Astrosite.org - Форум за Астрология

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Автор Тема: ЗА ЖИВАТА ВОДА този път в България  (Прочетена 4871 пъти)

тъжен

 • Гост
ЗА ЖИВАТА ВОДА този път в България
« -: Септември 05, 2009, 04:30:47 pm »

За живата вода - този път в България    
 

Автор Horus   
24 April 2006
Безцветната течност не е романтична като някой шоколадов бонбон, за сметка на това тя крие в себе си много повече тайни. Тайни които карат двама солидни мъже да преплетат в едно мистиката на древните познания със свръхреалността на съвременната наука. До компютъра микроскопа и черната дъска за сложни схеми те зареждат своето любопиство, неотстъпващо на упоритостта на древните хора даразгадават великите елементи, които проникват във всичко около нас. И трупайки капка по капка, успяват.
Затова сега могат да предложат фрапираща истина от рода на тази, че ВОДНИТЕ МОЛЕКУЛИ С ВРЪЗКИТЕ СИ НАПОДОБЯВАТ СТРУКТУРАТА НА ЧОВЕШКИЯ МОЗЪК.
Но май отдавна сме свикнали всяка една частица от творението покрай нас да е великолепна, в блясъка и простотата си едновременно. Досущ като капка вода. Проф. д-р Антон Антонов, маг. инж. Живко Желев заедно с екипа си от сътрудници вече могат да се похвалят с патент, слагащ ореол на сложните им изследвания и проучвания. Методът им за използване на водата за регистриране на свръхслаби взаимодействия в природата е регистриран у нас, а съвсем скоро това предстои да стане и в Европа. Макар че в началото скептиците са повече. Въпреки че предлагат ефикасни решения за проблеми на цивилизацията, не са един и двама функционерите, които гледат на тях с недоверие. Но нещата се обръщат, златните медали за откритието вече са дузина, а въпроси, свързани с прехранването и сигурността намират перспективи именно в откритията на българския екип.

ЧУДОТО НА ВОДНАТА МОЛЕКУЛА НАИСТИНА ЗАСЛУЖАВА ВЪЗХИЩЕНИЕ.

Още повече че с това възхищение правим водата блага и красива, но това е една друга тема... Проф. Антонов и инж. Желев използват двойки капки и обрисуват опитите си, за да ги разберат всички, по следния начин: представете си, че държите чаша вода в ръце, докато слушате музика или гледате някоя картина, а има и още една - поставена на масата. Първата, както и втората, приемат всякакви влияния от околната среда - GSM-ите, гравитационното поле, улицата, магнитното поле. Разликата е, че чашата в ръцете ви регистрира и вашата специфична биофизична дейност. Е, работата на нашия екип е да регистрира разликите, след което да установи как информацията въздейства на връзките между водните молекули. А тяхното свойство да се променят наистина е способно да твори вълшебства!
„Водата се оказа свръхчувствителен детектор на всякакви състояния" - обяснява проф. Антонов.

УЧЕНИТЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ МАКСИМАЛНО ОТ СПОСОБНОСТТА НА ВОДАТА ДА ПОМНИ.

Бързо виждат разликата между случващото се с нея. В един планински поток и запечатана в бутилка, подредена на щанда. В хранителния магазин. Установяват, че когато една вода не се движи, тя започва да „забравя" - с други думи паметта и отслабва и съхраняваната от нея информация се губи. Не така стоят нещата, когато я огрява слънцето, когато се движи - това вече я прави наистина „жива". За пример инж. Желев се връща назад във времето, точно след края на Втората световна война, когато един австриец на име Шаубергер отбелязва първи невероятните свойства на водата. Той наблюдава подскачащата пъстърва в един планински поток - тя се изстрелва във въздуха, съблазнена от прелитаща мухичка и след това пльоквала на половин метър разстояние, но никога на камък или край потока, ами единствено във водата. Това е класически пример, в който рибата всъщност се възползва от информацията, заложена в самата вода, обяснява българинът и споменава и за на пръв поглед налудничавото желание на шоколадовите гиганти „Нестле" и „Милка" да изкупуват мляко само от крави, които... слушат музика. Всъщност, водата, която животните поглъщат, запаметява благотворното въздействие на музиката, отбелязва Желев.

