Активен

Синухе

 • Редовен участник
 • ***
 • Публикации: 4978
 • Chance favors the prepared mind
Лунни Домове-Индийска Астрология
« Отговор #4 -: Октомври 17, 2007, 09:29:49 pm »

Да,наясно съм за това и темата се казва Лунни Домове-Индийска Астрология  ;)  Ако някой знае интересни линкове или има информация,която може да постне тука ще е добре  :rolleyes:  Защото не съм особено на "ти" с индийската астрология,но покрай влиянието на неподвижните звезди ми се налага да разглеждам и информация произтичаща от този източник.
 
Активен

Lillie

 • Маниак
 • ******
 • Публикации: 30532
Лунни Домове-Индийска Астрология
« Отговор #5 -: Октомври 17, 2007, 09:50:18 pm »

На тема индийска астрология мога да ти постна няколко линка, но всички са на английски, само да ги намеря къде са...
Засега за индийска астрология мераци нямам, трудносмилаема е за мен и е много различна от западната.  
Активен
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Синухе

 • Редовен участник
 • ***
 • Публикации: 4978
 • Chance favors the prepared mind
Лунни Домове-Индийска Астрология
« Отговор #6 -: Октомври 17, 2007, 09:54:30 pm »

Мерси,най-добре ще е ако е свързано със неподвижните звезди,в момента съм тръгнал да изследвам някои работи и да видя до колко има съответствия, иначе с индийска астрология като цяло  няма да се оплитам,засега.
Активен

Lillie

 • Маниак
 • ******
 • Публикации: 30532
Лунни Домове-Индийска Астрология
« Отговор #7 -: Октомври 17, 2007, 10:02:02 pm »

Всички линкове пускам тук. Сега нямам време да търся, виж в раздел "Астросайтове на английски"  :)  
Активен
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Синухе

 • Редовен участник
 • ***
 • Публикации: 4978
 • Chance favors the prepared mind
Лунни Домове-Индийска Астрология
« Отговор #8 -: Октомври 18, 2007, 05:26:25 pm »

http://www.worldteachertrust.org/bk/pdf/sp...astrology_b.pdf

Една хубава книга,която може да се свали от тука. :)
За тези които се привличат от духовно-езотерична астрология.
Активен

Инти

 • Редовен участник
 • ***
 • Публикации: 2068
Лунни Домове-Индийска Астрология
« Отговор #9 -: Октомври 19, 2007, 02:42:42 pm »

Sinyhe, на знам как ги откриваш тези книжки, но добре че ти е Луната в Близнаци.

С тази книжка човек освен ,че ще се просветли в духовна насока, ще разшири и кръгозора си и в астрологичен план.  За съжаление много са малко източниците  за езотерична астрология, Спас Мавров с неговата "Астрология на Траките " се опита да предостави свой възглед, но по-голямата част от книгата беше взаимствана от Алис Бейли и неговата "Езотерична Астрология". Астрологът е призван да показва динамиката на душата, съдбовната линия която е закодирана в звездната мрежа.Електричество което протича между планетите, трябва да резонира единствено и само с неговата най-дълбока същност, защото ние сме преди всички духовни същества, и колкото по-рано го осъзнаем толкова по-добре.
Активен

Lillie

 • Маниак
 • ******
 • Публикации: 30532
Лунни Домове-Индийска Астрология
« Отговор #10 -: Октомври 19, 2007, 02:57:04 pm »

Книгата наистина е много хубава, сега я видях  :)
Само в електронен вариант ли съществува? Не съм я виждала по книжарниците...  
Активен
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Инти

 • Редовен участник
 • ***
 • Публикации: 2068
Лунни Домове-Индийска Астрология
« Отговор #11 -: Октомври 19, 2007, 03:33:08 pm »

И на мен не ми е попадала в полезрението, а пък честичко се отбивам в Пингвините и Хеликона.

Други интересни книги са на Джон Джослин "Медитация върху Астрознаците", "Подвизите на Херкулес" на Алис Бейли, но тя се припокрива с "Езотеричната астрология" в по-голямата си част,и е написана възоснова на нея.  

Алън Оукън никъде го няма преведен в България или поне на мен не ми попадал. Тези линкчета ги взех от dir.bg, както и публукуваната инфо.

http://www.soulcenteredastrology.com/

http://www.thewisdomschool.org/

http://astroqueer.tripod.com/charts/alanoken.html - тук е публикувана и картата на Алън Оукън.