РОГАТИТЕ МОЖЕ И ДА НЕ РАЗБИРАТ ОТ МОЦАРТ, НО ВОДАТА ВЕДНАГА СЪЗИРА ТАЗИ ХАРМОНИЯ В НОТИ.
 
И дава възможност на кравата да я пресъздаде отчасти, но в млякото... Между другото българските проучвания в областта на феномена на водата предизвикват истинска лавина от интерес. В момента функционират над двадесет института, които изследват нейните свойства и приложение. Един от дразнителите за тях е и книгата на японеца Масаро Емото от преди няколко години. Неговият метод е в областта на качествения анализ. Със сигурност познавате прословутите му снежинки - капки замразена вода, подложени на влияние ту от големия грозен град, ту от хармонична музика. Българските проучвания пък от своя страна реално представляват количествен анализ. Нашите учени имат авангардна позиция с технологичното приложение на откритието си. Техният метод е демонстриран на няколко международни симпозиума. С негова помощ действа една международна конвенция на ООН за маркиране на оръжие и муниции по схемата на запаметяващата вода. Директива на Европейския съюз за маркиране на храните също ще прибегне до разработените технологии, благодарение на откритията им по отношение на преноса на информация от страна на водата.

ОКОЛО 300 УЧЕНИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ, ОПРЕДЕЛЯЩИ СЕБЕ СИ ЗА „СКЕПТИЦИТЕ В НАУКАТА", НАРИЧАТ ПОСТИГНАТОТО ОТ ПРОФ. АНТОНОВ И ИНЖ. ЖЕЛЕВ „ПРОБИВЪТ НА ВЕКА".

и постижение по-голямо и от Теорията на относителността и изобретяването на компютъра (www.ntskeptics.org ). И наистина, приложението изглежда удачно в много сфери от живота ни днес. На базата на начина, по който водата запаметява информация между молекулите си, методът е безкрайно ценен не само при маркиране на оръжие - покрай номера има невидима информация в празното пространство, прилага се и в изработването на документи и ценни книжа. Възможно е да се измери дори как базата информация в един видеоклип въздейства върху здравето на зрителя. Но много по-вдъхновяваща изглежда системата, която Живко Желев си представя в помощ на земеделските стопани, а и собственото ни здраве. Проблемът с безвкусните химически домати може лесно да се разреши със система за контрол чрез водата, с която е произведен зеленчукът - и от самото семенце, та до привличащия погледа ни розовеещ се домат в магазина ще знаем витамините ли са повече в него или нитратите, всичко това може би с едно кликване на GSM апарата ни с вграден четец. Така етикетите „екологично чист" няма да бъркат в джобовете ни напразно, а ще имат истинска стойност за здравето. Това е една от идеите за авангардно холистично земеделие, на което залага и Световната организация по прехранването. А от нея явно ценят приноса на българските учени, щом има решение следващата конференция през август да се състои в София.
И всичко това не са просто 1001 на брой мечти.
Разхлаждаща и живителна, глътка вода може да ни позволи да почувстваме пролетта или пък да направи любовта към някое зеленеооко момиче споделена.

ОТ ДВЕ ГОДИНИ ВЕЧЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА ФИЛТЪР ЗА ЕНЕРГЕТИЗИРАНА, ЖИВА ВОДА.

Има регистрирани модели в Австрия, Китай и Австралия. В различна големина, от него може да се възползва както една фамилия (такъв размер струва около 1000 евро), така и цяло предприятие. А въздействието му се подсигурява, от наистина чиста и високоенергийна вода, взета от глетчери високо, високо в планините. За секунди водата се енергитизира до такива стойности, все едно е престояла часове в някое свято място - храм или местност. Останалото би трябвало да е благи семейни отношения и свръх-производителност на работното място, след като си подложен на влияние от такъв благ източник...
Науката днес има безброй връзки с духовното и сакралното. Една от изумителните е дефинираните от учителя Дънов три вида вода – случило се е през 1932 г. пред учениците му. Е, в началото на новия век проф. Антонов може да потвърди, че наистина три са начините, по които се организират помежду си водните молекули. Но неговите способи - сами разбирате, са вече технически...

МЕЧТАНИЯТА ПО ЖИВАТА ВОДА НЕ ЗАМИРАТ

По-странното е, че днес не легендите и митовете, а науката ни учи, че тя съществува. При това не се нуждаем от гори Тилилейски, за да я открием. Работата на Антон Антонов и Живко Желев демонстрира, че водата е ценна там, където се „ражда" в природата - независимо дали говорим за ручейче или минерален извор: Но дори когато липсва, чудодейната и стойност лесно може да бъде набавена - помислете си за нещо приятно и вече е налице. Най-важното е просто да не забравяте: водата помни и вижда всичко.


От списание "Усури"
Тема във форума: http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=1522.0
Материали за работата на Масару Емото: http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=132.0
http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=1042.0
http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=1378.0

Активен

ga3l

 • Гост
Re:ЗА ЖИВАТА ВОДА този път в България
« Отговор #1 -: Септември 07, 2009, 10:34:16 am »

Много хубава статия! Бих искала само да обърна внимание на всички да внимават точно от коя жива вода пият, че аз покрай лунната ми диета изпих 4 л. от минералната вода на дом 'Младост'-Варна и за малко да стигна до спешното ..  ;) 
Не препоръчвам на никой да пие от тази вода!
Активен

Синухе

 • Редовен участник
 • ***
 • Публикации: 4978
 • Chance favors the prepared mind
Re:ЗА ЖИВАТА ВОДА този път в България
« Отговор #2 -: Септември 07, 2009, 01:07:54 pm »

Не трябва да се пие в такива количества минерална вода,а изворна (на Девин е добра)  ;)
Неслучайно минералната я използват за лечение,а не за питейни нужди!
Активен

ga3l

 • Гост
Re:ЗА ЖИВАТА ВОДА този път в България
« Отговор #3 -: Септември 07, 2009, 01:34:20 pm »

Не трябва да се пие в такива количества минерална вода,а изворна (на Девин е добра)  ;)
Неслучайно минералната я използват за лечение,а не за питейни нужди!

Да, така е! Проблема с тази вода, е че при приемане и на минимални количества от нея пак се усеща дискомфорт, но значително по-слабо и може човек изобщо да не се светне, че е от водата. С мъжа ми правихме експеримент, той се почувства зле след 2 чаши.  :P  Мисля да се обаждам днес в РИОКОЗ, да чуя и тяхното мнение по въпроса.  :-\

А за лунната ми диета май вече ще търся дестилирана вода.  :-[
Активен

Синухе

 • Редовен участник
 • ***
 • Публикации: 4978
 • Chance favors the prepared mind
Re:ЗА ЖИВАТА ВОДА този път в България
« Отговор #4 -: Септември 07, 2009, 01:42:51 pm »

Не съм сигурен дали само на дестилирана вода е също безвредно.Знам че 1-2 чаши сутрин на гладно дестилирана вода,спомагат за всякакви процеси в организма.Защо ти изворна не харесваш ли?
Активен

ga3l

 • Гост
Re:ЗА ЖИВАТА ВОДА този път в България
« Отговор #5 -: Септември 07, 2009, 02:07:30 pm »

Не съм сигурен дали само на дестилирана вода е също безвредно.Знам че 1-2 чаши сутрин на гладно дестилирана вода,спомагат за всякакви процеси в организма.Защо ти изворна не харесваш ли?

Не че не харесвам изворна, но ми се иска да спазвам стриктно идеята на лунната диета за пълно очистване на организма, а в изворната вода все пак се съдържат разтворени някакво количество елементи.  :-\   
Активен

ga3l

 • Гост
Re:ЗА ЖИВАТА ВОДА този път в България
« Отговор #6 -: Септември 07, 2009, 02:29:19 pm »

Малко информация и за дестилираната вода:

Дестилираната вода - Даниела Събева

Въздействието на дестилираната вода върху човешкия организъм е неколкократно по-голямо от това на „обикновената" вода. Тя прониква до всяка клетка на човешкото тяло и влияе буквално на целия организъм. Подобрява всички обслужващи системи в тялото и предизвика всеобщо ободряване, подмладяване и „подновяване” на организма.