Планетни влияния свързани с осъзнаването

Alan Oken

Четена на Конференцията на ISAR (Международно Общество за Астрологически Проучвания) Чикаго 1994

Бих искал да дам като пример едно мое пътуване до Гърция, за да ви представя разликата между движещата сила в езотеричната астрология и в екзотеричната астрология. Пътувахме от Родос за Крит. Слязох на летището в Родос и там имаше две врати с надписи на гръцки на тях. Въпреки че не говоря гръцки, съм запознат с азбуката. На едната врата пишеше Езотерики, а на другата – Екзотерики. Казах си: “Боже, попаднал съм точно, където трябва... и така, коя врата да избера?” помислих и си казах, Езотерики означава ‘вътре’, а Екзотерики означава ‘вън’. Езотеричната динамика на живота е свързана с вътрешните движения на енергията или това, което е най-дълбоко. Това трябва да е мистичният живот, защото той е вътре в страната. Екзотерики е ‘извън’, това, което е по-явно. Така че Екзотерики сигурно е международни полети. Тъй като бях вече в Гърция и бях настроен за повече езотерика, минах през ‘Езотеричната’ врата и се озовах в Крит.

Иска ми се да разгледам езотеричното и екзотеричното и в друг смисъл, а именно динамичните процеси у много от нас, които пораждат благоприятно напрежение без да ни изтощават енергийно. Благоприятното напрежение е това, което увеличава и възстановява енергията. Говоря за подходящото напрежение, което се създава между Висшето и нисшето Аз. Ако можем съзнателно да изградим мост (който на езотеричен език се нарича Антакарана или Мостът Дъга) между вътрешния и външния ни живот, ако работим за добиването на обективност по отношение на субективната ни реалност, тогава ние работим езотерично. Всички ние работим като лечители, и всички се занимаваме с лечение. Думата ‘heal’ (лекувам) се съотнася с думата ‘whole’ (цял), която пък има общо с думата ‘wealth’ (богатство).

Много от нас са стигали до точка на отегчение и изтощение от напрежението на екзотеричния живот. Животът, произтичащ и управляван от Луната, която отговаря за нагласата „вината е в мама или татко, в обкръжението, в съпруга ми, или в мен, че се чувствам толкова скапан/а днес”. Много хора не могат да се примирят с това и то ги изцежда. Колкото повече се опитваме да се справим с предизвикателствата на физическо ниво, на емоционално и ментално ниво, толкова по-объркани ставаме. Една ситуация не може да се разреши в глобалния фокус на финия синтез на нивото, на което е възникнала. Трябва да намерим друго ниво на идентификация, чрез която да се справяме с живота си. Както се идентифицираме, каквото казваме, че сме, това и сме. Ако кажа, че съм дете на Бога, тогава аз съм това. Ако кажа, че съм глупак, тогава аз съм такъв отново. Това, което си казваме относно същността ни, е несъмнено божественият израз на нас самите. Това е положението.

Според мен астрологията осъществява своята мисия. В езотеричен смисъл астрологията е проводникът за развитие на съзнанието. Гледам на нея като на проводник за развитие на съзнанието и по-конкретно за развитие на интуитивното тяло. Това, с което работим, са архетипни взаимоотношения. Когато се настройваме на честотата на архетипната динамика в астрологията, ние растем. Започваме да виждаме обективните процеси, трансперсоналната природа на жизнените влияния и след това можем да ги уловим субективно и да ги интегрираме в живота си.

От 27 години съм астролог. Астрологията ми показа, че аз съм душа с тяло, а не тяло с душа. Колкото повече се идентифицирам от това ниво (ни най-малко не пребивавам в някаква въздушна кула на духовност), толкова повече съм тук на тази планета изпълнен с любов, мощ, сила и способност да осъществявам трансформация за собствено добро и за доброто на хората. Поне моят избор е да вярвам в това. В корените си астрологията е езотерична. Тя разкрива природата на живота чрез символичния си език. Този език е материален, но способността да възприемаш енергията, заключена във формата на дадена ситуация, има много общо с Плутон, Нептун и Уран. Свързана е с трансперсоналните влияния и трансперсоналната перспектива.