Дестилираната вода действа тонизиращо и жизнеукрепващо. Укрепва нервната система, премахва чувството на умора, повлиява всякакви неразположения, стабилизира апетита. Регулира храносмилателната система, изчезва запекът („поощряват се” така наречените лениви черва да не задържат остатъците от храната - нещо, което е от изключително значение за здравето жизнеността на човека).

Пиенето на дестилирана вода помага за нормализиране на теглото. Излишните мазнини се стопяват „от само себе си” без да се спазва специална диета. Това е важно доказателство за коригиращите и лечебни свойства на дестилираната вода: премахва се по естествен начин онова, което не е нужно на организма.

Дестилираната вода се получава в специални приспособления от стъкло с вместилище за водата, където тя е нагрявана със спираловидна стъклена тръба, през която парите минават и се охлаждат, за да изтекат в друг съд като дестилирана вода. Използването на други апарати, в които има гумени елементи, влияе на крайния продукт и получената вода всъщност не е  достатъчно дестилирана. Такава е например водата, която се продава за доливане в акумулаторите.

Главен принцип за действие на дестилираната вода е да се приема винаги преди ядене и на гладен стомах. На гладно тя се влива по-пряко в организма. Лекуване на някои болести с дестилирана вода Големият народен лечител Петър Димков нарича дестилираната вода вълшебна и твърди, че тя е в състояние да се пребори с всички болести. Изчиства кръвта от натрупаните токсини, които, казва той, „попарват” човек, правят го сънлив, омърлушен, причина са да страда от главоболие, да не може да спи, да сънува кошмари, да се изнервя. „Измива” всички причини за боледувания и укрепва здравето на човека, като го дарява с подходящо настроение - бодро, весело, радостно. Човек успява да стане господар на себе си, владее се, има самочувствие и съзнание за правота, здраве, сила, оптимизъм.

Ето какво пише Николай Антонов в книгата „Сто години за всеки (Рецептите на Петър Димков)”:
„Повишеното кръвно налягане особено добре се повлиява от нея. То е бич за човечеството, защото от година на година напада все по-млади и млади хора, разрушава нервната им система, разбива кръвоносните съдове и сърцата. Вълшебната вода спира този процес, стига той да не е довел до непоправими увреждания на кръвоносните съдове (както е при атеросклерозата, следствие на хипертония или хипертония, „следствие” от атеросклероза). Лечебният ефект се получава бързо - за няколко месеца и обикновено трае до края на живота.

Много добре се повлияват всички нервни страдания: депресии, меланхолии, потиснатост, отчаяние, изобщо всички духовни сътресения, атакувани с вълшебната вода, постепенно и завинаги изчезват. Стомашно-чревните заболявания също се повлияват много добре, тъй като в известен смисъл водата въздейства непосредствено -всмуква се от власинките на червата, за да попадне в кръвта. А тъй като причината за едно заболяване далеч невинаги е локална, а по-често всеобща - ясно е, че движещата се с кръвта вълшебна вода действа навред. Така е и с черния дроб, жлъчните пътища, дори със сърцето и по-специално с неговите коронарни съдове, които са незначителни наглед, но така или иначе се повлияват от нея и основателно може да се каже, че сърца, „поливани” с вълшебна вода, избягват ударите на инфаркта, исхемиите и ред други произшествия.

От един век насам немската лекарска школа прогласи спасителното въздействие на дестилираната вода върху туморите и новообразуванията на рака. По кръвен път водата стига до туморите и макар „храненето” и кръвоснабдяването на здравата и нездравата тъкани да не е едно и също, присъствието й дава ефект. Зависи много, разбира се, и от местоположението на тумора. А как въздейства вълшебната вода на рака? „Схваща” го като огромна токсична система, като буца отрови, които трябва да се отнесат. Но опитът подсказва и друго: в това отнасяне „механичният момент” не е решаващият, тъй като водата въздейства не само върху „буцата”, но и върху целия организъм и без съмнение активизира ред процеси, поначало присъщи на човека в борбата му с напастите на заболяването. Ракът е страдание, изразяващо се в разрастване на тъкан. Но може да се допусне, че вълшебната вода, като се съприкосновява с въпросната тъкан, я „изгаря” или стопява. Тя амбицира, „въодушевява”, насърчава белите кръвни клетки и всички останали бранители на човешкото тяло да се нахвърлят непримиримо върху опасната тъкан и да я унищожат.”