А сега искам да ви представя малко по-различна перспектива за разглеждане на планетите и знаците, които управляват. Това е перспективата на Древните Учения на Мъдростта. Когато се разглеждат от нивото на душата, друга динамика работи. Когато функционираме езотерично откъм душата, не сме центрирани в областта на коремите си. Трагедията на света се заключава в универсалното заболяване, наречено ‘аз, мое, собствено’. Дали то е колективно или индивидуално, остава си заболяване. Ерата на Водолея изисква колективизация на нагласите без да се губи индивидуалното себеизразяване. С разгръщането на съзнанието, колкото повече се индивидуализираме, толкова по-универсални ставаме. Колкото повече съм себе си, толкова повече съм теб. Тази динамика на индивидуалната колективност е основополагащата парадигма на Новата Епоха.

Ако функционираме астрологически и хороскопично на езотерично ниво, ние пребиваваме много повече в колективното. По този начин управителят на Овен престава да е Марс, а е Меркурий, тъй като фокусираният в душата Овен, независимо дали е изгряващ или слънчев знак, инициира идея от Ума на Бога, от универсалния източник. Такъв Овен е способен да напои Меркурий (идеята възникваща от архетипова осъзнатост) с колективното като така го пречиства с огъня на съзнанието.

Когато Телец работи езотерично, планетата Вулкан става неин управител. Няма значение дали Вулкан е физическа или метафизическа планета. Тя е архетип в колективното съзнание. Вулкан е бил ковачът на боговете. Боговете са му донасяли всичките си оръдия, когато не са можели вече да извършват чудеса на някакво ниво. Трябвало е да се върне силата на оръдията. Човекът на Пътя с изгряващ или слънчев знак Телец опложда материята с по-големи възможности. За да можеш да правиш това, трябва да виждаш през окото на бика, което е третото око. Трябва да можеш да виждаш истинската стойност във формите и да отключваш тази истинска стойност не за егоистични цели, а за всеобщото благо.

Когато стигнем до езотеричния живот на Близнаците, вече нямаме двойствеността и множествеността на Меркурий. Управителят на Близнаци тук става Венера, която привлича противоположностите, за да сътвори по-велики симфонии от хармония. Венера събира хората и идеите за трансперсонални цели като създава необходимата динамика от взаимосвързаности с цел постигане на по-висока хармония. Венера физически подпомага така наречения Закон на Правилните Човешки Отношения. Той е основополагащ в Закона на Ерата на Водолея. Друг важен закон е Законът на Обмена.

При Рачешка инкарнация с езотеричен фокус вече нямаме “моята майка, моята къща, моята храна”. Влиянието на Луната е заменено от това на Нептун. Нептун е универсалният източник на запаси. В океана има злато, диаманти. Нептуново-рачешкия индивид работи за осигуряването на продоволствие за цялото човешко семейство. Той се стреми да създаде поле на служене, което му позволява да действа на неперсонално ниво. Става по-безпристрастен към личния живот и по-пристрАстен към неличния живот.

При Лъва Слънцето отново е управител, но това вече не е слънчевата маса, която поражда сянка, при което един силен Лъв ви изсмуква енергията, защото неговата личност свети ослепително. Това е сърцето на Слънцето, светлината, която не хвърля сянка. Светлина, която не свети, но сияе. Това сияние вдъхва, твори и поддържа живота.

При Дева отново нямаме Меркурий, който казва: “О Боже, какво да правя с проучванията си, каква работа да си намеря, и т.н.” Тук имаме Луната като управител на Дева. Това е Майката. Девата има чудна дилема. Тази Дева е винаги бременна и никога не ражда... във вечна способност да впрегне сили за Детето Христос, за неговата Дева-Риби. Тази Дева постоянно има съзнание за динамиката на подхранването на вътрешния Христос и е способна да остане незасегната при подхранването на другите хора по много практичен начин.

При Везни вече не сме в играта “ти против мен... нека си съперничим... нека създадем един идеал, близък до моята лична представа за връзка". Вместо това се придвижваме към безличностната динамика на взаимоотношенията и Уран става управител на Везни. Венера като управител действа на личностно ниво. Уран действа на нивото на душата. Това е друга форма на нисша и висша октава на планетните енергии. Венера е притегателната сила, магнетичната сила, която свързва хората, но с Уранови цели, в името на груповата динамика.

При Скорпион Марс управлява на ниво душа. Това вече не е “Ще те хвана, защото ми трябва твоята енергия”, нисшият Скорпион; а вместо това Марс, който е смърт, води до възкресение. Целта на унищожаването на физическата форма, на желанията, не е просто да ги ликвидираме, но да освободим латентните сили, вътрешния дух, в името на регенерацията не само на индивида, но на всеки докоснал се до този Скорпион.

При Стрелец езотеричният управител става Земята. Това вече не е Юпитерианският идеализъм от рода “Изстрелях стрела в небето. Тя падна на земята, ама не знам къде, а и не ми пука, защото не искам да нося отговорност за нея.” Земята става отправната точка за Стрелеца, защото предназначението на стрелешката инкарнация е да стане целенасочен последовател по Пътя и да покаже със стрелата кой е този Път. Този път е земен път. Ние отдаваме себе си на земята. Целта на висшата природа на Стрелеца е да оплоди земята с възможността тя да стане свещена планета. Имаме седем свещени планети в нашата слънчева система и Земята не е една от тях. Задачата ни е чрез колективния стрелешки импулс да поемем целевата посока, така че да загубим двойствеността на низше – висше аз и да ги обединим. Тогава Звездата на Давид приема формата на това осъзнаване. Нисшият и висшият триъгълник се съединяват и ние се изявяваме като целенасоченото аз и целенасоченото човечество.

В Козирог Сатурн отново е двоен управител. Но вместо обикновеното в нисшата Сатурнова природа: “Ох, животът ми е ограничен” или “Ще контролирам, за да се уверя, че ще получа това, от което се нуждая”, вече имаме Сатурн, който прекрачва границата... Той преминава отвъд ограниченията на съзнанието, за да разшири възможностите налични за правилното използване на ресурсите. Това не е вече Сатурн двигателят на психологичната и физическата карма, но е вече отворен към планетарната карма, за да покаже отговорността или безотговорността, създавани от негенеративни, емоционални, ментални или физически модели на поведение.

Във Водолей се случва нещо прекрасно. Зад водолейската енергия стои планетата Юпитер. Юпитер става Властелинът на Ерата на Водолея чрез Уран. На екзотерично ниво ние ще бъдем много уранови с всичките ни открития и т.н. Науката ще е средството, чрез което човечеството ще достигне своята божествена изразност, но Юпитер, като Владетел на Втория Лъч, е Властелин на Любовта, Властелин на Изобилието. На езотерично ниво всеки от нас би могъл да има визия като тази: “О небеса, ето ние сме на Луната и аз виждам, че тя е цяла планета”. Ако всички добием тази перспектива, тогава изобилието на любовта ще бъде споделено от всеки в колективната Ера на Водолея.

И накрая стигаме до Риби. Вместо самоунищожение и себеразрушение, вече с нова визия за Висшата Същност и нейното значение Плутон става управител на Риби, защото той обозначава изкуплението на нисшата същност и нейното възкръсване като феникс. Думата “саможертва” (sacrifice) произлиза от две латински думи – “sacra”, свещен, и “ficare”, правя. Саможертва значи свещенодействам, правя свещен. Ние ставаме цели чрез Плутон, чрез непрекъснатата последователност от смърти, през които преминаваме, за да възкръснем за един по-велик живот.

Когато погледнем планетите и знаците от този ъгъл, ние осъзнаваме възможностите и дара, който ни дава астрологията като наука на посвещението. Благодаря много.

http://www.isarastrology.com/content/view/40/40/
Активен

Lillie

 • Маниак
 • ******
 • Публикации: 30532
Лунни Домове-Индийска Астрология
« Отговор #12 -: Октомври 19, 2007, 03:49:15 pm »

С удоволствие споделям интереса ви към езотеричната, а не толкова към екзотеричната страна на нещата. Но българската астрология в днешния си вид по-скоро представлява шарена смес от три основни направления - чисто практическа /предсказателна/ астрология, холистична /психологическа/ астрология и модерна /миш-маш/ астрология  :D
И сигурно поради "големия" интерес към езотеричната астрология из българските астрофоруми тази тема просто потъна...  ;)
 
Активен
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Синухе

 • Редовен участник
 • ***
 • Публикации: 4978
 • Chance favors the prepared mind
Лунни Домове-Индийска Астрология
« Отговор #13 -: Октомври 19, 2007, 05:57:15 pm »