Пол Брег също препоръчва пиене на дестилирана вода в прочутата си книга „Чудото на гладуването”, издадена на повече от 25 езика в над 20-милионен тираж. Лечението с дестилирана вода се прилага след осемгодишна възраст. Деца до осем години могат да се лекуват с дестилирана вода по изключение и под наблюдение на специалист. Единствените противопоказания за лекуване с дестилирана вода са за хора със заболявания, водещи до задържане на течности в организма: асцити, оттичане на краката, задържане на вода в организма, които са следствие на сърдечна слабост, хипертония - като следствие на атеросклероза. Основно изискване при провеждането на лечението е да не се употребява никаква друга напитка, включително и обикновена вода.

Петър Димков препоръчва да се пие дестилирана вода един месец в годината. Най-добре е това да е през зимата. Зимата е тежък сезон за човешкия организъм и помощта, която той получава чрез пиене на дестилирана вода през този период, е много резултатна и жизнеукрепваща. Пиенето на дестилирана вода може да се въведе и целогодишно. Тогава човек може да я използва при правене на чай или да пие всеки ден по две-три чаши. Билка, приготвена в дестилирана вода, въздейства с 25 процента по-силно от сварената (запарена) в обикновена вода.

Петър Димков е установил в своята практика, че въздействието на дестилираната вода се усилва, като се прибави сода бикарбонат към нея. За целта в чашата се слага една чаена лъжичка сода бикарбонат, разбърква се с две-три супени лъжици студена дестилирана вода, която се съхранява в идеално измито шише на хладно място, след това се долива още 200 мл вода, сварена в чист емайлиран съд. Тази чаша се изпива наведнъж или на два пъти, все едно дали бързо, или бавно, на глътки. Получената напитка е непривична, но човек свиква с нея особено когато съзнава колко е нужно и полезно това.

Всичко това се прави на гладно сутрин веднага след ставане от сън. В случаите, когато не се препоръчва сода бикарбонат (при някои хронични ентероколити), тя не се употребява. Содата може да се избегне при непоносимост или неприятно усещане. Освен първото поемане на дестилирана вода със сода бикарбонат сутрин, веднага след ставане, Лечителят препоръчва да се пие вода още поне три пъти дневно - преди закуска, обяд и вечеря - на гладно, 10 мин преди ядене. Тъкмо тогава стомахът е освободен напълно от поетата храна, тя е отишла в червата и дестилираната вода се смесва с най-малко вещества, които могат да я променят, казва той. Тези три дози - преди закуска, обед и вечеря, са по-големи от първата - 250 - 300 - 350 мл, с оглед общото дневно количество да постигне 1200-1500 мл. За подобряване вкуса на водата могат да се капнат две-три капки лимонов сок.

Онова, което се яде по време на лечението, е от голямо значение за въздействието на дестилираната вода. Петър Димков препоръчва през този период храната да бъде вегетарианска. Солта в нея да се сведе до минимум. За подкиселяване на храната може да се използва лимон или слаб оцет. Необходимо е да се увеличи количеството на зеленчуците и плодовете. След поемане на дестилираната вода и преди да изтече интервалът от 10 мин до започване на яденето, е добре да се употребява като аперитив една глава кромид лук, изпечен като ябълка, без подправки. Препоръчва се и всякаква прясна салата - зеле, моркови и др. Да се избягват трудносмилаеми варива - боб, леща (или да се сведат до минимум). Избягват се храни, които се задържат повече в храносмилателната система, предизвикват по-голямо напрежение в нея, създават натовареност и като цяло потискат въздействието на дестилираната вода. В храната трябва да преобладават картофи, ориз, зеленчуци, плодове. Възможно е да се изяждат едно до три яйца на ден - те по принцип добре допълват лечението, но довеждат до образуване на по-големи количества пикочна киселина, която намалява въздействието на дестилираната вода. Всички ограничения в храната през периода на лечението засягат нейното качество (вид), а не количество. Не се предвиждат никакви други ограничения в храненето! И въпреки това след едномесечно лечение с дестилирана вода, казва Димков, човек неизбежно загубва излишните си килограми, без да е вземал особени мерки и без да се тормози с тежки диети.