Линка към темата,която си създала е много хубав,ще чета след малко и всичко ще се архивира разбира се(днеска 4 часа с тоя ретро Меркурий чистих и подреждах-изхвърлих 2 торби стари книги,документи и какво ли още не имащо хартиен носител,сега определено дишам по-добре  :) ),само не знам кога всичко събрано в компа ми като статии и книги ще бъде последвано от същата участ  ;)

Тази книга "Духовна Астрология" я има и на книжен носител,който също не съм срещал,но задължително ще открия-толкова синтезирана информация и ниво на интерпретация рядко се среща  :)
http://www.book.store.bg/c/p-p/c-156/id-17...namacharia.html    -това е линк към корицата на книгата

Асая мерси за линковете и инфото,сигурно ще има и други на които това да е полезно и интересно  :rolleyes:

Иначе,да българската астрология е типичен миш-маш,явно мястото на Балканите между Запада и Изтока отново си оказва влияние дори и върху астрологията,лично аз не виждам нищо лошо,така или иначе всеки открива за себе си кое работи по-добре от друго и кое кога да приложи,но що се отнася до цялостното отношение към Астрологията-няма ли я духовността и езотериката се стига до излишно ограничаване на нещата,а като наука за човека- който е толкова многоизмерен, това е просто въвеждането и в задънена улица и загуба на разбирането относно причините.Определено астрологията е повече от науката астрология,тя е цял Път на Познание и това много рядко се осъществява от личности имащи допир с нея по периферията и ,и рядко с тези докосващи същтността и. B)  
Активен

Just_a_Dream

 • Редовен участник
 • ***
 • Публикации: 3190
Re: Лунни Домове-Индийска Астрология
« Отговор #14 -: Юни 05, 2013, 04:29:23 pm »

Моята Луна е Пунарвасу-добро разположение за занимаващи се с астрология... Якооо!
Активен
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

г-н Santi

 • Нов участник
 • *
 • Публикации: 407
 • Ten Percent Luck
Re: Лунни Домове-Индийска Астрология
« Отговор #15 -: Юни 05, 2013, 08:11:36 pm »

Моята пък е в Ревати - значи и аз ставам за астролог/поне пишман такъв/  ;D .
Активен
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

Ropotamo

 • Ентусиаст
 • **
 • Публикации: 753
Re: Лунни Домове-Индийска Астрология
« Отговор #16 -: Юни 05, 2013, 08:16:03 pm »

Ах, че интересна тема, благодаря :blink: :blink:
Активен

Нова

 • Редовен участник
 • ***
 • Публикации: 3491
Re: Лунни Домове-Индийска Астрология
« Отговор #17 -: Юни 06, 2013, 08:33:03 am »

3. КРИТТИКА: 26о 40` Овен до 10о 00` Телец - Твърде разумни.Действат под влияние на поривите си.Обикновено имат щастлив семеен живот.Оптимистични, ортодоксални и енергични.По правило живеят там, където са се родили.Жените са отлични стопанки, предани и верни.

WTF???
В момента домът ми прилича на "вторничен ден след пазар" /Чудомир/...
Явно след време ще стана отлична, щото иначе не виждам как ще ми се случи този щастлив сем. живот.
Дори чичо се отказа от мен и след 3 срещи вдигна ръце и ме изтри дори от фейсбука си. Място не ми остави за съществуване този човек.. )))

Активен

zikovu

 • Редовен участник
 • ***
 • Публикации: 2311
  • Блог на Линда
Re: Лунни Домове-Индийска Астрология
« Отговор #18 -: Юни 06, 2013, 08:48:45 am »

Погледнах си планетите досатурновите и на хора, които познавам- описанието на личността е много вярно..и някои основни факти за живота, но като събитойност и кой до къде ще стигне в живота не мисля, че е релевантно.

На някои хора са уж в много добри градуси- а..нищо особено няма като събития в живота им или нищо особено не са като положение.
Активен
"Любовни антагонизми- all day, every day"

Lillie

 • Маниак
 • ******
 • Публикации: 30532
Re: Лунни Домове-Индийска Астрология
« Отговор #19 -: Юни 06, 2013, 08:56:59 am »

Вие като си гледате накшатрата на Луната горе в описанието, отчитате ли прецесията?

Луната на Нова е в Ашвини, няма нищо общо с Криттика.  :blink:
Активен
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.