Това е едно от най-ярките и ползотворни въздействия на дестилираната вода. Отстраняването на излишната мастна тъкан привежда отделните органи в оптимално съотношение. Това се изразява най-ясно с намаляването на теглото, но като общ резултат засяга целия организъм. Особена част от лечението представлява краят на деня, заключителната част. Тя е обща за всички случаи и включва две процедури: поемане на последната доза дестилирана вода за деня и клизма. Последната чаша дестилирана вода е добре да се изпие два часа след вечеря и непосредствено преди лягане. Към нея може да се прибавят няколко капки лимонов сок. После лекуващият се
трябва да легне и по възможност да полежи на дясната страна двадесетина минути. Малко преди това трябва да се направи клизма. Лечителя препоръчва клизма с отвара от лайка (3 супени лъжици от билката, запарени в 1 л кипяща вода, престоява 20 мин и се прецежда). За възрастен се употребява 500 мл от отварата, за деца - 200 мл.

Дестилираната вода се приема добре от организма. Много рядко се предизвиква тежест в стомаха или напън за повръщане и тогава трябва да се мисли дали водата не е „компрометирана”. Организмът бързо свиква с дестилираната вода и тя му става приятна. И така Програмата за лечение с дестилирана вода, препоръчвана от Петър Димков или използването й за тонизиране и подмладяване на организма, за превантивно укрепване на здравето е следната:

1. Ставане в 6 часа, изпиване на чаша дестилирана вода (250 мл) със сода бикарбонат.
2. Изпиване на хладка дестилирана вода (250 мл) 10 мин. преди закуска.
3. Изпиване на чаша хладка дестилирана вода в 12 часа, 10 мин. преди обяд. „Ордьовър“ - глава печен лук. Вегетарианска храна.
4. Изпиване на чаша хладка дестилирана вода в 18 часа.
5. Клизма с отвара от лайка.
6. Изпиване на чаша хладка дестилирана вода 2 ч. след вечеря (20-21 часа). Лежане
(надясно) в продължение на 20 минути. Сън.

Посоченият режим може да продължи един месец, когато се провежда за общо укрепване. Организмът сам ще покаже докога това му е нужно. При всеки случай на непоносимост към дестилираната вода трябва да се преосмисли цялото лечение. Възможно е неприятното чувство да се появи изолирано - след поемане на сутрешната чаша със сода бикарбонат. Тогава се изпиват допълнително една-две супени лъжици хладка дестилирана вода. Като вкусова подправка се допуска единствено лимонов сок. Тази схема на лечение претърпява целесъобразни промени в случаите, когато освен общото укрепване на организма и повишаване на неговата устойчивост, се лекува и конкретно заболяване. Участието на мисълта в лечението с дестилирана вода се изразява в гласно изявената готовност да се постигне целта и увереност, че тази цел непременно ще се постигне.

Използват се самовнушителни формули, които трябва да изразяват пълната солидарност на боледуващия със самия себе си - стремежът му да надделее болестта. Сутрин - при събуждане тя е: „Чувствам се добре, по-добре от вчера, по-добре от всеки друг път досега, лечението дава добри резултати, вървя към подобрение, ще се излекувам напълно.”

Цитираната формула, която всеки може да редактира съобразно конкретния случай, е приложима, когато с дестилирана вода се лекува определено заболяване и когато се използва веднъж в годината, за да се тонизира организма.

Дестилирана вода се продава в аптеките на цена между 1,50 до 2,00 лв. за 1 литър. Уреди за дестилирана вода открихме, че предлагат следните фирми:

- http://www.market.bg/item4173_399.html
- http://labora.hifort.net/monodestilators-bul.pdf
- http://fonik-water.com/products_other.htm.HTM
- http://www.nicol-n.com


източник
Активен

ga3l

 • Гост
Re:ЗА ЖИВАТА ВОДА този път в България
« Отговор #7 -: Септември 07, 2009, 02:39:23 pm »

И една формула за 'жива' вода: "Жива вода = дестилирана вода + коралов калций" 

http://www.voda.bg/news-23/info-2054
Активен